שלום, אני חדש כאן

שלום, אני חדש כאן

אני גבר בן 30 נשוי פלוס התחתנתי מלחץ חברתי משפחתי, וגם כי האמנתי שאוכל להצליח בזה ולרצות את ה' ואת המשפחה, פחדתי להיות לבד בגיל מבוגר, ובאשר לזוגיות גברית היא לא מחזיקה מעמד באושר ואושר במקרים רבים. אבל כיום אני מתחיל להבין שאולי טעיתי, אני חי "לבד" כיום בתוך מסגרת הנישואין והמסגרת לוחצת עלי עוד ועוד, אשתי לא מסופקת מבחינות רבות, מעבר לנושא המיני. המתח המיני גורם לי לריחוק מסוים ממנה, דבר זה מער אותה, והיא התוודתה בפני שהיא לא בטוחה שיהיה לה כח למשוך זמן רב. לא סיפרתי לה על הנטייה שלי, אבל אני ממש לא אתפלא אם היא יודעת...... אני נשוי כארבע שנים, ובמשך שנים אלו ידענו עליות ומורדות אבל בסיכום כללי אי אפשר להתכחש לעובדה שהמגמה השולטת היא ירידה במוטיבציה הן שלי והן שלה. מספר בעיות עומדות לפני *. הספק מה לעשות, האם שווה לי לפרק את החבילה או לחילופין להביא אותה להיות היוזמת מכח ההסתגרות שלי. האם שם אמצא את האושר. למישהו מבינכם יש נסיון כזה. *. אני מאד חושש מביקורת המשפחה שלי, ברור לי שאצטרך לפתוח בחיים חדשים בעיר אחרת יחסי קרירות וטינה יתפתחו ביני ובין הורי -משום שלא זו בלבד שהפסקתי את המלחמה הפרטית שלי שהייתי אמור להמשיך ולהלחם בה - לדעתם. גם גזלתי מהם את הנכדים שלהם, ותא משפחתי נורמלי על פי גדרי הסביבה שלנו. *. אני מאד חושש מעול כלכלי שלא הורגלתי אליו, אני כאדם דתי שמקבל מלגת לימודי קודש מצומצמת ולא ניתנה לי שום השכלה רשמית, לא חונכתי לחיים שבחוץ רק לחיים בחיק "מסגרת" כיצד אוכל לממן גם את חיי בניפרד וגם לתמוך בילדי בתשלומי מזונות? (האם לאדם שלא עבד כל חייו יש הקלה בנושא המזונות?) *. אני שוקל לימודים אקדמאים, כפתרון זמני למצוקה הכללית היינו היציאה מן הבועה, חיכוך עם אינטלקט ואתגר יצירתי, אבל אני חש וחושש שהמתח בחיי משתק אותי ולא יתן לי לסיים את התחייבות הלימודים שלי. *. ובאופן כללי ללא קשר עם תוכניות לימודים ספציפיות החיים בצילו של מיסטר הייד החיים הכפולים ההדחקה העצומה הצפיות שעומדות לפני ואין לי את המשאבים לספק אותם הרגשת הכישלון שחוויתי במשך המסע הזה של חיי גרמו לי לנחיתות וחוסר ביטחון אין לי את האומץ להציע את עצמי לעבודה או להציג את מרכולתי על פי כשרונתי המועטים והמסוימים בפני אחרים כאדם שעובר מסע לא ברור ומבלבל אני חש מאד בודד ומקווה למצוא איזו חברה ממשית תומכת ומקבלת (אני לא מתכוון לוירטואלית) גוף עבודה שלא אצטרך להיות בו בארון שאוכל דרכו או ממנו לפרות ולפרוח בשפה רהוטה ככל שיכולתי הגשתי בפניכם תמצית מסוימת של חיי כרגע אשמח לכל הצעה כיוון או טיפ שישפרו את חיי (ואולי גם את חיי התלויים בי)

