שלווה

hary_i

New member
מדיטציה טרנסנדנטלית

כפי שנאמר בעבר, זוהי טכניקה פשוטה וטכנית לחלוטין ולכן לא תלויה במצב בו את נמצאת. התרגול הוא מענג בפני עצמו. כן אני יודע ששוב יבואו כל המתנגדים לטכניקה הנמצאים כאן בפורום ואיני רוצה לפתוח את הויכוח שוב. אני מכיר אישית את הטכניקה ומבחינתי היא הוכיחה את עצמה אינספור פעמים.

dharmax

New member
הדהרמה

הדהרמה, במובן הבודהיסטי של המילה, היא ה"דרך". קורס ויפאסנה ראוי לשמו הוא סמינר של דהרמה. זה לא רק לימוד של טכניקה יבשה. שאלת על מחשבה... למעשה, התרגול של ההתבוננות האינטרוספקטיבית הוא הוא הדרך למימוש של שני העקרונות החשובים ביותר מתוך "שמונת העקרונות הנאצלים" של הבודהא, הלא הם: מחשבה נכונה והבנה נכונה. שם תקבלי תשובה חזקה יותר משציפית. חזקה, מעשית, מקיפה. מתוך ההתבוננות. ברכות אום

שששלום

New member
תרגול הוא הארה

והארה היא תרגול. ככה אומרים בזן בודהיזם. בתחילת הדרך הכל חלקי, לא ברור. בחיים יש גם תרגול וגם הארה. הדרך היא החיים עצמם שמלווים בתרגול ובהארה. המחשבה לא מהאינטלקט כי אם מהגופנפש. מהחיבור בין המחשבה היוצרת האופטימית וההומנית להבנה בגוף כך שנפעל בחיים בהתאם להבנה באינטלקט יחדיו. בהרמוניה. כמו שאנו יודעים איזה אוכל טוב לנו (בשר והרבה) ומה מזיק (קרמבו אבל העונג אחח) נפעל בכל תחום בחיים בגישה זו. הכל אחד. אח"כ אפשר לדבר על ביטול הצורך בשימוש באגו. אבל כאשר פועלים ע"פ עקרונות החופש, אי תלות, יצירה פשטות ועמקות כל הדיבורים חסרי חשיבות. החיים מציפים אותנו בתחושה זו (אם יש מורה אמיתי שמלווה את התהליך הכל מגובש יותר, נחרץ יותר). להגיע לכך חייבים להתנסות בתרגול. כל אחד צריך למצוא את התרגול המתאים לו. כשמגיעים לכך ולו במידה חלקית ביותר הצורך הוא לחלוק עם העולם ולא להישאר במסגרת האני שלי. אני נפעם כל פעם מחדש על הזכות שנפלה בחיקי להכיר דרך מופלאה זו. חבל שרבים חסרי אמונה לגבי איכותה או המלמדים אותה. מצד שני לאור דוגמאות מדריכים מסוימים אני מבין אותם. ולכן אין פשרות בנושא המורה.

שששלום

New member
הכל תרגול

השאלה תרגול לאיזה מטרה. צדקה למען הנתינה או להשקטת המצפון לדוגמה (לא שזה רע חלילה אבל זה שונה מהדרך). עם הבנת הקשר בין פעולה לתואה ולהיפך הדברים מתבהרים.

למעלה