שלוות עולם

haurora

New member
שלוות עולם

האם אפשר לומר שלוות עולם על מצב של מנוחה, רגיעה, סיאסטה או שמא שלוות עולם מתקשר אך ורק למצב של מוות. אודה לתשובתכם, אורורה

haurora

New member
תודה, אבל...

הייתי רוצה לדעת אם זה בכלל נכון לומר שלוות עולם כשלא מדובר על מוות. לא מלה חליפית. אורורה

גנגי

New member
אני סבורה שכן.

"שלוות עולמים" נשמעת לי מיתתית כזאת, אבל "שלוות עולם" לא.

קראי נא את השורות האחרונות

בציטוט שלהלן (מתוך 'לפני ארון הספרים' לחיים נחמן ביאליק) והחליטי בעצמך: וּמִי יוֹדֵעַ, אִם-לֹא בְצֵאתִי שׁוּב לִרְשׁוּת הַלַּיְלָה מִכְּרוֹת בְּקִבְרוֹת עָם וּבְחָרְבוֹת רוּחַ וּמְאוּמָה אֵין עִמָּדִי וְלֹא-אַצִּיל דָּבָר, מִלְּבַד הָאֵת הַזֶּה, אֶל כַּפִּי דָבֵק, וְזֶה אֲבַק הַקְּדוּמִים בְּאֶצְבְּעוֹתָי – אִם-לֹא עוֹד דַּל וָרֵיק מִשֶּׁהָיִיתִי אֶל הוֹד הַלַּיְלָה אֶשְׁטְחָה אֶת-כַּפַּי, אֲבַקְשָׁה אֶל תַּעֲלוּמוֹת חֵיקוֹ נָתִיב וּמַחְסֶה רַךְ בְּכַנְפוֹת שְׁחוֹר אַדַּרְתּוֹ, וְאֶקְרָא לוֹ, עַד-מָוֶת עָיֵף: בּוֹאָה, לָיְלָה, אָסְפֵנִי-נָא, הוֹד לַיְלָה, וַהֲלִיטֵנִי, אַל-נָא תִתְנַכֵּר לִי; פְּלִיט קְבָרִים אָנִי, וּמְנוּחָה תְּבַקֵּשׁ נַפְשִׁי, שַׁלְוַת עוֹלָם – – –

haurora

New member
נדמה לי שכאן הכוונה

למוות. ושוב נותרתי עם השאלה. תודה, אורורה

haurora

New member
תודה, גם לי

זה נשמע בסדר אבל מישהו ערער את בטחוני בדבר, ועל כן החלטתי לשאול. אני מודה לך, מקווה שזה באמת כפי שנראה לך, תודה, אורורה

למעלה