שי

תמיר1991

New member
אני חושב שכן...

כתבנו על ספרי חנוכה וסביבונים לקראת סוף יולי, אני אחפש לך עכשיו, ואתן קישור. תמיר.

rachelea

New member
תודה תמיר. שאלתי בעינה נשארת

אם תראה בהמשך אותו שירשור הגענו למסקנה שרוזן "שלף" מזכרונו שמות ספרים מבלי לבדוק ספציפית האם מוזכרים בהם סביבונים, אם לאו. היות וכך אני שואלת: האם קיפניס כתב על סביבון.

שַׁי

New member
כתב גם כתב.

"אור לי" - שירים לחנוכה, הוצאת זימזון, תל-אביב, 1966. "חנוכה" - מחזור ספורי חג לילדים, איורים- יעקב גוטרמן, הוצאת זימזון, תל-אביב, 1972. ב"חגי", עם איורים של גוטמן, הוצאת טברסקי, 1949, סביר שיופיע על חנוכה. "נס פח השמן", הוצאת "דביר", תל-אביב, 1927. ב"חגינו" עם איורים של זאב רבן, גם סביר שיופיע על חנוכה. אני מאמין שהרשימה חלקית. שי.

רוזן71

New member
רחל, שבוע טוב.

בס"ד. בנוסף לתשובתו המהירה של שי, אני אחפש עוד ואם העלה בחכתי משהו את תדעי. רוזן.

rachelea

New member
../images/Emo102.gif אני בושה ונכלמת, איזו עצלות

קמתי ממקומי, עזבתי את המסך. כן כן, הטרחתי את עצמי לבדוק ולהלן המצאי: - סביבון סׂב, סׂב, סׂב - לחן עממי - שימו שמן - לחן עממי שניהם של לוין קיפניס !!!

רוזן71

New member
רחל ושי שלום...

בס"ד. מצאתי גם בספר "חג שמח" שיר בשם "מאי חנוכה, מאוזכר שם סביבון. אולם מה הריץ אותי למקלדת באמצע החיפוש? ובכן יש לי סיפרון קטנטן ששמו "מזמורים לילדים" י"ל ע"י יש"י אדלר ביפו 1917. ובסיפרון שיר "בחנוכה" מאת ל. קיפניס, ואין בשיר שום איזכור לסביבונים! האם יתכן שקיפניס לא היה מעודכן אז שילד בן 5! ששמו איתמר בן אב"י המציא את המילה סביבון כעשרים שנה לפני כן. (אגב, הוא גבר על ביאליק שהציע את השם "כרכר"). קיפניס בכל ספריו המאוחרים יותר הזכיר סביבון בהקשר של חנוכה, ולכן מפתיע מאד חוסר התיחסותו לסביבון מ-1917. מה דעתכם? אגב, ידוע לי שב-1919 י"ל ביפו סידרה של שלושה סיפרונים בשם "לכבוד יום טוב" לי יש רק את הסיפרון השלישי על פורים. אולם הסיפרון הראשון בסידרה הוא על חנוכה ומעניין עם יש שם איזכור לסביבונים. רוזן. רוזן.

rachelea

New member
../images/Emo102.gif באמת מעניין

סביר להניח שקיפניס הכיר את המילה סביבון. בספרון שהזכרת "מזמורים לילדים" מופיע רק שיר אחד של קיפניס "בחנוכה" ומכאן קשה לדעת האם לא כתב שירים נוספים אחרים ובהם מוזכר הסביבון. המשחק הרי היה קיים והיה לו שם -סביבון (כפי שכתבת איתמר בן אבי המציא את המילה ואני שגיתי, אוי לי, וכתבתי אליעזר בן יהודה - למה? לפרויד הפתרונים).

