שלום אני חדשה פה...

RainBird

New member
זה טווח מחירים שאתה קבעת לעצמך. וכן- אני מסכים- אתה מתאר טווח מחירים סביר יחסית במסר אישי עירית תיארה טווח מחירים שלדעתי הוא לא הוגן, ואפילו מאוד לא הוגן. זה הכל. מצד שני גם לטעון להיות רב קבלי וגם להוציא הון על חומרים קבליים שאינם מן הארץ נראה לי אבסורדי לחלוטין

arafell

New member
יש לי בעיית הבנה קטנה

לא הבנתי כמוך למה רב קבלי צריך לקנות חומרים בחו"ל ????? האם יש חומרים (צמחים,אבנים, חיות) שהיו בימי התנך ואינם נמצאים כיום בארץ???? אני מסכים שאולי היה יבוא קטן מצור וצידון (אולי) אבל מה יש לרב קבלי לקנות בחול??? ולהוציא הון על דברים שאתה יכול לאסוף יום יום ביציאתך לטבע???? ומה זה רב קבלי???? האם מכניסים זאת לקטגוריות של: רב אורטודוקסי, קונסרבטיבי וכו.......??? ערפל

RainBird

New member
אני מסכים רק עשה טובה- בלי כפל סימני שאלה וקריאה זה עושה את ההודעה שלך מאוד לא נעימה לקריאה. ../images/Emo140.gif

MetalSinagouge

New member
תגיד, שמעת על תרגיל כזה..

(הופיע אצל קראולי) שבו אתה יושב וחושב למה אתה עושה את התרגיל הזה ואחר כך אתה חושב איך הגעת לקרוא את הספר שבו התרגיל הזה הופיע, ואח"כ מה גרם לך לקחת ספר בנושא הזה, וכו' וכו'? אתה יודע איפה באיזה ספר הוא נמצא? אולי זה הMagical Memory?

Discordia

New member
זה לא קראולי

הוא אולי השתמש ברעיון, אבל הקרדיט לחקירה מסוג זה בדרך כלל הולך לסוקרטס (א.ק.א חקירה סוקרטית). תמשיך לשאול למה, איך ולמה, ובסוף תגיע למשהו אבסולוטי שאין לך שום הוכחות לגביו, שום ידע ושום הבנה- ועל זה אנחנו מתבססים. קראולי גם היה מאוד מושפע לדעתי מדקארט, שלקח את זה לקיצון והפך את זה מתרגיל לוגי לשטיפת מוח עצמית\רצונית.

MetalSinagouge

New member
וואלה?

למרות שאני לא רואה את עצמי לומד פילוסופיה באקדמיה, זו עוד נקודה ששווה לדעת על סוקרטס. פעם לא הייתי מבדיל בינו לבין אריסטו. אף פעם לא ידעתי שדקארט השפיע על קראולי, יש לך כ"כ הרבה מידע מעניין אפשר לשתות את התודעה שלך? או לפחות ביבליוגרפיה ארוכה מאוד? יצא לך לקרוא את "אילומינטוס!"? בכל אופן, לפי מה שהבנתי מיד שנייה, מוצגת שם שאלה כזו "האם המחשבה על חד קרן היא אמיתית"? אתמול נתקלתי בקטע מעניין של קראולי בקשר לטבע המציאות, יותר מזה לא היו ממש הסברים: here is the story of the American in the train who saw another American carrying a basket of unusual shape. His curiosity mastered him, and he leant across and said: "Say, stranger, what you got in that bag?" The other, lantern-jawed and taciturn, replied: "mongoose". The first man was rather baffled, as he had never heard of a mongoose. After a pause he pursued, at the risk of a rebuff: "But say, what is a Mongoose?" "Mongoose eats snakes", replied the other. This was another poser, but he pursued: "What in hell do you want a Mongoose for?" "Well, you see", said the second man (in a confidential whisper) "my brother sees snakes". The first man was more puzzled than ever; but after a long think, he continued rather pathetically: "But say, them ain't real snakes". "Sure", said the man with the basket, "but this Mongoose ain't real either". האם זה בעצם אומר שהדמיון הוא אמיתי כמו שכל האקסיומות בספרי המאגיה החדשים אומרות?

PurpleFilth

New member
סיפור נהדר, שאלה נהדרת.

אם נצמד לסיפור: בין אם הנחשים קיימים או לא, הפחד של האח קיים לחלוטין, וזאת הנקודה העיקרית. זה לא אומר שהדמיון הוא אמיתי, זה אומר שהתוצאות שלו אמיתיות (בתלות, כמובן, בהגדרה שלך ל"אמיתי"). בנוגע לברווזן: יש כאן יותר התעסקות בפסיכולוגיה מאשר במאגיה, אבל אם אתה רוצה לקחת את המשל הזה למקום שונה לחלוטין, שיהיה לך בכיף.

