שלדת קרבון...שאלות...

• פותח הנושא LCX
  • פורסם בתאריך

רובן Z

New member
חבל אדון לוין.

באמת יש לך ידע רב באופניים. ויכולת לרכוש לך מועדון מעריצים סמוי באם היית משתף את חברי הפורום בידע הזה, אבל בצורה נעימה ולא בצורה כסחנית. אם בעבר התרשמתי מביקורות עליך פה בפורום, שהשירות אצלך 10, עכשיו, כשיבוא היום שאחליט לרכוש לי אופני כביש (והיום הזה בהחלט מתקרב) אני בכלל לא בטוח שיתחשק לי לבדוק אם זה נכון שהשירות אצלך 10. התכסחויות שכאלו בפורום, רק מוציאות לנו (ציבור הרוכבים התמים- שחף מכל שיקול מסחרי), את החשק לגלוש בפורום, או לרכוש מסוחר זה או אחר, שמתבטא בצורה חריפה כל כך. אם סוחר זה או אחר כל כך אגרסיבי בפורום, אולי הוא יהיה אגרסיבי ביום בו תתעורר שאלה לגבי אחריות לשלדה שנשברה לי במקרה גבולי זה או אחר ? למה לי לנסות את זה בכלל ?!? ותחשבו על זה. רובן

מספר הערות

שלום הדברים הבאים נאמרים ברוח טובה. לפני כשנה כשחיפשתי אופני כביש ועלה גם השם של ארז לוין או שמא אלי123 השם ירד מאוד בגלל תחושה אישית שלי כלפיו כבנאדם שאני רוצה לעסוק עסקים עימו ,קניתי ממישהו אחר ואני מאוד מרוצה ומתאפק מאוד שלא לומר כדי למנוע פרסום בפורום. אני לא מצליח להבין את התנהגותו . האם יש לו אינטרס סמוי? טינה אישית מול המגזין ? או מול מיקי בר אור ? או שמא הוא רוצה את תפקידו ? ארז תיארת שכאשר רעדו לך האופניים בתחרות במהירות בירידה חשבת על בתך תחשוב על השתקפותך בסביבה שלך ואיך זה יכול להשפיע על דמותך בעינייה ברבות השנים , ולהוציא את האישה לתבוע אחרים אפאס לא ההתמדדות הכי מוערכת בעיני. עורך מגזין אופניים - התגובות שלך צריך להיות מקצועיות וקורקטיות כפי שהם בדר"כ גם כאשר מדגדג להגיב להערות גסות. אני חושב ששקיפות זה מושג להיט בתקופה האחרונה ולכן רצוי לשתף את הקוראים של המגזין בסיבות לעיכוב והעדר מועד קבוע למגזין, אני מתאר לעצמי שיש סיבות הגיוניות ואין עולם אפל מאחורין. יש כמובן לקבל ביקורת גם כאשר היא נשמעת קטנונית קנטרנית וחוזרת כיוון שהמגזין הוא מוצר ויש לו לקוחות קיימים וגם עתידיים ותגובה נאותה מפורטת ושקיפות ( המילה הזאת להיט ) יכולה רק להיטיב. לעיתים רוכבים חדשים שואלים שאלות שלהן הם חדשות ולוותיקם נשמעות כקטרנית אך לא כך. אני ממליץ בחום להעסיק את הפדלאה המפדלת בכתבות נוספות בעיתון (אני לא מכיר אותו - החשש פה הוא משהו) כמו כן יש להפנות משתמשים לכללי ההתנהגות שאכן קיימים בפורום. בברכת רכיבה נעימה לכל הרוכבים "זה שאתה פארנואיד לא אומר שלא רודפים אחרייך"

ogiflezet

New member
תגיד לי לוין- 500 אופניים? באמת?

אתה מוכן לחזור על המספר הזה מול רשויות המע"מ או מס הכנסה? או המכס? חשבתי שלא, אבל גם הם יכולים לקרוא את הפורום...

אוקיי... ../images/Emo186.gif

מיקי... חטפת אגנבה אה? האמת היא שאני מעריך אותך ואת תרומתך לענף, אבל חלס. מרוב נסיון לשמור על אתיקה, הפורום הזה הופך לכלא. הבן-אדם הביא חוות דעת מקצועית ואמר פינרלו פעם אחת. חלס כאילו זה לא הממשלה. אני לא בפנייה רק אליך אלה לכולם. אל תנסו כל הזמן להיות משטרה.

