שלום, אני בבעיה!

Big Joni1

New member
שלום, אני בבעיה!

אני מחונן בן 12 אני לומד בכיתת מחוננים ברמת גן שעשיתי את המבחן שבו עברתי לבצפר המיוחד למחוננים אמרו לי שעברתי בהצלחה רבה וה-IQ שלי יותר מ-125 לפחות (כך אמרו לי) הצלחתי " במבחן של המדינה 2" לא הייתה גבוהה במיוחד - 106... בשנה שעברה קיבלתי משהו כמו - 120, אינני זוכר במדויק, האם יכול להיות שאני כבר לא מחונן? אם כן, אז איך זה יכול להיות שהאינטילגנציה שלי פתאום ירדה, אם לא - הסבירו את תוצאתי במבחן בתודה מראש ובציפיה רבה לתשובה, ג'וני

BanjoKazooie

New member
המבחן של המדינה הוא שטות אחת גדולה

אל תתייחס לתוצאה שמה יש אנשים טיפשים שקיבלו תוצאות מעולות ויש גאונים שקיבלו תוצאות מאוד בינוניות

EdisonGirl

New member
בנוסף...

יכול להיות שבזמן האחרון אתה לא עוסק בלימודים כבעבר? או יכול לעסוק בהם הרבה יותר ואתה מעט מזניח את התחום? אשמח אם תענה לי על השאלות האלה, כי אתה תוכל להוות בשבילי דוגמא חיה לכך שהמבחן לא מהווה רמת יכולת, אלא רמת חשיבה ברגע נתון. ת'נקס.
ואל תתייחס יתר על המידה למבחן הזה- אתה גאון. עזוב בול

האזרחק

New member
כל מבחן בודק רמת חשיבה ברגע נתון

במבחן IQ אמיתי יש "קצת" יותר מ-70 שאלות - וצריך להיות במצב נתון שונה מאוד כדי להצליח לשנות את הציון במידה רבה כל כך (בהנחה שלא מנסים לשקר) כל מבחן מושפע מגורמים סביבתיים כגון שעות השינה לפני המבחן, מצב הרוח ואפילו צבע הקירות בכיתה או סוג העיפרון שבו משתמשים... התוצאה היא שהציונים לא אמורים לצאת זהים בכל מבחן בכל מקרה.

EdisonGirl

New member
אני מסכימה עם דעתך, אך >

אינני מדברת על גורמים סביבתיים המשפיעים, ללא ספק, על תוצאות המבחן. אני מתכוונת, שגם במידה והקרקע מוכנה לעבודה בצורה טובה ואתה מרוכז ברמה נורמאלית, אתה תוציא ציון טוב יותר אם אתה תלמיד או סטודנט, כי אתה בתהליך של למידה (או אם תרצה- מאתגר את המחשבה). אנשים שבילו שנים רבות רק בעבודה, למשל, עלולים להוציא ציון נמוך (יחסית ליכולותיהם או בכלל).

האזרחק

New member
היכולת היא תוצאה של תרגול

קצב התקדמות היכולת שונה מאדם לאדם. מהי ההגדרה המדוייקת של אינטליגנציה? רבים וטובים ניסו להגדיר אותה, החל מה G של ספירמן דרך סולמות המשכל של גרדנר (6 או 7, לא זוכר בדיוק) ועד מבחני ה IQ והפסיכומטרי המורכבים של היום. אדם עם פוטנציאל גבוה שלא ילמד יקבל ציון נמוך - למי אכפת שהיה לו פעם פוטנציאל גבוה? (מבחינה כלכלית) מבחינה "אקדמית טהורה" עדיין מנסים למצוא מבחנים נייטראלים שיוכלו למדוד פוטצניאל בסיסי זה, עד כמה שידוע לי ללא הצלחה מרובה בשלב זה.

EdisonGirl

New member
../images/Emo12.gif אין לי מושג...

בכל אופן, נראה שהמבחן לקוח מאתר בשם IQtest.dk. אגב, ראיתי בכרטיס האישי שלך שהיום זהו יום הולדתך, אז...שיהיה לך הרבה
!

בלתי אפשרי למדוד IQ

הרבה מבחני IQ מסתובבים פה ושם, ואם כבר מבחני IQ, זה שהיה בטלוויזיה הוא ביזיוני. הוא נחמד כל עוד מתייחסים אליו כאל עוד שעשועון טלוויזיה. חבל שהם לא לוקחים בחשבון שגם ילדים צופים בתוכנית ולא מבינים שאין לזה באמת קשר ל- IQ. טוב נו, גם אבא שלי חשב שיוכיח לי ככה שהוא חכם, אז כנראה זה לא רק ילדים... ובאופן כללי, IQ לא ניתן למדוד, ולמעשה אין לו כל הגדרה. אינטיליגנציה יכולה להיות בכל-כך הרבה תחומים! אז אחד גאון במתמטיקה ואחד בכתיבת סיפורים ואחד קומיקאי גאון ואחד מעצב מחונן. נו באמת, איזה מבחן יכול לבדוק את כל הדברים האלה? אסיים ואומר שכל תוצאה במבחן IQ זה אחר לא מהווה הוכחה לכך שמישהו גאון, אבל אם מישהו הולך ומנפנף אם תוצאה של מבחן IQ כדי להוכיח שהוא גאון, אז מה שבטוח - גאון הוא לא.

EdisonGirl

New member
../images/Emo26.gifשימו לב למה שכתוב כאן!../images/Emo36.gif

בדף על אלברט איינשטיין, שעולה אוטומטית כשפותחים את אתר gala. ולעצלנים שביננו: אתם צריכים להתייחס למילים האלו: הידעת ? כילד נחשב לא מבריק במיוחד,ובכלל הוא החל לדבר בגיל מאוחר יחסית לבני גילו. במבחני איי קיו שנערכו לו בנעוריו השיג תוצאה נמוכה מייחסים לאלברט איישטיין iq של 160 תלויי לפי איזה סולם הוא נמדד.

lightofgod

New member
כל מי שבן\בת 20 לפחות שייכנס שניה..

בחתימה של הילד בן 12 כתוב גם אני מביא ביד 1092 פעמים.... ואני שואל עצמי אתם זוכרים שבכלל ידענו בגיל הזה מה זה להביא ביד?! הדור של היום....

הדממה

New member
אל תדאג

גמני בתור ילדה אובחנתי כמחוננת. רק לפני שנה ערכו לי מבחן של 12 שעות בו התגלתי שוב כמחוננת (מעל 130 כך אמרו). במבחן אתמול התוצאה שלי היתה 107. אבל מדובר פה באירוע טלויזיוני, לא באמת במבחן אייקיו. אי אפשר לערוך מבחן שכזה למדינה שלמה, במבחן אייקיו הבוחן, מקדיש תשומת לב לקשיים מסוימים שיש לעיתים למחוננים. אני למשל לא מתמודדת טוב עם לחץ. אז כשבוחנים אותי עושים את זה ברוגע, בטון שקט, ולא מדכירים לי את הגבלת הזמן. המבחן אתמול היה מאוד מלחיץ, אנרגטי וטלוויזיוני ומרב לחץ לא הספקתי לקרוא חלק מהשאלות. מנת משכל מודדים במבחן ארוך הרבה יותר, עם תשומת לב גבוהה לפרטים בהתנהגותו של האדם ולפערים ביכולותיו. בקיצור, מה שאני מנסה להגיד, אתה לא התעוררת אתמול לא מחונן, אלא שאין ביכולת המבחן הזה במתכונת הזו למדוד מנת משכל כהלכה. אל דאגה :)

למעלה