drori7000

New member
תגובה

הרי כתבת שאתה בן תורה . אנחנו צריכים לעשות את רצון ה' ודווקא לשם ה' שלח אותך . כל אחד והנסיונות הצרות שלו . היית מעדיף חלילה להתמודד עם נכות ? מחלה ? וכו' זה השק שלך ואתה צריך להתמודד איתו . ההצלחה שלך בעבודת ה' בהחלט לא תבוא כשתעזוב את אשתך . להיפך ! הרי אתה יודע שאם תעזוב אותך ותתחיל "חיים חדשים " כפי שהיצר מייעץ לך זה תחילתו של מדרון תלול שאחריתו מי ישורנו . הדרדרות ברמה הדתית וכו' ללא חומת מגן תוכל ליפול לחטאים נוראים ולפרוק עול לחלוטין . אף אחד לא מבטיח לך להיות מאושר ואולי דווקא מצפים לך חיי צער ודוחק . אתה לא מאושר מחייך . הרבה אנשים לא מאושרים . גם אני בעצמי לא רואה את חיי כאושר צרוף . אבל יש עתים של אושר ונחת . יש לך ילדים . האם אינך אוהב אותם ? שמח בהם ? אני מוכן למות למען ילדיי , כל שכן שלא לפגוע בהם בשביל מימוש האושר בחיי . אחי תחשוב טוב לפני הצעד הבא . באהבה . דרורי

דרורי - יישר כח על הדברים המחזקים

והמרנינים. אכן אתה בהחלט צודק בכל מילה שאתה אומר. כל מילה בסלע. חיזקתני אחי דרורי ומי ייתן ואכן נבין את נבכי נפשנו כראוי ונשכירל יותר להבין שזה רצון ה' ועלינו לקבל אותו באהבה, זה הניסיון בחיינו - ואין הקב"ה מביא ניסיון על האדם אלא אם הוא יכול לעמוד בו. "סיפורושלאביר" - אתה עומד בניסיון כמוני, כמו דרורי וכמו הרבה חברים יקרים, רבים וטובים, דתיים וחרדים שהקימו בית ומשפחה ובמקביל, מתמודדים עם הנטיה שלהם והמשיכה לבני מינם. כך ה' ברא אותנו ומצפה מאיתנו להתמודד עם החיים שבהם אנו נתונים בהצלחה. אחי היקר - הייה חזק - אל תתייאש, כי שפי שרבי נחמן אומר: אין ייאוש בעולם כלל - הכל יתהפך לטובה. בעז"ה.

אז אני חושב שהתגובות של דרורי ומצפה

הם מקוממות! עם כל האמת בדבריכם הוא נמצא במצוקה וראוי לעודדו ולתומכו - אז איך מתמודדים? יש קרן אור - כאן בפורום ישנה קבוצה דיסקרטית לנשואים דתיים - חרדים ועוד , תפנה לרב רון או דרור שמארגנים את הפגישות. יש לך אפשרות לפנות כאן או במסר למנהל הפורום לקבל את הטלפונים של המארגנים. אתה לא לבד! אתה לא היחיד! אז יהיה טוב

לא לזה התכוון הכותב מצפה...

לא היתה לי כל כוונה חלילה לייאש את הבחור - נהפוך הוא!!! לא היתה לי כל כוונה לתת לו חלילה לשקוע במצוקתו - נהפוך הוא!!! לא היתה לי כל כוונה חלילה שלא לתמוך בו - נהפוך הוא!!! לא היחתה לי כל כוונה חלילה שלא לעודדו - נהפוך הוא!!! את הסיוע שלי אעשה במשנה זהירות ובדיסקרטיות מוחלטת, לא כאן על גבי הפורום, כי אין הברכה שרויה אלא על דבר הסמוי מן העין. אשמח מאוד גם להפנות את הבחור החדש לרב רון יוסף ולדרור (יש בידי את האפשרות להגיע אליהם) ואשמח מאוד לעזור לו בכל דבר אפשרי מבחינתי על מנת לעודד אותו לתמוך בו ולסייע לו ככל שניתן. כמובן אתה צודק, ידידנו הנכבד, אתה לא לבד, אתה לא היחיד במצב זה ושעלינו להאמין באמונה שלמה כי באמת נחשוב טוב - יהיה בעז"ה רק טוב!!!

