שיתוף

my song

New member
שיתוף

שלום למי שקורא את ההודעה, שמי כשם הכינוי שלי, ואני בת 21 עוד מעט. כבר אין לי כוח לחיים האלה שניתנו לי, אין לי כוח למעגליות הספציפית שנתקלת בחיי. נדמה שהרגש שהכי שולט בין בני אדם הוא - אהבה. לא משנה איזה סוג של אהבה. וזה דבר שגם בי יש. ואיכשהו .. אני לא מוצאת אף אחד, אף בן אדם אחד, שכיף לי איתו, לבלות, לדבר, לרצות להיות לצידו גם בלי להוציא הגה. וזו לא תקופה, זה ככה כבר שנים, פשוט חסרת רגש. אני, זו אני הילדה שבוכה מסרטים, מתתרגשת מכל עצב, אבל בכל מה שקשור לצד השני - אין כלום. ויש שנמשכים, ויש שרוצים, ולי זה לא מספיק, לא רוצה רק מגע, לא רוצה לחצים. כשאני מתחילה לדבר עם מישהו, אני בסה"כ רוצה ליצור בסיס של ידידות טובה, לדעת שכיף עם הבנאדם, ובעקבות כך, תבוא הרומנטיקה, העשייה מהלב - כי אתה באמת אוהב, ולא חווה סתם הידלקות. אתמול נפגשתי לראשונה עם מישהו מהאינטרנט. לפני זה דיברנו שבועיים בטלפון, שיחות ארוכות. אבל לפני הפגישה עצמה, אותו בנאדם לא היה כ"כ מציאותי בשבילי. אני לא חושבת שצריך להיות קשובים לחוקים בכל מה שקשור להתחלה במערכות יחסים, אבל יש דברים שלא הייתי רוצה שיעשו ויגידו לי על ההתחלה, כי זה רק גורם להתרחק. הבנאדם הזה שאומר לי שחיכה כל היום לדבר איתי, הבנאדם הזה שאמרתי לו שאני כותבת והוא אמר שהוא אף פעם, פתאום מקדיש לי איזה מונולוג ארוך וריגשי שכתב, וגרוע מכל, מה שלדעתי הכי תלוש - הוא תכנן להפתיע אותי השבוע ביום רביעי - יום האהבה, אחרי שקבענו, בצורה מסודרת, להיפגש בשישי. הסברתי לו, הלוואיי וחבריי היו יותר ספונטניים ומפתיעים, אבל לנסוע הרבה ולהפתיע בנאדם שעוד לא נפגשת איתו אפילו פעם אחת - זה כבר מוגזם. וכולם אמרו לי לבטל איתו את יום שישי. אבל אתמול נפגשנו בכל זאת. ברמת העיקרון, זה היה סוג של דייט מושלם. הוא הביא לי שוקולד, הוא הציע לשלם, ולא הייתה אפילו שתיקה אחת. אבל עוד מעט אכתוב או אגיד לו, שאיתו - לא תהיה זוגיות. עצם זה שהוא גרם לי להיות לחוצה, כל החום הדאגה, האהבה שהוא העניק בשיחות טלפון, כשמכירים פחות משבועיים - מוגזם, מיותר, ולא אמין. הוא אמר שההתחלות אצלו גרועות .. אבל, מה לעשות, ההתחלה היא מה שמשפיעה, ולכן אני בוחרת בידידות, מה שכמעט אף בן לא רוצה איתי. עד עכשיו, כשהייתי נפגשת עם בנים, הגבלתי אותם מראש שאין לי בעיה סתם להכיר אופי חדש, לשבת בכיף, אמרו לי בסדר, וניסו בכל זאת לגעת, לחזר, נדהמו מהתקשורת (שהסוד שלי היה בסה"כ הקשבה), עד שהקשר ניתק, כי עמדתי על שלי בקטע של ידידות, לא יכולה להרגיש משהו על ההתחלה. אני לא אומרת שאני רוצה שבנים יהיו אדישים אליי וזה מה שימשוך אותי, אני בסה"כ צריכה קשב, בילויים משותפים, ותקשורת טובה, אני לא חושבת שזה הרבה לבקש. אבל בנים היום מאד ישירים ופזיזים, ואפילו אמרתי את זה לאותו אחד שנפגשתי איתו אתמול, והנה, גם הוא, כמו כולם, היה נחוש להפתיע אותי, והסיבה היחידה שלא עשה זאת, הייתה טכנית - לא היה לו רכב באותו ערב. ודווקא הוא, היה הבחור הראשון שלא הגבלתי אותו בידידות בלבד, אני כ"כ רוצה אהבה, רומנטיקה, חיזור אמיתי, ואמרתי לעצמי שאתן צ'אנס. אבל ההתלהבות ירדה מהר מאד, עוד לפני הפגישה עצמה. נפגשתי מתוך סקרנות לראות איך הוא במציאות. אני חושבת שאני טיפוס של ידידים בלבד. מה שבטוח - אולי צריך להפסיק להכיר דרך האינטרנט. אבל הסיפור המעגלי הזה קשור גם לאנשים לא רק מהאינטרנט. מדברים איתי, פחות משבוע, חושבים שמצאו את האחת, אני מסבירה שאני אוהבת להכיר אנשים חדשים, ואין שום מטרה, מסכימים איתי, נפגשים איתי, רוצים להרשים אותי, אני מבהירה שוב שאני לא בקטע של זוגיות ורומנטיקה, ואז בא המשפט של: "אני לא צריך עוד ידידה" ומנתקים איתי קשר, אחרי שהרגילו אותי למילים יפות, חיזורים, ואחד שאפילו הגדיר אותנו כנשמות תאומות. אני לא משחקת בבנים, אני מבהירה מההתחלה, לפני שישלמו גם על הדלק ויבואו לאזור שלי. אז הכי טוב לבד, להתמקד בלהגשים את עצמי, ללמוד, להשקיע, לעשות ספורט סופסוף ..ההתמודדות שלי היא מול אותם בנים, אנשים חדשים, וכל אחד הוא מיוחד, ועם אף אחד אני לא מוצאת קירבה. מגע תמיד אפשר להשיג (ועוד אומרים שלבנות זה יותר קל), ומגע זה כיף, אבל זה לא בא מרגש ברוב המקרים. אולי צריך להיות "שומרי-נגיעה" בהתחלה של קשרים ולהתמקד בשיחה עצמה. שוב. רוצה רק תקשורת טובה, נושאים משותפים של בילויים, ולהרגיש בנוח. זה בערך הדבר שנחשב הכי מטריד.. בכל הנושאים האחרים, צבא, לימודים, עבודה - תמיד אפשר ללמוד תחום חדש. אבל איך זה שעם אנשים זה כ"כ קשה? כולנו אותו דבר, בכולנו יש רגשות, המצפון של להקשיב לבנאדם שבוכה, גם אם הוא לא קרוב אליך.. אני שמחה בשביל כל אחד שמצא זוגיות, אני רק יודעת שאין מצב שאני אקרא למישהו "החבר שלי" לפני שאין באמת חברות. משיכה, זה כבר לא משנה המראה, אני מניחה שחשוב שתטפח את עצמך, למענך, ולא כדי להרשים, אבל בשבילי, להימשך, זה לנוכחות של הבנאדם, לקירבה, לשיחה עצמה. ושיהיה לכולנו רק טוב ...

