שלום אני חדשה

שלום אני חדשה

שמי שני אני יותר בכיוון של ימין קיצוני אבל נתפשר על זה בכל אופן המצב דורש שינוי!!!! יש לכם רעיונות מה אני יכולה לעשות כדי להשפיע? אני רק בת 17 אז להצביע עוד לא יכולה....

היי שני

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ח ח ח ! ח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ח

קרקר של צחוק?

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ח ח ח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח!!! חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח נו מה רצית?! שעה שקלתי מילים ד"א אל תתחילי איתי עם שינוי!! גמכן עוד מפלגה בלע עד שאתם לא חיים במשפוחה דתית (אמא שלי הניצולה חזרה בשאלה אחרי שהתחתנה) אי אפשר לדעת מזה יהדות באמת!! אני מעבירה איתם כל חג ואין שמחת ציונות כמו שמחה של חג מסורתי דתי ככה שפאק שינוי!! ו.. זהו:)

מה רע בשינוי?

(לא שהצבעתי להם), אבל האם הם מציעים לאסור עליך את כל מה שאהוב עליך ביהדות? עד כמה שידוע לי התשובה שלילית. הם רק מציעים שלא לחייב את מי שזה לא מוצא חן בעיניו, להשתתף בחגיגת היהדות שלך.

מה לא רע בשינוי?

עזוב הוויכוח מבחינתי חסר טעם דעות פוליטיות לנצח ישארו דעות פוליטיות והמיתון בו מציג טומי לפיד את המפלגה שלו ואת היחס שלו לדתיים שדבר ראשון הוא שקרי לחלוטין הוא אך ורק כי הוא יודע שלא לטובתו ללכת נגד המסורתיים והדתיים בארץ.. ולהאשים אותם בלקיחת תקציבים מסויימים כשכל שר או חבר במפלגה שלו לוקח ביום יותר ממה שההורים שלי ושלך ביחד עושים בחודש לא נראה לי הגיוני ולהגיד שדתיים לא הולכים לצבא,שאני יודעת שכל בנאדם חרדי או מסורתי שהכרתי הלך ועם דגש על היחידות הקרביות זה כבר ממש סיפור אחר אתה יודע שאלה הם אך ורק קצה הקרחון ובקשר למה שאמרת..אתה נמצא במדינת לאום, לאום יהודי ואומנם אני מבינה שאתה לא רוצה לשמור שבת וללכת לפי הדת זה מובן גם אני לא יהודיה מסורתית ובגלל זה ההצבעה הראשונית שלי היא מח"ל לאו דווקא מפדל או ש"ס אבל בכל זאת לשמור על טיפה מסורת יהודית כי בקצב שלנו זה לא יהיה עוד להרבה זמן

קצת נקודות ופסיקים לא יזיקו.

קשה לקרוא ככה את ההודעה שלך. ולעניין: שינוי נמצאת בכנסת כבר 4 שנים, ויש לה ח"כים שנמצאים אפילו יותר (פורז, זנדברג). האם את מכירה איזושהי הצעת חוק של שינוי או משהו אחר שפוגע בדתיים או בחרדים או במסורתיים? על סמך מה את מאשימה את הח"כים של שינוי שהם לוקחים תקציבים לו להם? הרי 9 מהם מעולם לא היו בכנסת או בממשלה ולא יכלו לעשות זאת, והאחרים היו באופוזציה וגם להם לא היתה גישה לכספים. משום מה, לי מוכרות פרשות שחיתות דווקא בש"ס, ולא בשינוי. את יכולה להביא ציטוט של ח"כ משינוי שבו הוא אומר שאף אחד מהדתיים לא הולך לצבא? הבעיה היא לא שהח"כים של ש"ס לא שירתו, אלא שהם מחנכים את הבנים שלהם שלא ישרתו וכך מספר המקבלים פטור על רקע דתי רק הולך וגובר. את מבינה שאני רוצה לא לשמור שבת. איזה יופי האם את מבינה גם שזו זכותי לא לשמור שבת? האם אין זו זכותי, גם אם אין לי רכב, לצאת מביתי בשבת, בתחבורה ציבורית? את רוצה לשמור טיפה על "מסורת יהודית" - תהני. אבל שיהיה לך ברור שאם את מנסה לכפות את המסורת הזאת עלי, את רק גורמת לי לשנוא את המסורת, ואת מי שכופה אותה עלי. האם את בטוחה שזה מה שאת רוצה?