זה מעניין... כנס בבקשה

1. האם אפשר לקבל הסבר או הפניה לכזה באשר לקביעה ששילדת קרבון צריכה להיות כבדה יותר משילדת אלומיניום ע"מ לספק אותו חוזק
האם אתה מתכוון למידת התעייפות הקרבון מול האלומיניום? 2. ראשית הסתייגות
: אני מבין יותר בזואולוגיה מאשר בפיסיקת גלים, יתכנו הרבה שגיאות כגודל אי הוודאות שלי בתחום, כמו כן הנגישות שלי לאושיות מתקדמות יותר עליהן ניתן להתבסס היא מוגבלת. על כל פנים הנושא, מורכב ככל שהוא, בקושי מקבל התייחסות פומבית בהקשר של אופניים. אתה צודק שבמקרו הגיאומטריה ומבנה השילדה הם שעושים את רוב העבודה אבל אנחנו לא רוצים להתעלם מהמיקרו. עכשיו- מה ז"א קרבון לא מרכך את הכביש? לחומר עצמו יש השפעה, ככלות הכל- פלדה ואבטיח או אלסטומר לא מגיבים בצורה זהה לתנודות. אתה מתעלם מקיומו של השרף בקרבון ולשרפים יכולת ספיגת תנודות גבוהה, זה בהנחה שסיבי הקרבון לא מפגינים גמישות רוחבית לאחר ההקשחה ועל זה אני לא סגור בכלל. (מיקי- בלי סמנטיקה, מה זה "וויברציות, לא זעזועים"? זה לומר שאתה שותה water ולא מים) תנודות עוברות כגלים. גלים בתדר גבוה הם שגורמים לתחושה המעקצצת, הלא נוחה. אני אתייחס לשתי תצורות של תנודות: Bending nodes לתנודות מוצקים מעוותות בתדר נמוך ו- shell nodes לתנודות מעטפת בתדר גבוה (בד"כ גבוה מהראשון). Shell nodes הן תנודות המתקיימות בעצמים חלולים (צינורות) ולא בעצמים מוצקים, בחתך צינור גדול מתקבלות תנודות בעוצמה גדולה. Bending modes הן תנודות הקיימות בכל חומר, לרוב בתדרים נמוכים. להבדיל מתנודות בתדר גבוה- הן יכולות לגרום לעיוות פלסטי. עובי הדופן בשילדת קרבון גבוה יותר מזו העשויה אלומיניום והחלל בתוך הצינור קטן יותר (אי כי לא בהכרח), בנוסף חלק ניכר ממנו מאוכלס ע"י שרף. אפשר לומר בביטחון מסויים שהתנודות העוברות בקרבון הן מתדר נמוך יותר וגם נספגות טוב יותר. 3. תוכל להבהיר את 6 -7
4. כל אינפורמציה רלוונטית בנוגע לגלים בחומר ובצינורות בפרט תבלע בשקיקה
לילה טוב אמריקה.

דורון7

New member
בר..

אולי זה יעזור לך,שגם בחיצים,כן חיצים מקצועיים של קשת וחץ,חיצי הקרבון הנם בעלי דופן עבה ביחס לדופן של חץ מאלומיניום תעופתי שנועד למעמס זהה. מה שכן,זה שחיצי הקרבון קטנים יותר(מעט)ממקביליהם המתכתיים בקוטר החיצוני שלהם.

בנוגע לחיצים.....

אני תמיד העדפתי את אלו שעשויים מעץ... נכון, הם פחות "דיגיטלים" אבל יש להם יותר נשמה... מצד שני, מעולם לא השתמשתי בכוונות....

דורון7

New member
למיקי,

איו חיצי עץ שמתאימים לקשת של 75 פאונד, הם נשברים עוד לפני שהם עוזבים אותה,המיתר פשוט חוצה אותם,או שהם מתקפלי םונשברים. אין מה לעשות,לפעמים הקידמה מנצחת את הנוסטלגיה..

טוב, אנ נעצרתי ב- 65, ובלי גלגלות..

אבל זה שייך לפורום אחר... דרך אגב (אם כבר יש הודעה) לדעתי קשתות יפניות (דייקיו) משחררות יותר מ- 75 פאונד, ואין שם משהו אחר פרט לחיצי עץ... אבל אני לא סגור על זה...

דורון7

New member
קודם כל לא דייקו אלא קיודו,

ונכון,יש להם יותר מ75 פאונד,אבל ראית איזה עובי החיצים שלהם? אפשר לעשות מהם מקל למטאטא.. וחוצמזה,נראה לך שקשתות ופורום הולכים ביחד? לא נראה לי שיש כזה דבר.