אז אני חושב שהתגובות של דרורי ומצפה

הם מקוממות! עם כל האמת בדבריכם הוא נמצא במצוקה וראוי לעודדו ולתומכו - אז איך מתמודדים? יש קרן אור - כאן בפורום ישנה קבוצה דיסקרטית לנשואים דתיים - חרדים ועוד , תפנה לרב רון או דרור שמארגנים את הפגישות. יש לך אפשרות לפנות כאן או במסר למנהל הפורום לקבל את הטלפונים של המארגנים. אתה לא לבד! אתה לא היחיד! אז יהיה טוב

drori7000

New member
תגובה

אמת , צריך לעודד ולשמח את חבירנו . לא התכוונתי חלילה לייאש אותו או לקחת ממנו את התקוה . רק ביקשתי שיחשוב הרבה ולא יקפוץ למסקנות מרחיקות לכת כמו גירושין ואיך החיים יראו אחרי הגירושין וכו וכו' . הבחור הוא בן תורה רציני . בעל אשה וילדים . האם לא חבל לאבד את כל זה בעבור חופן אגוזים ? אין ספק שצריך עידוד וייעוץ ותמיכה . אבל קודם כל לדעתי יש לשנות את קו המחשבה שאומרת שאני אהיה הרבה יותר מאושר אם אני אפרק את המשפחה . לעצור ולחשוב . ותמיד להיות בשמחה !

sagie13

New member
בן תורה רציני לא יכול להתגרש?

גירושין בהכרח יגרמו להתדרדרות רוחנית?או ``לאבד את הילדים``? במקרים מסוימים גירושין יכולים דוקא לשפר את המצב

שגיא, לא בהכרח...

ושגירושין יגרמו לירידה רוחנית כזו או אחרת, כל מקרה לגופו. תלוי איך כל אחד מקבל זאת ונושא על שכמו את הגירושין. יש כאלה שיכולים לצאת מחוזקים. הכל תלוי בבטחון העצמי ובכחות הנפשיים של האדם. אבל כידוע כמו שכתוב בגמרא כל משפחה שמתפרקת ויש בה גירושין, המזבח מזיל עליה דמעות. יש מסכת שלמה גיטין, שעוסקת בגירושין. דבר שלצערי הפך לחלק מנחלת הכלל בכל המגזרים וגם אצלנו זה לא פוסח. נתפלל כולנו לגאולה שלמה ןלישועה קרובה. אמן ואמן.

sagie13

New member
נכון, כל מקרה לגופו

אבל נורא הפריע לי שהוא כתב שהמחשבה להיתגרש היא עצת היצר הרע זה לא בהכרח ככה, לפעמים בדיוק הפוך (ראה למשל בדברי הרב קוק למטה). גם המשפט "לאבד את כל זה בעבור חופן אגוזים" מקומם, משתמע ממנו שהגירושין יפגעו במעמדו כ"בן תורה רציני", יגרמו לו לאבד את ילדיו, או שהאושר הפרטי שלו (ושל אישתו, נראה כאילו כולם שכחו שגם היא בעסק, וממה שכתב סיפורושלאביר נראה שגם היא לא הכי מאושרת) הוא סתם "חופן אגוזים". נכון שצריך לחשוב על הילדים, רק יש לזכור שגם המשך הנישואין זה לא בהכרח לטובתם. ו הרב קוק, עין איה ברכות פרק ט': "אהבת המשפחה היא הברכה הגדולה בחיים, אמנם רק במקום ששם נמצא תביעה פנימית לחיי משפחה של אהבה נאמנה, רק שם הכרח להמצא מקרה הגירושין כשאין הנפשות מתקבלות זל"ז. ע"כ מצד יקרת ערך חיי האהבה הטהורה שצריכה להמצא במשפחה הישראלית, יש בתורה דין הגירושין כשלא תמצא חן בעיניו. בחיי משפחה רפים אין הכרח של ניתוק הקשר. ע"כ היונה המצויינת באמונתה באהבת חיי משפחתה, כשתבא מדתה בחיים האנושיים, יקרה ג"כ מדת הפריחה שיש לה הוראת גירושין, כדי לבקש את החיים האמתיים הראויים להיות בחק תמימות האהבה במשפחה הישראלית."

