שלום! אני חדשה!

Irish Cream

New member
שלום! אני חדשה!

עד כה קראתי רק את "תרועת מוות" ואי מתכננת עכשיו לקנות כמה אחרים. אם כבר אני קונה, איזה ספר של טרי נחשב טוב? מה ממולץ? ד"א, ניסיתי לקרוא קצת בפורום וגיליתי שיש מליון מושגים שאני עוד צריכה לקלוט ושבעצם אני לא יודעת הרבה בכלל על כל הספרים שלו... אני מקווה להתעדכן בקלות....

טוב... קודם כל ברכת ברוכה הבאה:

ברוכה הבאה! עכשיו, אני חושב שכמעט כל אחד שמצטרף פה שואל מה כדאי לקרוא כמתחיל טרי פראצ'ט, אז אני ממליץ לכתוב איזה מילון גם לזה, אני מתנדב לעשות את זה אם תוכלו לשרשר לכאן את דיעותיכם בנושא. אני הייתי ממליץ על הספרים הראשונים בכל תת סדרה: אחיות הגורל - הראשון בסדרת המכשפות צבע הכשף - הראשון בסדרת סתמרוח שומרים! שומרים! - הראשון בסדרת שומרים ומכיוון שכבר קראת את הראשון בסדרת מוות (תרועת מוות) את יכולה להמשיך לשני - איש הקציר (מומלץ) וכמובן יש את הספרים ללא סדרה - פולחני כשף (טוב, לדעתי הוא ללא סדרה) פירמידות (מומלץ) ראינוע ועוד כמה ספרים באנגלית אם את קוראת באנגלית (ואם לא אז כדאי להתחיל). חוץ מזה אולי יעזור לך להיכנס לאווירה מילון הפורום, צירפתי להודעה. דרך אגב, עדכנתי אותו קצת ואני אומר שוב, מי שחושב שיש לו מה להוסיף למילון שיפנה אליי.

Greebo

New member
אנגלית...אך ורק אנגלית...

לשבת עם מילון עיברי אנגלי... ולקרא טרי בשפת מקור... עם עדיפות לsmall gods בתור התחלה...

Gdil

New member
די, די.../images/Emo108.gif

אנחנו לא כופים שפות, אבל למי שיש אנגלית טובה כדאי באמת לקרוא באנגלית

TheBursar

New member
המילה "כופים" היא חזקה מידי

בוא נאמר במקום זאת מעודדים באמצעים פיזיים ומיכשור כבד.

Irish Cream

New member
קודם כל - תודה!

בינתיים אמא הספיקה לקנות לי את איש הקציר ואת אחיות הגורל, הלוואי שהם יפים כמו תרועת מוות... אממ.. יש ספרים שאין אותם בעברית בכלל? האמת היא שאנגלית היא שפת אם שלי אבל רק בדיבור.. ואני שונאת לקרוא באנגלית, זה מוציא לי את כל הכיף מהעניין... וכל הספרים שהזכרת, הם כולם על עולם הדיסק? או שיש ספרים לא קשורים?

מ א ג ר ט

New member
די פשוט:

במאמרים של הפורום יש רשימה של הספרים לפי הסדר ולפי תתי-סדרות+ שמות הספרים שתורגמו לעברית (יש רק 11 נדמה לי). בנוסף לספרי הדיסק יש את בשורות טובות וטרילוגית הננסים וכו'. גם הם מופיעים ברשימה ההיא במאמרים. כל הספרים שהוזכרו הם ספרים של סדרת הדיסקוורלד. ואם את יודעת אנגלית אז עדיף לך באמת לקרוא בשפת המקור...

ויימס

New member
ברוכה הבאה!

כפי שאמרה ידידתי המלומדת מאגרט, יש במאמרים פירוט של הסדר, סדרה, תת סדרה, קישואים, והאם יש תרגום (הא-הא! הגנבתי קישואים לעניין בלי שתשימי לב!). בטאגליינס יש טקס קבלה לחדשים, תעשי ותצטרפי!

Irish Cream

New member
עשיתי את השאלון..

קשה לי להאמין שזה יעניין מישהו, אבל אמרת...

TheBursar

New member
יפה יפה

אבל לא סיימת עדיין יש עוד את המבחנים לעבור ולראות מי את באמת. איזה דמות את, והאם את בריטית זה נמצא בקישורים

TheBursar

New member
בעיקרון זה בטאגליינס

תחת "מי אנחנו? למה אנחנו כאן? באיזה גילדה אנחנו אמורים להיות?" שמשום מה לא פועל כמו שצריך (רמז רמז) ושולח לעמוד הראשי של הקומונות בתפוז... תנסי בהמשך להכנס עוד פעם. חוץ מזה - ברוכה הבאה כבר אמרתי?

Irish Cream

New member
התוצאות שלי..

באיזה גילדה אני אמורה להיות: #1 The Alchemists' Guild #2 The Beggars' Guild #3 The Engravers' and Printers' Guild #4 The Musicians' Guild #5 The Temple Of Small Gods מצחיק ש The Lawyers' Guild יצא לי אחרון בהתחשב בעובדה ששנים רציתי להיות עורכת דין... איזו דמות אני: #1 Magrat Garlick #3 Twoflower #4 Cpl. Cheri Littlebottom - Of the Ankh-Morpork City Watch. #5 Cpn. Carrot Ironfoundersson - Of the Ankh-Morpork City Watch. איזה איש משמר אני (או מה שזה לא יהיה...) #1 Captain Carrot Ironfoundersson #2 Lord Havelock Vetinari #3 Constable Dorfl #4 Constable Visit-The-Infidel-With-Explanatory-Pamphlets #5 Lady Sybil Ramkin זהו.. אני חושבת שגמרתי לענות על כל מה שצריך...

למעלה