שלום! אני חדשה!

TheBursar

New member
ברוכה הבאה קודם כל

אבל יותר לעניין... איך לקרוא באנגלית מוציא לך את הכיף? חצי מהבדיחות והקטעים החזקים בסדרה נובעים ממשחקי מילים באנגלית ובכלל זה גם השמות של הדמויות. (שגם על זה היה דיון פעם). עדיין את את מעדיפה את העברית בכל זאת תורגם מספר מצומצם של ספרים של טרי לעברית מסדרת עולם הדיסק. עוד ספרים שלו שתורמו הם "אנשי השטיח" ובשורות טובות". נחמדים אבל לא קשורים לעולם הדיסק

Irish Cream

New member
זה מוציא לי את הכיף כי

הקריאה שלי באנגלית לא זורמת כמו הקריאה שלי בעברית, זה לא שאני קוראת ממש לאט, אבל עדיין, אני מרגישה שעד שאני גומרת עמוד יוצאת הנשמה.. והרבה מהבדיחות שעובדות באנגלית אבל לא בעברית אני מבינה גם כשאני קוראת בעברית, פשוט כי אני גם חושבת באנגלית חלק מהזמן, אז המוח שלי אוטומטית מתרגם את זה. אני הרבה פעמים עושה את זה בעצמי בטעות (אומרת בעברית דברים לא נכונים כי כאנגלית יש בטויים כאלו) ככה שזה די רגיל בשבילי..

Irish Cream

New member
ממש לא.

אמריקאית למחצה. הלוואי בריטית.. אז לפחות הייתי מרוויחה את המבטא המדהים הזה.

אבל זה הולך ומשתפר

תתחילי לקרוא באנגלית, וזה יהיה יותר ויותר קל לאורך הזמן, בייחוד כשיש לך יתרון התחלתי.

ויימס

New member
מסכימה עם כל מילה.

כשסיימתי לראשונה את The light fantastic (זה לקח לי שבועיים ככה, וקראתי מהבוקר עד 1 בלילה) מחיתי זיעה ממצחי ואמרתי, "ברוך! ברוך! ברוך!"

Athaclena

New member
כמו לומר "לקחת מקלחת"?

או: don't want, don't need אני עושה את זה כל הזמן... אבל לפעמיחם זה רק מהעפיצות - אתמול אמרתי boogle במקום boggle

Irish Cream

New member
כן.. משהו כזה

לדוגמא באנגלית אם מישהו נגיד שר לעצמו עד שהוא נרדם אתה יכול לומר "he is singing himself to sleep" אז יכול לקרות מצב שאני אגיד שהוא שר את עצמו לישון...

Athaclena

New member
הא, מצאתי. יש לי רשימה של טעויות

כל פעם שאני אומרת משהו כזה אני מוסיפה.... אז הנה האוסף שלי: אני שבור(ה) - I'm broke לקחת תמונה (לצלם) לשחק בגיטרה - play a guitar שברתי את הראש - I broke my head don't build on it (צ"ל אל תבנה על זה/don't count)

חחח... הזכרתי לי משהו

בסרט "טיסה נעימה" (קומדיה נונסנסית מטורפת של האחים צוקר) יש קטע עם עיתונאים שמראיינים אנשים במגדל הפיקוח של שדה התעופה, ואז אחד מהם אומר Okay, guys, lets take some pictures, והם הולכים ומתחילים להוריד תמונות מהקיר...

יש שם המון דברים כאלה

יש שם קטע שמישהו במגדל הפיקוד אומר על אלה במטוס They can't be doing that! their flying on instruments ואז רואים את כולם בתא הטייס מנגנים בסקסופונים וחלילים. סרט ענק, גם "סודי ביותר"

למעלה