שכר למשלבת

ליאת302

New member
שכר למשלבת

שלום לכל ההורים בפורום,

אני משלבת ילד בגן ורציתי לשאול שאלה לגבי השכר, אחרי תלונותיכם אני קצצת חוששת (-: אבל אשאל בכל זאת...
אתחיל ואומר כי אין לי רקע בטיפול בילדים עם PDD אך הרבה ניסיון ואהבה לילדים.
כרגע ההורים משלמים באופן פרטי עד שיקבלו עזרה מהעירייה.
ההורים פנו אליי והציעו 50 ש"ח לשעה (לא מקבלת נסיעות) וסיכמנו שאעבוד 4 ימים ו4 שעות בשבוע.
לא חשבתי על החגים והחופשות כמו גם על הנסיעות, אבל הרגשתי שהשכר מכובד ולכן כשהיו חגים של יומיים זה התקזז משכרי. עכשיו הגיעה חופשה ארוכה של פסח ורציתי לדעת האם צריכים לשלם לי?
האם בימים שהילד הולך לטיפול בשעות הבוקר ומודיעים לי שאני בחופש נראה לכם שאני לא צריכה לקבל כסף? זה לא ימים שסוכמו מראש ובכל שבוע מורידים לי כמה שעות כי לקחו את הילד לאבחון או טיפול.
בבקשה תנסו להבין את הצד שלי, מאלצים אותי לקחת חופש ושכרי מצטמצם כל חודש.
בנוסף רציתי להגיב על התייחסותכם לשכר ועבודת המשלבות. למה אלה שעובדים הכי קשה צריכים להרוויח הכי פחות? אני עובדת עם הילד ועוד 29 ילדים בגן שמתייחסים אלי כגננת לכל דבר או בעיה (באהבה כמובן). זו עבודה שראויה לשכר זה. ואם הורה חושב שהמשלבת מנסה לקחת איזה "נתח" מביטוח לאומי או לא יודעת מאיפה, אז כדאי שתחליפו משלבת.
מי כמוכם יודע שקשר עם ילד עם PDD או כל קושי אחר, בא מהנשמה ונותן הרבה לנשמה.

מקווה שתעזרו לי בשאלתי,
יום נפלא
ליאת

אצלינו אסור להכניס משלב/ת שלא מטעם המועצה שלנ

ניסיתי ולא איפשרו. גם לא מאפשרים לי להשלים לה. אני יודעת שיש 2-3 הורים שהצליחו, אני לא.

1אילת2

New member
שלום ליאת.

50 ש"ח לשעה זה המון כסף לעבודה שהשכר הרשמי בה הוא 25 ש"ח.
אני לא משלימה לסכום כזה. קשה לי לתאר את עצמי משלמת לבד את הסכום הזה.
ההורים יודעים כמה קשה עבודתה של המשלבת. הם יודעים, כי הם עושים את העבודה שלה (ועוד כמה עבודות) ב18 השעות האחרות שיש ביממה.
כדאי שתסכמי עם המעסיקים שלך מה קורה בימים שהילד לא מגיע.
אם סגרתם על 16 שעות שבועיות הסבירי להורים שבנית על הסכום הזה. אמרי להורים שתשמחי לבוא להיות עם הילד בבית בחופשות או לסייע בכל דרך אחרת אולם אינך יכולה לוותר על רבע משכרך בכל חודש.

שלום ליאת

אני רוצה להתייחס לנושא השכר למשלבות:
1) שילוב זה עבודה קשה מאוד ואני מסכימה איתך לגמרי ששכר צריך להיות לפחות כמו של מורה
2) שכר למשלבת משלם משרד החינוך ועירייה וזה 22 ש"ח לשעה, כמובן שזה בדיחה ולכן לדעתי חייב לקום מאבק של משלבות בעד עלייה בשכר.
3) הורים הרבה פעמים משלימים שכר למשלבת (אבל ממש לא כולם), אבל חשוב לזכור שהורים הם לא משרד האוצר, מה שמקבלים מביטוח לאומי זה טיפה בים יחסית להוצאות שלנו (גם בלי קשר למשלבת). אני יכולה להסכים איתך ששכר למשלבת היה אמור להיות 100 ש"ח לשעה, אבל אם אין לנו את הכסף איך נשלם? אם את רוצה להרוויח 100 ש"ח לשעה תבחרי מקצוע אחר כי רוב הסיכויים שלא תמצאי משפחה שמסוגלת לשלם סכום כזה
4) יש בעיה בשוק של שילוב כי כל מיני אנשים שאין להם שום ידע בנושא והרבה פעמים גם לא יכולות עושים סקר שוק ורואים שמשלבות מנוסות מרוויחות הרבה ומתחילים לדרוש אותו דבר. משלבת בלי נסיון יעילה לא יותר מבייבי סיטר רגיל והשכר אמור להיות בהתאם. יש משלבות בודדות שהן מנוסות ועצמאיות ומקצועיות שלהן באמת מגיעה שכר מאוד מכובד. זה לא מספיק לבחור להיות משלבת כדי להרוויח הרבה, צריך קודם לרכוש ידע ונסיון.

