שלום, אני חדש כאן!

שלום, אני חדש כאן!../images/Emo54.gif

כמה דברים על עצמי+שאלות: קוראים לי עומר, אבל תקראו לי בבקשה מארק, ואני כבר חבר בפורום רומח הדרקון. בעיקרון, אני לא מאמין בכישוף מסוג כלשהו, אבל אני סקרן מאוד לגבי הנושא, ואני אוהב מאוד לקרוא ספרי פנטסיה (למרות שלפי השרשורים שראתי כאן בינתיים, בטח תתייחסו אליהם כאל אוסף אגדות זולות...). קראתי כאן כמה שרשורים, כמו שאמרתי, וגם מאמרים, אבל שמתי לב שכל פעם, אתם לא מגדירים בדיוק מהו כישוף. האם כישוף חייב לבוא בצורה פיזית? האם יש לו תנועות מסויימות ומילים מוזרות? האם כשפים, כשמכינים אותם בצורה הנכונה, תמיד עובדים? ולמה אסור לכתוב מתכונים מדוייקים לקסמים בפורום? מצטער על כל השאלות, אבל כמו שאמרתי כבר, אני מאוד סקרן לגבי הנושא... קראתי כאן גם כמה דיבורים על פאגאניזם, ולמרות שאני חילוני, אני מאמין באלוהים ושולל בכך כל צורה של פאגאניזם (מעצם היהדות שלי). אני מניח שרב הנוכחים בפורום יהודים, או לפחות נולדו כך, ורציתי לשאול גם אם בכך שאתם מאמינים במאגיה ואף משתמשים בה לעיתים, האם בכך אתם נוגדים את האמונה שלכם? שוב, אני מצטער על כל השאלות, אבל אני מאוד סקרן... בתודה מראש, מארק.

RainBird

New member
תשובות... אני לא מתייחס לספרי פנטזיה בתור אגדות זולות. להפך, הם נותנים השראה. השראה מוצאת ביטוי בחיים שלנו בהרבה צורות, וכן, גם במאגיה עצמה. אולי בעולם האמיתי אין דרקונים שונאי אדם ונושפי אש, אבל במעבה העולם האחר... יש. הכישוף: הכישוף הוא פעולה רוחנית שגורמת שינוי מודע או לא מודע. וכל המשתמע. כישוף יכול להיות אפילו תפילה. אין דרך אחת לכישוף, ואין לו שפה אחת. התרבויות השונות נתנו לו שמות שונים ודברים שונים, אבל זה עדיין שייך להגדרה המקורית. אז לא, הוא לא צריך לבוא בצורה טיקסית פיזית, אלא אפילו יכול להיות שינוי מודעות מודע אצל מכשף שיודע מה הוא עושה. כשפים שמכינים אותם בצורה הנכונה תמיד עובדים. משמע, שינוי רוחני ולאו דווקא הנגיעה הפיסית. אסור לכתוב מתכונים בפורום מהרבה סיבות, האחת מהן היא שאנשים לא מנוסים לא יטילו כשפים שעשויים לגרום להם נזק, ואולי אפילו להקטין את כמות ההודעות של בנות בגיל ההתבגרות שרוצות כישופי אהבה לאנשים הלא נכונים. עכשיו מקרב הגדרת המאגיה היא חסרת דת. תפילה היא אקט מאגי וזה לא משנה אם אתה מתפלל לאלוהים או לאלה האם. ולכן יש פה יהודים ופאגנים ויכולים להיות פה גם נוצרים מוסלמים ובודהיסטים. זה לא משנה את המאגיה כאקט רוחני. ויש אנשים שלא מאמינים באלוהות בכלל. אלא שהכוח נובע מעצמם. מקווה שעניתי. ארדן.

תודה רבה!../images/Emo13.gif../images/Emo54.gif

ענית על השאלות בצורה טובה, תודה רבה לך. קראתי גם מהמאמרים שלך. איך אתה מתמצא כל כך בנושא של כישוף? כמו שאמרתי, אני לא מאמין בכישוף, אבל אחרי שקראתי את מאמר התרגילים למג המתחיל והמתלמד, אני חושב שאתאמן על התרגילים הבסיסיים, ואז אנסה הטלה אסטרלית. זו תהיה הוכחה מספקת בהחלט... אז שוב, תודה רבה.

RainBird

New member
אין בעד מה. איך אני כלכך מתמצא? קראתי והתנסתי. ניסיון חיים נותן הרבה במאגיה.

