שכירות

גילה120

New member
שכירות

אם הלימודים מתחילים באוקטובר ומסתיימים ביולי/אוגוסט?
איך בדיוק עובד עניין השכירות של הדירות בקרבת האוניברסיטה?

AnarchistPhilosopher

Well-known member
הלימודים אף פעם לא מסתיימים...

http://www.youtube.com/watch?v=p7VHRyQDMTM

גילה120

New member
אתה לא חייב לענות.

ולמי שכן מעוניין תודה.
כידוע לי כשמשכירים דירה משכירים אותה לשנה.מה לגבי סטודנטים?משכירים ברגע האחרון לפני הכניסה ללימודים ומשלמים עד יולי.ישנו בזבוז כספי של כמה חודשים ורציתי איך זה באמת עובד.אני מתעניינת בקשר לאחד מילדיי וכל הוצאה שאני יכולה לחסוך עוזרת לי.

GuestOfHonor

New member
כל אחד מסיים מתי שבא לו

החוזים הם בדרך כלל לשנה. סיימת בדיוק יום אחרי מועד ה - ב' האחרון? אשריך.

החדשות הטובות הן שרוב החוזים שאני מכיר מאפשרים לדייר למצוא שותף שיחליף אותו בטרם סיום החוזה, בכפוף להסכמת בעל הבית והדיירים האחרים במידה ויש. אז אם החוזה הוא עד ה 1.10 ואת רוצה לחתוך באמצע אוגוסט, יש אפשרות עקרונית.

מעבר לזה, בהנחה שלא רוצים להחליף דירה כל שנה ולא רוצים להעביר את כל הדברים להורים במעבר בין דירה לדירה, סביר שתשכרי דירה באופן רציף מתחילת הלימודים ועד סופם.

בעיקרון בעל הבית לא יכול להתנגד

למחליפים, אלא אם יש לו סיבה טוב.

מתוך חוק השכירות והשאילה:
22. השוכר אינו רשאי להעביר לאחר את הזכות להחזיק ולהשתמש במושכר או להשכירו בשכירות משנה, אלא בהסכמת המשכיר; אולם אם לא הסכים המשכיר לעסקה מטעמים בלתי סבירים או התנה את הסכמתו בתנאים בלתי סבירים, יהיה -
(1) בשכירות מקרקעין - רשאי השוכר לעשות את העסקה בלי הסכמתו של המשכיר

כדאי לקרוא קודם את סעיף 2 (ג)

הוראות פרק זה יחולו כשאין בדין אחר הוראות מיוחדות לענין הנדון ובאין כוונה אחרת משתמעת מן ההסכם בין הצדדים

oromer

New member
מנהל
במעונות שבהם אני גרתי

נכנסנו שבוע לפני תחילת הלימודים, ומסרנו את הדירות בסוף יולי..

תמר867

New member
תשובות

במעונות בד"כ החוזה הוא עד סוף מועדי ב', ואת לא חייבת להמשיך גם בסמסטר קיץ.

בדירות השכירות היא לשנה - אז לקראת הקיץ כולם מתחילים לנסות להשכיר בשכירות משנה לחודש או חודשיים, עד שתתחיל שנת הלימודים. חלקם כנראה מצליחים.
כפי שנכתב מעליי: צריך לסכם עם המשכיר מראש בחוזה לגבי האפשרות הזו, או לפחות לוודא שאין בחוזה שום סעיף שסותר אותה (בלא מעט חוזים שראיתי כתוב במפורש שזה אסור).
אם המשכיר גר רחוק ולא מעורב, יש גם כאלו שעושים את זה בלי ליידע אותו ולוקחים את הסיכון.

במידה ותהיי מעוניינת לעזוב את הדירה ולא להישאר בה לשנה הבאה: אפשרות אחת היא לסכם עם המשכיר מראש שכל אחד מכם יכול לסיים את החוזה בהתראה של חודשיים סיבה כלשהי. רוב המשכירים שדיברתי איתם התנגדו (ובצדק, הם לא רוצים שחודשיים לפני הקיץ תודיעי שאת נעלמת), אלא אם כן הם בעצמם ידעו שיש סיכוי שירצו להפסיק את החוזה באמצע (ואז לא בטוח שאת מעוניינת). האפשרות הסטנדרטית יותר היא לסכם שתוכלי להפסיק את החוזה מתי שתרצי, בתנאי שתספקי דיירים חלופיים כראות עיני המשכיר שימשיכו את החוזה במקומך.

למעלה