שלום אני חדש פה

ציקו2003

New member
שלום אני חדש פה ../images/Emo58.gif

למרות שאני קורא פה בעקביות כבר דיי הרבה זמן.... סיימתי היום לקרוא את הספר השישי שלדעתי מצויין ולא נופל מאיכותו של הספר הרביעי שעד עכשיו היה המועדף עלי בסדרה. כמו הרבה גם אני הייתי מאוד מופתע ממותו של דמבלדור ועדיין יש לי המון ספקות בנושא. יש אתר, מעניין מאוד לדעתי שנבנה ע"י קורא נלהב שטוען בתוקף שדמבלדור לא מת או לחילופין שהוא ציווה על סנייפ להרוג אותו . אין לי מושג אם כבר שמו פה לינק לאתר הזה אבל בהחלט הייתי מעוניין לשמוע את הדעות שלכם על הטענות שמועלות שם. http://www.dumbledoreisnotdead.com/dumbledoreclues.html בנוסף לכך רציתי לדעת אם יש מועדליציאת הספר השביעי והאחרון. תודה

ToryMaster

New member
אין מועד.

אני תוהה למה אנשים חושבים שהיא תסיים לכתוב ולערוך כל כך מהר.

יש מועד אבל לא מדויק

סוף 2006 אולי תחילת 2007... אני מחכה בקוצר רוח......................

ToryMaster

New member
../images/Emo4.gif

תיקח לה שנה לכתוב את הספר השביעי, לעשות לו הגהות, לערוך, לשווק, ולשחרר? לא הייתי נותנת לזה פחות משנתיים.

Saint Jane

New member
מי באובססיה?!

את אולי באובססיה. אני לא. שיגיע כבר, שנראה אם הארי מת. [למרות שאת צודקת, אני לא באמת רוצה שהוא יגיע.~]

אני אכן באובססיה

אני מכורה ולא רוצה להיגמל. והספר השביעי זה דבר שאני רוצה ולא רוצה, באותו הזמן.