ToryMaster

New member
זה מעליב וזה לא נכון ארדן

המאגיה כמו שרובנו עוסקים בה בפורום (כל סוג כישוף שהוא לא קבלי) נוגדת את היהדות, ונחשבת לעבודה זרה. לא זכור ל יבדיוק מה העונש על זה, אבל אני מאמינה שהוא די כבד. עכשיו, מעצם הקריאה (נדמה לי) אתה לא עובר על שום חוק, אבל אני באמת אבדוק את זה במקורות קצת יותר מוסמכים ארדן, אל תטעה

ganooov

New member
אמממממפ. ../images/Emo13.gif

א. גם שימוש בקבלה מעשית סותר לרוב את היהדות. מצד שני, לכי תגדירי יהדות.. שלא לדבר על זה שחלק לא קטן מהתפישה היהודית לגבי מאגיה הוא כזה: אם אתה לא מאמין בזה - אתה לא ניזוק מזה. אם עין הרע היא סוג של כישוף - ככה מטפלים בזה ביהדות: לא מאמינים בזה ולא נפגעים. ב. כישוף (שכולל אוננות {לא ככה}, העלאה באוב וכדומה) אסור ביהדות והעובד על איסור זה חייב מוות. למה? 1. אם זה קיים - מדובר בשימוש בכוחות הטומאה (סיטרא אחרא). שימוש אסור. 2. אם זה לא קיים - אתה עובד על אנשים, אסור להונות, והונאה ברמת כישוף גרועה מסתם הונאה בדיבור. (ומנהסתם יש עוד סיבות) ג. קריאת מאמרים על כישוף וכדומה: התפישה היהודית כאן מנהסתם מקבילה לדברים אחרים, כמו: 1. לא מתעסקים בקבלה לפני גיל ארבעים או מילוי הכרס בש"ס ופוסקים - ולא כדי שלא להשתגע, אלא כדי לא להתעסק בדברים שוליים לפני שעוסקים בדברים החשובים יותר, שהם ההלכה והמוסר. 2. לא לומדים דברים כפירה. כלומר - קריאת הברית החדשה אסורה על אנשים שלא למדו מספיק אמונה, הלכה ומוסר. למה? כי זה עלול לערער את הבסיס האמוני של האדם. כלומר - אסור לקרוא דברים הקשורים ישירות לדתות פאגאניות או נוצריות (לגבי האיסלאם - במפורש אין איסור). 3. עיסוק בדברים גם ברמה של קריאה עלול להוביל למעשה, לכן ראוי להתרחק מעיסוק בכישוף ומאגיה. והרב עובדיה היה אומר על כל זה: "לא להתעסק בהבל ורעות הרוח, שכן רק ההלכה היא מקור הכל" או משהו כזה
. בקיצור, אם אתה לא רוצה ליפול בזה מבחינת היהדות - אל תיגע בזה.

ToryMaster

New member
טודע

ולכולם, זה שותפי היקר והאהוב לניהול פורום סופרים צעירים, וביקשתי ממנו יפה לבוא ולהסביר לנו בדיוק מה קורה כאן. עכשיו, אני אעלה את זה להודעות המומלצות ואחר כך לשאלות הנפוצות

ganooov

New member
לא קטנונית ../images/Emo4.gif. ../images/Emo13.gif

אני בעצמי באתי עכשיו לתקן את זה, לפני שמישו ישים לב לטעות
. שם לב, כל הכבוד
.

זה בסדר...../images/Emo54.gif

כמו שאמרתי, אני חילוני, ואני לא שם *** על מה שאומר הרב עובדיה. חוץ מזה, אני לא הולך להתחיל להתעסק בקסם, במיוחד לא הקטע של שיקויים וטקסים. אני רק רוצה לנסות את המסע האסטרלי, זה נשמע מעניין. כן, אני יודע, אני חייב להתאמן קודם על תרגילי הויזואלציה קודם ועל המדיטציה, זה בסדר. למעשה, כבר התחלתי היום. טוב, תודה על התשובות, אבל לפני שאתם נפתרים ממני, עוד שאלה אחת קטנה ששכחתי... לאלה מכם שלא האמינו קודם בכישוף, איך התחילו להאמין בו, ומתי אזרתם אומץ באמת להשתמש בו...?

ToryMaster

New member
הום

קשה להגדיר את המקום או הזמן המדוייקים בהם התחילה האמונה אצלי זה נבע מהפאגאניזם. בהצלחה, שוב לעדכן אותנו

P o M i K i

New member
אני לא מבין

מה ארדן לא אמר כן בסדר? הוא לא אמר כלום בקשר לזה שיהודים מתעסקים בכישוף... להפך, הוא אמר שמאגיה זה אקט שלא חייב לביות קשור בדת אלה הוא אקט רוחני... (והעונש הוא מוות, "מכשפה לא תחיה", אני חושב שבפרשנות מאוחרת הוסיפו שהיא צריכה למות בסקילה(אבל אני לא בטוח שיש חוק בתנ"ך בקשר לפורמים של כישוף
))

ganooov

New member
ויש רוחניות ביהדות ../images/Emo3.gif. ../images/Emo13.gif

אממ, למה שאתה קורא "פרשנות מאוחרת" אני קורא כללי המקרא. במקום שיש סקילה ברור שזה סקילה, במקום שיש כרת, ברור שזה כרת - לפחות על פי הכללים המקובלים בפרשנות התנ"ך. אגב, מישהו כאן יודע מי מהמלכים ביצע ציד מכשפות ואיזה מלך הזמין העלאה באוב?
והבהרתי את הגישה לגבי עיסוק בכישוף בכל צורה שהיא מבחינת היהדות
.

למעלה