שכר מורי דרך

שכר מורי דרך

שאלה לחברי הפורום: כמה לדעתכם יש לשלם על הדרכה, שמתחילה בשעה 08:00 ומסתיימת לקראת חצות. הוצע לי ע"י סוכן להוריד קבוצה לאילת עם מספר עצירות בדרך, כולל ביקור במוזיאון חיל-האויר בחצרים. האיסוף מהמרכז בשעה 08:00 והחזרה למרכז עם אחד האוטובוסים - שעת חזרה משוערת 23:30. על זה נאמר: "מצאת החמה עד צאת הנשמה" הסוכן מוכן לשלם יום הדרכה בלבד, ללא שום תוספת של שעות נוספות. לחילופין הצעתי לוותר על תוספת שעות נוספות ולחזור בטיסה, גם לזה סירב הסוכן. כמובן סירבתי לקבל את ההדרכה הזו, אמרתי יפה תודה ושלום. חברי הפורום היקרים, מעניינת אותי תגובתכם!

בעיה קשה בימים קשים.

אנחנו יודעים שיש מו"ד שהיו לוקחים את זה גם בשכר יותר נמוך משכר יום הדרכה. וזאת הבעיה שלנו. לדעתי, יש לבקש - ולקבל - שעות נוספות והסעה עד הבית. השאלה היא כמה שעות נוספות. אני חושב שהענין אינו עקרוני אלא חומרי: כמה כסף הסוכן תימחר את הענין. היו מיקרים שסוכנים הראו לי את התמחיר שלהם, ולפיו הם מתמחרים יום עבודה של מו"ד בלי רווח כדי לקחת עיסקה. הלבטים גדולים, ביחוד אם אין לנו אלטרנטיבה של עבודה אחרת. המוצר שאנחנו מוכרים הוא המוצר הכי בעייתי. חיי המדף שלו הם הכי קצרים בעולם. יום עבודה שפיספסנו, לא יחזור לעולם.

שכר מורי דרך

שכחתי לציין, 550 ש"ח - שכר מקובל ליום הדרכה. אבל לעבוד 16 שעות בשכר כזה, אני מצטער, זה ניצול ציני

pinzo01

New member
המקרה הקלאסי של זכויות מו"ד

כשסוכן פונה אל מורה דרך , תפיסת עולמו היא שאותו מו"ד לא רק צריך לומר תודה על זה שהוא מעוסק אלא הוא צריך וחייב להשתתף בעלויות העיסקה השעות אינם נושא לתגמול ואם אתה כמו"ד מתחיל עם הקבוצה בשעת בוקר מוקדמת ומסיים לקראת חצות מדוע שהסוכן ישלם לך שעות נוספות ??? ישנם סוכנים שאפילו הוצאות נסיעה אינם נלקחים בחשבון ועכשיו לך תתמקח כמו איזה רוכל בבסטה דע לך מיכה שבתיירות חוץ הנושא נסגר ממזמן ויש עלויות של שעות נוספות שבאות לידי ביטוי שאלתי היא מדוע זה לא קיים בתיירות פנים? אני מעיין בנספח שצירף צפריר/צביקה/יענקיק וראה זה פלא סעיף 6.9 ואני מצטט" אנו נפעל לבנות הסכמי עבודה קיבוציים לכל מגזר שיהוה מחירון מוסכם בנושא שכר ותנאי העסקה" האם תילי מילים או מעשים ? מבחן הזמן יעשה את שלו

וזה כדי לפתור בעיות התלבטות שכאלה

מר כספי היקר סקפטיות זה דבר חשוב אמונה בצידקת הדרך(הכסף) זה לא פחות חשוב

pinzo01

New member
צביקה מה ביקשתי ???

זה לא מצריך יום לימודים ארוך אתה ביקשת מנדט , ממני אתה לא מקבל ולו בגלל שאני לא מתכון להיות חלק מהאגודה מה הקשר בין צידקת הדרך לסקפטיות מהאגודה? איך אמר הזאב לכבשה "צ'מעי את מה זה צודקת , אבל אני רעב....."

