שכר מורי דרך

שכר מורי הדרך

מעניין, אף אחד לא התייחס לתנאים המופעים בתיוטת הסכם העבודה שפרסמתי, זוהי לא פוליטיקה, זהו עניין תכליתי.

מדוע לא ממומש ההסכם

מדוע לא מוממש ההסכם ? 1. האיגוד המקצועי(של ההסתדרות הכללית החדשה) אמר לנו כי רוב מורי הדרך אינם חברי ההסתדרות, פשוט כדי שיתן וינתן כוח חייבים להיות חברים. 2. סוכני הנסיעות בתיירות הפנים אינם מאוגדים בגוף יציג כפי שמאוגדים סוכני הנסיעות בתיירות הנכנסת, פשוט לא היה גוף שהיה אפשר לנהל איתו משא ומתן למימוש ההסכם. 3. באגודת מורי הדרך לא נתנו גב רציני כדי לממש את ההסכם כמו , יעוץ משפטי ..... אולי בקדנציה הבאה ימומש ההסכם, הכל תלוי בראש ובנילווים.

מדוע לא ממומש ההסכם

חיים שלום! לדעתי סעיף 3 היה צריך להיות במקום 1. וזאת מהסיבה שגוף חזק ומאוגד כמו שאגודת מורי הדרך התיימרו להציג את עצמם, היה יכול, לו רצה, לגרום לסוכני תיירות הפנים להתאגד לטובתם, ואני מדגיש את: "לטובתם..." לגבי סעיף 1, האם מו"ד בתיירות נכנסת כן היו חברי הסתדרות?

מדוע לא מומש ההסכם

למיכה שלום אתה צודק, פשוט לא רציתי להרגיז, סעיף 3 היה חייב להיות במקום 1 רוב מורי הדרך בתיירות הנכנסת אינם חברי ההסתדרות,כל זה קשור לסעיף 3 שהיה צריך להיות במקום 1. חיים

מיכה, בדקתי עם מו"ד לתירות נכנסת

גם אצלם, למרות שיש הסכם עבודה, עובדים מתחת למחיר הקבוע. מו"ד לא רוצים להכנס למלחמה עם מעסיקים ומוכנים להתפשר על המחיר הזה. אני לא חושב שצריך לעבוד 16 שעות בשביל מחיר יום עבודה אחד. יחד עם זה, בין שחור ולבן יש הרבה גוונים. ודבר נוסף, הרבה מהמדריכים שאמרו לך לא להוריד במחיר, היו יורדים. לא תמיד יש מיתאם מוחלט בין מה שכותבים ומה שעושים.

מיכה: פער בין מחירון ומחיר באשכול

אני לא רוצה שיווצר הרושם שאני מעודד מישהוא לעבוד במחיר נמוך, אבל: הפער בין המחיר המשולם ומחיר המחירון ברכב אשכול עומד על 40%! על יום עבודה שבעבר היה שווה 350$ מקבלים היום 250$ ופחות. המצב לא קל ורבים מתגמשים עד שתגיע שעת רצון שבה המחיר יעלה מחדש. צריך לשרוד, לא? ועדין, הייתי במצבך וסרבתי לקבל את העבודה.

pinzo01

New member
נכון , ישנם מו"ד העובדים בתיירות

נכנסת במחיר של 70$ ליום ! נו ולכן צריך לוותר? קיימים משרדים שהם בעלי הרכב אשכול ומדריך עובד שם במחירי זנות נו אז הם צריכים להיות הפרמטר ? אני לא מבין מה רוח הפשרה הזו שנחה על כל אותם" עיצ'ס גיברס" אם כל אותם נשמות טובות היו עומדים בתוקף על מחירי ההדרכה, על השעות הנוספות , ועל כל אותם תנאים שאמורים להיות לכל עובד במדינה ולא הופכים להיות " הנעבכים " שמכל דרישת סוכן הם מתקפלים מעניין מתי הסוכנים יבינו שאם הם משלמים שכר של כלום הם מקבלים כלום! ולך מיכה כחבר טוב אומר,אל תתפשר !!! מהסיבה הפשוטה אתה שווה לסוכן כל אגורה ויותר !!!!

שכר הדרכה בתיירות נכנסת ופנים

ברור שהתיירות תחזור יום אחד לקדמותה. מורי דרך רבים עזבו את הענף, אחרים עברו מהתיירות הנכנסת לתיירות הפנים, אין "ריצה מטורפת" לקורסים להכשרת מורי דרך. בקרוב, שתחזור התיירות למימדים נורמליים יהייה מחסור במורי דרך בתיירות הנכנסת ועלות יום העבודה תיהיה מעבר לזה שבהסכם. בתיירות הפנים אין בעיה מיוחדת מדריכים עם "תו תקן" יתפסו את מקומם של מורי הדרך המוסמכים.

למעלה