שכנים- שכנים

שכנים- שכנים ../images/Emo189.gif

"ובתיבת הדואר הצפה המכתבים גולשים אל הרצפה אני אתן קפיצה כדי לא ללכלך. ואלך. השמש חיממה וקצת ניתך ושוב צריך לחזור אל המוסך גם הקפה נשפך, עכשיו דביק, החצאית הזאת קצרה וזה מציק. שמעון השכן נפטר לפני שלושה ימים ממש בפתח של הבית חולים גם שמו שלט על הדלת. כבר חמש שנים ,אומר שלום כזה מהיר, פחדתי ממך בלי להכיר אותך כמעט מוזר, יש חושך בדירה מספר אחת..." (מתוך "שמעון השכן"/קרן פלס). עד כמה אתם מכירים את הסובבים אותכם- שכנים לבנין, שכנים בדלת ממול- האם יש קשר חם או רק של "שלום-שלום" ולא יותר
האם אתם אוהבים לערב אנשים בחייכם ולספר דברים אישיים נאמר לשכנה טובה לשם התייעצות או הורדה מהלב

200611

New member
קרן פלס מעפנית

יש גל של זמרות חדשות ששרות כולן באותו סגנון אפילו גווני קול דומים. הן לא מענינות ומעפניות לטעמי. היחידה שמסקרנת אותי היא דין דין אביב.

200611

New member
לגבי השכנים שלי

עד כמה אתם מכירים את הסובבים אותכם- שכנים לבנין, שכנים בדלת ממול- האם יש קשר חם או רק של "שלום-שלום" ולא יותר האם אתם אוהבים לערב אנשים בחייכם ולספר דברים אישיים נאמר לשכנה טובה לשם התייעצות או הורדה מהלב אני גר בבנין משותף עם 8 דירות. מכיר את כל דיירי הקבע אבל לא את הדירות השכורות. 4 דיירים (משפחות) הם ידידותיים, והתקשורת טובה. היתר או דירות שכורות או מרוחקים. יש לי שכן בן למעלה מ-70 מידי פעם אני פוגש אותו והשיחה ידידותית. שכן אחר בן למעלה מ-60 הוא גם הגנן של הבנין, צעיר ברוחו (שותה, נוסע בג'יפ שטח). השכן בדירה ממול הוא רב חרדי עם אשה + 3 ילדים, הוא פטפטן אבל נחמד מאוד ולא קצוני. שכנה אחרת מאוד נחמדה וכל הזמן מבקשת כל מיני דברים כמו סוכר, בצל, וכל מיני מצרכים. אבל היא נחמדה. בכללי אנשים נחמדים, אבל אין להם ענין בבנין המשותף, לא משתתפים בישיבות ועד, וכל 1 חי את חיו. אני לא משתף או מתיעץ איתם בענינים פרטיים שלי. ברדיוס שסביב הבנין שלי יש עוד 5 בנינים דומים כלומר 4 קומות ו-2 דיירים בקומה. אני מכיר בעיקר את הצעירים בני גילי, ופעם היינו מבלים ביחד. לפני מספר שנים כמה מהם חזרו בתשובה אח"כ חזרו בשאלה עכשו הם באמצע, בכל אופן התרחקנו, ואני לא כ"כ רואה אותם.

magenta73

New member
שכנים שכנים....

אצלי בבנין זה דווקא חמוד. היו שני זוגות של זקנים. (היו כי זקן אחד - שהיה בעל הבית, מת לפני כמעט שנה). והם שניהם חמודים ומקסימים (חוץ מהבעל בית שהיה מצלצל לי בשבע בבוקר לקחת שכר ועד בית...) הזוג שנשאר. חמודים. כל יום הם יוצאים יחד, מתלבשים יפה, היא קצת מתאפרת, והולכים לאט לאט, לשבת בבית קפה ליד הבית. שותים קפה, מסתכלים על ההולכים ושבים, מחייכים. ואז חוזרים הביתה. הזקנה שנשארה - אחרי שבעלה מת - רואים עליה שהיא היתה אישה כ"כ יפה. אני מידי פעם קופצת ועוזרת לה בכל מיני דברים, אם אלו שמטפלים בה לא נשארים, והיא תמיד מספרת לי שהיתה לה כלבה מאוד דומה לכלבה שלי. יש עוד כמה צעירות - למטה יותר - שאיתן לא יוצא לי לדבר או להיםגש, האמת. עכשיו גיליתי שאחת מהן בהריון ממש מתקדם. לא יוצא לי לפגוש אותן בכלל. השכן מולי - חמוד, אבל גם - לא מדברים הרבה. לפעמים. השכן למעלה - גם בחור צעיר, אנחנו ביחסים טובים. זה התחיל מזה שהוא היה בא לבקש כוס חלב/סוכר (אשכרא), ואז היה לוקח את הכלבה לקיטנה, כי הוא חולה על כלבים. עכשיו יש לו כלב שהוא מצא, אז יש פחות קיטנה - וזה לא מוצא חן בעיני הקטנה שלי. אנחנו גם רואים סרטים ביחד ועכשיו הוא גם מלמד אותי גיטרה. חברים, אקיצר. הבעיה היא השכנות שמתחתי. זה מבוגרת ובחורה צעירה. חיות יחד. כנראה בנות דודות, מרוסיה. והן מפחידות. נכנסות לי לחיים, יודעות את מספר הטלון שלי בבית (מי נתן להן?), מתקשרות על כל פיפס, כל פעם שהצעירה תופסת אותי בחדר מדרגות היא יוצאת במוונלוג קורע לב על זה שאני עושה יותר מידי רעש (דברים זזים לך בבית) הכי טוב היה שהיא אמרה לי - יש אצלך בחור שמדבר אנגלית (אז, כשהיתי עם הבחור האנגלי) - הוא מדבר בקול מאוד חזק ורם. את מוכנה להגיד לו להוריד את הטון? (??????). עכשיו, הן לא משלמות ועד בית - והשכן מלמעלה לקח את זה עליו, כשהזקן מת, והן לא מוכנות לשלם - ולכן היא גם לא רואה בעיין יפה את זה שאני והוא חברים (אם את תתאגדי איתו נגדי (?) נשבעת לך שהעסק שלך יכשל!) -מאיפה את יודעת שיש לי עסק, ומה את מאיימת, י'מכשפה. אקיצר - מפחידות.

למעלה