שַׁי

New member
רוזן, שים לב-

על פי הרישומים, בספריה הלאומית נמצאים ארבעה כרכים, של הסדרה "לכבוד יום-טוב": חוברת א. בחנכה; שיר.- נרות החנכה; מעשיה. חוברת ב. כמה לבן בעץ, ט"ו בשבט; שירים.- עצי סגלה ופרי-גאלה; שיחת-דקלים. חוברת ג. פרחי-ישראל ... שיר-עם.- שושנת-יעקב; דמיונית.- הלם-המן; שיר. חוברת ד. מה אוהב אליהו; שיר.- רבי ניסן; שיר.- ילדי-שדה; אגדה. שבוע טוב, שי.

שַׁי

New member
רוזן שלום, שבוע טוב גם לך.

אינני בקיא ביצירתו של לוין קיפניס. עד כמה שידוע לי, השירים המוקדמים ביותר שלו, הם משנות העשרים, של המאה העשרים, והפרסומים המוקדמים ביותר, הם דווקא ספרי-ילדים, כפי שידוע לך טוב מאד. עם זאת, אני זוכר, כי ראיתי ספר שלו, מחזור אידיליות, משנת 1923- אני סבור כי זה הוא ספר השירים הראשון שלו. קיפניס נולד בשנת 1894, בשנת 1910 היה בן 16. אליהו הכהן פרסם ביבליוגרפיה של יצירתו של קיפניס. שי. נ.ב. אלף-בית מאויר, מהדורת 1923 נמצא אצלי. אני עדיין שוקל איך ואם למכור אותו.

רוזן71

New member
שי שלום.

בס"ד. תודה על התשובה. שי, היכון לסקופ בקרוב בקשר לל.קיפניס. ובקשר לספר אלף בית של ל.קיפניס עם האיורים של ז.רבן בזמן האחרון המחיר עלה דרמטית מ-$200 לפני שנה אצל בן עמי ל-$2300! לפני חודש במכירה של פרויליך. אולם המחירים של פרויליך תמיד מוגזמים. ואני לא יודע איך הוא מצליח למכור במחירים האלו. אולם בכ"ז הוא גרם לעלית מחירים ובאחרונה הציעו לי כזה ספר ב-$800 וסירבתי. לדעתי לא שווה יותר מ-$600 למצב יפה. ולכן הצעתי לך אם אתה רוצה למכור, עכשיו זה הזמן! וכדאי שתכניס למכירה פומבית אצל פרויליך (או אצל גוז). רוזן.

שַׁי

New member
רוזן

האמת- אין לי מושג מי הם פרויליך וגוז. מכיר את בן עמי, את אסופה ועוד ועוד, אבל לא את הנ"ל. אבקש פרטים נוספים, אם תרצה - דרך מסר. שי.

pelly

New member
../images/Emo8.gif../images/Emo8.gif../images/Emo8.gifלוין קיפניס...

האם ידוע לכם האם לוין קיפניס עבר את גיל ה80 + ?? יש לי זיכרון ילדות מלפני 27-20 שנה של ביקור בביתו וקבלת ספרים ממנו אולם אני לא בטוח אם אכן זה היה ממנו או מאשתו. אני יודע כי הוא היה חבר של משפחתי ולכן קיבלתי את הספרים :) האם יש ערך לספרים חתומים על ידי הכותב?? אם כן אני בטח אנסה לאתרם
פלי

רוזן71

New member
פלי, שבוע טוב.

בס"ד. לוין קיפניס זכה לאריכות ימים ונפטר בגיל 96. (1894-1990). לספרים בחתימתו של קיפניס יש ערך גבוה בהרבה ממחיר הספר. רוזן.

addk

New member
אכן צדקת

למרות שאני יכולה להסכים עם הטענה שיש בו מן הכשרון.

rachelea

New member
../images/Emo102.gif מעניין אינכם מזכירים את...

דליה רביקוביץ. היש סיבה?

addk

New member
לא. שי ואני הזכרנו

אותה ברשימה הסופרים המוןעדפים עלינו.

למעלה