שי

addk

New member
שי

אני כנראה הולכת היום ליומולדת. את האנטלוגיה אני לא אצליח להחתים לך כמו שהבנת.(אולי רק עוד חודש)[ אבל משהו אחר אולי? יהיו שם הרבה אנשים. עדי

שַׁי

New member
עדי, את לא מתארת לעצמך עד כמה אני

מקנא בך. יום הולדת 80 לחיים גורי זה לא צחוק, מי יתן שהמשורר הגדול הזה, ידע עוד שנים רבות. אני בטוח שיהיו שם הרבה אנשים - כולי קנאה, שתוכלי להתחכך לך בהנאה בכל משוררי וסופרי ישראל. אשמח לשמוע חוויות. במסיבה שנערכה לכבוד צאת ספרו של נתן אלתרמן, "עיר היונה" (סוף שנות החמישים), בביתו של אהרן מגד, נדחסו בתוך הדירה התל-אביבית הקטנה כל סופרי ומשוררי ישראל, באותו מעמד, שלונסקי התבדח ואמר, שאם יכניסו לחדר פצצה - תיעלם כל הספרות העברית. אם וכאשר תראי שם את נתן זך - תחשבי עלי. הוא אחד מהאנשים האהובים עלי ביותר, בספרות העברית (לפחות, מבין אלה שעודם חיים). מתמוגג ומלא קנאה, שי.

שַׁי

New member
לפני 15 ימים, ושמונים שנה, נולד

המשורר חיים גורי. (9 באוקטובר 1923). היום, 24 באוקטובר 2003, הוא חוגג יום-הולדת שמונים. לעדי יש קירבה אליו, לכן היא מוזמנת ליום-ההולדת. כמובן, אין מדובר באירוע ספרותי פתוח לכל, אלא באירוע פרטי, שעל-פי ההיגיון, סופרים ומשוררים רבים יכבדו את חיים גורי בנוכחותם בו. מצורף אחד משיריו המפורסמים ביותר.

תמיר1991

New member
תודה על ההסבר!

ו- 2 שאלות: 1. מה הקירבה של עדי אליו? משפחה? מכר? חבר? 2. יש לי מעטפת יום ראשון יפהפיה של המשוריינים בדרך לירושלים, שבצדיה כתוב שירו של חיים גורי - באב אל וואד. במקרה יש לי אותה כפולה. מעוניין? כבר שלחת לי משהו, אז אוכל לשלחה לך אם תרצה. תמיר.

addk

New member
שי- אתה מתחבב עלי מרגע לרגע.../images/Emo9.gif

ואם כבר במשוררים עסקינן, מה דעתך על אלתרמן, ואלכסנדר פן?(שניהם אהודים עלי ביותר)

עדי - מה קורה עם הפורמט הבינוני?

בזמנו שאלת אותי על המצלמה הרוסית, ועניתי לך, אפילו מצאתי צילום של הדגם, אבל לא שמעתי ממך מה היה בסופו של דבר. קנית משהו?

addk

New member
בחור מפורום צילום

היה ממש נחמד אלי וייעץ לי. הוא מוכר לי את המאמייה שלי ב1200. הבעייה היחידה אני מחכה ליום ראשון לשאול את המורה שלי, כי זה לא דגם שהמליצו ברשימה של ביה"ס ואי אפשר להחליף לו גבים. ממה שהבנתי זה לא משנה אבל אני רוצה להיות בטוחה. תודה על ההתענינות. את שאר הרשימה הבחור שאבא של מפתח אצלו מברר לי מחירים אצל היבואנים שלו. אני מקווה שיהיה בסדר. ואם כבר על לימודים מדברים- קיבלתי מלגה!!!
זה בתמורה לאיזהיא התנדבות, המורה אמר שהוא לא מגלה לי מה זה ושאני אוהב את זה. המלגה ממש תעזור לי. עדי

שַׁי

New member
פן ואלתרמן. אלתרמן ופן.

