שלום, אני חדש-ישן...

• פותח הנושא zarut
  • פורסם בתאריך

zarut

New member
שלום, אני חדש-ישן...

כבר זמן די רב שאני מבקר בפורום הזה אבל אף פעם לא כתבתי... אז נעים להכיר...אני זרות זה הכינוי שלי וכך אני מרגיש... ההיכרות שלי עם הרשת... התחילה לפני כ-13 שנה וכיום אני גולש בתדירות של 12 שעות ביום בממוצע אני לא יודע עם זה הגורם העיקרי לבעיותי החברתיות שאני סובל מהם...(חוסר תיקשורת "פיזי" כמעט מוחלט מהסביבה או בקיצור חרדה חברתית...) אבל אין לי ספק שזה השפיע ומשפיע... אבל אין מה לעשות... אני פשוט מכור ד"א: אני בונה אתר שנקרא - עולמו של זרות... שעוסק בעיקר בהפניות למאמרים ואתרים בתחום בריאות הנפש ופסיכולוגיה ודברים שמעסיקים את עולמי... ובנוסף יש בו חלק שנקרא: המכורים לאינטרנט שבו יש הפניות למאמרים ואתרים בנושא זה... יום טוב וגלישה מהנה... זרות

היי זרות ברוך הבא לפורומנו האינטימי

מאד הפתעת אותי עכשיו עוד לא נכנסתי לאתר שלך אבל תיכף אני אכנס מיד כשאגמור לכתוב לך פה המממממ אפשר לדעת למה קראת אותנו אבל לא נכנסת עד עתה? פששששש מאד הופתעתי שאתה ברשת כבר 13 שנים לא ידעתי שהרשת בכלל קיימת בצורתה הנוכחית כל כך הרבה שנים..... וזה בעברית היה 13 שנים?

zarut

New member
היי , הרשת לא תמיד היתה קיימת

בצורתה הנוכחית... עד לפני כמה שנים הכל היה מבוסס על טקסט בלי תמונות בכלל ולמעשה לפני כ-13 שנה בערך (עד כמה שאני זוכר...) היה קיים מה שנקרא - BBS אנשים (רובם פרטיים) היו פותחים מעין "אתרים" במחשבם הביתי בדרך כלל ולמי שהיה את המספר טלפון שלהם... היה מתקשר למודם שלהם ישירות ונכנס בעזרת סיסמא "לאתר" שהיה שונה מאוד ממה שזה נראה היום כל העסק הזה היה מאוד "מחתרתי" ומאוד מעניין (כי זה היה משהו חדש...) זרות

zarut

New member
בחזרה לעבר...

אני באמת מתגעגע לתקופה הזאת כשהכל התחיל... היתה אווירה אחרת... זה היה משהו מאוד "מסתורי" שפרץ לחיים ואנשים עוד לא עיכלו מה זה בכלל ואיך להתייחס אל זה עד היום אני שומר את המחשב הראשון שלי... לפני שייצא הפי סי היה לו זיכרון קטנטן ביותר... והוא עבד על מערכת הפעלה - DOS לא היה ארד-דיסק (hard-disk) כדי להריץ איזה תוכנה או משחק היו מריצים קסטה של טייפ... בטייפ רגיל של קסטות... ומחכים איזה שעה ומתפללים שלא יהיה איזה תקלה באמצע דבר שהיה קורה לעיתים קרובות ביותר... הפי סי הראשון יצא בערך בשנת 1985 (אני לא זוכר בדיוק אבל בערך...) וזה היה כבר קלאסה אחרת לגמרי... ד"א מצאתי תמונה של - apple-2-c המחשב השני שהיה לי ושלוש שנים בערך לפני הפיי סי הראשון שהיה כבר קלאסה אחרת לגמרי... צירפתי את התמונה להודעה... ואם את מעוניינת לקרא על תקופת ה- BBS שקדמה לאינטרנט של היום... יש מאמר נחמד מאוד בעברית בכתובת הזאת וארכיון של bbs באנגלית באתר הזה פשששש... איזה נוסטלגייה...אני ממש מרגיש געגועים לתקופה הזאת... ערב נעים זרות

e-magine

New member
כמה זמן לדעתך אתה מכור?

המחקרים שקראתי מדברים על התמכרות ממוצעת של שנה וחצי, אני בוודאי עברתי כבר את התקופה הזאת, אני מבין שאתה עוסק בעינטרנט כ - 13 שנים, אך כמה זמן לדעתך אתה מכור?

zarut

New member
תמיד הייתי מול המחשב

בין עם זה באינטרנט ובין עם זה תיכנות משחקים וכל´ אבל אם אני מסכם את הזמן שזה "השתלט" עלי לגמרי וביחוד האינטרנט... הייתי אומר ש - 5 שנים האחרונות היום אני לא-עובד , ונמצא כ- 10-12 שעות ביום מול הרשת ולפעמים יותר... וכל פעם שאני נאלץ להתנתק אני מרגיש מחסור חזק ורק מחכה לחזור למסך בקשר למחקרים שמדברים על התמכרות ממוצעת של שנה וחצי... אז מה זה אומר?... שאחרי תקופה זו, בד"כ נגמלים מההתמכרות? לא כ"כ הבנתי את הרעיון בידידות זרות

