שלדת קרבון...שאלות...

• פותח הנושא LCX
  • פורסם בתאריך
אני לא יודע כמה עולים ה- xtc ב-2003

אבל אני קניתי את שלי ב-5300 שקלים, שנת 2002, ואני מרוצה מהם! יש להם חלקי גאור, עם קראנק רייס פייס מעולה! והשילדה קלילה.

doodoog

New member
xtc 2 2003 עולים 8500 +ש"ח ואין ..

כמותם לי יש 2002 שעלו קצת יותר זול ממה שציינתם ממש בהזדמנות מבחור שבחר לרכב פרירייד לאחר כ 100 ק"מ דודו

doodoog

New member
הבעתי התעניינות היום ב giant tcr 3

אופני כביש בקיצור אני מעוניין להרים את רמת הכושר עוד קצת !! ראיתי אצל קובי "רוק שוק " והתלהבתי מאוד !!!

tzuktz

New member
לא בטוח בכלל, בטיוואן עושים שלדות..

לא בטוח בכלל, בטיוואן עושים שלדות קרבון בזיל הזול. לא מזמן חזרתי משם. עפ"י מה שראיתי כמעט כל חברת אפניים שאתה מכיר מייצרת בטיוואן תחת איזה שם אלמוני. מאוד סביר להניח שזה המקרה לפנינו. זה בהחלט לא אומר שהשילדה רעה. יובל

הסבר על שלדות:

כמה עובדות על שלדות: 1. שילדה קלה 1200 גרם ומטה לא עובדת הם פשוט נשברות. לכן המקצוענים מחליפים שלדות כל 3 חודשים או מזמינים מראש שלדות מעובות (ללא קשר לחומר). 2. ע"מ ששלדת קרבון תהיה חזקה כמו אחותה מאלומיניום היא צריכה להיות לפחות 350 גרם יותר כבדה - ראו באתר WWW.WILIER.COM את שלדת ה-SESTRIERE מול אחותה עם הקרבון והשוו משקלים. 3. שלדות קרבון טובות: COLNAGO, DEROSA, CALFEE, KESTREL לא מתפשרות על משקל ואיכות והינם כבדות ב- 350 גרם מאותה שלדה בתצורת אלומיניום. 4. מחיר של שלדת קרבון איכותית באמת = 5000 - 7000 US$ !!!! 5. חברת PRINCEPIA מתגאה בכך שיש לה שלדת אלומיניום ב- 1150 גרם שמוכח במעבדה כי היא לא נשברת גם בעומס של מקצוען בשנתיים. 6. קרבון לא מרכך את הכביש זה בולשיט!!! הגיאומטריה של האופניים היא האחראית לכך. לפינארלו יש שלדה על יכולת שבירה של 65 קג/ממ מרובע (50 % יותר מאחרות) אבל היא נוחה יותר בגלל הגיאומטריה. 7. ניתן לספור את כמות השלדות קרבון של כל היצרנים מתחת ל 1300 גרם שעדיין אין בהם סדק (בצבע)

בוא ונהיה קצת פיירים...

