שלוםם.. אני חדשה כאן..

RainBird

New member
את בהחלט בקצה. אם היטלר היה מצליח זה עדיין היה מצליח באמצעים של רצח עם ולא משנה כמה הכוונה שלו הייתה טהורה. מאגיה לא ואני חוזר- לא מוגדרת כדבר על- או אל טבעי. מקורה מהטבע ומהפריהיסטוריה של המין האנושי. היא ליוותה את הדת מאז שכזאת בכלל הוגדרה. חלק מהאנושות סובלת ממחלה של האנושות. זה שרק חלק ממנה מראה את התסמינים... זה בהחלט חלק מזה. וכנראה שאנחנו בוחרים במלחמה מאז שיש לנו מקלות ואבנים. אם אנחנו בוחרים במלחמה שוב ושוב... כנראה שיש לנו אינטרס מסויים שרק מלחמה מספקת. ואגב, אנשים מתוסכלים- אלו אנשים שמייצגים את המדינה. את בחרת בהם. אני בחרתי בהם והם הקולות שלנו בכנסת. לא מוצא חן בעינייך? תעשי משהו בנידון כי קולך לא נשמע. ארדן.

RainBird

New member
וואו עשית דרמה. אני לא חושב שמישהו אי פעם מת מללחוש כמה מילים מעל נר ירוק. אבל עזוב מאגיה- מה קורה אם אתה זוכר בלוטו בלי התערבות מאגית? האם הכסף "מגיע" לך ולא ואיש בצפון המדובר? ואם לא, האם תתן לו אותו כי לו "מגיע" יותר? האם לא תצא מהבית כי זה שלקחת מקום חניה מסויים גרם למישהו להתעצבן מספיק כדי לערוך תאונת שרשרת? אי אפשר לקחת אחריות על שום דבר מעבר לכוונה הראשונית שלנו. תאונות קורות- אבל זה לא אומר שאסור לנסוע בכביש. אנשים מתים- זה לא אומר שצריך להפסיק לחיות. ארדן.

ההגמון

New member
בהחלט.

אני פשוט חושב שאנשים צריכים להיות מודעים לזה, לכל הפחות. ולא להיות עטופים בבועה של "אור, אהבה ושלום עולמי", בשעה שהם בכלל לא מודעים למעשים שלהם. אני לא נגד לפגוע באנשים, אין לי אפילו בעיה מוסרית עם רצח. הנקודה היחידה של הדברים שלי, הייתה, להיות מודעים להשלכות, לפעולות, לפחות במידת האפשר.

RainBird

New member
במידת האפשר- כן עד לרמה שלא עושים לחש שפע כדי שחס וחלילה הדוד לא ימות לא. איפה שמים את הרף? זה כבר עיניין אישי.

gwizard

New member
ראית יותר מדי אפקט הפרפר

להבדיל ממה שהוליווד מראה בסרטים, זה שפרפר מת בארץ לא יעשה צונמי באוסטרליה. למה ? כי יש דבר נפלא בטבע הנקרא איזון. זה פועל לשני הכיוונים. לראיה, שטפונות ורעידות אדמה כפעולת תגובה לגידול האוכלוסיה (השערה שלי). אמא אדמה לא כועסת, אמא אדמה שומרת על תנאי מחיה אופטימליים. רק עוד הערה: כמות מוגבלת של אנרגיה ביקום ? יש לך הוכחה לכך או שזו השערה בלבד ? אם זו השערה, אז אני מניח כי היא מלומדת ? על מה בדיוק אתה מסתמך ?

ההגמון

New member
לא ראיתי את זה.

אבל כבר אמרו לי שאני צריך לראות. השערה, השערה. יותר אמונה, אבל זה בהחלט נתון לויכוח. המטרה שלי הייתה להגיד שלכל פעולה יש השלכות. טובות למישהו, ואפשרות שהן יהיו רעות למישהו אחר. אתה לא מסכים איתי?

gwizard

New member
אני מסכים

רק סיקרן אותי ההצהרה לגבי כמות מוגבלת של אנרגיה ביקום. האמת היא שזה משתלב יפה בתיאוריה שלי לגבי חוק ההחזרה. עוד פיסה לפאזל....

gwizard

New member
מאוד פשוט

אם נצא מנקודת הנחה שיש כמות מוגבלת של אנרגיה אז פעולת האיזון מקבלת הרבה יותר הגיון.

Polydine

New member
כשמגינים על אדם מפגיעה

זה בעקרון עלול לבוא גם על חשבון מישהו אחר בקרב או במה שלא יהיה. לא הייתי מגדירה את זה כדבר ש*בהכרח* לא פוגע באף אחד.

gwizard

New member
פגיעה או לא פגיעה

אין דבר שלא בא על חשבון מישהו אחר או פוגע באופן כללי. אם נצא מנקודת הנחה שכל דבר חי (אנשים, חיות, צמחים ואבנים) אז כל מעשה שלא נעשה - פוגע בדבר זה או אחר. עצם הנשימה שלנו הורגת מיליוני חיידקים. עצם האכילה שלנו (לא משנה אם אנו צמחוניים או לא) הורגת צמחים ו/או חיות. האם לא נאכל ? האם לא ננשום ? האם לא נחיה ? על אחת כמה וכמה כאשר מגינים על מישהו אחר, זה אשר מגינים מפניו נפגע. זה בדיוק הנקודות שמעלה הריד הוויקאני, אגב, ודרכים להתמודד איתן לפי רוח הוויקה. המשפט האחרון מיועד בעיקר להגמון.

נטלי52

New member
תודה רבה לכם!!!

תודה רבה על זה שהסברתם לי מזה מאגיה .. הייתי אומרת שטחנתם קצת מים על הנושא הזה!! אבל עכשיו אני יותר מבינה למדתי ממכם הרבה על המאגיות ובכלל.. אהבתי את החילוקי דעות של כל אחד מכם !! אני חושבת שזה עולם ומלואו אם נכנסים לתוכו מתמכרים לדעת עוד ועוד.. אולי עדיף באמת לא להכנס לעולם הזה תאמת נכנסתי לפורום הזה כדאי לגרום למישהו לאהוב אותי ממש עד כדי כך שהוא לא יתחתן (למרות שהוא אוהב אותי אהבה טבעית רוצה יותר לא מסתפקת ) אבל לא ניראה לי שאני אגזול אותו מאישתו לעתיד.. כי למדתי את כל ההשלכות שיש בכישופים הללו אחרי ששמעתי ששמו "מחזור" בתוך שתייה ואז הוא יתמכר אלייה וממש אהב אותה אבל אני לא יודעת עד כמה זה עזר אולי באמת עדיף לי לוותר ולפנות את הדרך.. ופשוט לעזוב ולא להכנס לשטויות..

RainBird

New member
אם זה מה שקיבלת מבחינת הידע- באמת עדיף לך לא להכנס לעולם הזה. רואים שלא למדת שום דבר.

נטלי52

New member
התכוונתי לומר

התכוונתי שעל הרקע למדתי את ההתחלה אני יודעת ללא ספק שזה עולם ומלאו אבל אני בכלל לא ידעתי מזה מאגיה ועכשיו אני לפחות יודעת את הרקע לעולם הזה!!!

RainBird

New member
והיית חייבת להשתמש במילים כמו "מתמכרים" והתבטאויות מרומזות ושליליות אחרות.

למעלה