שלבקת חוגרת

שמלת תחרה1

Well-known member
בגיל השלישי . האם אתם בעד חיסון? נגד החיסון?
חליתם בשלבקת חוגרת. יש לכם טיפים?

משתפרת1

Well-known member
בגיל השלישי . האם אתם בעד חיסון? נגד החיסון?
חליתם בשלבקת חוגרת. יש לכם טיפים?
האיש שלי התחסן. מדובר בשתי זריקות, והחיסון הזה לא במיוחד נעים לגוף. יש כאלה שמגיבים לו קשה. אני לא התחסנתי ואולי זו טעות.
אבי ז"ל לקה בזה. הכתף הימנית והזרוע נפגעו קשה, פריחה, דלקת מקומית, כאבי תופת. לקח ימים ארוכים עד שהצליח להרדם שוב. כשהיה יושב על כיסא במטבח ומישהו היה עובר בפרוזדור מאחוריו הוא היה מתכווץ כולו מהכאב שגרם האויר שנע. זו מחלה לא קלה. במדד סיכוי מול סיכון, הרופאה שלי (שרוצה שאתחסן) טוענת שהיא רואה 3 חולים כאלה כל שבוע. מבין מכרי איש לא לקה בזה לאחרונה, לכן אני עדיין מושכת את ה"לא מתחסנת".

שמלת תחרה1

Well-known member
האיש שלי התחסן. מדובר בשתי זריקות, והחיסון הזה לא במיוחד נעים לגוף. יש כאלה שמגיבים לו קשה. אני לא התחסנתי ואולי זו טעות.
אבי ז"ל לקה בזה. הכתף הימנית והזרוע נפגעו קשה, פריחה, דלקת מקומית, כאבי תופת. לקח ימים ארוכים עד שהצליח להרדם שוב. כשהיה יושב על כיסא במטבח ומישהו היה עובר בפרוזדור מאחוריו הוא היה מתכווץ כולו מהכאב שגרם האויר שנע. זו מחלה לא קלה. במדד סיכוי מול סיכון, הרופאה שלי (שרוצה שאתחסן) טוענת שהיא רואה 3 חולים כאלה כל שבוע. מבין מכרי איש לא לקה בזה לאחרונה, לכן אני עדיין מושכת את ה"לא מתחסנת".
רופא המשפחה ממליץ על חיסון.
חיסון נגד דלקת ריאות םעם ב 5 שנים,
חיסון לשפעת
חיסון
חיסון
ועוד חיסון.
הייתכן שבזכות החיסונים תוחלת החיים עולה?

מ ש ה 53

Well-known member
רופא המשפחה ממליץ על חיסון.
חיסון נגד דלקת ריאות םעם ב 5 שנים,
חיסון לשפעת
חיסון
חיסון
ועוד חיסון.
הייתכן שבזכות החיסונים תוחלת החיים עולה?
יתכן גם שמרוב חיסונים חיי האושר של הרופאים (בתי מלון ונופשים) עולה.

nothing but the truth

Well-known member
שמעתי שחיסון אינו מונע הדבקות.

שלבקת חוגרת היא למעשה ריאקטיבציה של אבעבועות רוח.
וירוס האבעבועות הוא אחד משמונת וירוסי ההרפס. לוירוסי הרפס יש נטייה להישאר רדומים בגוף , ומדי פעם (לרוב כשהגוף מוחלש) להתפרץ.
וירוס האבעבועות לרוב נשאר רדום בגרעיני חוט השדרה, וכאשר הוא מתפרץ הוא נודד לאורך העצב היוצא מחוץ השדרה, וגורם בעור לפריחה הכואבת לפי הפיזור של העצב.
בעבר - מחלת האבעבועות הייתה מאוד נפוצה, ומבוגרים נחשפו שוב ושוב לוירוס מהילדים והנכדים שלהם. כנראה שזה שמר על רמת נוגדנים גבוהה.
מאז שהוכנס החיסון לאבעבועות , היארעות המחלה צללה , ואיתה גם הסירקולציה של הוירוס. ייתכן וזה מה שגורם לירידה ברמת הנוגדנים אצל המבוגרים, ולכן לעליה בהיארעות שלבקת חוגרת.

החיסון (שבניגוד לחיסון נגד אבעבועות רוח הוא חיסון מומת) נועד להעלות מחדש את רמת הנוגדנים.

כיוון שלא מדובר בהדבקה חדשה (אי אפשר להידבק בשלבקת חוגרת, אפשר רק להידבק באבעבועות רוח) אלא בריאקטיבציה, כמובן שהחיסון אינו מונע הדבקה. הוא גם לא אמור לעשות את זה.

משתפרת1

Well-known member
שמעתי שחיסון אינו מונע הדבקות.
לא הדבקות, אלא התפרצות של הוירוס הרדום.
כל חיסון מגן לתקופה מסויימת, רמת הנוגדנים דועכת ועם הזמן גם תאי הזכרון ילכו וייעלמו. לאחרונה הוחלף סוג החיסון באחר, שלפי הנסיון בארצות אחרות הוא יעיל יותר לאורך זמן רב יותר. מניחה שבעוד 10 או 20 שנה ימליצו לך על חיסון חוזר.

raya

Well-known member
עשינו את החיסון נגד שלבקת חוגרת, 2 זריקות, אכן לא כל כך נעימות. אישי לא סבל, אני - כמו בחיסוני הקורונה סבלתי קשות.אחותי הבוגרת חטפה שלבקת חוגרת וסבלה מאוד. גם החיסון שעשינו הוא מ"דור" חדש של חיסונים ונטען שהוא יעיל יותר מהחיסון הקודם.
חיסון נגד דלקת ריאות, מסתבר שיש עכשיו חיסון חדש, אומרים שיותר יעיל, שוקלת לעשות אותו.

למעלה