לקרוא לקרוא לקרוא !!!
אז בקשר לנושא: תקליט גנוז....שלמה פשוט החליט מה שהוא החליט,אני בטוח שהוא חשב על זה הרבה לפני. אם זה בסדר או לא...יכול להיות שזה תלוי רק בו. אבל לפני כל הוצאה של דיסק,כלומר עד שהוא מגיע לחנות הוא עובר תהליך מסויים: זה מתחיל בעצם מהרעיון(על מה לכתוב את השיר) זה ממשיך בחיבור נכון של מילים אחת לשנייה,שיהיה מעין רצף הגיוני שייראה בעצם כמו שיר רגיל ופשוט. הנושא של השיר גם חשוב בצורה כלשהי(לא ממש קשור) אחרי שכבר נוצר חיבור של משפטים, אז בא השלב שצריך למצוא לחן כלומר המוסיקה עצמה,איך זה יישמע,מהיר איטי,אולי עדיף בכלל שיר בלי מילים...
אבל יש גם שלב שבו הכותב-משורר-זמר- חושב איך ייראה השיר אם המאזין-הקהל יאהב אותו...---> ולא תמיד הכותב מסכים עם עצמו ואז הוא נכנס לשלב שבו הוא חושב איך לשפר את השיר על מנת שהוא יישמע ויראה אחרת בצורה יותר ברורה וטובה כדי שהקהל וכל מי שבעצם שומע את השיר יהנה ממנו כשהוא שומע אותו. לכתוב שיר זה לא פשוט ממש לא,יש שלבים שצריך לעבור בשביל שהוא ייצא טוב ממש טוב ברמה גבוהה. לחלק מהזמרים הוותיקים ניתנת הפריבלגייה שאין לזמרים צעירים שעדיין יש מעליהם מישהו שמחליט עבורם... לגנוז,למחוק כל מה שלא נראה להם. איכשהו באיזשהו מקום זה מה שעושה אותם לזמרים מוכשרים וטובים בקנה מידה ישראלי. יכול להיות שאם כל זמר שקיים היום בארץ לא היה גונז ולא היה מוחק כלום מהשירים שהוא כתב..היינו שונאים הרבה שירים ולא היינו שומעים לרב השירים אלא רק לחלק בודד. בקיצור עד ששיר יוצא לרדיו ומגיע לחנות לוקח זמן ועובר תהליך שלוקח זמן,מחשבה וגם כסף. אז צריך לדעת איפה לוותר ואיפה לחסוך. אפשר עוד לדבר שעות על הנושא הזה..אבל אני סתם נהייה מדוכא מזה... שבת שלום ניר (אתם מכירים את השיר הזה? איך? דוז פואה...נכון... זה שיר שבו ייצגתי את ישראל בארוויזיון בשטולוקם...בשבדייה הצלחה גדולה זאת לא הייתה...בבושת פנים חזרתי מהמקום ה 11 מתוך 13 ארצות. אבל לדעתי עשו לי עוול,,,עד היום אני חושב שעשו לי עוול כן אפשר...אני זוכר...טורקיה לא סבלה את ישראל קפריסין לא סבלה ישראל..אז היו עוד איזה 8 ארצות שלא סבלו את ישראל אחרת הייתי לוקח מקום ראשון..ככה..(בהליכה) מי זוכר את ההמשך?