שכר למשלבת

מרב געש

New member
מנהלת לא יכולה לאשר להורים להביא בעל מקצוע

פרטי משלהם לבית הספר - זה לא מנהל תקין. בגלל זה הסייעות הן בעצם עובדות העיריה. אם יש לכם אישור לשעות סיוע אז אפשר לנסות לרשום את המשלבת דרך העיריה אם עדיין אין לכם, צריך להתחיל את התהליך הבירוקרטי כדי לקבל את האישור.

אין אישור לסייעת

ולא יהיה לשנה זו.
לגבי שנה הבאה, במתי" אצלינו אמרו למנהלת שאין דבר כזה שעות שילוב מעבר לסל הרגיל של בית הספר. אני מצאתי חוזר מנכ"ל שמדבר על 2.7 שעות דיפרנציאליות. איך מכריחים אותם להקצות לבית הספר את השעות? רצינו עבודה עם היועצת שאין לה כרגע מספיק שעות כדי להקצות זמן ממשי לבת שלי וגם סיוע בלימודים.
הם אמרו למנהלת שלשנה הבאה כנראה יקצו 6 שעות סייעת ומצידם שתיקח את הכסף הזה ותיתן אותו למורת שילוב. למיטב ידיעתי מגיע גם סייעת וגם שעות שילוב, והסייעת חשוב לי שתהיה בחלק מההפסקות, ולא שכל הכסף ילך על דברים אחרים.

Navva

New member
שעות השילוב הדיפרנציאליות הן של בתל ללא קשר ס

שילוב.

המנהלת צריכה לדרוש את השעות הללו מהמתי"א.

עם בני עובדת מורת שילוב מהמתי"א שמתמחה בלקויות תקשורת. היא עובדת איתו על הצד התהלותי / התנהגותי. מה עושים כש..., כיצד לפנות אם רוצים... הכנות לארועים וכד'. כמו כן היא מדריכה את הסייעת, את המכנש=כת ומי שנדרש מצוות ביה"ס.

שעות אילו (או חלקן) גם יכולות להנתן ע"י איש צוות פרא רפואי.
אין כל קשר בין 2.7 השעות הדיפרנציאליות לשעות סייעת.
למה רק 6 ש"ש של סייעת, מי תרצה לעבוד כך?

זה מה שאמרו למנהלת שלנו

והמנהלת עצמה חדשה בעסק, לא נתקלה בדבר כזה קודם. אז כנראה מנסים לעבוד עליה.

אני מכירה הורים שעושים את זה

הבנתי שיש ערים בארץ שזה מקובל מאד. וזה מותר. אצלינו זה אסור.

dina199

New member
מקובל , אבל עדיין אסור

הרבה פעמים כשאין ברירה אנשים עושים דברים אפילו אם אסור לעשות אותם

AutismTimesTwo

New member
לעבוד גלובלי

נסי לסכם על שכר גלובלי שבו את מקבלת את השכר כשכר חודשי, בלי לספור את השעות ולהתחשבן על כל שעה, וכך אם היה חג או הילד היה חולה, עדיין תקבלי את שכרך.
מנגד, אם אכן היה חג ואם אכן הילד היה חולה, השלימי שעות אחר הצהריים ו/או הוסיפי שעות בימים אחרים.
זה דורש אמון ובגרות משני הצדדים, אבל ככה אנחנו עובדים.

נסיעות בכל מקרה חובה לשלם לך, ואנא בדקי האם משולם עלייך ביטוח לאומי, זה אולי קצת קטנוני אבל מאוד מאוד חשוב

dina199

New member
תשלום ביטוח לאומי זה לא קטנוני

זה כנראה הכי חשוב

טוטס

New member
מגיבה על החלק האחרון של הודעתך

כמשלבת - את עובדת עם הילד. נקודה. את לא אמורה או צריכה לעבוד עם עוד 29 ילדי הגן ולכן אין זה בככל רלבנטי להחשיב אותם "לתוך" השכר שלך...