שכר מורי דרך

יקירי, הזכרת את יענקיק. הבחור הזה הבטיח לי אישית בכנס אגודת מורי הדרך (פעם הייתי חבר שם) שנערך בשנת 1997 במלון השרון, לפעול למען מורי הדרך בתיירות פנים, יחד אתו היתה גם בחורה כמדומני בשם דיתי. שניהם הבטיחו כאמור לפעול בנושא מורי הדרך בתיירות פנים בתנאי שיבחרו למועצה. אני את חלקי מלאתי, קיימתי את הבטחתי ובחרתי בהם, מישהו לא קיים את הבטחתו... ומאז אני מחוץ לאגודה

שכר מורי דרך בתיירות הפנים

הכל מתחיל ונגמר בהסכם עבודה בין אגודת מורי הדרך והמעסיקים. נכתבה תיוטת הסכם , עד היום לא נעשה מאמץ גדול להחתים את הצד השני.

טוחנים מיים ההסכם הנו אותו הסכם

עיקרון השויון של שכר זהה לעבודה שווה הוא עיקרון מרכזי בחוק. חלק מהחוקים הנם חוקי מדינה, גם ללא הסכם נפרד חייב מעביד לשלם שעות נוספות ותוספות שעות עבודה ומנוחה. וחופשה ופיצויים לפחות כמו לעוזרת בית. מאחר ועל ההסכם של מורי הדרך עם לשכת מארגני התיירות חל צו הרחבה הוא כולל את כל מורי הדרך בכל עבודה. אסור למורי הדרך בתיירות פנים להסכים לשום הסכם נפרד או שונה מההסכם של התיירות הנכנסת, זה לא הוגן לא מכובד ולא חוקי ! ומה שנותר לבדור איך עוכפים את החוקים בארצנו הקטנטונת. בשנת 1984 תבעתי מ"אגד" תוספת של 50 אחוז לכ 50 ימי עבודה בשעות מנוחה בית הדין לעבודה חייב את אגד לשלם בתוספת ריבית והצמדה. אין חוק יותר ברור מחוקי העבודה. אני מבין שקשה מאוד למורי דרך להתמודד מול הסוכנים כל הפעילות צריכה לנהל אגודת מורי דרך חזקה ודעתנית. או יותר נכון יו"ר שיהיה נכון להתמודד עם בעיות ולא להיות רק יו"ר לשם הכבוד (או השכר)!

shapira meir

New member
לא נכון !!!

צו ההרחבה כמו ההסכם עוסקים אך ורק ורק ואך לגבי מורי הדרך לתיירות נכנסת ואיננה כוללת את מורי הדרך לתיירות פנים, ועל כך כל הכעס והזעם אם לא היה ברור עד היום. נא לקרוא את המסמך שוב או שאתה רוצה שאביא אותו סרוק לכאן? כעת אתה מבין מדוע אחרי 10 שנים באגודה התייאשתי ממנה? אגודה שאני לא מענין אותה ולא מתייחסת אלי אלא רק כמו מי שמכניס לה כסף, היא לא מעניינת אותי. נקודה.

שלח לי את צו ההרחבה

ההסכם עם לשכת מארגני התיירות בקשר לתיירות חוץ, צו ההרחבה לדעתי כולל את כולם , ואם לא צריך לגרום שיכלול את כולם!

pinzo01

New member
מטרני תתעורר!

שום הסכם הקיים בין תירות נכנסת לבין מורי הדרך לא תקף לגבי תיירות פנים! לא הסכמי שכר !לא הפרשה לקרנות כלשהם ! לא שעות נוספות ! סוכני תיירות הפנים נמנעו מזה שנים לחתום על ההסכם שהיה אמור להיות חופף עם הסכם תיירות הנכנסת ישנם כמה גופים בודדים שהסכימו על שכר של 550 למורי דרך כמו קק"ל ואולי עוד גוף אחד או שתיים

