שלום אני חדשה כאן...

mili18

New member
שלום אני חדשה כאן...

אני אוהבת מאוד בעלי חיים ויש ברחוב שאני גרה מלא חתולים שאני באופן קבוע דואגת לתת להם אוכל,עכשיו לאחד החתולים קרתה תאונה או משהו כזה וכל הרגל הקדמית שלו נפוחה ולכן הוא מתקשה ללכת ולקבל אוכל ממני,אני רציתי לקבע לו את הרגל אבל אני רוצה שתגידו לי מה הדרך הכי טובה להחזיק אותו כדי שלא יברח או יבהל,כי ההורים שלי חושבים שזה שטות אבל אני לא יכולה לראות אותו מתקשה להגיע אליי כדי לקבל אוכל ואני מבקשת את עצתכם,בתודה מראש! גלית

*gemini*

New member
קודם כל ברוכה הבאה.

בקשר לשאלתך, אם יש לך אפשרות להגיע אליו (כלומר אם הוא לא מפחד ממך ובורח), אני מציעה לקחת אותו לוטרינר שיקבע לו את הרגל. אם יש לך אפשרות להחזיק אותו בבית עד שיחלים, זה עדיף, אבל שימי לב שהוא עלול "להשתקע" אצלכם אם יראה ששם הוא מקבל אוכל, אז כדאי שתבדקי את זה קודם עם ההורים שלך. אם את מעדיפה להמנע מהוצאה כספית של וטרינר, אני מתארת לעצמי שיש מקום שבו תוכלי לשים אותו לטיפול בחינם. אני לא יודעת איפה את גרה, אבל יש בגן חיים (ליד כפר סבא) מקום שבו מטפלים בחתולים. הם מחזיקים אותם שם ויש סיכוי טוב שהחתול יאומץ על ידי מישהו. כדאי אבל להזהר גם איתם כי מהנסיון שלי הבאתי להם פעם 3 גורים שאמא שלהם נדרסה. החתולים היו במצב של תת תזונה וייבוש, ובמקום הזה החליטו להרדים אותם. את החתול הרביעי, זה שלא הצלחתי לתפוס עם השלושה האחרים, תפסתי כמה ימים מאוחר יותר כשהוא הולך על הכביש, כמעט עיוור מהדלקת שהיתה לו בעיניים, והעברתי אותו לדוד שלי, שטיפל בו ומסר אותו לידידה שלו לאימוץ. כיום החתול חי, בריא, יפה, ולפי הסיפורים חרמן נורא.
הוא מעריך ומבין את העובדה שהצילו את חיו, ואוהב מאוד את בעליו. אז אותו מקום לחתולים בגן חיים יכלו להציל גם את אחיו והעדיפו להרדים מהסיבות שלהם, בגלל זה אני אומרת שכדאי להזהר איתם (למרות שאם הבנתי אותם נכון, הפזיזות בהרדמה היא רק לגבי גורים). אולי גם תמצאי פה בפורום, או בפורום בע"ח מישהו שירצה לאמץ ולטפל. אני אישית לא ממש בעד הרעיון להשאיר חתולים ברחוב, כי הרחוב עבורם מועד לפורענות.

Talia E

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

gilad_no

New member
יש גם צד אפור. לא רק שחור ולבן

אם חתול סובל, לדעתי כבר עדיף שירדימו אותו. ולשאלה המתבקשת אני אענה כבר עכשיו: "כן, אני גם הייתי מוכן להרדים בן אדם". אנשים, תבינו: אי אפשר להתעלם מהמציאות. אני אישית מת על בעלי חיים ועל חתולים בעיקר. אימצתי כבר לא פעם ולא פעמיים חתולי רחוב. אבל צריך לזכור שאי אפשר להציל את כולם ולדעתי כבר עדיף להרדים את החתול באמצעים הומניים (שפשוט ילך לישון) מאשר לתת לו לסבול ממחלות שונות. ולכל הצימחוניים שביניכם: תפסיקו כבר לנסות לחנך אותנו! תנסו להפריד בין צמחונות לניסויים בבעלי חיים. אני לא צמחוני (אבל אני לא אוכל כבד אווז) ואני מתנגד נחרצות לניסויים בבעלי חיים לכל מטרה (כולל רפואית). ואם זה מעניין אתכם, אני גם מקפיד לקנות מוצרים של חברות שלא עושות ניסויים בבעלי חיים.