הכוונה בוויברציות:

תנודות או זעזועים בעוצמה נמוכה ובתדירות גבוהה- רכבת פעם על כביש מגורד? על שילדת קרבון ואח"כ על שילדת אלומיניום "פשוטה"? הוויברציות על אופני הקרבון היו פחות מורגשות, לא בגלל "גמישות" השלדה, אלא בגלל תכונות הספיגה של החומר. אני לא משתמש בכוונה במונחים "מקצועיים" כדי שגם מי שאין לו לואר בהנדסת חומרים - יבין. (האמת היא שגם לי אין, אבל בגלים אני קצת מבין... ולא בגלל המורה לפיזיקה..)

Dror Vardimon

New member
בתור "זקן הקרבוניסטים"

כאחד שרוכב על שילדות קרבון מאז 88 הערה או שתיים כלליות: 1)מבלי להכנס לסמנטיקת המטריצה, השיכוב, הפולימר, ושיטת החיבור (מונוקוק או צינורות ומחברים) שילדת בקרבון שלי שתיבדל לחיים ארוכים, קסטרל 4000 עדיין מתפקדת היטב למרות מספר פגעי זמן ושפשופים חושפי קרבון. 2)יעלות הקרבון (וכאן אתייחס לשילדות מונוקוק) ב"בליעת" הזעזועים/ויברציות/זמזומים/לחישות או כל הגדרה אחרת מוכחת ומדהימה, הודות לתכונות החומר והחומר המאגד, אבל לא פחות בגלל כיווני שיכוב השכבות ותכנון חלוקת העומסים על כל שטח השילדה ולא בחיבורים ונקודות עומס ספציפיות. השילדה יכולה בפועל להתנהג בצורה קשיחה חסרת פשרות במובל לטרלי, ולהיות אלסטית יותר במובן אנכי. כנ"ל נכון לגבי כדון קרבון 3) לא נתקלתי עד היום בשום שלדת כביש מאלומניום המייצרת את הנוחות הזו. שלדות האלומניום נותנות תחושה חייה מאד או קשיחה מאד. יש לציין עם זאת כי בדור האחרון של קננונדייל לדוגמא, הצליחו על ידי שינוי סגסוגת אלומניום וצורת תומכות כסא לתת תחושה דומה לקרבון בחלק האחורי של האופניים. חברות "אלומניום" רבות ובכלל זה גם פינרלו לעיל משתמשות בקרבון במשולש האחורי על מנת לייצר מעט "נחת לתחת" ולא במחיר משקל וקשיחות. זאת למרות המורכבות הגדולה יותר של חיבור קרבון לאלומניום מאשר אלומניום לאלומניום. 3)אגב הטענה הרוווחת היא כי קרבון מונוקוק משביח עם הזמן ?!

לגבי חלק אחורי מקרבון

השימוש הוא בדרך כלל כשי לספק יותר קשיחות- בקרבון זה כנראה פשוט ויעיל יותר. כמובן שאפשר לתכנן את החלק האחורי כך שיספק גמישות חיצית וקשיחות לטרלית- למרות שבשלדות, רוב הקשיחות הצדית (העברת הכוח) נובעת ממבנה הצינור היורד, הציר המרכזי ותומכות השרשרת.

24אלון

New member
ארז יש לי שאלה

באליפות ישראל האחרונה (2002) בה השתתפת, טענת שרעדו לך האופניים זו היתה שילדה מאלומיניום או קרבון ?

בתחלס.. מה שנאמר כאן מדוייק ../images/Emo127.gif

אני מבסס את דברי על מבחנים שעשו לשלדות במגזינים זרים פלוס סיפורים מרוכבים ששמעתי. אין קיצורי דרך בשלדות קרבון.

timon1

New member
כן, בהחלט יכול להיות כזה דבר!!!

יש אופניים כאלה בדיוק בחנות "ונטיל" ואני לא סגור על המחיר אבל אני יודע שהוא בסביבות 2000 ש"ח+-, מדובר בשלדה טובה מאוד ומהכרותי איתה היא נקיה מדפיקות. מה בדיוק נשמע לך לא בסדר בזה?

LCX

New member
טוווב! יש לי מסקנה אחת:

אני ל-א קונה שלדת קרבון וזהו!!! ולמה אתם רבים בכלל?!- לא לרוח הפורום! מנהל הפורום או כל אחרי אחר מתבקש להוריד את כל ההודעות שעוסקות במריבות... תודה. ושוב תודה לכל העונים בעניין! לירן.

izharn

New member
קצת הגזימו...

בכל זאת שלדות קרבון לא הולכות להשבר לך... וגם הרבה חברות שלדות הדגל שלהם מקרבון.

למעלה