MetalSinagouge

New member
אווו עכשיו הבנתי.

נראה לי שזה גם הסיפור מאחורי "thought forms" ודברים כאלה. בהקשר לחד קרן בספר המוזכר, לפי מה שהבנתי (כי לא הצלחתי לסיים אפילו את השליש הראשון של הטרילוגיה) הכוונה לרעיונות שלא ניתן להצביע עליהם במרחב החלל-זמן כמו דמוקרטיה, נצרות וכאלה. נניח שהנצרות זה משהו שנוצר בכלל ב300 לספירה בוועדה כלשהי, ולא הייתה שום רזוראקציה או הליכה על מים, זה עדיין השפיע המון (מסעות צלב, אינקוויזיציה, אומנות, ארכיטקטורה <גרגויילים לפנים>). זה כמו לחשוב על לימון ולהפריש ריר.

PurpleFilth

New member
כמה תיקונים קטנים:

על דמוקרטיה אפשר להצביע במרחב חלל זמן: החל מהמהפיכה התעשייתית באירופה ועד לימינו ברוב העולם המערבי ועוד כמה מדינות. הנצרות: אני די בטוחה שיש מסמכים הסטוריים המעידים על קיומה של הנצרות במהלך התפוררות הקיסרות הרומית, אולי אפילו לפני. אם זה באמת מסקרן אותך, אפשר לבדוק. גרגוייל: זה לא ארכיטקטורה, זה עיצוב פנים. זה גם לא מושפע מהנצרות, אלא מאמונות תפלות (כאן יגיע החכמולוג שיגיד שגם נצרות זה אמונות טפלות. אבל:) האמת היא שגרגוייל זה דוגמא די עלובה להשפעה של הנצרות על הארכיטקטורה, עם כל הכנסיות שהם השאירו לנו בכל פינה. הדוגמא המושלמת היא: סופרמן משפיע על החיים שלנו הרבה יותר מאיזה קמבודי נכה וחסר כל, שחי וקיים על פני האדמה.

PurpleFilth

New member
אוי לא! תיקון לתיקון:

הדמוקרטיה התחילה ביוון העתיקה כמובן, לא במהפיכה התעשייתית. (גם כן דמוקרטיה. ממש חוכמה גדולה לתת לשויון לכל התושבים כשמי שיכול להיות תושב זה רק גברים לבנים עשירים).

דווקא לא ../images/Emo3.gif

אבל אם כבר הזכירו את הדמוקרטיה האתונאית, צריך לזכור שאז לא היה הומניזם כפי שמוכר לנו היום והדמוקרטיה לא היתה ליברלית, שאלו פילוסופיות שמשפיעות על הדמוקרטיות כיום.

כי כבר הזכרתם

את הדמוקרטיה האתונאית, ואותי, באותו השרשור בסמיכות. אז מדוע שלא אתייחס?

MetalSinagouge

New member
סופרמן!!!111

או בטמן באסיילום. אגב אף פעם לא הצלחתי להבין את גרנט מוריסון בקומיקס. בקשר לנצרות אני מתכוון יותר ל"Jesus myth", שזה די מקביל לסופרמן בסה"כ. או בעצם כל דבר שלא בדיוק ממש אפשר לבדוק אבל אנשים יודעים שהוא שם, כמו "אל האור" בגנוסטיקה. או אל החושך בעצם.

PurpleFilth

New member
ישו!!!11

את הקומיקס קראתי לפני שנים, נראת לי ששמת לב שהוא השאיר עלי רושם לא מבוטל. אם אתה רוצה, נראה לי שמסרים פרטיים יהיה מקום מתאים יותר לדון בו. המיתוס של ישו: בדיוק בזמן האחרון קם איזה היסטוריון שמנסה להוכיח שקברו של ישו וכל המשפחה הקדושה נמצאו בתלפיות שבעיר הקודש (הלא היא ירושלים). הנקודה היא שבדיוק כמו שאתה אומר, זה ממש לא משנה איפה הוא נולד, חי או נקבר, מה שמשנה זה שמליונים חוגגים את כריסמס.

זה ברווז תקשורתי

כי מישהו הולך לעשות סרט על זה, אז הוא צריך פרסום. מצא משהו מלפני 20 שנה באיזה עיתון, והחליט לפתוח את העניין מחדש.

למעלה