חזקתני שגיא...

‏*בדבכי הרב קוק, שהם נופת צופים וצפיחית בדבש. איזה פורום אדיר שאנו זוכים ולומדים בו דברי תורה ומוסר לחיים. אשריך שגיא. חזק ואמץ

yuni9

New member
תהיה אמיתי

עם עצמך קודם כל. מה אתה רוצה מהחיים. והאם נראה לך שתגשים אותם באורח חיים שונה. בקיצור יסוד החסידות ושורש העבודה התמימה הוא שיתברר ויתאמת אצל האדם מה חובתו בעולמו ולמה צריך שישים מבטו ומגמתו... בעולמך הפרטי מה טוב לך, ואיך אתה עובד את ה'. בשלב שני בלבד לחשוב על מה אחרים יחשבו, אם זה ההורים שלך או אישתך. שבאופן כללי נראה לי שאם היא כבר מנחשת לבד אין סיבה להניח את הדברים על השולחן, אבל קודם לברר את הדברים לעצמך. אם נקח דוגמא לזה אז הילדים שלך הם קודם כל הילדים שלך ואחר כך הנכדים של ההורים שלך. איך אתה מתייחס אליהם?

avitano

New member
לדעתי אתה לא עומד בשום ניסיון כמו שאמרו כאן

חבריי למעלה בחרת לשקר לאישה שנתנה בך אמון מלא אני לא יודע כמה ה' רואה בזה נסיון או כמה זה בסדר מבחינתו בחרת בחירה שהיא נכונה אך ורק בשבילך, בלי להתחשב בבן אדם שאיתו אתה חי אם האישה הייתה יודעת אולי היה לך קל יותר, אולי היית מרגיש משוחרר יותר, אמיתי יותר כמה זמן בן אדם יכול להחזיק במערבולת שקרים? מתישהו זה צף אני חושב שאתה צריך לעשות חושבים עם עצמך להפסיק לחשוב מה אחרים יגידו ולחיות את החיים שלך כפי שאתה חושב שהם צריכים להיראות (ושוב, לא אחרים) בסופו של דבר ההורים, לצערי, לא יהיו איתנו כל החיים, והחברים לפעמים מתרחקים והסביבה שהכרנו משתנה ואז אתה מגלה שבעצם בחרת את כל החיים האלה בשבילם, ולא בשבילך ואתה זה שתישאר בגיל מבוגר עם מבט לאחור ותשאל את עצמך איפה היו החיים שלך... תהיה אמיץ תחליט החלטה, תגיד לעצמך מה אתה רוצה לעשות ואיך עבודה תמיד אפשר למצוא גם ללא השכלה, נכון השכר מופחת אבל הדבר אפשרי מחכה לעידכון ו... ברוך הבא לפורום

אופיר יקירי

‏*אנחנו כולנו עוברים בחיים שלנו נסיו ות מנסיונות שונים, יש מי שמצליח להתרומם ולהתחזק מהם ויש מי שנופל ומחפש איך לקום וצעוד בדרך חדשה. כל החיים שלנו הם ניסיון אחד גדול. זה יכול לבוא לידי ביטוי בכלמיני צורות ואפשרויות. מי שמתפלל בבוקר את כל הפתיחה של תפילת שחרית, אזי אומר כל בוקר, אל תביאנו לידי ניסיון ולר לידי ביזיון, משמע שיש בודאי מושג כזה שנקרא ניסיון. בכל אופן אמרת דברים ברורים ונוקבים לידידנו החדש, לא כל אחד יכול לקבל את הדברים כפשוטם. מה שנותר לי לאחל לבחור החדש שהקב``ה ינחה אותו את הדרך הנכונה בה יילך בחוכמה ובתבונה לחיים טובים ומתוקנים. החיים שלו הם חייו וכל אשר ה` יצליח בידו אמן ואמן.

