שכר

eyali26

New member
שכר

שלום, כל כמה זמן נהוג לדעתם לעשות דיון שכר? כל שנה? אני חתום לשנה עם קנס במקרה ואני עוזב... האמת שאין לי סיבה לעזוב, רק שהתחושה היא שיכולתי לקבל יותר ובעצם בגלל שאני חתום עם התחייבות לשנה אני מרגיש שאני קצת מפסיד מכל הסיפור, מכיוון שהתחלתי לעבוד בחברה עוד בהיותי סטודנט ולפני שעברתי למשרה מלאה גיששתי קצת וראיתי שיש ביקוש לא רע וכבר אז התייחסו אלי כאל בעל ניסיון.. והיום, עם ניסיון מצטבר של שנה אני מרגיש שאני יכול לדרוש יותר אלא שכנראה טעויות של טירון גרמו לי להתפשר קצת ולהתחייב לשנה עם קנס... השנה נגמרת בדצמבר... השאלה, האם אני יכול לדרוש פתיחת חוזה מוקדם ממה שנחתם, מה שיכול להוביל ליחס "לא מלבב" ואני מעדיף להמנע מזה... מצד שני, עד כמה מותר להם בכלל לקנוס אותי במידה ואני מחליט לעזוב... והאם כדאי בכלל להיכנס לזה בשור הישראלי והקטן?

motior

Member
שכר זה הרבה - אבל לא הכל

קודם כל, בד"ך בחברות מסודרות נהוג לעשות דיון שכר אחת לשנה, אבל למקרים "מיוחדים" יש גם מועד חצי שנתי. עד כמה מותר לקנוס אותך? לפי מה שהסכמתם (וזה בודאי חלק מהחוזה ביניכם). לדעתי, אם אתה בסה"כ מרוצה מהעבודה, אל תזרוק אותה רק בגלל תחושה שאתה יכול לקבל יותר. בהחלט אפשר לפנות לבוס ולגשש לגבי אפשרות העלאת שכר - רצוי לפחות אחרי חצי שנה בתפקיד, בידיעה שמרוצים ממך ושיש לך אכן בסיס לדרישה להעלאת שכר. אגב - יש גם חשיבות לשאלה באיזה סכומים מדובר. זה שונה אם אתה מקבל 10K ויכול לקבל 12K לעומת מצב שבו אתה מקבל 5K ויכול לקבל 10K...

eyali26

New member
תודה

אז זהו, שאני חתום לשנה ואני מניח שמבחינתם אני מקבל את השכר הזה לכל השנה.. מה שבאמת נראה לי שאחרי חצי שנה בתפקיד הנוכחי אולי באמת כדאי יהיה לי לגשש קצת ולראות מה אני יכול להשיג.. מצד שני אני לא רוצה שזה יפגע לי בדיון שכר של סוף השנה... הם מרוצים ממני עוד מתקופת היותי סטודנט וגם עכשיו במשרה מלאה אין בעיות.. טפו טפו כן, בסך הכל אני מרוצה למרות שתמיד יש מה לשפר

למעלה