צומיש

New member
קשה..

למצוא ידידות היום.. גם לי זה קשה והכי גרוע שאני נכנסת לסרט.. אהבתי ת'גישה שלך אני בעד... אבל. רל תחסמי את עצמך לאפשרויות למרות שאת רוצה ידידות... אל תיהי אנטי. .גם אני רוצה ידיד כרגע וטו לא אבל אם משהו יהיה לא חוסמת כלום. וכן הכי חשוב למצות את עצמך לבד.. הלוואי והייתי יודעת להיות מאושרת מעצמי.. וככה זה באינטרנט שמרב שמדברים כבר קופצים כמה שלבים .. אז אם נראה לך משהו איתו סבבה אל תקחי את זה קשה מדי שהתלהב בכל זאת הוא מנסה לשווק את עצמו.. והכי חשוב אל תשללי כלום על הסף אחרי דייט אח דבו את לחוצה וגם הוא לחוץ תתני את הצ'אנס שמגיע אם מגיע.. המוון הצלחה...

my song

New member
ממ..

את צודקת, הקטע הוא שהיו לחצים לא בערב הפגישה, אלא עוד לפני, אני ידעתי שזה לא זה, נפגשתי מתוך סקרנות, מקודם הוא כתב לי שהוא התעורר מחוייך ומאושר היום, ולי זה רק גורם להישאר אדישה .. ובגלל שאני לא רוצה לחסום את עצמי, לא אמרתי לו על התהחלה - אני ואתה - ידידים. אבל נראה לי שאני כן צריכה להמשיך בדרך הזו .. תודה על התגובה. קשה עכשיו, ימשיך להיות, אבל בסוף גם נמצא.

בריט23

New member
אני חושבת שהגישה שלך די בוגרת

ושזה נורמלי ואפילו מעולה שאת לא ממהרת להתלהב מהבחור כבר על הדייט הראשון ומעדיפה להתחיל בידידות תמימה ואז לראות לאן היא מובילה. את יודעת מה אומרים? "כשמתלהבים יותר מידי מהר, גם ההלהבות דועכת יותר מידי מהר." אז זה ממש בסדר שאת ככה, זה גם בריא. אני בטוחה שבסוף תמצאי מישהו שהוא באותו ראש כמו שלך, ומאוד מקווה שמעבר לכך תהיה אהבה שתכניס לשניכם שמחה לחיים. בהצלחה!

avi1224

New member
תשובה

היי שם השיר שלי...טוב קודם כל קראתי הכול ואת בחורה שיודעת להתבטא ולא רק להקשיב, את מחמירה עם עצמך יותר מידי עם המסקנות שכביכול הגעת להן לגבי עצמך,אני יכול למצוא את הסיבה למה שעבר עלייך בנושא של בנים עד עכשיו והיא מזל רע ולא משהו אחר, ברגע שתכירי, תצאי עם מישהו נורמלי את תביני שיש גם דברים אחרים וזה לא קשור אלייך בכלל. אין מישהו שיהיה לך מושלם זה בטוח, אבל בטוח תמצאי מישהו שיענה לך על רוב הציפיות שאת מצפה מגבר.ממה שרשמת אני בטוח שזה יקרה , אבל בלי לחץ.........את כולה בת 21 ואת מגיעה לכאלה מסקנות. מקווה שאולי שיניתי לך קצת פאזה בראש.......

my song

New member
היי

שמי שירי :) אני לא חושבת שאני מחמירה, ואני כן מעריכה את עצמי וכל זה, אבל משהו לא מסתדר לי .. מזל רע של 5 שנים ? תודה שהגבת - באמת מקווה למצוא מישהו שיענה על רוב הציפיות, זה יותר דרישות וגבולות, הפסקתי לצפות לדברים כי זה רק מוביל לאכזבות ברוב המקרים.. וזה לא קשור לגיל או ניסיון, זו תחושת מחנק ומועקה כבר שנים ..

avi1224

New member
היי

מחמירה..זה בדיוק ההגדרה, או שאת שוללת מראש את הסיטואציות ולא נותנת לגברים להגיע למצב שהם מכירים אותך וזה משהו אחר לגמרייי, או פשוט את מסתובבת במקומות הלא נכונים ( הדוגמא של הגבר שהפתיע אותך...), יש הרבה גברים נורמליים ואת ממה שאני מתרשם כזאת, אז תשתחררי, תבלי, תהני, בלי יותר מידי להכנס ללחץ מזה, את תמצאי את הגבר בשבילך, בינתיים תהני כמה שיותר (זה הגיל.....) ואל תכנסי למחשבות ותחושות על הדברים שימנעו את זה ממך, זה כמו מנטרה, את לא רוצה שזה יהיה אמיתי..את בסדר, עליי..סתם דוגמא קטנה על עצמי, אני הייתי בסרט שאני לא יכול להתאהב יותר...הייתי כמה שנים בקשרים שלא נפתחתי ונתתי לעצמי להתאהב, זה מאוד גרוע..עד לפני שנתיים , פשוט האמנתי במשהו שהוא לא נכון וחייתי את זה, יש לזה הרבה דוגמאות במלא מקרים