גם לטרק יש שלדות קרבון שעובדות היטב... וחברות שעושות אופני אלומיניום משתמשות בקרבון כחלק מהשלדה- הסיבה לכך היא היכולת לשלוט טוב יותר בתכונות החומר למטרות מסויימות (בעצם, במקרים רבים תומכות כסא או תומכות שרשרת עשויים מקרבון, "זולים" יותר לייצור לעומת בנייה של חלקי השלדה הזו מאלומיניום/כרומולי/טיטניום). לקרבון יש אכן תכונה של ספיגת וויברציות (לא זעזועים, וויברציות) החומר בולע יותר "זמזומים" של פני השטח. כיום, כאשר מדובר בשלדות איכותיות במיוחד, אין בעצם קשר בין החומר ממנו עשויה השלדה ותכונותיה של השלדה, יצרן איכותי אמור לדעת לשלוט בתכונות הצינורות (גם אם מדובר בצינורות כרומולי'טיטניום/אלומיניום) לפי מטרתו. גיאומטרייה זה יפה מאוד, אולם תכונות מבנה השלדה הן אלו שתורמות ליכולת ספיגת הוויברציות והמהמורות שלה. חברות המייצרות שילדות אלומיניום מצליחות להגיע לרמה גבוהה של ספיגת מהמורות, בלי לוותר על קשיחות צדית מעולה. בשלדות כרמולי וטיטניום ניצבת בפני היצרן בעייה הפוכה, החומר מאפשר לייצר שילדה "נוחה" אולם קשה יותר לבנות שילדה נוחה בעלת העברת כוח טובה או ללא עיוותים צדיים. גם כאן חברות איכותיות במיוחד משתמשות במניפולציות של הצינורות (שינויים בקוטר עובי וצורה) כדי להגיע לביצועים הדרושים. הגדולה של קרבון היא היכולת של היצרן לשלוט בתכונות החומר ובצורתו, אכן קשה לייצר שילדות קרבון איכותיות וקלילות, אולם יש יצרנים שכן מצליחים לעשות זאת. אחת הבעיות בקרבון היא הענקת תכונות של "חיות" לשלדה, בדומה לשלדות מתכת. אנו רואים כיום יצרנים שפשוט משתמשים בחומרים המתאימים להם ביותר כדי להשיג את המקסימום מהשלדה- עירוב של מתכת וקרבון שמקנה לשלדה את התכונות אותן רצה היצרן להשיג. לסיכום: החומר אינו כ"כ משנה, מה שמשנה זה מה עושים עם החומר. גם לגיאומטריה יש כמובן תפקיד מרכזי, אבל כאן צריך לזכור שלא כל גיאומטריה מתאימה לכל רוכב, לרוכבים יש צרכים שונים ומידת גוף שונות.

תמיד ידעתי שאתה לא מבין כלום בשלדות

אם אין לך כסף לקנות שלדות ולנסות אותם או את הזמן והניסיון אז לפחות תקרא ביקורות של רוכבי אופניים מקצועיים ותגלה שהתשובה שלך מצוצה לא יודע מאיפה

ארז, למה בכל הודעה שלך צריכה

להיות פירסומת סמוייה? (כנראה למגזין אין כסף לרכוש שלדות, אבל כנראה לך אין כסף לרכוש שטחי פרסום...) הבנו כבר שהאופניים שאתה מוכר הם "הכי טובות בעולם", מעניין, זה מה שכל היבואנים אומרים על המוצרים שלהם, אז מי אומר את האמת? אם זהו הסגנון שלך- אני יכול לאחל לך רק הצלחה, אני רק מקווה שלקליינטים שלך אתה לא מדבר ככה... ורק כדי לחדד את העניין- הודעות נוספות שלך בהן יופיע השם המפורש- יימחקו, אלא אם מישהו שאל במפורש על המוצרים שאתה מייבא אני מקווה שזה ברור מספיק.

xprt

New member
מה אתה קופץ

מה הן אדם אמר ?! אמר שטרק חרא ? בפרוש לא.. נתן בקורות מקצועיות... מה לעשות שהוא גם יבואן של אחת מהחברות ? אישית אני יכול להגיד לך שאני רוכב על טרק ומקבל מארז שירות מעולה ! והתייחסות מקצועית . מי שמפרסם פה על ימין ועל שמאל זה אתה...ותסתכל בוואלה כמה פרסומות סמויות יותר וגלויות פחות הועברו על ידך.. לדעתי איכות הפורום תרד פלאים באם אנשי מקצוע (שבעוונם גם יבואנים) לא יהיו כאן, בני.

מיקי, האם לא הגזמת?

ארז ציין כאן שלדות ממספר חברות כמו פרינסיפיה (היו לי - אופניים מצויינות), דה רוסה, קולנגו, קלפי ועוד. לי ההתיחסות שלו נראתה אוביקטיבית ביותר. דווקא אתה כאחד ממנהלי הפורום אמור להיות זהיר יותר בנימות אישיות כלפי כותבים, גם אם הם יבואנים. יכולת להעביר לו מסר אישי בכל נימה שאתה רוצה, בפורום עליך להיות יותר קדוש מהאפיפיור. רזי

xprt

New member
נקווה שהוא לא ימחק את ההודעה

שלנו, ויתנצל בפני ארז לוין. בני.