לגבי חופשות, אז זה לפי איך שסיכמת עם הורים. הרבה אנשים משתדלים לתת למשלבות לעבוד עם הילד גם בחופש כדי שהפסד בשכר לא יהיה גדול מידי.

גמאני3

New member
הבעיה שלבייביסיטר אני משלמת 30-35 ש"ח לשעה

ומרוויחה בתור משלבת 25..!
זה על גבול המעליב, מכוון שסוג עבודה כזה מגיע באמת "מהנשמה" והרצון לעשות טוב.

מסכימה איתך

אבל את זה צריך להפנות למשרד החינוך ולרשויות מקומיות ולא להורים

כ"כ הרבה?

איפה בארץ המחירים האלה.
בירושלים בשכונה בה אני גרה: תיכוניסטיות 15-20 ש"ח לשעה.
בחורה מבוגרת לרוב 20. גג 25 לשעה.

dina199

New member
ומשכורת מינימום החוקית בארץ

נמוכה אפילו מזה.
ואנשים עובדים במשכורת האלה גם בעבודות יותר קשות.
אני לא מצדיקה את המשכורת הזאת אבל זה לפי חוק 'שכר מינימום' (שפעם אפילו הוא לא היה).
אז מי שמסוגל למצוא עבודה עם משכורת יותר גבוה זו הצלחה שלו , אבל אי אפשר לבוא בטענות למי שלא מסוגל לשלם סכומים כאלה כי גם הוא עובד במקום מסויים ומקבל משכורת מסויימת.

מרב געש

New member
אכן נושא מאוד בעייתי,,,,,

בעיקר משום שכולם במצוקה כלכלית, גם את וגם ההורים. והפתרון הוא לכן בתקשורת גלויה ובהתחשבות הדדית.
אם את מוכנה לעבוד אחהצ בהשלמת שעות אם לא הגעת בבקרים ל16 שעות שבועיות, או לשמור על הילד כשהוא חולה או כשיש חופש, וזה מתאים גם להם - זה יופי של פתרון. מה גם שזה לא בייביסיטר אלא חזרה על דברים שעושים בגן והתייחסות אליהם בבית - דוקא הרחבה בכלל לא רעה.
אם אין לך שעות אחהצ או שההורים לא מעוניינים בהשלמה כזו - אז צריך להגיד את האמת - את מסתמכת על ההכנסה, ואת צריכה רמה מסויימת של ביטחון. את לא יכולה פתאום לא לעבוד 3 שבועות - לא יהיה לך מה לאכול....

והכי חשוב - עכשיו כשאת מכירה כבר את השוק הזה, בפעם הבאה שתצטרכי למצוא עבודה תוכלו לדבר על כל הדברים האלו לפני ההתחלה ולראות שהכל מסתדר ולא להגיע לקונפליקט באמצע השנה כשלכולם יותר קשה.

סליחה על הבוטות אבל את במקום הלא נכון!!

אנחנו הורים ומשפחות הנאבקים לתת לילדנו את המיטב במגבלות התקציביות הכמעט בלתי אפשריות. לי אישית קשה לראות את מה שאת כותבת.
את אדם אוטונומי הבוחר היכן לעבוד ואת תנאי חוזה העבודה. זכותך להעריך את יכולותיך בכל סכום שהוא וזכותם של ההורים להקצות את משאביהם המוגבלים לכל ייעוד שיבקשו. החוזה שנעשה אתך חוקי לכל דבר וגם לא בלתי סביר.
לא מתאים לך? אין ספק שירצו אותך גם במקומות אחרים, אבל את תרגיזי את עמיתיהם הוירטואליים של מעסיקיך!!!