אתה טועה ומטעה

בקשר לטענה הראשונה "שינוי נמצאת בכנסת כבר 4 שנים..." הכנסת האחרונה לא מעמד החזיקה ארבע שנים. כל הח"כים של ש"ס שירתו בצבא למעט אחד (שניים מהם עשו שירות מקוצר) החכ"ים של שינוי לא היו גיבורים גדולים בצבא, אז כנראה שפשוט שיטפו לך תמוח.

לגבי עניין הצבא

כמו שאתה לא רוצה שיכפו עליך את הדת אתה לא יכול לכפות על בן אדם לעשות דברים בניגוד לאמונתו דברים שממש גורמים לו חלחלה נכון? אתה נהנה לבכות בלי סוף על העובלות שנעשו לך בכך שהם לא מתגייסים אבל עצרת פעם לחשוב שרוב מוסדות הצדקה בארץ פועלים ע"י דתיים? ההתנדבויות שלהם לדעתי זה משהו מדהים כל הכבוד ממש התנהגות ראויה להערכה!

lsg101

New member
מה הקשר?

מה, כל החילוניים הולכים לצבא בגלל שזה כיף חיים, וכי הם נהנים שקורעים להם את הצורה? הרי זה חובה על החילוניים להתגייס, ואפילו מכריחים אנשים ללכת לקרבי, על אף רצונם להיות ג'ובניקים או לא לשרת בכלל. אני מניח שאם את תומכת בדתיים, אז את גם תומכת בסרבנים, כי לשרת בצה"ל ממש גורם להם לחלחלה? מה גם שאני חותם לך שלפחות מחצית מהמתגייסים היו מעדיפים לעבוד במוסדות צדקה שלוש שנים, מאשר לטחון קוים ביש"ע. אני לא תומך לא בסרבנים ולא בחרדים. אם מחליטים שיש גיוס חובה לצבא, אז גיוס חובה חל על כווולם, כמאמר ברק. ואם החרדים רוצים להתנדב - שיהנו. אבל לא בתור תחליף לצבא.

לגבי הצבא 2

ואם אני הייתי קובעת לך שאתה חייב לשכב עם בחור אחר? ואיך הייתי מתרצת את זה... הייתי אומרת שההומואים עושים את זה גם הרי שבשבילם זה לא נורא ובשבילך כן ההשוואה הלא נעימה הזו נועדה כדי להמחיש ששירות צבאי ממש נוגד את האמונות שלהם ובשבילך זו רק אי נעימות לדעתי להם צריכים לספק את האופציה של התנדבות ולך לא בגלל הסיבה שמונעת מהם להתגייס

lsg101

New member
זה לא נכון

שירות בצבא לא נוגד את האמונות שלהם. אם זה היה נוגד את האמונות שלהם, גם הדתיים לאומיים לא היו יכולים לשרת בצבא. אין שום מקום בתנ"ך כולו פסוק שאוסר לשרת בצבא (ואולי אפילו להפך: דבורה הנביאה, למשל, גינתה את השבטים שלא באו לעזור במלחמה נגד סיסרא וצבאו). הם לא משרתים כי על ידי אי-שירות בצבא יותר נוח לשמור את הגיטו החרדי בארץ, ושמירה על כוחם של הרבנים ושל המפלגות החרדיות. ואם כבר: נניח שהחרדים לא משרתים כי זה אסור להם לפי אמונתם. מי את שתקבעי שאמונתם של החרדים חזקה יותר מאמונתם של הפצפיסטים, שלא משרתים מתוך אמונה שמלחמה היא הרוע המוחלט? מדוע החרדים הולכים ללמוד, ואילו הפצפיסטים נענשים בישיבה ארוכה בכלא הצבאי? אין סיבה שמונעת מהם להתגייס, ולכן אין סיבה להכריח אותי לשרת ולגרום לי אי נעימות, ולהם לתת "אפשרות". הרי כמעט אף אחד לא יתגייס בדרך הזו, מהסיבה הפשוטה שאלה כן מתגייסים מוחרמים על ידי משפחותיהם וקהילתם. ועצם העובדה שאת מסכימה ומעודדת את חוסר השוויון הזה, זה עצוב מאוד והדברים האלה הם שהורסים לנו את הדמוקרטיה.