בני

לא נראה לי שבהודעתי אליה התיחס האדון לוין פניתי אליו, זילזלתי ביושרו ובידע המקצועי שלו או בכלל התיחסתי ישירות לדבר מה שהוא כתב. עד כמה שאני מצליח לקרוא- הפניה שלו אליי הייתה ישירה- זילזלה ביושרי ובידע המקצועי שלי (שממנו אני מתפרנס), קבל עם ופורום. וזה מעבר לעובדה שהוא טרח וציין את שם המוצר אותו הוא משווק בכל הזדמנות. כנראה הדברים האלו נגלו רק לעיניי. כשאני טועה, אני מתנצל. ואינני מכפיש או שולל דעתו של אדם אחר- בפומבי, ללא כל ביסוס עובדתי. בפורום- אפשר להחליף דעות, גם אם הן מנוגדות, לפי עניות דעתי, אדם שתשובתו היא בסגנון התשובה שניתנה לי- הוא זה שצריך אם בכלל להתנצל. רכיבה בטוחה

דורון7

New member
על מה הפליאה בדיוק?

התכתובת של ארז מאז ומתמיד הזכירה את הדמות של אדיר מילר כעיתונאי שצועק אל ג'אזירה בכל הזדמנות.. במקום לצעוק אל ג'זירה הוא צועק פינרלו פינרלו כל פעם שהוא יכול אם זה נחוץ או לא,אז על מה אתם מתפלאים? ראיתם את קובי רוק שוקס דוחף את השם רוק-שוקס לכל משפט שני שלו? ועדיין הוא מצליח לתת תשובות מקצועיות בפורום. ובנוסף לכל תוקף אנשים על בסיס אישי ולא מקצועי בעליל-אם מישהו היה נכנס לעסק שלי ומשמיץ אותי הוא היה עף בבעיטה החוצה מזמן ולדעתי סבלו בשקט הרבה לפני שהגיבו להודעה המכוערת האחרונה של ארז. מיקי-לדעתי הבלגת מעל ומעבר למה שמגיע לארז.

cipo 1

New member
בשם חופש הביטוי

מיקי שלום ! הגיע הזמן שתלמד לקבל ביקורת וגם אם היא מערערת את מעמדך בתור מומחה נכון אתה עורך ירחון אופניים ?so what (האם לא הפקת לקחים כאשר הפורום היה בוואלה). יש עוד כמה מומחים בשטח ואת חלקם אני מכיר אישית (בר פשפשים) . תן להם להתבטא ועל תרמוס את הפורום !!!! שתהיה לך רוח גבית ! מריו צ'יפוליני נ.ב להתראות במילאן סן - רמו

123eli

New member
חוצמזה בין להיות מדורג 1-10 בארץ

וגם למכור כ - 500 זוגות אופניים אין לי הרבה זמן להתקשקשויות עם אנשים. הוספתי לך עוד דוגמא איך כן לבחון באמת מה השלדה שווה שוב באדיבות מגזין CIOCLISIMO מבחני קשיחות לשלדת BIANCHI אקווה שמיכוון שאין לכם תקנון פורום ברור ומוגדר ומכיוון שישנם חוקים של עיתונות חופשית אני מקווה שלא אצטרך לערב את אישתי (שהיא גם עו"ד ומתמחה בתביעות דיבה) מה שאתה כתבת כאן מגמד את הדברים שאמר עובד לשעבר שלך שבעבורם הוא קיבל תביעת דיבה מלקוח שלך על סך 300,000 ש"ח כל חילופי הדברים כאן נשמרו על ידי אצלי במחשב - עכשיו רק תעשה לי את היום ותמחק את המידע החופשי שאני רושם כאן. אני אישית אדאג ללמד אותך דרך הכיס את משמעות המשפט: "חופש העיתונות"

ארז לוין, אני פשוט רועד מפחד...

אבל תמשיך, זה נותן המון חומר למחשבה לאנשים שקוראים כאן את הפורום... דרך אגב, יש עוד כמה דברים שאתה רוצה ללמד אותי???

למעלה