יענקיק

New member
מיכה רגב מיענקיק תגובה לכנס 1997

מיכה שלוס נכון שנפגשנו בכנס מורי הדרך בשנת 1997 במלוןהשרון בהרצליה.כמו כן אמרתי בכנס שאני הפעל בנושא מורי הדרך בתירות הפנים.מיכה עד היום אני תורם את זמני בהתנדבות באגודת מורי הדרך,דרך ועדת תירות הפנים.לקידום הסכם עבודה בתירות הפנים,לכן אני ממליץ לפניך לחזור להיות חבר באגודת מורי הדרך.המיצגת את רוב מורי הדרך הפעילים.אני אישית מוכן עם מספר מדריכם שעובדים בהדרכה בתירות הפנים:(צביקה בוכמן,בני כפיר,צפריר,ואני יענקיק) אנחנו קבוצת הארבעה עומדים לבחירה למועצת מורי הדרך.במטרה לעזור לכל מורי הדרך בתירות הפנים,לחתום על הסכם עבודה מול מארגני תירות הפנים. לסכום:כנס מורי הדרך שהוא גם יום הבחירות למועצת מורי הדרך,לועדת הבקורת.הכנס יתקיים השנה בתאריך 27-1-2004 בירושלים במוזאון ישראל.לכןלך ויתר מוריהדרך אני ממליץ לשלם את מיסי החבר.לחזור לאגודה,חזקיםיותר. תודה יענקיק

ומה עשית מאז?

יענקיק זה היה בשנת 1997, מה השגת/ם מאז בנושא תיירות הפנים?

יענקיק יקירי

איך אומרים? הפראיירים לא מתים הם רק מתחלפים, ותאמין לי שאין לי שום כוונה ולו הקטנה ביותר לפגוע במישהו. ובמה דברים אמורים: לאחר אותו הכנס ב- 1997 יצאתי בהרגשת סיפוק ואופטימיות (אם אתה זוכר עליתי לבמה ונשאתי דברים בנושא תיירות הפנים) שעשיתי משהו לקידום הנושא. בשלב מסוים, הרגשתי פראייר, וזאת למה? הכל קישקוש, במיסי החבר ששילמתי, מימנתי את פעילותם של מורי הדרך לתיירות נכנסת, ואני (מו"ד לתיירות פנים) קיבלתי בתמורה לתשלום שלי "קדחת". יקירי, "מי שנכווה ברותחין, נזהר בצוננין", אני חבר באגודה הזו לא אהיה יותר, אלא אם כן יראו לי שחל שינוי - עד היום לא סיפקו לי את הסחורה עבורה שילמתי. אני מאחל לך ולשלושת חבריך הצלחה, ומקווה שתצליחו במה שאתם מאמינים. אם תראו לי קבלות, אני והרבה חברים נוספים נצטרף. עד אז, חובת ההוכחה (לפחות בחוב שלך אלי) עליך!!! בהצלחה

דבקות במטרה

לאגודה של מורי דרך יש מספיק כלים אירגוניים כדי לעמוד על הזכויות הלגיטמיות של המדריכים כולם, פשוט צריך להיות פחות "מבינים" את הסוכנים פחות נחמדים ויותר נחרצים. מצע מפורט ויפה כמו כל דבר אינו שווה אפילו את הנייר שעליו הוא נכתב עם אין מאחריו תבנית של עצמה ודבקות במטרה . ולזה צריך גם יו"ר אגודה עם אגרופים קפוצים.

shapira meir

New member
מיטרני, לבקשתך

אנשי התיירות הנכנסת, שהקימו את האגודה, עשו "טובה" למורי הדרך לתיירות פנים בכך שהסכימו לקבל אותם לאגודה על תקן משלמי מיסים ושואבי מים, אבל ללא זכויות, כאשר הם מקפידים תמיד לחדש את הסכם ההרחבה ובו מודגשות בסוגריים המילים (תיירות נכנסת), ובכך בעצם זה היה עוד נדבך להתייחסות המזלזלת שלהם בי ובאחרים כמוני שלא עוסק בתיירות נכנסת. כעת אתה מבין מדוע הזעם הזה? מדוע אינני מעונין באגודה? אני חושב שזכור לך היטב כל מהלך התכתובות שאירועו בפורום שלך, ואם לא, הכל מודפס ומתוייק אצלי, ואותם האנשים ממשיכים לא לעשות דבר וממשיכים להיבחר באופן מוזר שוב ושוב ושוב. כולל כאלו שטירפדו בגלל ניגוד אינטרסים נסיון שלי לעזור בהתנדבות למורי הדרך במצוקתם .

תיוטת הסכם עבודה בתיירות פנים,אולי

מצ"ב תיוטת הצעה להסכם עבודה בתיירות הפנים, ההסכם מבוסס על ההסכם בתיירות הנכנסת. נעשה סקר בין מורי הדרך מה לכלול בהסכם.

למעלה