שלום - אני חדשה כאן

שלום - אני חדשה כאן

שמעתי נפלאות על הפורום הזה אז היות וסוף סוף רכשתי דירה רציתי לבקש את עזרתכם. קודם כל אספר לכם קצת אלי, אני מגיעה מפורום שכן, לפני כמה שבועות רכשנו דירה אשר בקרוב מאוד אנו אמורים לקבל מפתחות ואנו מעוניינים לשנות אותה טיפה אך בתקציב דל בהתחלה (הכל הלך למשכנתא). מדובר למעשה לא בדירה אלא בבית דו משפחתי שמשתרע על רבע דונם, הבית עצמו 68 מ"ר. מצ"ב סירטוט שהכנתי ומקווה שיש את כל הפרטים הנחוצים. נהנהתי לקרוא את המחשבות מאחורי התכנון ואשמח אם תוכלו לפקוח את עיני לרעיונות נוספים בדירתי. אני בכוונה לא מספרת את שלי כדי לפקוח את הראש לדברים חדשים. המון תודה ושבוע מקסים לכולכם.

טוב אני אנסה

אנחנו כרגע זוג צעיר כרגע לא חושבים על ילדים כרגע אבל את חדר העבודה משאירים לאופציה לעוד שנתיים שלוש להפוך לחדר לילד. בכל אופן הדירה נועדה לשנים הקרובות ועוד כמה שנים אולי נעשה שיפוץ קצת יותר מסיבי שיכלול הרחבה או בניה מחדש של יותר מקומה אחת. כרגע הבית המצבו הנוכחי ישמש אותנו לשלוש ארבע השנים הקרובות ואז או שנשפץ או שנשכיר ונשכור במקום אחר. יש לנו כלב וחתול שחשובים לנו מאוד ובאופציה אולי יצטרפו עוד. הכי חשוב לנו עכשיו הגינה ושהבית יתמזג איתה. אוהבים שאין את תחושת המחנק ולכן מתכננים להיות כמה שיותר בגינה. אוהבים עץ ולעשות איתו דברים לבד. אוהבים צימחיה. יש לנו הרבה חברים עם ילדים ככה שבכל זאת צריך שלא יהיה שוב דבר שיזיק להם. ניראה לי שזהו, לא ? תודה רבה על העזרה

לא,

כי במידה ונבנה אז נהרוס את הקיים ונבנה מחדש. מדובר במבנה שלא יכול להחזיק קומה נוספת - חלש מידי.

בתמיכאל

New member
רעיון בסיסי

מחשבה 1 - לבטל את הקירות המגבילים את המטבח. מחשבה 2 - להחליף את חדרי השינה ביניהם. מחשבה-3 להעביר את הכניסה הראשית אל הקיר המזרחי. כל זה - בלי לגעת בצנרת הסניטרית!

תודה תודה - באמת רעיונות טובים

נתת לי הרבה חומר למחשבה. לגבי החלפת החדרים, החדר השני קצת יותר קטן לכן ניראה לי שנישאר בחדר המקורי אבל לגבי פתיחת הקירות של המטבח במקום הכניסה ופתיחת כניסה בצד המזרחי ניראה לי אחלה רעיונות, לגבי הקיר בין המטבח לסלון, כניראה בשלב זה לא נפתח כי המטבח לא ממש יפה וככה הקיר מסתיר. (אין כסף או טעם כרגע להחליף). בעקרון אנחנו כרגע מתכננים לגור בבית שנתיים שלוש עם שיפוצים מינמלים לכן לא עושים מטבח או שירותים חדשים אבל רוצים שהבית יראה יפה. עוד שנתיים שלוש אולי נהרוס ונבנה מחדש. בתקציב שלנו 30 אלף ש"ח לשיפוץ (כולל ריהוט). תודה רבה

אורלי ושוליק...צבע בלבד! חבל על

הכסף לשינוי קירות, או כל דבר אחר, אם בתוך זמן קצר אתם רוצים להרוס ולבנות...תשתמשו בדירה, כמקום לניסיונות, לצאות מהרבוע לבן! תשתוללו בצבעים, תנסו את הדברים הכי משוגעים, שעולה בדעתכם! צבעים חזקים על הקירות, והתקרה, נותנים תחושה, כאילו לא חסרים רהיטים...בקשר לרהיטים ואויזרים, לשלב זה תסתפקו ברהיטים חכמים ופשוטים מאיקאה, ותספו את הכסף לשינוי הגדול... בשיפוץ נורא קשה לעצור, כי למשל הריסת קיר דורש תיקון ריצוף, אז אולי כבר להחליף את הריצוף....תעזבו! הבית לא רעה כל-כך, שזוג צעיר לא יכולה לגור בו...לצבוע את הבית, אם אתם עושים, גם אז, כמה אלפי שקלים החומר... קצת רהיטים, וילונות, גופי תאורה...והכסף נגמר. מאוד ממליצה, בזמן שאתם גרים שם, בבית הישן, להכיר את כל הסביבה, למשל כמות השמש, כיוון הרוח,...תשתילו צמכים מסביב הגדר, ותיהיו מאושרים!