Talia E

New member
כאן נמחקה הודעה

gilad_no

New member
כאן נמחקה הודעה

Nightr

New member
אתה אלוהים!!!???

מי אתה שתחליט אם הוא צריך לחיות או למות תקרא את מה שאתה חושב. אולי אני אחליט שאתה צריך למות כי לדוגמה יש לך פגם במוח והוא חושב בצורה דפוקה לגמרי. צריך להבין שלכל בעל חיים יש את הזכות הבסיסית לחיות והחיים תמיד מוצאים דרך אולי הוא יסבול היום אבל תמיד יש תקווה שהמחר טוב יותר. אם זה חולה סופני שהחליט בשביל עצמו זו זכותו אבל אתה לא יכול לקבוע בשביל שום בעל חיים או אדם שפשוט רוצה לחיות זה האינסטינקט הבסיסי של כל בעל חיים להשיך לחיות!!!!

gilad_no

New member
תקרא את התגובה של babe10

לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר ממנה

Talia E

New member
כאן נמחקה הודעה

gilad_no

New member
Talia היקרה

גם אני פעם חשבתי כמוך. כשהייתי ילד קטן, אימצתי חתולת רחוב. גידלתי אותה במשך 10 שנים ולבסוף היא חלתה. אמא שלי לקחה אותה לווטרינר והרדימו אותה. כעסתי עליה תקופה דיי ארוכה. אבל מה, לבסוף התפכחתי. במצב היום אין מה לעשות. אני לא מתכוון להרדים חתולי רחוב, אלא חתולים חולים. ויש לי זכות לעשות זאת בדיוק כמו שלך יש זכות לעקר ולסרסר אותם. מי נתן לך זכות לפגוע להם ב"מתנת החיים" ? מי את שתחליטי אם הם ייתרבו או לא ? אותה שאלה תקפה גם כאן. ולמרות זאת, נראה לך יותר הומני לתפוס חתולים בריאים ולסרס אותם. ורק להסיר ספק, אני בעד סירוס חתולי רחוב, רק התכוונתי להראות שגם זה יכול להתפרש כלא מוסרי

Talia E

New member
תתפלא

אני טרם החלטתי סופית לגבי ענין הסירוס. אני יודעת שזו דילמה קשה, אך בודאי אינני עומדת מאחורי ענין זה בפה מלא. בודאי אינני רואה לעצמי זכות מולדת או מובנת מאליה, לקחת בעל חיים ולסרסו. עדין - לקטול את החיים של מישהו ללא הסכמתו זה דבר הרבה יותר גרוע בעיני מאשר לפגוע בו בצורה של סירוס. ועדין - אין לך זכות לעשות זאת.

