שלום, אני חדשה

nironet

New member
שלום, אני חדשה

קראתי בעיון רב את המאמרים, ומה אני אגיד לכן בנות - אני מבולבלת. אז אם אפשר לעזור לי להתחיל. בתור התחלה, המלצה על רופא נשים (שנים לא ביקרתי אצל רופא נשים), באיזור הרצליה או ת"א. ואז - מה אומרים לו. ומה הלאה. ולאיזה בנק זרע אתן ממליצות לי לפנות? עיינתי בטבלת ההשוואה ממושכות, ובכל זאת אשמח לשמוע על נסיונכן האישי. האמת היא שאני רוצה להיכנס להריון לקראת הסתיו הבא. זה זמן טוב להתחיל, נכון? שלכן, נירונת

nina L

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

א. התקשרי למרפאת פוריות שתבחרי בה (המורשית להזרעה)+לבנק הזרע ובקשי את רשימת הבדיקות הנדרשת. וגם תור (למרפאה יכול לקחת כמה שבועות) רופא - תדרשי לעבור את ההזרעה במרפאת פוריות מורשית. כדאי לעבור את התהליך אצל גניקולוג-פוריות! אם את במכבי - רמת מרפא בר"ג מחזיקה את טובי הרופאים בתחום. ממליצה על פרופ' זיידמן הנחמד, או לב רן/ דור. עם זאת מן הראוי שתבדקי ראשית/גם אצל גניקולוג לבדיקה כללית. צר לי, לא מכירה גניקולוג סביר/מומלץ ממכבי בקופה, למרות ששנים חיפשתי. ובבדיקה בקשי בדיקת פאפס, שתדרשי לה. וכן הפנייה לבדיקות נוספות (ראי רשימת בדיקות מהמרפאה/בנק). מה לומר ? שאת רוצה להרות ומתרומת זרע. מאד מקובל ושגור היום. בנקי הזרע של איכילוב ותה"ש שאני מכירה טובים עם צוות נחמד. בהצלחה!

ברוכהבאה ../images/Emo140.gif ו../images/Emo50.gif

אם את רוצה המלצה על רופא נשים כדאי שתכתבי באיזו קופ"ח את, אלא אם את מעוניינת לעבור את המעקב אצל רופא פרטי. נינה ענתה לך יפה על השאר. בנוגע לפיצוחייה, כל הפיצוחיות באיזור המרכז עושות את העבודה ולכל אחת מהן יש ממליצות, חסרונות ויתרונות. את צריכה לשקול מה עדיף לך מבין האופציות שמפורטות היטב בטבלה המפורטת ומעודכנת.

SMADAR55

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif. אכן כדאי להתחיל

עם בדיקה גניקולוגית לוודא שהכל תקין. אולם, אח"כ עלייך לבחור רופא פוריות טוב שילווה אותך לאורך כל התהליך. בפורום פוריות יש רשימה של רופאי פוריות בחלוקה לאזורים ורשום גם עם אלו קופות חולים הם עובדים. באיזו קופת חולים את? לגבי בנק זרע- את יכולה ללכת לתל השומר או לאיכילוב. כאן בפורום נכתב רבות על בנקים אלו ואת יכולה לעשות חיפוש ולקרוא מה הבנות כתבו. בבחירת רופא הפוריות והבנק חשוב לקחת בחשבון את הנוחיות. צריך להיות לך נוח להגיע לשם בשעות הבוקר (מעקבים, הזרעות) לגבי שאר הבדיקות שצריך לעשות בתחילת התהליך- הכל מפורט במאמרים בהצלחה

זואי11

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הצעד הראשון הוא מציאת רופא/מרפאה. כאמור, אם את במכבי, ברמת מרפא ברמת גן נמצאים טובי הרופאים. שיהיה בהצלחה

אורקה39

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

לא חובה למצוא גניקולוג. מספיק לקבל הפניה מרופא המשפחה למרכז פריון כמו רמת מרפא בר"ג. אפשר גם להגיע למרכז הפריון עם כל הבדיקות מוכנות - לבקש מבנק הזרע רשימה, מהמרכז רשימה ולקבל הפניה לבדיקות כבר מרופא המשפחה. מנסיון חוסך המון זמן וגם דקירות.

s p r i n g1

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo6.gif

באמת כדאי להתחיל את התהליך אצל רופא נשים טוב, נסי לחפש מידע והמלצות על רופאים במאגרים של פורום פוריות . רצוי לעשות בתחילהבדיקות אצל רופא הנשים, בדיקה רגילה, פאפ כמו שהמליצה נינה, כדאי מאד לעשות US וגינלי (לקחת הפניה מרופא הנשים). בנתיים תקחי הפניה לבדיקות דם מרופא המשפחה או מרופא הנשים (אל תחכי ליום הבדיקה שקבעת אצל רופא הנשים תקפצי אפילו קודם ותקחי כי יש בדיקות שלוקח זמן קבלת תשובות). במסגרת בדיקות הדם תבקשי בדיקות פרופיל הורמונלי (לביצוע ביום השלישי למחזור) + בדיקות דם כלליות: ספירה, כולוסטרול, גלוקוז, תבקשי במיוחד גם B12 וחומצה פולית, בנוסף תבקשי שהבדיקות יכללו גם: HIV , CMV,heptitis b c,rubella , syphilis,בדיקות לסוג דם ,toxoplasmosis. בנוסף תגשי לעשות בדיקת טיי זאקס, עושים את זה בחינם בנקודות בדיקה של משרד הבריאות ברחבי הארץ, הבדיקות נעשות תמיד בימי שלישי אחרי הצהריים. בהמשך כדאי לעשות בדיקות גנטיות, כדאי לעשות לפני כניסה להריון. לגבי פיצוחיות יש רשימות בפורום ואמרו לך לגבי הפניה למרפאת פוריות (כמובן שרצוי לעשות את התהליך אצל רופא שמומחה לפוריות ולא רופא נשים רגיל). שיהיה
וכניסה מהירה להריון תקין.