ציקו2003

New member
הנה תמצית של הטענות ../images/Emo58.gif

שמועלות שם... שווה לקרוא! 1. בפרק "המגדל מוכה הברק" הארי לובש את גלימת ההיעלמות עפ"י הוראתו של דמבלדור. כאשר דראקו פורץ לחדר דמבלדור מטיל על הארי לחש שמקפיא אותו למרות שהארי כבר עטוי בגלימה ומכאן בלתי נראה לאויב. "גופו של הארי התקשה והשתתק, והוא הרגיש איך הוא נופל לאחור אל חומת הטירה ונשען עליה כמו פסל רופף... ואז, לאור האות האפל, הארי ראה את השרביט של דמבלדור מתעופף בקשת גדול מעל לחומות המגדל והוא הבין... דבמלדור שיתק אותו בלחש אילם, והשנייה שנדרשה לו כדי לבצע את הלחש עלתה לו בהזדמנות להגן על עצמו." מדוע דבמלדור שיתק את הארי? הרי הוא היה בלתי נראה. האפשרות היחידה היא שדמבלדור כבר תיכנן את האירועים שעומדים להתרחש בלילה הזה, הוא ידע שימות (או שיביים את מותו) ולא רצה שהארי יפריע לו בכך, או שיפגע מאחד מאוכלי המוות. 2. באותו פרק כאשר דמבלדור מדבר אל דרקו בניסיון להסיט אותו מהתוכנית שלו. פה אני אצטט מהגרסה האמריקאית כי ישנם הבדלים בינה לבין הגרסה העברית "I can help you, Draco." "No, you can't," said Malfoy, his wand shaking very badly indeed. "Nobody can. He told me to do it or he'd kill me. I've got no choice." "He cannot kill you if you are already dead. Come over to the right side, Draco, and we can hide you more completely than you can possibly imagine." דמבלדור מציע לדראקו לביים את מותו כך שוודלמורט יחשוב שהוא מת וכך יהיה מוגן ממנו. אולי היו לדמבלדור תוכניות זהות כלפי הוא עצמו? 3. עוף החול לא בא להציל את דמבלדור כשהיה פצוע, למרות שבא להציל אתה הארי בחדר המתים. הפתרון לכך הוא שדמבלדור לא רצה להתרפא או לפחות לא בצורה גלויה. 4. כאשר סנייפ מטיל על דמבלדור את קללת האבדה קדברה, הקללה ההורגת, תוצאת הקללה שונה מבכל התיאורים האחרים של הטלתה, למשל בספר הרביעי כאשר היא הוטלה על פרנק בריס המוגל הזקן הוא מת עוד לפני שמגע ברצפה. סדריק דיגורי מת גם הוא מייד עם הטלת הקללה ואולם כאשר הטיל סנייפ את הקללה על דמבלדור מתואר ש – "סילון אור ירוק נורה מקצה שרביטו של סנייפ ופגע בדמבלדור ישירות בחזה. זעקת האימה של הארי לא בקעה מפיו; בדממה ובלי ניע הוא נאלץ להביט במבמלדור מועף באוויר" מדוע התוצאה של הקללה שונה מבכל פעם אחרת שראינו? ייתכן שסנייפ ביצע לחש אילם אך אמר את המילים של אבדה קדברה. דוגמה שתומכת לרעיון בפרק זה מובאת בדו-קרב בין סנייפ לגילדרוי לוקהרט בספר השני כאשר סנייפ אומר "אקספליארמוס" לחש שבעצם אמור לפרק את האויב מנשקו, כלומר השרביט אך מתואר כי לוקהרט הועף מרגליו והתרסק בקיר. 5. ידוע לנו כבר מהספר הרביעי והחמישי שכדי להטיל קללה שאין עליה מחילה צריך באמת להתכוון לכך, לרצות שהאויב יסבול ולהנות מכך. (מודי המזוייף אומר זאת בשיעור ומציין בפני התלמידים כי גם אם יאמרו את המילים אבדה קדברה ספק אם יהיה לו דימום באף במקרה הקשה ובלסטריקס לסטריינג' אומרת זאת להארי כאשר הוא מנסה להטיל עליה את קללת הקרושיאטוס בסוף הספר החמישי באירועים במשרד הקסמים). מאם סנייפ באמת פעל עפ"י פקודות דמבלדור והיה נאמן לו כאשר אמר את הקללה יתכן כי לא הרג אותו אלא רק פצע אותו קשה. 6. להיכן נעלם השרביט של דמבלדור? מסופר לנו כי שרביטו הועף ע"י דראקו אך משם ואילך אין תיאור של גורל השרביט.בפרק 22 "אחרי הקבורה" שרים האגריד וסלגהורן שיר קוסמים עממי אך יש בו רמז על גורל השרביט לאחר מותו של קוסם : "אודו הגיבור על כנפיים הובא, אל הבית שבו הוא גדל, וקברו אותו כך עם כובעו ההפוך, ושברי שרביטו מה חבל" אם נהוג לקבור קוסם אם שרביטו מדוע לא קברו את דמבלדור עם השרביט שלו? לא יתכן שהוא הועף כ"כ רחוק שלא היה ניתן למצוא אותו... 7. הפעם האחרונה שגופתו של דמבלדור נראתה הייתה זמן קצר לאחר שהוא "מת" כאשר הארי כרע לידה. בהלוויה גופתו של דמבלדור כלל לא נראתה כיוון שהייתה מכוסה. איך אנו יודעים שהיא בכלל הייתה שם? 8. בזמן ההלוויה של דמבלדור מתואר כי להבות התלקחו סביב גופתו והשולחן שעליו הייתה והסתירו את הגופה. נשאלת השאלה מי הפעיל את הקסם? ידוע שלדמבלדור הייתה חיבה לאש והוא השתמש הרבה באש (גם בעת מנוסתם מהמערה מהחיז"לים). אולי היה זה דמבלדור עצמו? (הארי גם חשב שהוא רואה את עוף החול עף בשמים). 9. בפרק השני "מבוא ספינר" בו מסופר על בקשתה של נרקיסה סנייפ משקר לנרקיסה פעמיים. בפעם הראשונה הוא אומר לה שאין להארי שום כישרון מיוחד – "כמובן עד מהרה התברר לי שאין לו שום כישרון יוצא דופן....הוא בינוני בכל נים מנימי גופו" (עמ' 35). סנייפ יודע שזה שקר, הוא יודע שהארי מסוגל לייצר פטרונוס גשמי כבר מגיל 13, הוא לחשננן והצליח לעמוד מול אדון האופל כבר כמה פעמים בעבר. הפעם השנייה שהוא משקר היא כאשר הוא אומר לנרקיסה שהוא כבר יודע את התכנית. הרי שנייה לפני זה הוא אומר לה שאסור לה לדבר על זה. מתואר כי סנייפ פוסע לכיוון החלון, מסתובב ומביט בעיניה של נרקיסה, אנו כבר יודעים שסנייפ הוא מבאר הכרה מעולה. 10. לאחר שהארי מטיל על דראקו את קללת הסקטומסמפרה סנייפ מגיע. הוא יודע שהארי מחזיק את הספר שהיה פעם שלו כיוון שהוא עצמוה המציא את הקללה הזו ומעבר לכך הוא בטוח מבצע מהארי ביאור הכרה. מדוע הוא לא דורש מהארי לקבל את הספר ומוותר לו? מדוע הוא מסתפק בעונשים בלבד? 11. בפרק "המגדל מוכה הברק" מתואר כי ההבעה על פניו של סנייפ הייתה של דחייה ותיעוב.ייתכן שזוהי לא תוצאה של שנאתו לדמבלדור אלא רתיעה מהבקשה של דמבלדור להרוג אותו. הרי רק פרק אחד קודם לכן מתוארת אותה הרגשה אצל הארי כאשר השקה את דמבלדור מהשיקוי במערה.