Flames

New member
לגלעד ולכולם, יש הבדל ../images/Emo26.gif

בין הריגת בע"ח כשהוא, למשל, חולה בצורה סופנית וסובל בצורה שאי אפשר להקל עליה, לבין לחשוב על הריגת בע"ח כפתרון למשהו. העובדה שאתה יכול להציג גם סירוס כמשהו בלתי מוסרי כלל אינה מצדיקה את העמדה שלך, דווקא משום שניתן להציג כל דבר משתי נקודות מבט שונות. סלח לי על נימת הכתיבה הנסערת שלי מקודם, אך נטילת חיי בע"ח בצורה שנראית לי קלת ראש, פשוט מזעזעת אותי. פעם אספתי גורה קטנטנה לביתי, והקטנטונת הזאת נשכבה בחוסר אונים כשכל גופה היה רפוי. כשלקחתי אותה לוטרינרית היא אמרה שלחתולה יש שעות ספורות לחיות ושקשה לה לנשום בצורה שמכאיבה לה (היא פשוט חירחרה). בצער רב החלטתי לאפשר להרוג אותה. ואני רוצה להגיד לך שזה דבר מזעזע, נורא ואיום בצורה שי אפשר לתאר אותו. אולי אם היית עד להריגת חיה היית מתייחס לזה פחות בקלות ראש. למרות זאת, ההתייחסות שלי לנושא הריגת חיות נובע גם מהרציונל ולא רק מהרגש. אגב, ידיד שלי אסף חתול חולה מאוד אליו. לחתול היו עצמות שבורות בכל הגוף, קשיי עיכול ומתן צואה ושתן ועוד כהנה וכהנה. ידיד שלי החליט שלא להרוג אותו (ואני תמכתי בכך) והיום החתול הזה לא בכושר מלא, אבל מצבט השתפר בהרבה והוא זוכה לאיכות חיים ביתית ומפנקת. אצל הוטרינרית של לימי וגזר שלי הייתה פעם חתולה שעקב התעללות ניזוקה במוחה ולא ידעה איך לאכולץ החתולה עברה שיקום אצל הוטרינרית והיום היא בריאה ושלמה. כלבה עיוורת (שהתעוורה עקב התעללות) לא חזרה לראות אך שוקמה וזוכה לבית חם ואוהב שנתנו לה נשמות טובות. אסור להרוג בע"ח להוציא מקרים סופר-נדירים וסופר אין ברירה, וגם אז אני בספק.

Flames

New member
אני מציעה להרוג הומלסים וחולי איידס

מםני שהם סובלים. אם כבר לשחק את אלוהים, אז עד הסוף. מאיפוא עזות המצח הזאת לחשוב שבידיך השיקולים אם לתת לבע"ח לחיות או למות?

babe10

New member
מצטערת, לא מסכימה אתך.