my song

New member
תודה

זה ידוע לי.. המחשבה מנחה אותך בעולם הזה, במה שאתה מאמין - זה העולם שתיצור לעצמך. אבל עניין של רגש הוא לא אמונה, לפעמים זה דבר שנוחת עליך, ואני..כבר כמה שנים מרגישה כמו קיר. להסתובב במקומות הלא נכונים = להפסיק להכיר באינטרנט. כנראה.. אני משוחררת, ושוב, זה לא קשור לגיל, אני מרוצה מהיומיום, הכל מחוייך ונחמד, ובגלל זה בנים חושבים שיש סיכוי למשהו כי אני ככה וככה וככה.. נהנתי עד עכשיו, הרבה קשרים חברי משמעותת, וכך גם סקס חסר משמעות. בילויים שיש לי עם בנים - פאבים, הופעות, לשחק שעות טאקי - זה עם ידידים. לא קיים אף אחד שמרתק אותי, שמושך אותי, במראה, בהתנהות, בחוכמה, בתחביבים, וכל מה שעושה אותו - הוא. הצלחות גם לך ..

avi1224

New member
אין בעד מה..

תודה בקשר להצלחות..אני גם מקווה, אני כבר אפשר להגיד חודש וחצי לבד, לא סובל מבה..

כל כך הרבה הגבלות וחסימות שלך כלפי

אחרים ואת מתפלאת שאת לא מוצאת אף אחד שיהיה חבר ושותף שלך בעולם אם כידיד ואם כיותר מזה. את חוסמת את הבחורים, אני לא אומרת שתתני להם לנשק אותך או תשכבי כשאת לא רוצה, אבל תנסי להיות פתוחה כי אהבה לסוגיה יכולה להפתיע אותנו- מי היה מאמין שדווקא כשאפסיק להאמין באהבה, היא תגיע ותהיה כה קסומה- והנה אני 10 חודשים עם בחור מדהים ואנחנו אוהבים
. ואם ניקח סוג אחר של אהבה- ידידות, מעולם לא חשבתי שאני אכיר בעבודה שכל כך לא סובלת חברה טובה שפשוט הפכה להיות חברת נפש
. אני חושבת שאת צריכה לא להגביל מראש ולתת איסורים מפורטים, אלא אם קורה לך משהו שלא נעים לך איתו ואז תעירי שזה לא במקום מבחינתך כי כל האיסורים התחיליים האלה ישר גורמים אי רצון להיות בקרבת האדם כי מרגישים מוגבלים, מרגישים שהבנאדם חסום מבחינה רגשית ואין טעם לנסות להתקרב אליו.

my song

New member
שם של ספר, לא ?

זה מה שניסיתי להסביר, החלטתי להפסיק עם הגישה של להגביל מראש, אבל זה בעצם לא משנה הגדרות, ההרגשה היא אותה הרגשה, של דברים שמתפספסים, ופגישות שיותר טוב שלא יקרו כשאת יודעץ ששומדבר לא מושך אותך להמשיך להכיר. בדיוק ככה אני מגיעה לדילמה עם בנים, בגלל שאני פתוחה להכיר אופי חדש, ואז נדמה להם שמצאו עם מישהי תקשורת נהדרת והם מוקסמים ומאושרים.. ועושים צעדים שמרתיעים אותי.

going2

New member
את נשמעת יותר מדי לחוצה...