זרות היקר - כמה שאלות לי אליך

מותר לדעת בן כמה אתה? אתה לא חייב חלק גדול מאתנו כבר אמרו את הגילאים שלהם אבל הרשות נתונה דבר שני - האם זה שאתה לא עובד זה בגלל האינטרנט או שזה לא קשור אבל העובדה הזאת מגבירה את התלות של באינטרנט כשאני חושבת על 10 או 12 שעות רצוף או כמעט רצוף? שדיברתי עליהן אני לא מבינה - מה עם העיניים שלך? הן לא נפגעו מהמסך? מה עם הגב שלך? מה עם הטוסיק שלך? איך אפשר לשבת כל כך הרבה שעות מול מסך? או שזה לא רצוף אלא און אנד אוף... ואגב יחסית לשם שלך אתה נראה לי דוקא מאד אנושי וחם.... שלך המאדאם

zarut

New member
שלום מאדאם יקרה

בקשר לגיל שלי - אז בבקשה - אני בן 31 (עוד מעט...) בקשר לעבודה...החלפתי כבר עשרות עבודות אני לא מוצא את עצמי בשום מקום ולא מצליח להחזיק מעמד יותר מחודש חודשיים בשנה האחרונה די התייאשתי מכל המצב ואני כבר לא מחפש אפילו עבודה... (עד שיגמר לי מעט הכסף שנשאר לי ואז אלוקים גדול...) אני לא יודע האם חוסר עבודה פוגע בתלות באינטרנט כי גם כשעבדתי אם היה לידי מחשב אז תמיד הייתי "מתגנב" לאינטרנט ואם לא היה ברגע שחזרתי הביתה אני ישר התחברתי וביליתי מול המסך עד שהלכתי לישון בקשר לשעות הרבות מול המסך... אז זה פשוט כך ברור לי שיש מין הסתם איזשהיא פגיעה פיזית כגון: עיניים, טוסיק גב וכל´... ולמען זה אני מכריח את עצמי לאחרונה לצאת לסיבוב הליכה פעם ביום למשך שעה ומדי פעם לעשות תרגילי מתיחות למיניהם... בגדול.... אני די (הרבה...) מנותק מהעולם המציאותי (פיזי...) יש לי בעיות תיקשורת עם אנשים מאז ומתמיד באותו עולם (פיזי) ובעצם אני לא נפגש כמעט עם אנשים במיוחד לא בשנים האחרונות גם מצב-הרוח שלי לא בשמיים הייתי אומר (בלשון המעטה...) ולמען זה (מצב-רוח) אני לוקח "כדורי-אושר" (פרוזק...) שקצת מאוד (לצערי...) עוזרים לאותו מצב-הרוח... זה סיפורי על-קצה המזלג... בידידות זרות

זרות היקר תודה ששיתפת אותי בדברים

כל כך אישיים כמו למשל עניין הפרוזאק אני כבר כמעט שנה לוקחת סרוקסאט שזה כדור מאד פופולארי אפילו יותר מפרוזאק כדי למתן ולהרגיע את העצבויות שלי והדכאונות ונראה לי שזה קצת עוזר אבל שלא מספיק בהתחלה זה קצת הרדיםאותיוהיו לי שינות ארוכות ומתוקות כאלה עד שהמוח התרגל זה לא עוזר להתמכרות לרשת לצערי

e-magine

New member
זרות מה שאתה כותב לא מפתיע

אותי בכלל. הדברים שכתבת עד להודעה הזאת, וגם הניסוחים המוקפדים והסגנון הנאה, הזכירו לי את הכתיבה של מישהיא שכתבה הרבה מאד בפורום הזה. כוונתי לסרפד, לא יודע אם קראת בפורום בתקופה שהיא כתבה, לדעתי יכול שזה יעניין אותך, לטעמי היא כתבה דברים נפלאים גם בפורום הזה וגם בפורום הקודם שניהלתי. אני בטוח אגב שגם היא אם תגיע לאתרך, תתעניין ותהנה ממנו. האמת שהייתי רוצה לשאול אותך עשרות שאלות, אני פשוט קצת מפחד לא לחטט, אני לא יודע כמה יהיה לך נח, תרגיש לחפשי להגיד לא מתאים לי. אני לא אעלב מזה.

אפשר גם להצטרף לשיחה?

היי אני גם מדי פעם קורא פה הודעות אני לא חושב שאני מכור לאינטרנט (ואני לא בשלב ההכחשה) אומנם המחשב מחובר 24/7 עם כבלים והוא כל הזמן עובד בגלל המוזיקה אבל רב הזמן אני לא בבית לא משנה! רציתי להגיב בקשר ל BBS גם לי היה פעם BBS ונזכרתי עכשיו במה שאמרת אומנם זה היה בסביבות 96 אבל בהחלט היה מעניין הממ זהו חוזר לעבודות שלי צ´או

שלום תולתול , איזה ניק מתוק יש לך

מה זתומרת ביבי סי אגב יש לי חבר טוב מהקלאסית שסיפר לי שלפני האינטרנט היה לו תחביב של קשר רדיו לא כמו קשבנו מיכאל גורדוס משהו קצת אחר שקשור ברדיואים אני לא בדיוק זוכרת אתם יודעים על מה מדובר? תולתול אתה ילד? נער? בחור? תספר קצת על ההתמכרות שלך זה מעניין אותנו.... אם רוב הזמן אתה לא בבית אז בעצם אתה לא מכור????

