שכר...
דחוף!

• פותח הנושא ido77
  • פורסם בתאריך

ido77

New member
שכר...../images/Emo101.gif דחוף!

שאלה לי אליכם: אני מתכנת asp.net, בעל שנה נסיון בתחום. לפני כמה ימים הייתי בראיון עבודה, שהיה מצויין,לדעתי, מלבד דבר אחד: כשהיא שאלה אותי על ציפיות השכר, אמרתי, לאחר שהיא התעקשה לסחוט זאת ממני, שלפי טבלאות השכר שראיתי אני מאמין שהציפיות הן בסביבות ה-10,000. אכן, לפי טבלאות השכר שראיתי זה היה השכר (אבל בחרתי בקצה העליון של הסקאלה של הממוצע). בכל אופן מה שהיא אמרה לי היה שמה שנותנים אצלם זה 6000-7000 + שעות נוספות ושזה המקובל היום בשוק.לא הגבתי לדברייה, מלבד המהום קל.... לאחר מכן שאלה אותי האם ברצוני להמשיך לראיון המקצועי ועניתי בחיוב (גם הראיון המקצועי היה מצויין לדעתי). בכל אופן, יש לי שתי שאלות: 1)מה,לדעתכם,באמת מקובל לתת היום???!!! אוקי, אני יודע שאין תשובה חד-משמעית, אבל עדיין, כל אחד יודע מה האנשים מסביבו(או הוא) מרוויחים. חברים שלי שעובדים בתכנות(IT או RT) מקבלים משכורות של 10000-12000 ואפילו 14000, עם נסיון של 0-1. חברים שלי שעובדים ב- qa , מקבלים 7000-8000, רובם ומיעוטם פחות מזה. אז מה זה אומר?... 2)היום, ד"א התפרסמה במוסף "ממון" של ידיעות טבלת שכר של חברת כ"א שאכן מדברת על 6000-7000. האם לדעתכם כדאי להתקשר למנהלת כח-האדם, ולאמר לה שמבחינתי "יש על מה לדבר" בקשר לשכר, כדי להגביר את סיכויי? בסוף הראיון המקצועי אמר לי ראש הצוות שם, "אל תפחד לנג'ז ל-x (מנהלת כח האדם)".... יצויין, בנוסף, שמלבד השכר, בגל שאר הקריטריונים מאד אהבתי את החברה ואת התפקיד. תודה לכל מי שיענה! :)

ido77

New member
מצב שוק בעייתי

אין בעייה להראות את הטבלאות הנ"ל...מחר בבוקר אני אעלה קובץ עם הטבלה. (בתשובה לשאלתו של מנהל הפורום), אבל חוששני שלי הן לא ממש תעזורנה. ראשית משום שאני חושש שמועמדותי תפסל, בשל ציפיות השכר שאמרתי (למרות שסייגתי עצמי ואמרתי שאני נותן הערכה לפי טבלאות שכר שראיתי)... ושנית, בשל ההפרשים העצומים בין הטבלאות. בכל אופן, הבעייה העיקרית היא שאני לא מצליח לגבש דעה לגבי מצב השוק איתו אני מתמודד. הפרשי המשכורות עצומים, לפעמים אפילו לאותו תפקיד ואותו נסיון. קשה לי לדעת האם משכורת ברוטו של בערך 8500 (כולל שעות נוספות, בהנחה שאני עובד כל שבוע 50+ שעות) היא הגיונית לחלוטין או נמוכה להפליא. הדעה שאני מתחיל לגבש , היא שבמצב היום, מדובר, לאכזבתי,במשכורת סבירה בהחלט. עכשיו אני תוהה אם להתקשר ולהגיד שמבחינתי "יש על מה לדבר" בקשר לשכר, ע"מ שלא אפסל על בסיס זה.

TheReverend

New member
כמה דברים.

1. בבקשה לשרשר. 2. אפשר לשאול מה ההשכלה שלך?(מה לעשות מהנדסים תמיד יקבלו יותר מבוגרי אוניברסיטאות ואילו יותר מבוגרי קורסים וכו') 3. לדעתי אין לך מה לפחד שתפסל ע"ב צפיות השכר כי אחרת לא היו "מבזבזים" עלייך ראיון מקצועי. 4. 8.5K ברוטו זה לא בשמיים אבל גם לא כל כך נורא, זה יותר מסביר אם אין לך השכלה אקדמאית פורמלית בתחום.

ido77

New member
תודה על התשובה המהירה ו...

ההשכלה שלי היא תואר ראשון במדעי המחשב ממכללה שנחשבת מהמובילות בתחום זה. בהקשר זה אציין שרוב ההשוואה שלי היא מול בוגרים אחרים של המכללה שסיימו איתי, וגם לעומתם נראה כי מדובר בשכר נמוך... לפי התרשמותי במצב כפי שהיה עד לשנה האחרונה השכר המקובל לאדם מסוגי (מקור וסוג התואר, גיל, נסיון מקצועי) היה באיזור ה-10000. בטבלאות שכר ישנות מדובר אף על 12000. עושה רושם שהשכר ירד משמעותית (מוזר..דווקא כשהביקוש עולה) תודה!