נכון שבעולם יפה ומתוקן היה עדיף לקחת כל גור שנזרק בפתח כל עמותה ולשקם אותו ולטפח אותו. אבל אנחנו לא חיים בעולם מתוקן. אני מכירה היטב את העמותה למען החתול ואת פעילותה, הרבה. העמותה חיה על תרומות ועל המפעלים שמגלגלים את ההכנסות שלהם להוצאות (תשלום מהפנסיון, מהאימוצים, ומהמרפאה, שכולם מסובסדים, מגולגלים למזון וטיפול בחוסים) העניין הוא שיש מעט מדי מתנדבים בעמותה. וכאשר מגיע גור צעיר שמצריך טיפול של האכלה כל שעתיים, כי ככה גורים אוכלים, אין כח אדם שיוכל לטפל בהם כמו שהם צריכים. ואז, נכון שזה אולי נשמע נורא בהתחלה, אבל אם האופציה היא בין לתת לחתול הקטן הזה למות מרעב, ולא להתפתח כי בלי אוכל הוא ירעב ולא יתפתח, או כמו שהציעו פה לשחרר אותו ולתת לו את האפשרות לשרוד, והוא לא ישרוד בחוץ בגיל כזה, הוא ימות מרעב, או מדריסה או שיטרף, או שיפצע ויזדהם וימות, או האופציה השניה לתת לו למות בכבוד, בלי סבל , לדעתי עדיפה האופציה השניה. אל תחשבי על בן אדם בוגר עם "סיכוי" לחיים בחוץ בלי אוכל ובלי מקור פרנסה. תנסי להשוות את זה לתינוק בן יומו, שעדיין יונק. אם לא היו בתי חולים שעובדים 24 ש´, או בתי יתומים שעובדים מסביב לשעון, מה לדעתך היתה האופציה העדיפה עבור תינוק בן שבוע - לשחרר אותו לרחוב ש"יסתדר" (ולא, הוא לא) או לחילופין לשים אותו בבית מחסה אבל שפתוח רק 8 שעות ביום ולתת לו לרעוב כל הלילה ולשחות בתוך השתן והצואה שלו (ולהזכירך - גורי חתולים לא יודעים לעשות צרכים לבד בגיל כזה, הם צריכים שיגרו להם את האיזור עם פד גזה או צמר גפן לח ואת הבטן עד שהם לומדים לעשות צרכים לבד) כי אין כח אדם שיכול לטפל בהם 24 שעות? מה לעשות - לחתולים אין תנאים סוציאליים כמו לבני אדם. ואני מעדיפה שחתול יורדם, יומת, בתנאים הומניים, או רחמניים, אם תרצי, ולא שייאלץ לסבול כל דקה מחייו הקצרים. כי לחתול הזה, בהיעדר אמא שלו שנדרסה, או בני אדם שיקחו על עצמם לטפל בו 24 ש´ בחודש הראשון לחייו, אין עתיד. לא של חיים בכל אופן. ואני יודעת. אני אישית טיפלתי בעשרות חתולים בני יומם. זה שוחק, זה מעייף, זה כמו לגדל תינוק בבית. זה לקום כל שעתיים להאכיל, זה לעשות בשבילו פיפי וקקי, זה להיות אמא בשבילו. זו חוויה מדהימה. אי אפשר לעשות את זה עם הרבה חתולים. לעמותה אין כח אדם שידאג ככה לעשרות החתולים שנזרקים אצלהם כל הזמן. מה האופציה שלך? לזרוק לרחוב? כי אולי יש סיכוי של אחד למיליון שאחד הגורים מתוך האלפים שמגיעים לשם יצליח אולי לשרוד? הסיכוי הזה שקול לסיכוי שמחר תהיה תחיית המתים בערך. זו דעתי. ואני אוהבת חתולים. ומתוך האהבה הזו וחוסר האגואיזם של "אני לא רוצה להרוג" - ואני לא רוצה, אני חושבת על מה עדיף בשבילם. אין להם סיכוי. אין להם עתיד. ואני לא מוכנה להאריך להם את הסבל רק כדי שאחרי שעתיים בחוץ או יומיים כשהם ימותו, אני אוכל להגיד "לפחות נתתי לו סיכוי" כי אין להם. לא במדינה כמו שלנו. שאלה שמעניינת אותי: אם מחר חלילא לבעל החיים שלך, לא יודעת אם ומה את מגדלת, היתה מחלה סופנית, שמקשה עליו לנשום, שמכאיבה לו כל הזמן, ברצף, היית נותנת לו לסבול למשך חודשיים נוספים או שהיית גואלת אותו מהייסורים ומרדימה אותו? שאלה רצינית.

דורמון

New member
גם בני אדם

יכולים להגיע למצבים שפשוט אין יותר מה לעשות איתם חוץ מלתת להם לגווע לאט לאט.. או כמובן להמית אותם מהר ולהקטין את הסבל שלהם בדרך. לפני חודש בערך החתולה הכי זקנה והכי אהובה שלי (בת 7) נעלמה לשבוע וחזרה כשהיא במצב שעדיף שאני לא אתאר אותו. היא היתה במצב כזה שהכאב היה כל כך גדול שפשוט אי אפשר לדמיין. לקחנו אותה לוטרינר בתקווה שהמצב לא כל כך גרוע ואפשר יהיה לטפל בה, והייתי מוכנה לעשות הכל בשבילה. אבל שם התברר גם שיש סיכוי קטן מאוד שהוא יצליח לנתח אותה וגם אם הוא יצליח החיים אחרי הניתוח יהיו בלתי נסבלים והטיפול יהיה קשה מאוד אם בכלל אפשרי. אז החלטתי להרדים אותה. ואני שלמה עם ההחלטה הזאת. כשעמדתי במרפאה והייתי צריכה להחליט מה לעשות חשבתי, מה אם היא היתה בנאדם. ברור שהיא היתה מקבלת כל טיפול אפשרי. אבל אני במצבה הייתי מעדיפה למות ולא לעבור את הטיפולים האלה. לאנשים יש באמת "יד קלה על ההדק" כשזה קשור בחיות שלהם, אבל לפעמים חייבים לעשות את ההחלטות האלה. ובכל זאת אני לא חושבת שרוב האנשים ירדימו את הכלב שלהם בגלל דלקת בשלפוחית השתן או משהו כזה.