avitano

New member
פשוט לא יכולתי להסכים עם זה שאמרתם

שהוא עובר נסיון בזה שהוא צריך לשמר את חיי המשפחה אולי הנסיון הוא הפוך? וה' בודק אם הוא מסוגל לחיות את החיים שלו כפי שהוא רוצה לחיות אותם? זה לא אומר שאם הוא יפרק את המשפחה ויתחיל לחיות עם האמת שלו אז הוא נכנע ל "יצר" אולי ה"יצר" זה שהוא בחר לשקר לאישה שנתנה בו אמון? למה על זה אתם לא חושבים? איך אתם יודעים איזה נסיון הוא הנכון? איך אתם יודעים שהוא צריך להקים משפחה עם אישה ולא עם גבר? איפה רשום שזה הדבר הנכון לעשות? מי אמר שזה הנסיון שלו? מכאן נבעו דבריי. אתה דיברת על הנסיון שלך, אני דיברתי על הנסיון שלי

וואני ידידי אופיר חוזר ומדגיש...

‏*שכל החיים שלנו הם ניסיון אחד@גדול, לכאן ולכאן, אני לא סותר את דבריך. כל אחד מסתכל על הניסיון מנקודת המבט שלו. ומי שיצטרך להתמודד עם הוא בכל בניסיון עצמו. אשריך אופיר שאתה נומד על דבריך וכמישלמד במסגרת דתית ומסורתיהיום, מי כמוך יודע כמה ניסיונות וניסויים אנו עוברים בכור ההיתוך הזה שנקרא חיים. יישר כח!!!

yuni9

New member
אתה לעצמך

חשוב לזכור שאם אין אני לי מי לי כפי שציין avitano אבל אסור גם לשכוח שיש חלק נוסף למשפט. שאם אני לעצמי אז מה אני. מדובר רק על סדר הדברים. במיוחד במצב שאתה רוצה ליצור מערכת יחסים עם מישהו, זה וודאי לא יכול להיות חד צדדי. אני איכשהו מוכן לקבל את הטיעון שלא רוצים לספר כדי לא לפגוע או לזעזע את השני, אבל לא רק מתוך מחשבה על עצמי.

konito

New member
בכל בוקר מתחיל יום חדש של שארית חייך!!!!!

כמה צר לי לקרוא על המצוקות שלך ושל אישתך. אתם מאוד צעירים ומגיע לכם חיים טובים ומאושרים במסגרות נפרדות. כל החיים לפניך!!! השכלה לא קובעת את היכולת להשתכר. אנשים מאוד עשירים במדינת ישראל לא סיימו תיכון (תשובה, אקירוב). אנשים שלמדו שנים, אין להם ממה לאכול. אני מכיר אנשים שיצאו לראשונה ללא כל השכלה לעבודה בגיל 40 ובנו להם קריירה משגשגת. צא לעבוד ותהנה גם מעשייה. היית קורבן במשך 30 שנה לתפיסות עולם מוטעות. כפי שציינת, ניסיון חייך הביא אותך לראות את זה. בכל בוקר מתחיל יום חדש של שארית חייך!!!!! חייך יכולים להיות אחרת ואיכותם יכולה להשתנות לטובה. זה בידיך. אל תבזבז את חייך ולו דקה אחת נוספת ואל תיפול קורבן למילים מוכרות לך שמנסות להלך עליך איימים אך חסרות תוכן כגון התדרדרות, יצר, חטאים וכיו"ב. זה ממש הבל הבלים. אביטנו כתב לך דברים נפלאים. אמץ אותם.

למעלה