מעבר לזה - לכל תחום עבודה יש שכר משלו. באותה מידה, מדוע קופאית שעובדת שעות רבות, מתמודדת עם מאות לקוחות מתלוננים וצועקים בכל משמרת, צריכה להרוויח שכר מינימום? כי זה השכר ואם לא מתאים לה, היא יכולה לבחור מקום אחר

50 ש"ח לשעה למשלבת בלי ניסיון בכלל זה שכר מ-א-ו-ד גבוה....אני עבדתי כמה שנים עד שקיבלתי שכר כזה...למשלבים גם נותנים הדרכה על חשבון ההורים, מה שמוסיף המון להוצאות המשפחה, ומקדם ומלמד את המשלבת כך שהיא מגיעה למקום הבא עם יותר ידע וניסיון, מה שמהווה גם עילה להעלאה בשכר וכ'ו וכ'ו. אלה דברים שגם צריך לקחת בחשבון

לגבי שאר ההודעה - מצטרפת לדעה שיש לפתוח מול ההורים את הקושי שלך בימים שבהם אין הודעה מראש והביטול הוא לא עקב מחלה, ולהגיע להסכם שיהיה מקובל על שני הצדדים.

טוטס

New member
להסתכל בלוחות הפורום+של אלו"ט וגם לפרסם

בעצמכם מודעות.
כדאי גם לפנות למנחים בשיטה הטיפולית שבה אתם עובדים (רגשית/התנהגותית) ולבקש מהם המלצות/שיפנו אליכם....

בהצלחה

תודה טוטס, חשבתי

שיש דרך מאורגנת יותר. תמיד פירסמתי בפורום (הסייע הראשון שבו בני התאהב במיוחד הגיע דרך תפוז, ואח"כ בעצמו הלך ללמוד חינוך), נעזרתי גם בחברים וגם בפסיכולוג המטפל (בשיטה קוגניטיבית- התנהגותית). אולי מישהו ירים את הכפפה ויהפוך את נושא החיפוש אחרי סייעים לנגיש יותר.
בכל מקרה, אני מבינה שאין כרגע "פול" מידע על משלבים והנושא לא מאורגן. חבל- גם בשביל ההורים וגם בשביל המשלבים.

בכל מקרה, המון תודה לך ושיהיה שבוע טוב

נושא כאוב

אין ספק שאנו ההורים עומדים בנטל כספי ונפשי עצום. אין ספק שלמשלבים מגיע שכר ראוי.
לפי מה שהבנתי עשית איתם חוזה שעתי ולכן כשיש חופשים אינך אמורה לקבל על כך תשלום, אם לא עבדת.

בחוזים מסוג זה כדאי ונחוץ לחשוב על כל הפרמטרים. אני דווקא מצאתי עצמי מנוצלת על ידי סייע, שדרש וקיבל משכורת גלובלית, כך שגם אם ילדי נעדר או שהיו חופשות הוא קיבל את שכרו, אך הוא לא הסכים להחזיר שעות אלו בזמן אחר (כמו אם ליווה את הילד לחוג וכו') ודרש על כך תוספת שעות, כך שיצא ששילמתי גם שכר שהבטיח אותו וגם שעות נוספות, למותר לציין שהוא הגיע לשכר גבוה.

כך שליאת, יש לכאן ולכאן ואת בהחלט צריכה לעשות את החישוב שלך (אולי למצוא עבודה נוספת), או לחפש עבודה אחרת לשנה הבאה (רק לא לנטוש את הילד באמצע שנה).
מותר לך גם לדרוש השלמת הכנסה מביטוח לאומי,(לא בדיוק הבנתי למה שללת את הנושא של ביטוח לאומי?).

בהצלחה

גם המרפאה בעיסוק

והקלינאית תקשורת והפסיכולוגית לא עובדות בחופשים ולא מקבלות על זה כסף.
גם כשאני מלמדת ומקבלת שכר פר שעה אני לא מקבלת תשלום בחופשים או בחופשת סמסטר.

dina199

New member
מה השכר שהעיריה משלמת ?

