תשמעי
גרמת לי לחשוב על שיחה שהייתה לי עם אחי לפני הרבה שנים.
אני ואימא שלי היינו ביחסים ממש לא טובים. יכולה להגיד לך בלב שלם שזו הייתה אשמתה העיקרית ושהיא התנהלה איתי מילדות לא נכון בהרבה מובנים. הייתי בכמה טיפולים פסיכולוגיים במהלך חיי כדי להתמודד עם החרא הזה.

בין לבין, בטוחה בצדקתי ומונעת ע"י האגו, גמרתי בליבי שלי ולאימי לא יהיו יחסים.
אחי לקח אותי לשיחה, ואמר משהו שממש טילטל אותי- הוא שאל כמה שנים עוד נשארו לך עם אימא? 20? 30 שנה? את באמת רוצה שזה מה שיהיה מהשנים האלו?

עכשיו. נכון שאנחנו תמיד מדקלמים ססמאות של "החיים קצרים" ולא באמת מפנימים מה זה אומר. אבל מה בתכלס זה אומר? אנחנו לא כאן לנצח למרות שאיפשהו אנחנו מתנהלים כאילו אנחנו כן. אנחנו דוחים דברים שנים, או מדחיקים ויודעים איפשהו בראש ש "אתמודד עם זה אח"כ" או מתישהו.

אז אני מזכירה לך שאת לא כאן לנצח. לכל אדם יש תאריך תפוגה. אם זה עוד 20 שנה או 40. השאלה מה את רוצה שיהיה מהשנים האלו? האם את מאמינה איפשהו בתוכך שמתישהו הדברים יסתדרו ונוח לך להדחיק אותם?

אז תחיי את הרגע, את עכשיו. תחשבי האם באמת תרצי לסיים את החיים האלו כשבנך אינו בחייך. אילו חרטות יעלו לך, כשיהיה מאוחר מדיי ותביני שבזבזת חיים שלמים על עניינים פעוטים כמו גאווה ואגו?

אגב אני לקחתי את עצמי בידיים. עבדתי על עצמי קשה במשך שנים כדי לסלוח לאימא שלי. היום בזכות זה אנחנו ביחסים טובים מאוד. לא מושלמים, אבל טובים. ואני יודעת שביום שהיא תעזוב את העולם, לא יהיו לי חרטות על איך שהתנהלתי. למרות שזה התחיל מילדות לא פשוטה שהובילה אותי למקום שצדקתי, כעסתי, נפגעתי וכו'. אז מה? היום אני בת 32 ויש לי יחסים עם אימא שאוהבת אותי ודואגת לי. שאני מתייעצת איתה, משוחחת איתה פעם ביומיים ומבלה איתה.

אני הייתי ממליצה לך לפנות לכמה שיחות עם מטפל מסוג כלשהו שיעזור לך להתמודד עם מה שאת מרגישה. להבין את עצמך יותר ולמה פנית למקום כל כך קיצוני.
בהצלחה