ענבר29

New member
אווה צודקת

בתור מי ששיפצה לא מזמן אני יכולה לומר לך ששיפוץ זה דבר יקר. דבר גורר דבר וקשה מאוד לעמוד בתקציב. מצד שני תחשבו ברצינות האם באמת אתם מתכוונים לעשות שיפוץ רציני יותר בעוד כמה שנים כי אם בסוף לא תעשו זאת אז תתקעו בלי שום שיפוץ. אם אתם באמת מתכננים שיפוץ מאסיבי בעוד כמה שנים- קחו את הכסף ושימו בתוכנית חיסכון.

תודה רבה על התגובות

בהתחלה חשבתי בדיוק ככה להשתולל בצבעים ולא לגעת בשלב זה בשיפוצים. אבל הפחידו אותי שברגע שאני אצבע הבית יראה קטן יותר מכיוון שהוא באמת בית פצפון ולמרות שיש לו כיוונים טובים אין בו הרבה חלונות. מכיוון שכמו שאמרתם שיפוצים הם חור ללא תחתית בחרנו לעשות רק ויטרינה בקיר הצפוני של הסלון (מאוחר יותר בשיפוץ אפשר יהיה לפרק ולהרכיב מחדש), דבר זה יתן הרבה אור לבית וגם פתח יציאה לגינה שהיה חסר עד כה. מכיוון שהפתח יהיה בצפון עדיין לא יהיה מספיק אור לצבוע בצבעים כההים ולכן חשבתי ללכת על חול או אפרסק בהיר ביותר שרק יתן גוון חמים. מה דעתכם ? אולי שילוב של אותו צבע בכמה גוונים וכו'. כמו כן אני אשתול המון המון צמחיה (כרגע אין בכלל) והויטרינה תפתח את הסלון ישר לגינה הפורחת ובקיץ יהיה אפשר לפתוח את הויטרינה ולהגדיל בזה את הסלון. מה דעתכם ? ותודה רבה על החיזוקים.

לא לפחד מצבעים!

הדירה לא כל-כך פצפון, אולי יש רהיטים ישנים שנותנים הרגשה צפופה, בטוח, שצבעים לא יעשו רע...תקחו כניסיון, את הצבע הכי קל לשנות! תלכו לרואת סרטים של אלמודובר, שתוכלו לקבל מושג, איזה פלא לצבוע בחופשיות! אפרסק וחול ממש לא מתים! אולי בסוף שבוע יהייה לי זמן, לעלות כמה דברים, הקשורים בצבעים! תצליחו!

רבקָה

New member
כן, ועוד

גם אני מסכימה עם אווה שהבית רק נראה קטן כרגע ואינו קטן באמת. אולי מה שמדגיש את הרושם הזה הוא הפרוזדור הנקניקי בכנסה לבית, שמביא אנשים לסלון דרך המטבח הלא-כל-כך-אסטטי... אולי בנוסף לויטרינה לצפון שאתם רוצים לפתוח תעשו דלת כניסה לבית ישיר לסלון (ממזרח!) - ואת הפרוזדור הנקניקי הקיים תנצלו למזווה, בלי להוריד קירות כלל... ואז - עם שתילים ועם כניסה אחרת וצבעים אחרים - יש לכם בית חדש ומרווח...

רב תודות

בקשר לצבעים - אווה אשמח אם תעלי עוד חומר שאוכל לבחור סוף סוף סופית מה אני רוצה. לגבי הכניסה ממזרח, נברר עלות ואז ניראה כי אם זה יעלה הרבה כניראה נותר קיבלתי את העצות כאן להסתפק בשלב זה במינימום ולשמור את הכסף לשיפוץ הגדול. המון תודה. היום היום הגדול מקבלים מפתחות - מחר מתחילים לתקן את הקירות ולצבוע בלבן ואז אני יתחיל להשתולל בצבעים. תודה וסוף שבוע מקסים לכולכם.

השתוללות צבעים קצת אחרת...

הבית חשוב מאוד, אבל הבית נוצר מהאנשים, לא מאבן על אבן...תיהיו מאושרים!

אוה המקסימה

המון תודה לא הצלחתי יומיים להיכנס לפורום. חג שמח והמון תודה והעדכון מהשטח. את חדר השינה צבעתי בלילך - סגול בהיר את חדר העבודה צבעתי במנטה - ירקרק מקסים ואת הסלון אני אצבע אם מגוון שיצא חול כתמתם כזה. אתמול הרכיבו לנו את המסילות לויטרינה ויש עכשיו פתח לגינה האחורית וגם כניסה גדולה של אור לבית. הוא כבר לא ניראה חשוך וזקן כזה. לצערנו נצטרך לעשות מטבח חדש משהו שניסינו להמנע ממנו ככה שאנחנו היום בטורניר מטבחים. ושוב חג שמח והמון תודה. באמת עזרתם לי ובזכותכם העזתי להשתולל ולצבוע את הבית בצבעים נועזים, תודה תודה תודה

קפוץ קפוף קפוץ קפוף קפוץ קפוף

קפוץ קפוף קפוץ קפוף קפוץ קפוף קפוץ קפוף קפוץ קפוף קפוץ קפוף קפוץ קפוף קפוץ קפוף קפוץ קפוף קפוץ קפוף קפוץ קפוף קפוץ קפוף קפוץ קפוף קפוץ קפוף קפוץ קפוף קפוץ קפוף קפוץ קפוף קפוץ קפוף קפוץ קפוף קפוץ קפוף קפוץ קפוף כתבתי טובה ורציתי שתראו מקווה שהפעם יקפוץ. ושוב תודה

למעלה