ובכן, בהרצליה יש מגוון אפשרויות...
זה המסלול שאני הלכתי בו, ופשוט הרווחתי: א. נתחיל מבית ספר יסודי. בהרצליה קיים בית ספר לאומנויות- "בית הספר ע"ש א. ד. גורדון לאומנויות, הרצליה". בכיתות א-ב, לומדים שם בנוסף לשיעורים הרגילים גם תיאטרון, מחול, מוסיקה ואמנות. בכיתה ג' לומדים גם קולנוע. לאחר מכן, בכיתה ד' בוחרים בשתי אומנויות שרוצים להמשיך ללמוד, ואותן לומדים בצורה מורחבת. בכיתה ה' כמדומני בוחרים אומנות מרכזית ואומנות משנית. את המרכזית לומדים 6 שעות בשבוע ואת המשנית-שעתיים. כך גם בכיתה ו'. בנוסף, קיים גם הפרויקט לילדים מחוננים בכיתות ג' עד ו'. הוא מתקיים אחת לשבוע על חשבון הלימודים, ונותן העשרה במגוון תחומים: מדע, אסרונומיה, אומנות, מוסיקה, ברידג' (!), ספרות ועוד. לאחר מכן, לקראת סוף כיתה ו', מי שמעוניין יכול לגשת למבחני קבלה לכיתת מחוננים קבועה. ב. חט"ב- בהרצליה קיימת כיתת מחוננים "קבועה" (כיתת אם שהיא למחוננים בלבד). היא נמצאת בחט"ב הנגיד, ומציעה העשרה בתחומים מסוימים ומוריה מלמדים בצורה שונה ובקצב שונה מאשר בכיתה רגילה. לדוגמא: בכיתה רגילה, המורה קודם יסביר איך לפתור בעיה ואז ייתן דוגמא. בכיתת המחוננים, קודם מקבלים את הבעיה, מנסים לפתור אותה ובסוף מקבלים את הדרך. זה, כמובן, עושה את החיים למעניינים הרבה יותר. יתרה מכך, אני מוצאת שהכיתה שלנו היא הרבה יותר מגובשת מכיתות אחרות, וכך גם בכיתה ט' מחוננים. ייתכן ויש לזה קשר עם העובדה שאחנו לא מחולקים להקבצות. בנוסף, קיימת כיתת תקשורת בחט"ב יד גיורא, אך אני לא יודעת עליה הרבה מכיוון שאין לי חברות משם. ג. תיכון- כהמשך לכיתת המחוננים בחטיבה, יש גם כיתת מחוננים בתיכון הראשונים. הבעיה היא, שייתכן והופכים את חט"ב הנגיד לתיכון משולב חטיבה, ואז תהיה רק כיתת מחוננים אחת בחט"ב-תיכון שמואל הנגיד. לא ברור עדיין. בקיצור, בהרצליה יש מגוון אפשרויות לילדים מוכשרים ומחוננים. יש גם חוגים באשכול פיס.