חבר שלך כנראה היה חובב רדיו

שמישהו יתקן אותי אם אני טועה אבל יש חוג של אנשים (אם ראית את הסרט CONTACT) שעוסקים בשידורי רדיוו ומחפשים אנשים לפי תדרים ובכל שדר בדרך כלל אומרים בהתחלה seek you, seek you, this is wd40 לדוגמה :) ומפה הגיע השם I C Q קיצ קיצ מי זה מיכאל גורדוס? אני יכול להיות מר. בחור אני לא מכור לאינטרנט אבל זה תחביב בסבבה כזה ראית את הסרט נשיקת הפרפר? חשבתי שמכאן מגיע (תקני לנגיד ניקך?) הניק שלך? באביי

ראיתי את לינגוואה דה לה מריפוזה

אבל לא משם הניק למרות שמישהו באקטואליה התחיל לקרוא לי מריפוזה בגלל הסרט הזה ועכשיו יש פורומים שאני נקראת בהם מריפוזה הניק שלי התחיל בפורום למוסיקה קלאסית ביואל על שם מאדאם באטרפליי של המלחין פוציני (אופרה מדהימה ביופייה) והיתה לניק הזה השתלשלות בפורום אבל אני לא רוצה להטריח את המשתתפים פה כי כבר פרסמתי אתה הסיפור כמה פעמים פה מקסימום תשלח לי מסר חפוז קוויקי בתפוז ואני אעשה ריפליי ואענה לך....

e-magine

New member
ברוך הבא מתולתל,

בוודאי שאתה יכול להצטרף, אתה מוזמן.

e-magine

New member
ברוך הבא, זרות

אני שמח שכתבת כאן. נכנסתי לאתר שלך והתרשמתי מאד. מטבע הדברים, התרקזתי כמובן בפרק שעוסק בהתמכרות לאינטרנט. חלק מהקישורים כמובן מוכרים לי וחלק עדיין לא ואני אבקר בהם. עלתה בראשי מחשבה מסויימת, די פרועה, שבמקרה שלך, יתכן והגלישה עוזרת ולא מזיקה. אינני יודע ואינני מתיימר לאבחן או לקבוע דברים כאלה. אתה מוזמן להעלות לינק בלוחות הפורום, בפרק אתרים של חברי הפורום. אתה כמובן מוזמן גם להעזר בפורום ולעזור לאחרים, אם תרצה בכך.

zarut

New member
שלום גם לך

בקשר למה שכתבת על כך שיכול להיות שאצלי הגלישה עוזרת ולא מזיקה אז כמו לכל דבר... יש לעניין הזה שני צדדים... מצד אחד זה עוזר לי להיפתח , לבטא את עצמי ו"להכיר" אנשים וירטואלית וכל´ ומצד שני... הייתי אומר שזה לא עוזר יותר מדי למוטיבציה שלי לנסות להתמודד עם העולם "הפיזי" שבחוץ... האמת שלפעמים אני מדמיין את עצמי ללא מחשב וגישה לאינטרנט... יכול להיות שהחיים שלי היו נראים קצת אחרת... הייתי יותר מתקשר עם העולם "הפיזי" כמובן...זה בגדר מחשבה וזה גם לא בטוח שזה מה שהיה קורה... ד"א: הוספתי את האתר שלי ללוח - תודה יום טוב זרות

שירז**

New member
ברוך הבא זרות../images/Emo140.gif

לא מעט פעמים ניתקלנו כאן באנשים שגלשו ולא כתבו,אני לא יודעת אם זה עזר להם או סתם לקחו מכל הניכתב כאן חומר עזר, או עזרה כלש היא מעצם התמיכה שחלקנו מעבירים כאן בצורה זו או אחרת . שמחתי לשמוע שהבעת נכונות להתחיל לכתוב כאן, מקווה שתרגיש בנוח בין חברי הפורום. ניכנסתי לאתר שלך והתפעלתי מההשקעה שעשית שם, חומר מגוון ומעניין , ואף החיים הוירטואלים של אי זכה להכנס לשם, אולי תספר לנו מה הניע אותך בכל זאת להתחיל לכתוב אצלנו? , מה גרם לך להחשף?....ומה דעתך על הפורום?..כמובן שאתה יכול לענות על מה שאתה מעוניין או רואה לנכון. המשך ערב נעים...

liz_liz

New member
שלום לחדש ישן........

ברוך הבא.. הייתי באתר שלך . מעניין מאוד . הכנסתי למועדפים .(אהבתי את הקטע של המבחנים). ליז .

למעלה