שכר כפרילאנס

שכר כפרילאנס

היי,
קיבלתי הצעה לכתוב פרוייקט תשתיות ב-JAVA כפרילאנס ומבקשים ממני הצעת מחיר
יש את מסמך הדרישות ויש לי הערכה פחות או יותר כמה שעות אני הולך להשקיע בזה.
תוכלו להגיד לי מה נהוג לדרוש עבור שעת תכנות כפרילאנס (כמובן באופן חוקי, עם חשבוניות , קבלות והכל...) ?
אשמח לעוד טיפים בשביל מישהו שזו עבודת הפרילאנס הראשונה שלו.
תודה

grishab

New member
קח את השכר לשעה שלך שהרווחת

טווח מקובל הוא בין פי 1.5 ל 2 כפול השכר לשעה.

choo

Active member
לא לשכוח להוסיף מע"ם, תשלום תמיכה ותלוי כמה זמן הפרוייקט

&nbsp
ככל שהפרוייקט בן פחות שעות - כך צריך לגבות יותר על כל שעה, גם כדי לצמצם סיכון (במקרה של טעות בהערכת הזמנים) וגם כדי לכסות overhead.
&nbsp
לגבי תמיכה - זה משהו שצריך להיות סגור ומנוי מראש. לרוב נותנים אחריות לפרק זמן מוגבל על באגים (לא יותר מ-3 חודשים בהנחה שמדובר בפרוייקט גדול), ומעבר לזה קובעים מחיר לשעה, עבור כל שעת תמיכה. כמובן שאם אתה נותן אחריות כזו - זה חייב להיכנס לתימחור המקורי (אחרת תמצא את עצמך עובד עוד כמה חודשים בחינם).

תודה , לגביי התמיכה

הפרוייקט שלי אינו גדול כל כך , סדר גודל של 20 שעות עבודה בערך, האם זה יהיה סביר לתת חודש לאחריות על באגים ?
ולגביי התמיכה, נגיד השכר שלי הוא X , אז לפי מה ש-grishab הציע, אקח לשעת תכנות - 2X , איך יהיה נכון לתמכר שעת תמיכה (ביחס ל-X) ?
ואיך ההתנהלות בתמיכה עובדת בדיוק ? הם מגלים באג , אני צריך להעריך כמה זמן לוקח לי לתקן אותו, לשלוח להם הצעת מחיר, הם משלמים ואני עובד על זה ?

שוב, תודה

choo

Active member
התמיכה היא לרוב לפי שעות

&nbsp
זה דורש רמה מסויימת של אמון - שכשיהיה באג, אתה לא "תימרח" את העבודה ותתקן אותו כמה שיותר מהר.
&nbsp
לגבי פרוייקט של 20 שעות עבודה - חודש תמיכה נשמע המון. בהנחה שאת ה-20 שעות עבודה תסיים תוך חודש, זה אומר שכדי לתת תמיכה במשך חודש "ללא תשלום", אתה תצטרך כמעט להכפיל את המחיר של הפרוייקט. כמובן, אתה יכול לנסות להעריך שהתמיכה תדרוש הרבה פחות זמן מאשר כתיבת הפרוייקט המקורי - אבל אתה צריך לקחת בחשבון (בפרוייקט המקורי) זמן לויכוחים על האם פיצ'ר מסוים הוא חלק מהפרוייקט או לא. אמנם לכאורה כותבים מפרט מראש (קח בחשבון זמן כתיבת מפרט כזה, ופגישה/פגישות עם הלקוח להסכים עליו) - כמעט תמיד עלולים לצוץ נושאים קטנים שלא ברור אם הם חלק מהמפרט או לא.
&nbsp
מצד שני - אם תבקש על הפרוייקט יותר מדי כסף - הם עשויים להחליט שזה יקר מדי וללכת למישהו אחר. אז כל זמן שאין לך משהו מאוד מיוחד להציע להם שיגרום להם להעדיף אותך כמעט בכל מחיר - צריך להזהר לא להתפרע כאן.
&nbsp
לגבי התימחור של שעת תמיכה - בהנחה שזה הרבה יותר ספורדי מאשר שעות הפרוייקט, ובהנחה שלא תחייב אותם על כל שיחת טלפון של 5 דקות (למרות שמומלץ לערוך רישום של כל זמן שאתה משקיע בפרוייקט, ולחייב כשהוא מצטבר לשעות מלאות), הרי שלכאורה צריך לחשב שעת תמיכה במחיר גבוה יותר מאשר שעות העבודה על הפרוייקט עצמו (יותר overhead של הזכרות במה שהיה שם, מילות נימוס וכדומה).
&nbsp
קח בחשבון שבפרוייקט ראשון שאתה עושה בתור פרילאנס, קיים סיכוי שתפספס, ואולי תרויח עליו מעט מאוד בגלל זה. גם אם זה יקרה, הסתכל על זה בתור תהליך לימודי - שיעזור לך להשתפר לפעמים הבאות, ולא בתור "יצאתי פראייר".
&nbsp
נ.ב. מעולם לא עבדתי בתור פרילאנסר. כל מה שאני יודע לגבי זה - מתוך נסיון של חברים שעבדו בתור פרילאנסרים, ומתוך נסיון כעובד שכיר בחברת פרוייקטים.