חלק מזה../images/Emo58.gif../images/Emo108.gif

ל]י דעתי נכון וחלק לא לפי דעתי 3
לא חשבתי על זה אבל כל הטענות שדמבי לא מת הם לא נכונות מכיוון שהיה את הדיוקן שלו בחדר מנהלים

hotpink

New member
../images/Emo4.gif

ממש קל לראות שמי שכתב את הטענות האלה לא חשב יותר מדי לפני כן, ואפילו לא טרח לעיין בספרים. זאת יכולה להיות דווקא קונספירצייה די נחמדה, אבל חבל שהכותב/ת/ים שלה לא יודעים כל כך איך לבסס אחת כזו. חלק מהדברים שנכתבו כאן אפילו ממש לא נכונים ושטותיים, וחבל.

כמה טענות נגדיות../images/Emo58.gif../images/Emo58.gif

1לטענה מ"ס 1.דמבלדור מכיר את הארי, הוא יודע שאם הוא(דמבלדור) יהיה בסכנה הארי יבוא להציל אותו מיד, דמבלדור יודע כמה הארי חשוב ולכן הוא משתק אותו...כדי שלא תהיה לו אפשרות לנסות להציל את דמבלדור... חוצמזה, בסוף השיתוק מתבטל...כי דמבלדור מת.. לטענה מ"ס 2. דמבלדור פשוט רוצה לעזור לו, דמבלדור יודע שמאלפוי פשוט נגרר לצד הלא נכון... בכלל לא בטוח שהיו לא תוכניות לפני... דמבלדור גם לא האדם שיברח ויביים את מותו... לטענה מ"ס 4. יכול להיות ששנאתו של סנייפ לדמבלדור היתה כל כך חזקה עד שעוצמת הקללה היתה חזקה גם כן והעיפה את דמבלדור... לעומת זאת בספר הרביעי שוולדמורט הורג את המוגל הוא לא ממש התמץ לכך הוא יותר עשה זאת כהערת אגב (מילה מוזרה?)... חוצמזה וולדמורט ם היה חלש אז , הוא לא חזר לגופו המקורי לטענה מ"ס 9. סנייפ שונא את הארי ואנחנו יודעים שהוא מזלזל בו אז זה לא כל כך מוזר שהוא עושה את זה, הוא עשה את זה מלא פעמים בעבר זה בערך מה שיש לי עכשיו אבל אני אחזור.... אנשים מתים נשארים מתים אז תנו להם למות בשקט אז נראה לי שנגלה את האמת בספר הבא, עד אז יש לנו זמן להתווכח כמה שבא לנו

d@r121

New member
טענה נגדית ל4../images/Emo58.gif

אתה טוען שסנייפ שנא את דמבלדור עד שהוא גרם לו לעוף מעבר לחומה. בספר השלישי מתואר הרצח של בני משפחת רידל רשום שם שהם מתו בעיניים פקוחות לבושים בבגדי הערב ושוכבים בנתיחה לא כתוב כלום על פציעה כתוצאה מהעפה. בספר השני מתאר רידל עד כמה הוא שנא את אביו המוגל, אם הוא שנא אותו עד כדי כך איך הוא לא גרם לו לעוף כמו שסנייפ גרם לדמבלדור. וחוצמה איך דמבלדור מת עם עיניים עצומות כשבכל הפעמים האחרות כשהוטלה הקללה המתים מתו בעיניים פקוחות?

למעלה