שלווווום

שלווווום

שלום אנשים! אני דרור מתנועת הנוער "בית"ר, מה שלומכם?? השאלה שלי היא כזאת: האם יתכן ויהיה שיתוף פעולה באיזה שהיא דרך בין שתי התנועות?... הנושא הזה עלה בפורום שלנו ע"י אסף ("החזרה למוטב"), בהתחלה הוא ענה להודעות בחוצפה, ולא נתן לנו כבוד ועורר קצת מהומה בפורום... לאחר מכן נרגעו העיניינים, והחלטנו לדבר. הוא הציע שאחד מהתנועה שלנו יכנס לפורום שלכם ויציע את הרעיון.. כי בכל זאת כולנו עם אחד, כולנו ישראלים- ובמיוחד בסוכות, מצוות ארבעת המינים שמאחדים את כולם (האתרוג: תורה ומצוות, ההדס: המצוות, התמר: התורה, והערבה: לא תורה ולא מצוות) כולנו ביחד- הגיע הזמן יפסק הסכסוך בין תנועות הנוער, ובמיחוד בין תנועות נוער עם אידיאולוגיה שונה, וצד פוליטי שונה (למרות שתנונות בית"ר היא לא תנועה פוליטית היא תנועה אידיאולוגית!!! נוער הליכוד היא תנועה פוליטית...) מה דעתכם?... חג שמח לכולםםם

Sashka7

New member
שלום!!!

אני באופן אישי בעד שיתוף פעולה... יש לך רעיון לפעילות או משהו??? אולי אפשר לארגן איזה משהו עוד החג, בטוח שיצא רק טוב מזה... קיצור אם אתה רציני ובאמת מעוניין לארגן משהו יפה ביחד, אני ממליצה שנתחיל להעלות רעיונות ואולי עוד מעט ניפגש!!! חג שמח!!!

Sashka7

New member
אא סבבה תהנו במחנה!!! ../images/Emo13.gif

אז נעשה משהו אחרי החג...

תמיר1991

New member
../images/Emo31.gif

ולא מריך לפרט למה. אין לנו דבר במשותף עם תורתכם הדוגלת ברעיון המגוחך של "ארץ ישראל השלמה", ועל כן, איזה שיתוף פעולה יוכל להיות? תמיר.

tapr

New member
תמיר...

אל תגרום לי להתחיל נאום על מה משותף למי ולמה

MS6

New member
סתם כדרך אגב...

טומי לפיד טען (אם תשאל אותי זו שטות גמורה) שאם ז'בוטינסקי (ראש בית"ר) היה חי היום הוא היה מצביע לשינוי.. אני אישית לא תומך נלהב בשיתוף פעולה עם איזשהו ארגון נוער פוליטי (במיוחד שינוי).. אבל בכל זאת נכנסתי לבדוק שדרור לא עושה בושות
.. אתה יודע שאני אוהב אותך דרור.

tapr

New member
זה נשמע הגיוני

במידה מסויימת. אולי אם נזוז קצת ימינה בתחום המדיני. לדעתי ז'בוטינסקי לא הי תומך באידאולוגיית א"י השלמה כיום.

who is this

New member
לא הבנתי עדיין מה הקשר..

בין שינוי לז'בוטינסקי.. טומי לפיד יודע חצי הרעיונות של ז'בוטינסקי?? ונראה לי שאעם ז'בוטינסקי היה חי היום, הוא לא היה מצביע בכלל..

MS6

New member
אין ספק שאתה טועה...

כל המאמרים של ז'בוטינסקי מראים את אי הנכונות שלו לוותר על גרגיר מארץ ישראל (למשל הציטוט בחתימה שלי) אבל על כך מתחולל הויכוח הגדול בתנועת הליכוד.. האם להצטרף לפוסט ציונים ולהמשיך לוותר על חלקים מארץ ישראל או להישאר ציונים ולא לוותר.

who is this

New member
משה..

שתי דקות אחרי.. איזה מגניב.. בעצם לא.. אבל משה צודק.. ורציתי לכתוב את זה.. אבל התחרטתי.. ז'בוטינסקי היה ממשיך להאמין ברעיון ארץ ישראל השלמה למרות שכיום הוא לא ריאלי.. גם אני מאמין בזה.. כי לא רק אלוהים הבטיח לנו אותה.. גם איזה לורד אחד מה שמו.. אה בלפור..

כמה נקודות

אני דווקא חושב שמתוך ציונות ואהבה למדינה ולאזרחיה אני מוכן לעשות וויתורים כואבים למען הסדר קבע בר קיימא ופתרון של שתי מדינות לשני עמים. אני חושב שרעיון "ארץ ישראל השלמה" מביא חורבן על ערכי הציונות - גם לגבי הציונות של היום וגם על הציונות של "פעם". לגבי הודעתו האחרונה של "מי זה", שר החוץ של בריטניה דאז הלורד גיימס בלפור הכריז כי הבית הלאומי לעם היהודי יקום בארץ ישראל. לא על כולה, וזה די ברור מההצהרה, הן מהמקור והן מהתרגום, שההצהרה לא התייחסה לכל א"י. איני יודע אם זבוטינסקי היה מצביע לשינוי, כיוון ששינוי מוגדרת כמפלגה שסוטה שמאלה בעניינים המדיניים.

tapr

New member
הקביעה שלך לא נכונה לחלוטין

הציונות היא לא רק בית"ר, ולא רק נאמני א"י השלמה. לי מדינת ישראל חשובה יותר, ואני מבין ששמירה על כל השטחים תביא בסופו של דבר לחיסול המדינה כיהודית. לכן זהו פתרון, שמי שיודע מראש את הסכנות בו הוא אנטי-ציוני מבחינתי.

skywalker 8

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

סוף סוף משהו שזורק להם את זה בפרצוף. לא רק מי שתומך בשלמות הארץ הוא ציוני!!! ל"חסידי" ז'בוטינסקי אין מונופל על הציונות ולא אתם תקבעו מי ציוני ומי לא!!!

למעלה