שכר מינימום 1000$ ?!

מעניין שכל מתנגדי העלאת שכר מינימום

אינם משתכרים שכר מינימום. עוד לא נתקלתי אפילו באדם אחד שמשתכר שכר מינימום שמתנגד להעלאת שכר המינימום, עד עכשיו היחידים שמתנגדים להעלאת שכר המינימום שבהם נתקלתי הן בעולם הוירטואלי והן בעולם המציאות, הם כאלה שמשתכרים יותר משכר מינימום. כך שמעניין שדווקא הם אלה שמתנגדים להעלאת שכר המינימום. לדעתי מישהו צריך לעשות מחקר מעמיק בנושא ולבדוק את דפוס האוכלוסייה שמתנגדת להעלאת שכר המינימום בישראל, אין לי ספק שהממצאים יוכיחו שאני צודק ושמתנגדי העלאת שכר המינימום הם בעיקר אלה שמשתכרים היום יותר משכר מינימום ועל כן גם אין להם כל אינטרס ששכר המינימום יועלה ל1000$.

אני תוהה כיצד אתה יכול לדעת

כמה משתכרים אחרים, במיוחד ב"עולם הוירטואלי". למשל, כמה משתכרים סטודנטים שאינם עובדים כלל ובכל זאת מתנגדים להעלאת שכר המינימום?

לכן אמרתי שצריך להערך מחקר בנושא

שיבדוק בדיוק מה דפוס האוכלוסייה שמתנגדת להעלאת שכר המינימום. לא קבעתי עובדה, רק אמרתי שמעניין שכל מי שאני אישית נתקלתי בו עד עכשיו ומתנגד להעלאת שכר המינימום משתכר או משתכרת יותר משכר מינימום. על כן גם אני סבור שרק מחקר ממצה ומקיף יוכל לבדוק ומצוא מה באמת דפוס האוכלוסייה שמנתגדת חהעלאת שכר המינימום.

סטודנט שלא עובד כלל

חי על חשבון אבא ואמא, והם בטח לא משתכרים שכר מינימום. אין לי ספק שכל מי שנאלץ להתפרנס משכר מינימום, שלא לדבר על לפרנס את משפחתו, תומך בהעלאה. ומעבר לכל הסיבות הכלכליות להעלאת שכר המינימום, יש לכך סיבה מוסרית ברורה: שכר המינימום כיום הוא שכר ניצול ועושק. אי אפשר להתקיים ממנו בכבוד.

EverMan

New member
אל תשכח, שאותו בעל מכולת

שעכשיו צריך לשלם לעובדים שלו עוד 1000 שקל לחודש , ערך הקניה שלהם עולה. עכשיו יהיה להם יותר כסף לקנות טלוויזיה ב1000 שקל. אותו בעל חנות אלקטרוניקה, יהיה לו 1000 שקל יותר , לקנות מכונית. אותו בעל חנות מכוניות , יהיה לו 1000 שקל יותר לערער על דו"ח שנקבע לו. אותו עו"ד שערער יהיה לו 1000 שקל יותר לקנות במכולת לילדים שלו ממתקים למסיבה. זה מחיה את עצמו. שהכסף זורם למשק - כולם נהנים מזה. נכון, בפולס אחד אי אפשר להעביר את זה. צריך להעלות את זה לאט לאט, בפולסים של כמה מאות שקלים. שאחרי כל מדרגה צריך להסתכל ולראות ולבחון את ההשפעה על המשק. אבל זה אפשרי. וזה באמת מה שיעשה את ההבדל בין עניים לעשירים.

למעלה