TheReverend

New member
עניין של היצע וביקוש אני מניח

השוק היום, אפילו לעומת שנה שעברה, מוצף בבוגרי אוניברסיטאות\מכללות\מפוטרי היי-טק. חברות יכולות להרשות לעצמן להוריד שכר ולהגדיל ציפיות.

natb1

New member
דווקא לא כ"כ מסכימה...

השכר יותר גמיש - משתנה מחברה לחברה. אישית אני חושבת, ע(י)דו, שכמישהו עם שנה נסיון ב-.net אתה יכול לקבל 10,000 (זה גם שכר שאני יודעת שהציעו למישהו עם נסיון פיתוח ל-web), אבל יש חברות שמציעות פחות. 8.5 זה לא הרבה, נכון, אבל זה גם לא שכר נמוך מדי. ואם משלמים על שעות נוספות אדרבא (ואולי אפשר לקבל יותר ימי חופש). אם החברה נראית לך - לך על זה, לדעתי. והמון בהצלחה.

ido77

New member
טבלת שכר + עדכון

אין באפשרותי לסרוק כרגע אז אני כותב בעצמי את טבלת השכר הנ"ל, שהתפרסמה ב"ממון" ביום ג' (מצ"ב קובץ rtf). נו...אז מה אתם אומרים על זה? הכי נמוך שראיתי עד עכשיו.... בכל אופן עדכון: בסוף הם התקשרו אלי אתמול. ביום א' יש לי פגישה עם הסמנכ"ל שלהם. נראים מאוד רציניים. מאוד מדגישים את הקטע של ההתפתחות בתוך החברה לאורך זמן. עכשיו אני רק מקווה שילך טוב עם הסמנכ"ל וגם שלא יציעו שכר נמוך ***מדי***. ד"א...מה התנאים(בעבודה) המקובלים היום בשוק?...

TheReverend

New member
../images/Emo2.gif ../images/Emo4.gif תתקשר למע' של ידיעות אחרונו

תגיד להם שילכו למשרד התקשורת, יחזירו את תעודות העיתונאים שלהם ויגידו שהם אהבלים.
קישקוש מוחלט מה שכתוב שם.
אני מכיר חבר'ה ממערכות מידע ותכנתי אינטרנט שהציעו להם משכורות יותר גבוהות מה שכתוב שם על שנת 2003 שלא נדבר על 2004.

ido77

New member
גם אני חשבתי כך...

אבל רציתי להיות בטוח
... בכל מקרה הטבלה היא של עיתון ידיעות אחרונות , אלא של חברת כח אדם שהיתה עליה כתבה שם. עדיין....

אמץ

New member
נראה לי מספרים נמוכים

אני היום אמרתי בראיון, במענה לשאלה לציפיות שכר: 20,000 + רכב לתפקיד הדרכה ושימור ידע תוך ארגוני בחברת היטק גדולה. לא זרקו אותי מהחדר (עדיין) ולא נשמעו מופתעים.

גרי רשף

New member
כמה הערות סטטיסטיות

לא ערכתי מחקר על השוק, ועל פי הנסיון שלי (שלי ולא של "החברים שלי")- הטבלאות די אמינות בתור "השכיח", כלומר- השכר המשולם ברוב המקרים. בהחלט יתכן שיש כאלו שמרוויחים יותר- אולי כי הם יותר מוכשרים, אולי כי החברה יכולה להרשות לעצמה וגם חושבת לטווח ארוך, אולי סתם עניין של מזל. אני מעריך שלא מרוויחים הרבה מתחת לזה. כלומר- אפשר לראות בזה "חסם תחתון".

ido77

New member
מצטרף לדעתו של

TheReverend.... 6000 ש"ח כ"שכיח"??!!! הגזמת.... ולגבי חסם תחתון:אני מכיר גם אנשים שעובדים בחינם...אז מה? יתר על זאת מדד "החברים שלי" הוא מדד מצויין לגבי, מאחר שהוא מתייחס לקבוצת אנשים בעלי השכלה זהה (או דומה) לשלי, ממוצע ציונים כנ"ל, וכן נסיון דומה. אין ספק שצריך לדעת גם לרדת בשכר...אבל גם להכיר בערך עצמך וכן להכיר את מצב השוק. אומנם איני מצליח לגבש עמדה חד-משמעית לגבי "מצב השוק" , אבל 6000-7000 כממוצע (הכולל תכנתים בכל דרגות הנסיון) אינו מתאר את מה שאני רואה מסביבי.

JohnDoe5

New member
מוזר מאוד

למיטב הבנתי המשכורות ב-2004 דווקא עלו לעומת 2003. כשאני בא להתראיין למשרת מנתח אז המשכורת הממוצעת שמציעים נעה סביב ה-15-16 אלף.

למעלה