תשחררי קצת, אני חושב שאת מנסה לחפש ישר את "האחד". אף אחד לא מושלם ואף אחד שתפגשי על ההתחלה לא יהיה מושלם בשבילך. תפסיקי לפסול אנשים על ההתחלה ואולי אז תפגשי מישהו רציני... בהצלחה :)

my song

New member
לא כתבתי מתוך לחץ

כתבתי מתוך עצב, והימאסות.. תובנות סופיות אחרי ה"דייט" שהיה לי אתמול.. כל אחד רוצה את ה"אחד", בנאדם אחד שבעיקר איתו טוב לו, ואני יודעת שאין דבר כזה מושלם, אני פוסלת מתוך רצון לא להתפשר כשאני רואה שהתקשורת נגיד לא זורמת.. אני משוחררת כשאני מכירה אנשים חדשים, ואז משם בעצם מתחיל הסיפור של אותם בנים..

avi1224

New member
היי שוב..

לא הייתי כלכך הרבה זמן על המחשב....................עוד אחד לא מוצלח, אז מה, גם לי היו כאלה..לחץ התכוונתי לא שאת לחוצה על למצוא מישהו, לחץ מהמצב עצמו שאת מרגישה ככה, תגדירי לי שוב איזה בעיה יש לך?.מה שתגידי לא הגיוני, את רק צריכה למצוא אחד נורמלי וזהו.

my song

New member
אז..

לא קיים עדיין ה"נורמלי" בשבילי. כולם בעצם נורמליים .. זה התחלות משמ גרועות ומרתיעות.. אני לא לחוצה מהמצב עצמו, פשוט ספגתי את כל המעגליות הזו הרבה זמן, ובחרתי להביע ולשתף כאן בכתב..

yoli

New member
דווקא אני מבינה אותך

לי יש חויה הפוכה דווקא.. שחשבתי שמישהו הוא בן אדם הוגן ,ישר ואמיתי וגיליתי שלא. וזה ממש פוגע , נתתי אימון,ואני יכולה להבין למה את לא נותנת אותה בקלות כזאת.. בעיקר בגלל שגם ככה זה התווסף לרשימה קודמת של פגיעות וזה ממש ממש מוגזם וקשה לחיות עם זה. אז ידידות?.. אולי לא . לקחת באיזי? כנראה שכן.

avi1224

New member
זה

לפעמים טוב לשתף אנשים נייטרלים במה שעובר עלייך, מנסיון שלי ופשוט אני מבין את מה שעובר עלייך. את צריכה להמשיך ולצאת ולטעות,להצליח, בסוף הכול גם יתחבר לך ותביני יותר טוב. אפשר להכיר אנשים "נורמליים" בכל מקום. בטוח שזה עשה לך טוב להוציא את מה שאת חושבת כאן ולחברות..מכאן כבר הכל יהיה יותר קל...בהצלחה.

תגובה

נכון. אל תכירי דרך האינטרנט, זה גם מאד מסוכן. הכירי במסגרות. השתתפי במסגרות שמענינות אותך, כמו חוגים ואוניברסיטה. שם גם תכירי אנשים עם שפה משותפת וגם תהיה לך מראש יותר קרבה אתם ונושאי שיחה. אל תיצרי קשרים באופן מלאכותי רק כדי שיהיה לך חבר, אלא צרי אותם מתוך חבה ואהבה. כשיש מישהו שנעים לך להיות ולדבר אתו, השקיעי בו ופתחי אתו עוד שיחות. התחילי מידידות וקרבי את הקשר בהדרגה לחברות. אל תמהרי עם המגע, התמקדי יותר בדבור ובהתענינות רגשית.

yoli

New member
אם כתבתם לי את זה

היה ממש חיבור . ככול שהחיבור יותר גדול ככה המכה גדולה ממש. ולצאת עם מישהו מהעבודה זה ממש מכה לדעתי.. כיאלו כול העולם יודע עליכם ומרכלים וכאלה. ומהלימודים... חחח איך לא היתי רוצה בחור מהתחום שלי... אומנות... מה עוד שהאזור הזה חדש לי אני לא מפה במקור, ועודהטיול להודו החזיר אותי עם כמה כאפות ככה ש.. עוד מתאושת..

למעלה