babe10

New member
ברור

אני לא מדברת על להרדים כלב בגלל דלקת בשלפוחית השתן, או לחילופין להרדים חתול בגלל דלקת בעין. לא על זה אני מדברת. אני מדברת על מחלה סופנית שגורמת לסבל לבעל החיים. אני חושבת, שכמו שאנחנו נאבקים לזכויות בעלי החיים לחיות בכבוד, צריך להיאבק גם על זכותם למות בכבוד. ולהעביר את ימיך, שעותיך האחרונות, עיוור, פצוע כואב מרעב (וכן, רעב זה דבר מכאיב, וכן, מנסיון שלא נפרט פה) מיובש וחשוף בכל שניה לסכנת הידרסות טריפה או נפילה זה לא איכות חיים. זה לא לחיות בכבוד, זה לא למות בכבוד. ולדעתי במקום לשפוט את העמותה שעושים את ההחלטה הנכונה לדעתי, לרווחת החתולים בהתחשב במציאות, צריך לשנות את המציאות ולדאוג אחת ולתמיד שהרשויות יעקרו ויסרסו באופן גורף את כל חתולי הרחוב במקום לנקוט בפעולות של הרעלה או התעלמות או כמו שהיה בירושלים לא מזמן, כשהעיריה חילקה דוחות למאכילי חתולי רחוב כי זה נגד החוק... תבדקו פעם מה קורה בפאריז. חלומם של כל החתולים בעולם. לעיריה יש בתי מחסה שממומנים על ידי הרשות, מעקרים ומסרסים את ה"משוטטים" ומכניסים אותם לבית מחסה שבו הם מקבלים אוכל, גג וטיפול רפואי. בשום מקום בעולם (ואנחנו רחמנא ליצלן נחשבים למדינה נאורה...) לא קיימת תופעה כל כך מבישה של כמות אדירה של חתולי רחוב שמתים באלפים מדי שנה. הגיע הזמן שבמקום לבקר את מי שעושה למען החתולים, נקים קול צעקה אל מול הרשויות שמבזבזות את הכסף שלנו (כן, אנחנו משלמים המון כסף כל חודש לעיריה) לכל מיני שטויות ולא למה שחשוב באמת. ויפה שעה אחת קודם!

Talia E

New member
לדעתי יש גם חתולי רחוב

שמרוצים בחיים אלה, יותר מכפי שהיו מרוצים אילו היה להם בית.

babe10

New member
כאן נמחקה הודעה

Talia E

New member
שימי לב בבקשה

כתבת: "אני במצבה הייתי מעדיפה למות ולא לעבור את הטיפולים האלה". הדבר שחשוב מאד לזכור, זה שאת לא היא! גם עבור אנשים אחרים, אנו ממהרים לייעץ לפי ראות עינינו, לפי "מה שאנחנו היינו מרגישים ועושים במצב הזה" - אך לעולם לא נוכל לראות מה הטוב ביותר עבור אותו אדם. אני לא מחפשת כאן לגרום לך להרגיש רגשי אשמה, או שיפוט - רק הייתי חייבת להסב את תשומת לבך לענין זה. את צודקת שלאנשים יש "יד קלה על ההדק" כשמדובר בחיות. לדעתי זה נובע מתוך זלזול בחיי בעל החיים: כאילו אם הוא חולה אז כבר עדיף לו למות. כאילו איכות חייו תלויה רק בבריאותו - קצת כמו מכונה. זאת בעוד שעבור בני אדם הם רואים גם דברים חשובים אחרים בחיים חוץ מבריאות, וההחלטה שעדיף למות, היא הרבה פחות אוטומטית.

למעלה