שלום אני חדש פה!

sepul

New member
שלום אני חדש פה!

שמי מיכאל ואני לומד ב5 יחידות (כמו שאר החנונים) אבל לא נורא יהיה בסדר יש לי בגרות יום חמישי כך ש אם יש למישהו שאלות קשות לתת פה אני אשמח תודה sepul

1ca1

New member
שלום

אני שמח שיש עוד מצטרפים לפורום... ד"א אל תחשוב שאתה "חנון", לפי דעתי שווה להשקיע בללמוד 5 יח"ל מאשר אח"כ להידפק ולעשות קורסי השלמה ל5 יחידות באוניברסיטה אם אתה מתכנן ללמוד מקצוע ריאלי (למשל בן-דוד שלי עשה 4 יחידות ועכשיו הוא לומד הנדסה אז הוא היה צריך להשלים וזה קצת מצחיק לראות מישהו מבוגר ככה בן 20 ומשהו לומד את חדו"א 4-5 יחידות שאני סיימתי ללמוד כבר בגיל 15 :) ) אם אתה צריך שאלות יש פה מספיק בפורום :) ואם אתה צריך בנושא מסויים אתה תמיד מוזמן לבקש

אני חושב שזה לא מתאים לתכנית

ביה"ס, ועוד יומיים לפני בחינה חשובה. זה לא לוגריתם טנגנס 45 מעלות! אם כבר, אז אפשר להציע להוכיח שטנגנס של מעלה אחת אי-רציונלי.

1ca1

New member
טוב יש לי חידה סופר סופר קשה

תוכיחו שכל האפסים הלא-טריוויאלים של פונקציית הזטא של ריימן יושבים על קו קריטי שחקלו הממשי שווה ל0.5 :) :) :) :)

freedom rider

New member
../images/Emo80.gif ../images/Emo80.gif ../images/Emo70.gif

קודם נגמור להוכיח את השערת גולדבך, אח"כ נטפל בהשערת רימן!

1ca1

New member
לדעתי האישית השערת ריימן יותר חשובה

כי יש כמה בעיות בפיזיקה שאם יוכיחו את השערת ריימן זה יגרום לכך שיפתרו אותם (ככה אמרו לי)... אבל זה ממש לא קריטי אם אתה יכול להציג מספר בתור סכום של 2 ראשוניים או לא...... כאילו אם כן סבבה אם לא אז לא נורא... לעומת זאת אם באמת מישהו יפתור את השערת ריימן סביר להניח שזה יגרור התקדמות ענקית במתמטיקה ובפיזיקה....

freedom rider

New member
אתה לא יכול לדעת עד שאתה לא שם

גם המשפט האחרון של פרמה נראה כמו סתם שעשוע, עד שבא ויילס, ותוך כדי הוכחתו הוכיח את השערת טניאמה-שימורה (למעשה הוא הוכיח את טניאמה-שימורה ולא את משפט פרמה עצמו, המשפט נובע מההשערה באופן כמעט מיידי), ובך הזניק את המתמטיקה כולה דור אחד קדימה לפחות, וגם נתן דחיפה אדירה ליישומים התלויים בהשערה, העוסקת בכלל בפונקציות אליפטיות. אז בוא נחכה ונראה.

1ca1

New member
אבל

למשפט של פרמה יש זיקה להרבה תחומים אחרים במתמטיקה (משוואות דיופנטיות וכו´) ואילו להשערת גולדבאך (יותר נכון לקרוא לזה השערת אוילר אבל לא משנה) אני לא רואה כל כך שימוש מאחר שכיום גם לא ידוע כיצד הראשוניים מתפלגים בתוך תחום נתון, כי נגיד יש לך מאחד עד 1000, אתה לא יודע איך למצוא את הראשוניים משם, ואל תשכח שלפעמים ייתכנו מספר קומבינציות כדי להרכיב מספר (נגיד 6=5+1=3+3)...

NightMaster

New member
אם יפתרו את ההשערה (הוכחה או הפרכה)

זה ישפוך אור חדש על כל הבעיות של הראשוניים... זה יוכיח שהראשוניים הם אבני הבניין של המספרים לא רק בכפל, אלא גם בחיבור

למעלה