user32

Well-known member
מנהל
ב20 שעות לא כדאי לקחת פרוייקט פיקס

פרוייקט פיקס (מחיר קבוע על כל הפרוייקט) הוא מאוד בעייתי בכלל ועוד יותר בעייתי בפרוייקטים קטנים כל כך. כל תיקון ואי הבנה יקח לך 4-5 שעות וזה כבר סטיה של 25% מההערכה המקורית שלא לדבר על כך שאתה בקלות יכול להגיע גם ל40 שעות ואז הרווח שלך נחתך בחצי.
להלן הצעתי: תגבה לפי שעות ותצהיר שלפי האפיון העכשווי זה אמור לקחת סביב ה20 שעות. באופן "מפתיע" כשלקוחות יודעים שהם משלמים על כל שעה נוספת יש להם הרבה פחות תלונות ותיקונים. עוד לא ראיתי בקשה לפיתוח שנמסר אפיון מראש והתוצאה היתה עמידה מדוייקת בהערכה בלי תלונות, תיקונים, שינויים ושיפורים מצד המאפיין ואם עבדת יותר מחודש בתעשייה אתה כנראה מודע לזה גם. השאלה מי משלם על השינויים האלה.

grishab

New member

izackv

New member
בהנחה שהיום אתה שכיר, הבעיה במקום אחר לגמרי

החישובים (הכפלת שכר שעה כשכיר ב 1.5 עד 2) נכונים בגדול למי שעובד בהיקף סביר כעצמאי.
אבל
כפרי-לאנסר תצטרך לפתוח תיק במס הכנסה, לשנות סטטוס בביטוח לאומי ועוד כמה דברים מוזרים כאלה.
לא מסובך אם יודעים בדיוק מה צריך לעשות, אבל עלול לכלול בתוכו כל מיני עלויות נסתרות.
&nbsp
דו״ח שנתי לדעתי אמור להיות מוגש על ידי רואה חשבון (הוצאה כספית)ץ
בעיה נוספת היא שלפעמים, רשויות המס מחליטות לבקש הצהרת הון ממי שפתאום פותח תיקים בתור עוסק זעיר/מורשה
הצהרת הון עלולה להיות הוצאה נוספת של בין 1000 ל 3000 ש״ח. תלוי בהרבה דברים וגם באומץ שלך.
לפתוח תיקים אתה יכול תמיד. לסגור אותם זה לא בהכרח כזה פשוט.
&nbsp
העלויות של כל הדברים האלה לא משמעותיות מדי כשמדובר בעצמאי אמיתי.
אבל אם מדובר בסך הכל על פרויקט אחד בסדר גודל של 10,000 ש״ח, הן בהחלט מהוות שיקול.
&nbsp
--
שורה תחתונה?
בשביל פרויקט אחד של 20 שעות, תבחן אופציה של חברת פרויקטים כזאת או אחרת שתוכל להעסיק אותך באופן זמני כשכיר (במקביל למקום העבודה הנוכחי שלך) ולנהל את כל ההתחשבנות עם הלקוח בעצמה.
כשיהיה לך נפח פעילות סביר, יהיה כדאי להכנס לנושא של פתיחת תיקים במס הכנסה.

royagol

New member
יצא לי לחשב את זה לאחרונה

עבורי והגעתי למסקנה שפחות מפי 2 מהשכר השעתי הקודם זה לא משתלם.

למעלה