שלום, אוהבי ספרים!

fan of Gary

New member
שלום, אוהבי ספרים!

היי לכולם, אני תולעת ספרים בת 15 -שילדים יורדים עליה בגלל שהיא קוראת אבל למי אכפת מהם- שמצאה פורום שמוצא חן בעינייה! אני אוהבת נורא בגנון מדע בדיוני פנטסיה אבל (כן, אני יודעת על פורום מדע בדיוני ופנטסיה) אם יש עוד סוג ספרים שאני נורא נורא אוהבת זה ספרי בלשים (היכונו לקטע פלספני)). קראתי חלק מסדרת ספרי ננסי דרו אבל זה לא היה זה... קראתי ספרי שרלוק הולמס אבל הוא נורא עצבן אותי וחות מזה- אני אוהבת לנסות לפתור את התעלומה בעצמי וזה *לא* שרלוק הולמס. גם קראתי את סדרת אלפרד היצ'קוק ושלושת החוקרים אבל זה יותר מתח מבלשים, ואז גיליתי את הבלש האהוב עלי -אחד הדמויות האהובות עלי- הרקול פוארו!!! הספרים של אגאתה כריסטי ממש מעולים, למה אין פורום עליה??? אה, כן- כי אלו ספרים ישנים. חבל מאוד, אני נורא אוהבת אותם. מישהו מצטרף אלי לדיון קטן על ספרים שלה או משהוא? הספר האהוב עלי בינתיים זה "רצח באורינט אקספרס". הוא ו"עשרה כושים קטנים" הכי מותחים לפי דעתי-איך היא כותבת בצורה כזאת, פשוט גאוני!!!

catch 2 2

New member
אבל למה

לא אהבת את שרלוק הולמס? אני עכשיו קורא את "שרלוק הולמס הטוב שבטוב" והוא פשוט גאוני. רצח באוריינט אקספרס הוא הבא אחריו כך שרק בהמשך השבוע אוכל להתרשם ממנו.. גם אני אוהב מאוד את המתח ובילוש , ויש כל כך הרבה וטוב שכך . welcome

fan of Gary

New member
אני פשוט לא אוהבת את הסגנון

של שרלוק הולמס שלא יודעים כלום ובגלל שהוא כזה גאון הוא יודע ה-כ-ל ואי אפשר לפתור את התעלומה יחד איתו- את זה אני אוהבת! אבל קראתי חלק מכלבי בסקרוויל וראיתי את הסרט (דרך אגב הייתה שם דמות שהשם שלו הוא ג'ק סטפלטון?), מגניב ביותר! למה להתרשם ממנו בהמשך השבוע?? תגידו, באיזה גילאים האנשים פה??? בטח אין פה הרבה ילדים (במובן נערים צעירים) כי הם -אנחנו- לא אוהבים כל כך לקרוא.

Athaclena

New member
בלשות

אני אוהבת אבל אני כמעט אף פעם לא פותרת את זה (מתעצלת לחשוב) אני אוהבת תעלומות מד"ב (לדוגמא אסימוב ולארי ניבן כתבו כמה כל אחד) אבל אין הרבה כאלה. תעלומות רגילות אני בקושי קוראת. אני זוכרת סדרת ספרים לילדים NANCY DREW על אחת באותו שם שפותרת תעלומות כל הזמן אבל שנאתי אותה ואת הספרים שלה, היא היתה מושלמת מדי. זה היה תעלומות לבנות, המקבילה של הבנים זה HARDY BOYS וגם אותם לא אהבתי...

Rivendell

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני דווקא לא אוהבת (אפפם לא אהבתי האמת) ספרי בלשים. אבל siv30 מהפורום קוראת בדיוק עכשיו אגאתה קריסטי, והיא בטח תשמח לדבר על זה כשהיא תהיה כאן
. מד"ב ופנטזיה לעומת זאת אני מאוד מאוד מאוד אוהבת, ומוכנה תמיד לדבר על זה. את קוני ויליס את כבר מכירה?
אם לא - עכשיו זה הזמן. אחת מסופרות המד"ב הכי חביבות שיש. היא כותבת מד"ב חברתי, ואם תיכנסי למאמרי הפורום תחת האות ו' תמצאי המלצות ופירוט על כל הספרים שלה שתורגמו לעברית
.

Mנטה

New member
קובנר אתה מזה טועה !

גמני חשבתי כמוך, אין כמו דני ידעני, שיא התחכום ושבירת הראש וכל זה, אבל כשניסיתי לקרוא אותו לפני חודשים בודדים, היה נראה לי פתאום כל כך דבילי ולא חכם. אני יכולה להגיד בודאות שגם מצאתי שם טעויות
מאוד מאכזב !

קובנר

New member
ראשית כל

אני אף פעם לא טועה. שנית - אם כילד אהבתי לקרוא את זה אין זה בכלל חשוב מה אני חושב על זה עכשיו. (בדיוק כמו לחזור ולראות עכשיו "בלי סודות" "גברת פלפלת" או "ויקי ילדת הפלא") כשאנחנו גדלים אנחנו רואים דברים אחרת אבל אני חושב שכל דבר צריך לבוא בעיתו. שלישית - אני אנסה לחזור לכמה מהספרים ולבדוק מה אני חושב על זה עכשיו.

ILet

New member
לגבי ספרי בלשים

אני אוהבת את פ. ד. ג'יימס. היא כתבה ספרים רבים. ברובם מופיע בלש משטרתי בשם אדם דלגליש. מומלץ בחום. ומתוצרת הארץ : בתיה גור.

mp38

New member
ברוכה הבאה!

אני בת 14 - הרי לך, את לא בת העשרה היחידה כאן. אני מצטרפת בחום להמלצה של ריווי על קוני וויליס - פשוט תענוג לקרוא! בקשר לאגאתה כריסטי - דווקא את "רצח באוריינט אקספרס" פחות אהבתי. את "עשרה כושים קטנים" עוד לא קראתי, אבל אני יכולה להמליץ לך על "הרצח המסתורי בסטאייל" ו-"בצל הגרדום", שניהם עם הרקול פוארו ואת שניהם מאוד אהבתי. הסוף ב"אוריינט אקספרס" היה קצת צפוי מדי לטעמי ובשני הספרים האלה הסופרת הצליחה למתוח אותי ממש עד לסוף הספר.

למעלה