ומה הנוהל של העיריה במקרה של מחלות, טיפולים, חגים וחופרןת ?
אני שואלת כי העיריה זה גוף ציבור שמעסיק אנשים ויש לו חוקים ונוהלים.
הורים הם לא 'מעסיקים' (בהגדרה רשמית של 'מעסיק') כי יש להם חברות שלהם והם מעסיקים עובדים ,אלא עושים את זה מחוסר ברירה ,
והם בד"כ צריכים בעצמם לעבוד במקום ה'מסודר' שלהם כדי להשיג את הכסף הזה.
אז כן כולנו צריגים לפרנס את הילדים שלנו , אבל אם להורה לא תהיה פרנסה שלו , הוא לא יוכל לפרנס גם את המטפלים שלו.

העיריה משלמת לפי ימים בפועל

ז"א כל החופשות - לא כלולות. לעומת זאת - אם הילד חולה (או נעדר מסיבה אחרת) - על הסייעת להגיע לגן בכל מקרה, ואז היא מקבלת את שכרה.

אצלנו - לסיעות עובדות עיריה על בסיס שעתי

לא משלמים כאשר הילד לא מגיע מסיבות של מחלה או טיפולים , יש אפשרות לבקש להחליף סיעת במקום אחר, אך זה כבר תלוי אם יש צורך בהחלפה .
ובחופשות מסוימות כאשר יש קיטנות במסגרות החינוך המיוחד הסיעות הצמודות יכולות לעבוד שם וכך להמשיך ולהרוויח שכר שעתי.
בחופשות כמו חול המועד או פורים לא מקבלים שכר!
השכר הוא מעט מעל המינימום.

בעלי עצמאי

כפי שכבר כתבו לך פה הרבה, חוזה הוא חוזה, ומקובל זה מה שמסכמים.
אספר לך גם על סוג העסקה אחר. בעלי עצמאי, תלוי במס' לקוחות, עובד גם לפי שעות אצל המעסיק הגדול כפרילנסר, וגם "פרטי" לגמרי. המעסיק הגדול יכול להתקשר שמחר אין עבודה, וגם באותו יום שסוכם שבו בעלי נמצא במקום, אם היו לו רק 2 לקוחות, הוא מקבל רק שעתיים. יש עונות שיש הרבה עבודה, ויש עונות שממש אין. לכן בכל המסמכים מדובר על הכנסה שנתית או ממוצא לשנה. וגם אני בבית מתנהגת בהתאם: "חוסכת" קצת בחודשים השמנים כדי שיהיה במה להשלים בחודשים הרזים.
את ידעת שמגיעה חופשת פסח, ידעת שמשלמים לך לפי שעות שעבדת בפועל ולא לפי חודש, אז צריך להתנהל בהתאם.

רחל119

New member
זה נכון מה שכתבת, אבל...

הנושא של משלבות/סייעות הוא חדש ואין הרבה ניסיון בתחום זה ולכן גם אין חוזה מוסכם/סטנדרטי בין הורים למשלבת, שבו מועלות על כל הנקודות שהוזכרו. לכן זה לא שאלה אם היא ידעה או לא, אלא האם הנושא הועלה במפורש והאם ידעה כמה ימי חופשה מקובלים במסגרת החינוכית. אני חושבת שצריך להיות אמון בין ההורים לבין המשלבת ונכונות לגמישות בין שניהם, מחד: כשעולות סוגיות שלא חשבתם עליהם ומאידך גיסא, בקשות שלכם/שלנו ההורים לעזרה מחוץ לשעות שסוכמו ולא פחות חשוב: ה ת ח ש ב ו ת. למשל: אם אתם יודעים שביום מסוים הילד לא יגיע גם להודיע מראש וגם לחשוב אם יש דרך לתת את השעות ביום אחר, או בזמן אחר. מתוך התחשבות ה ד ד י ת. כולנו יחד באותה סירה.

למעלה