שכר וחיפוש עבודה

swis2

New member
שכר וחיפוש עבודה

שלום לכולם,
התחלתי לחפש עבודה ויש לי קצת קושי לתת תשובה לשאלה מה ציפיות השכר שלי.

אני מפתח מערכות מידע (בוגר מדעי המחשב). אני עובד בעיקר עם MYSQL כבסיס הנתונים, וה CLIENT הוא דסקטופי שכתוב ב JAVA. אני לא מחשיב את עצמי כמומחה JAVA כי רוב התכנות למעשה אנחנו עושים בפונקציות במסד הנתונים. אני כן מחשיב את עצמי כמפתח מערכות מידע מעולה.

אני עובד בחברה הנוכחית כ 3.5 שנים כרגע המשכורת שלי היא 16.5K ולדעתי האישית זה נמוך מאוד (התחלתי מ 13K). אני לא מתמקח על השכר כיוון שהגעתי לתובנה שאני עוזב ולהערכתי זה עניין של מקסימום חודשיים עד שאני אהייה כבר במקום חדש.

יש לי קושי להעריך מהו השכר שאני אמור לבקש כי אף טבלת שכר לא מתייחסת למפתח מערכות מידע. מה לדעתכם אני צריך לדרוש?

user32

Well-known member
מנהל
בהמשך לדבריו הנכונים של אסטרו

עזוב רגע את הקושי להעריך את השכר, יש לך לדעתי קושי בהגדרה המקצועית שלך וההערכה העצמית. אם יש לך תואר במדעי המחשב ואתה כותב תוכנות אז אתה מפתח תוכנה. "מפתח מערכות מידע" זה מקצוע אפרורי שבדרך כלל מאפיין אנשים שמיישמים מערכות מידע מסוגים שונים, השכר נמוך משמעותית מפיתוח תוכנה וכן ההזדמנויות והמשרות המוצעות.

אתה מתכנת ג'אווה swing. אולי לא השפיץ של הטכנולוגיה בת זמנינו אבל ג'אווה + רקע חזק בSQL אמור להיות מספיק בשביל למצוא משרת ג'אווה בקאנד או אפילו פול סטאק בהנחה ומוכנים שתלמד תוך כדי עבודה.

להלן עצתי:
לך על משרות מפתח ג'אווה (כל ג'אווה שהוא) עם 2-4 שנות נסיון
בקש שכר לפי הטבלאות כמפתח ג'אווה
לפני הראיונות תתכונן היטב על הפינות בשפה. לפחות אתה צריך לשלוט בג'אווה SE בצורה טובה (ירושות, ת'רדים, מבני נתונים וכו').
אם יש לך אפשרות ללמוד עצמאית פרימוורקים רלוונטיים יותר לצד שרת - זה יכול לעזור.

בהצלחה

למעלה