עדי, שמעי, קלעת בול. פן הוא המשורר האהוב עלי. הוא כנראה צדק, כשאמר שבכל פגישה מקרית (כמו שלנו), יש משהו פטלי. ואלתרמן- יש בכלל מה להוסיף על גאוניותו של אלתרמן? "אם תרדנה בליל דמעותיך/ שמחתי לך אבעיר כצרור תבן..." (ואל נא נשכח את שלונסקי ואורלנד, גם הם חביבים עלי. וזלדה וזך וגורי, ואבידן ויונה וולך וויזלטיר והורביץ. ) אבל אין, אין כמו פן. היצירה האהובה עלי, אגב, היא הפואמה הכמעט אין-סופית "מכתב אל אשה". -האם צפית בסרט "היה או לא היה", המגולל את סיפור אהבתם של פן וחנה רובינא, בתל-אביב של שנות השלושים? את הסרט "אלתרמניה", על אלתרמן- ראית? שלך, במלוא מובן המלה. שי.

addk

New member
את הסרט על פן ראיתי

הוא היה ברמה של סרט גמר בתיכון.(לדעתי כמובן). שחקנים כלכך טובים ואין סאונד לשמוע אותם, זוויות צילום של... לא משנה. רגע- מה דעתך על רוני סומק? אני לא אוהבת אותו והחברה שלי אומרת שאני סתם פוריטנית מתחסדת. ואת לאה גולדברג אתה אוהב? ויונה וולך? אתה מבין אותה? מעטים השירים שלה שאני יכולה להם. כתוב לי עוד...

שַׁי

New member
אני לא מתחבר אל רוני סומק. אני גם

לא בין חסידיו הרבים של עמיחי, למרות שאני מכיר בגדולתו. בעניין יונה וולך- השירים המוקדמים שלה, הם בעיקר אלה שאני אוהב ו"מתחבר" אליהם, זה התחיל בעיקר, בזמן שקראתי את הביוגרפיה שלה, שכתב יגאל סרנה. לעומת זאת, יש משוררים שאני לא זקוק לשום דבר נוסף, פרט לשירים שלהם, בשביל להתאהב בהם. כך קרה לי עם זלדה; תמיד, לאחר שאני מתחיל לקרוא באחד הספרים שלה, מסיים אותו "בנשימה אחת", חיוך מרוח לי על הפנים ואני מרגיש שלו יותר. כך גם עם אגי משעול, שפרסמה לא מזמן את הספר "מבחר וחדשים", שמקיף כמעט את כל יצירתה עד היום - את אגי אני אוהב מאד. כמו שכתבתי- את לאה גולדברג אני גם אוהב. אני רואה אותה ואת היצירה שלה, כמקבילה מאד ליצירתם של אלתרמן ושלונסקי, אורלנד ופן- כולם בני אותו דור, היו חברים קרובים ובילו הרבה יחד (יש לי אפילו ספר, עם הקדשה שלה). ועוד ועוד. שי.

Lionizing

New member
אצ"ג!../images/Emo104.gif

אם כבר גולשים מנושאי אספנות לשירה, אין לשכוח את המשורר הלאומי. (למרות שמקננת בי הרגשה מוזרה שהוא אינו מככב ברשימת הסופרים האהובים עליכם)

שַׁי

New member
אמנם לא "מככב", כדבריך, ברשימת

המשוררים האהובים עלי, אבל אני בהחלט מכיר בגדולתו, בחשיבותו ובחשיבות שירתו. כמו כן, אני שמח בעדנה המחודשת, שהוא זוכה בה, במסגרת הוצאת כל כתביו בהוצאת מוסד ביאליק, בעריכתו של פרופסור דן מירון. ללא ספק, הוא היה אדם מיוחד, ומשורר יוצא דופן.

רוזן71

New member
שי, שבוע טוב...

בס"ד. מה דעתך על לוין קיפניס? האם ידועים שירים של ל.קיפניס מלפני 1910? לתשובתך אודה. רוזן.

תמיר1991

New member
זה מעצבן אותי שלוין קיפניס,

בשביס-זינגר, לאה גולדברג ונתן אלתרמן עדיין לא כובדו בבולים ישראלים. אולי נכתוב מכתב לשירות הבולאי והוא סוף סוף ינפיק בולים לאישים הללו. אורי צבי גרינברג כבר כובד בבול, ואני מקווה שזך וגורי לא יכובדו בבולים כעת, כי זה יקרה רק כאשר, חלילה וחס, ימותו. תמיר.

rachelea

New member
../images/Emo102.gif אגב, לוין קיפניס כתב משהו..

על חנוכה? על סביבון חנוכה?

למעלה