לולה04

New member
ברוכה הבאה נירונת ../images/Emo140.gif

אם את במכבי אני יכולה להמליץ לך על רופא נשים טוב שהוא גם מומחה בפיריון אבל הוא בגבעתיים. אני פשוט אמרתילו שאנ י וצה להיכנס להריון מתרומת זרע, כבר הגעתי עם רשימת הבדיקות אותם קיבלתי מבנק הזרע בתל השומר ( פשוט להתקשר והם שולחים את הטופס הביתה), הוא עשה לי את כל הבדיקות הנידרשות: פאפס וUS ונתן לי הפנייה גם לבדיקות דם וגם לרמת מרפא. רצוי לקבוע תור במהרה לרמת מרפא כי אם את רוצה לעשות את זה דרך הקופה אז צריך להמתין בערך כחודש ימים עד שמקבלים תור, כמובן אם את רוצה לרופא מסויים. במקביך את יכולה לגשת לבדיקות הגנטיות, שוב אם את במכבי אין צורך בהפנייה, פשוט מתקשרים לאחד המרכזים ששם מבצעים בדיקות גנטיות וקובעים ( את הרשימה מקבלים ממכבי ללא הפסקה) אחת הבנות הכינה רשימה מקוצרת של השלבים שצריך לעבור, זה מאוד עוזר וכולל את כל השלבים ממש לפי הסדר אזתעזרי בזה. אם את במכבי ויש לך שאלות ספציפיות אשמח לעזור בקשר לכניסה להריון לקראת הסתיו הבא, אז זה מאוד אישי, זה תלוי גם בגיל שלך ובמצב הפוריות שלך , יש בנות שנכנסות להריון כבר בהזרעה הראשונה ואז תוך חודשיים אפשר כבר להיכנס להריון ויש בנות שזה לוקח להן יותר זמן, הזרעה 4 ,5 וכו', בקיצור זה לא מדע מדוייק, צריך להיות מוכנים להפתעות

Tin Tinn

New member
ברוכה הבאה נירונת ../images/Emo140.gif

אז לעשות טיפונת סדר... את לא חייבת רופא נשים לצורך התהליך (אלא אם את רוצה לעשות הכל פרטי אצל מומחה פוריות, שזה דבר שונה). מה שאת צריכה לעשות זה לבחור עם איזה בנק זרע ומרפאת פוריות את רוצה לעבוד. זה גם תלוי באיזה קופ"ח את ומה האפשרויות שלך מבחינת תשלומים. אני יכולה להמליץ מנסיוני על מרפאת הפוריות ובנק הזרע באיכילוב. אמנם העלות אינה זולה מאד, אבל היתרון זה שהכל נעשה באותו המקום, על זרזועים מחליטים רק לאחר שנבחנו הן האולטרא-סאונד והן תוצאות בדיקות הדם, מה שבעיני מקטין "פספוסים" ואני הייתי מאד מרוצה מרמת המקצועיות שלהם. מה שכן, את כבר יכולה לעשות בדיקות גנטיות כי לוקח הרבה זמן לקבל תוצאות. את יכולה לברר לגבי יעוץ גנטי בקופ"ח שלך, אבל עקרונית את עושה בדיקות בהתאם למוצאך. לא בכל בנקי הזרע / מרפאות הפוריות מבקשים את אותן בדיקות, ולכן כדאי לבחור מקום איתו את רוצה לעבוד, לברר איתם איזה בדיקות הם דורשים ולבקש הפניה לביצוע בדיקות אלו מרופא המשפחה שלך. שיהיה

חמנייה1

New member
ברוכה הבאה!!../images/Emo140.gif

כבר קיבלת תשובות, לא נותר לי אלא לאחל לך בהצלחה. כל ההתחלות קשות, אז התאזרי בהמון-המון סבלנות. זה לוקח זמן. כל טוב ובהצלחה!!

יולי 7

New member

מקווה שהמידע שכבר קיבלת עשה לך קצת סדר בבלאגן שיהיה בהצלחה

nironet

New member
תודה על קבלת הפנים החמה

ועל ההסברים. כבר בקרוב אתחיל את כל הסידורים. התרגשתי מהחום שהתקבלתי בו כאן. נירונת

ofrava

New member
../images/Emo140.gifברוכה הבאה ובהצלחה

תשובות והכונה כבר קבלת

יגביע

New member

נירונת בהצלחה. מניסיון האתר הזה יכול להעשיר אותך במידע לאורך כל הדרך. יגביע

למעלה