ליאת302

New member
לגמרי במקום הנכון

סליחה אבל לא אמרתי שאני לא מקבלת את החוזה נהפוך הוא! החוזה ביננו הוא 4 ימים ו4 שעות בשבוע בסופו של דבר זה 60 שעות חודשיות. עד כה הבלגתי על שעות שקיצצו לי כי כן רציתי להתחשב אבל כשמודיעים לי לפתע שמחר אני לא עובדת אני מחשבת כמה המשכורת שלי שוב תצטמצם.
אני בטוחה שאתה מנסה לתת את הטוב ביותר לילדיך אבל עם כל הכבוד ואהבה לילדים אני בסופו של יום צריכה לפרנס גם את ילדי שלי. וכן מצאתי לנכון להתייעץ כאן עם הורים שיגידו את דעתם ההוגנת כלפי המועסקת, ואף קיבלתי תגובות שעזרו לי.
חבל שבאת ממקום של תוקפנות לא לשם רציתי להגיע

בהצלחה

עדיין זה לא לכאן.

את לא צריכה להסכים למה שבעינייך נראה ניצול וגם לא לרחם על מעסיקיך כשאת זקוקה לפרנסה.
מוצע לך לפנות לתפקיד בו המשכורת, גם אם תהיה נמוכה יותר, תהיה בה קביעות.
אבל אנחנו מתמודדים עם הדילמה ההפוכה - בחירת משלבת שלפעמים איכותית פחות רק בשל גובה עלות ההעסקה, וויתור על טיפול מקצועי כדי לתת שעת שילוב נוספת ועוד נושאים כואבים אתם מתמודדים גם ההורים של הילד שבטיפולך. כמו שאת יודעת שיש צד שני, כך גם הם.
מוצע לך לפתוח אתם את החוזה ולעבוד על פי הגבולות שלך,
אבל שוב - לא ברור לי שזה הפורום הנאות.

מרב געש

New member
מה יותר טוב מאשר לפנות ל"תואמי המעסיקים" שלה

כדי להבין את הצד השני - זה בדיוק המקום הנכון.
ןמכייון שזו לא מלחמה, אבל עדיין כל אחד מתמודד עם הבעיות שלו לדעתי הידברות פתוחה ועדינה יכולה להיות בכל מקום.
ועוד משהו - היא בהחלט למדה גם מהתגובה שלך משהו על איך הצד השני חי - אז גם מזה היא הרוויחה.
לדעתי.

לפרנס את ילדך? ועכשיו תחשבי שאת משלמת

3000 ש"ח כל חודש לגן עיריה כשהוא אמור להיות חינם.
וזה בנוסף לשאר אבחונים, טיפולים ויעוצים. ושכדי ללכת אליהם את מפסידה שעות וימי עבוד והמשכורת שלך מצטמצמת...

dina199

New member
למושג 'יום' יש משמעוות משפטיות

לכן חשוב למה הכוונה כשכתוב 'יום' בחוזה .
יש ימי עסקים, ימי חגים, ימי חופש, ימי מחלה - ולכל יום יש משמעות בחוזה.
אם לא כתוב בפירוש בחוזה , כל אחד יכול להתנהג לפי מיטב הבנתו.
לכן בחוזה צריך כתוב מראש האם שתשלום הוא עבור יום עבודה בפועל ( אז אם לא עובדים אין תשלום) , או יום עבודה שהוא 'יום עבודה במשק' (ואז משלמים בכל מקרה) וסעיפים מיוחדים למחלות וחופשות.

dina199

New member
המקום הוא נכון , כי זה מקום

לכל דבר הקשור עם הספקטרום האוטיסטי.

והתגובות שקיבלת אלה התגובות מהצד של 'מעסיקים' ז"א מהצד של ההורים שגם הם צריכים להרוויח את הכסף כדי שיספיק גם לפרנס את המשפחות שלהם וגם לשלם למטפלים.

אז שאלת שאלות וקיבלת תשובות. . תשובות הן תשוובת גם אם את לא אוהבת אותן . ועכשיו זו הבחירה שלך מה לעשות עם התשובות האלה.

בוטל

היועצת של בית הספר הודיעה לי כרגע בטלפון שהמנהלת לא מסכימה להכניס אותה.
האמת שהסיבות שלה הגיוניות אבל חבל.

למעלה