תראה

זה לא עצוב זו האמת והדרך הנכונה! ידוע ביותר שבצבא הרבה חוזרים בשאלה וזה מפחיד אותם מאוד אם כבר אתם מדברים על שירות צבאי לדתיים אז... שתמיד בשישי שבת יהיו בבית שלא יהיה שירות מעורב שיקפידו על כשרות ויש עוד הרבה... אבל זה רק אם כבר הם מחויבים לדעתי באופן מוחלט אסור לחייב אותם להתגייס לצבא! לגבי הפציפיסטים שממעו אותי אומרת משהו נגדם? זה בכלל לא קשור אין מה להשוות במקום להילחם לגיוס הדתיים תילחמי לאי גיוס הפציפיסטים מה אני יגיד לך

lsg101

New member
קודם כל

אני בן. שנית, בשבת מקפידים על כשרות, בפלוגות החרדיות אפשר לשמור על "טוהר" המין, בגלל שזה חשוב להם. בקשר ללחזור שישי-שבת הביתה: אין שום סיבה. יש סופי שבוע שהם יחזרו, ויהיו סופי שבוע שהם ישארו, כאשר לרוב בסופי שבוע לא עושים כלום גם ככה, ואם כן - יש הכשרת רבנים לנושא. שלישית, מפחיד גם הרבה הורים שהילדים שלהם יחזרו בתשובה. אז צריך לאסור את הדת ואת הנסיונות להחזרה בתשובה? אלו שטויות. אם האמונה שלהם עומדת בעינה כל עוד הם חיים בתוך הגטו החרדי הסגור, אז זוהי לא אמונה אמיתית.

לדעתי זה לא

שממש חשוב לכם אם הם יתגיסו או לא פשוט כואב לכם שהם דיי מתבודדים בינם לבין עצמם ויש להם חיים שלווים ונעימים אתם סתם מחרחרים צרות בשבילם זה ההסבר היחיד!

lsg101

New member
לא, יש עוד הסבר

חלוקת נטל באופן שווה. נניח שכל החרדים היו מתגייסים. חלק לא קטן, היה הולך לחילות קרביים. ואז - באופן מפתיע - אנשים לא היו צריכים להתגייס לשלושים יום מילואים (ועכשיו כבר מעלים את זה לארבעים ושלושה יום מילואים בשנה!). האם כואב לי שהם מתבודדים בינם לבין עצמם? בהחלט. אני חושב שהם חלק מהעם היהודי, והם צריכים להשתלב בחברה הישראלית, ולא ליצור גיטו נפרד. עם זאת, אין בין זה לבין גיוס חובה שוויוני כלום. אני נלחם בעד שוויון. משום מה, ערך השוויון לא נראה לך כערך חשוב במדינה דמוקרטית.

אתה טועה ומטעה

בקשר לטענה הראשונה "שינוי נמצאת בכנסת כבר 4 שנים..." הכנסת האחרונה לא מעמד החזיקה ארבע שנים. כל הח"כים של ש"ס שירתו בצבא למעט אחד (שניים מהם עשו שירות מקוצר) החכ"ים של שינוי לא היו גיבורים גדולים בצבא, אז כנראה שפשוט שיטפו לך תמוח.

Zack DA

New member
../images/Emo45.gif אגב,

מי הוא אותו האחד בש"ס שלא עשה צבא ?

מחפש אותי בקטנות?

טוב, אז שינוי נמצאת בכנסת כבר 3 שנים ותשעה וחצי חודשים. מרוצה?
כפי שאמרתי קודם וכנראה לא הבנת כהלכה, אין לי בעיה אם הח"כים של ש"ס שירתו או לא שירתו, אלא עם זה שהם מחנכים את הדור הבא של מעריציהם שלא לשרת בצה"ל.

בקשר לנקודות והפסיקים...

לי נוח ככה, תשפוט אותי? וכמו שציינתי בתחילת ההודעה שלי וויכוח פוליטי בדרך כלל לא מגיע להסכמה מסויימת כי דעות לבטח לא ישתנו.. הדבר היחיד שאני מתכוונת להגיב עליו היא הפסקה האחרונה אני לא מתכוונת לכפות עליך את הדת או את המסורת וכן זו זכותך, אבל אתה מבין שאתה חיי במדינה יהודית? שעל היהדות חלים חוקים ומצוות שאומנם יש את האפשרות להיות חילוני,נכון אך לא להסית נגדם מבחינתי לא ולכן נחשבת זו דעה! דבר שאתה לא מבין אני לא כופה עליך את דעתי אני חייה על פי הדעה והשקפות העולם שלי ובכך אני מתבטאת חבל שבכלל יש איזושהי סיטואציה שגורת לך לשנוא את המסורת אבל בהחלט לא דרך כפיה היא דרכי, אני רוצה לשמור על המדינה שלי כפי שאני רוצה ומאמינה שהיא צריכה להיות. ועל כך.. אני אמשיך בדרכי ד"א..אתה חיי בבית דתי שאתה יכול להראות חינוך להשמטות משירות צבאי? כי אני נוכחתי במקומות שכאלו והציפיה מההורים היא לאו דווקא בריחה אלא שירות המולדת..מושחתים יש בכל מקום אתה פשוט נטפל לסוג מסויים..וחבל

למעלה