שיתוף

שיתוף

נגיעה קלה, רופפת בלב שלה היא למדה לא לבטוח באנשים יותר, כי הם פוגעים, היא נותנת להם הזדמנות, אבל לא נותנת לכולם לגעת באמת קשה לדעת מתי נוגעים בה באמת. אני פשוט הייתי בצד, אפילו לא חשבתי להכיר אותה. היא הזמינה אותי אליה. אז דיברנו, שעת לילה מאוחרת. ואני... כמו שאני, אם זה מרגיש נכון אני מרשה לעצמי עם האנשים המסוימים להיות פגיעה. והיא ראתה את זה. וקצת פחדתי אבל הייתה לי איתה תחושה שכבר זמן רב לא חשתי אותה, אם בכלל. אמון מוחלט. אמון רב יותר משיש לי בחברים שלי שאיתי כבר שנתיים. הידיעה הפנימית הברורה שאם אני אי פעם אבקש ממנה משהו היא קודם תגיד כן ורק אחר כך תשאל מה. אני אותו הדבר בעיניה. אין לה ספק שאני לעולם לא אפגע. היא יודעת בלי ספק בכלל שחצי מהזמן שלי בעולם אני מקדישה למחשבה איך לא לפגוע באנשים. ולאט לאט, בטבעיות קלילה, עם קסם מופלא, הרגשתי איך הלב שלי מתאחה... כשבן זוגה בא אלי ושאל אותי אם אני חושבת שהיא אוהבת אותו באמת, עמוק מהלב, לא כמו שהיא אוהבת את כולם, נזכרתי, שכשהייתה לי ההתלבטות הזאת, מתי היא אוהבת ממש מהלב ומתי היא פשוט אוהבת כי היא אוהבת את כולם, הבנתי שכל מה שצריך לעשות איתה זה דבר מאוד פשוט, להסתכל לה לתוך העיניים. אז שלחתי לה הודעה, שאני יודעת, כשאני מסתכלת לה בעיניים שאני עמוק בתוך הלב. אף אחד לא הצליח לעורר בי אמון כל כך חזק כמוה, בזמן כל כך קצר. היא ענתה לי שהיא מאושרת שהיא יודעת כמה שאני חשובה לה. היא עוררה בחיי שינויים כל כך מהותיים, גררה אותי מצל הפחדים שלי לאור של ההתמודדות. כשביקשתי ממנה עזרה בלהתמודד עם עצמי, היא אמרה לי שהיא לא יכולה. שרק אני יכולה לעזור לעצמי. עניתי לה שאין לי ספק בכך אבל אם יש מישהו שאני רוצה שיחזיק לי את היד ויראה לי איפה הנקודות החלשות שלי זאת היא. היו לי כבר מספיק אנשים בחיים שנכנסו והלכו, הם אף פעם לא נשארו. כשדיברתי איתה, שתינו הבנו שלא כמו בקלישאות, זה באמת נכון- אנשים נכנסים ויוצאים מחיינו כשזה הזמן. אז הסכמנו ליהנות אחת מהשנייה עד כמה שניתן. עכשיו אני מבינה, שאותה נגיעת קסם קלילה שאני נגעתי בה, היא נגעה בי.

ועוד קצת...

בהתחלה, כשרק הגעתי אליה לטיפולים, עוד חשבתי שזה לצורך טיפולים קוסמטים בלבד. תמימה... :) ואז התחלנו לדבר, מסתבר שאני פשוט שקופה בעיניה. לחלוטין. את כל ההצגות שלי היא רואה. ההצגות כל כך שקופות בעיניה שהיא הייתה בטוחה שכולם רואים את ההצגות האלה... הייתי צריכה להסביר לה שצריך קצת אינטליגנציה בכל זאת כדי לקלוט אותי. ההצגות שלי שקופות אבל עדיין רבים הם ה"נופלים בפח" שבכנות, הפח הזה נועד בסופו של דבר לי. זמן רב אני חושבת שאני בעצם מצילה את עצמי, כי הם לא רואים אותי ככה. איזו טעות. אני רק חונקת את עצמי. משקיעה אנרגיות עצומות כדי להסתיר אותי כי משום מה נתקע לי משהו בתוכנה שם, איזה באג שטוען שאם אני אראה להם ולו שמינית ממה שיש שם, הם יהרסו אותו. אני מרגישה כל כך הרבה חוסר ביטחון בעולם הזה, שאם אני לא אעמוד על המשמר... פשוט חבל עלי, יאכלו אותי חיה. לחשוב שמעולם לא הרגשתי בטוחה בעולם... ולמה? כי למדנו שכולם פוגעים בכולם? וכולנו בעצם רוצים את החופש להיות אנחנו, אבל אנחנו פוחדים, כי למדנו שאנחנו פשוט פוגעים זה בזה, גם אם אנחנו לא מתכוונים. אז מה מחזיק אותנו? התקווה. וכולנו רוצים לאהוב ולהיות נאהבים, ואז כל המסכות וההגנות. שכחנו כמה שהאהבה היא פשוטה, כל כך פשוטה שזה בלתי נתפס. כל עוד יש חיים יש תקווה. הפחד מלא ציפיות, האהבה היא חסרת ציפיות. סופשבוע רגוע.

arlot

New member
מקסים , ושבת שלום לך

האם הסיפור הזה הוא חוויה אישית? יפה מאוד ומלא רגש .

dgan

New member
../images/Emo24.gif מקסים, תודה על השיתוף

וברוכה הבאה
מה שמחזיק אותנו.. זו האהבה.. האהבה האמיתית ללא תנאים... האהבה שממלאה את מקומו של הפחד.. רק אהבה
מביאה אהבה
שבת שלום,

arlot

New member
אז כבר שבת שלום לכולם

ומזל טוב לי ליום ההולדת שלי , זהו הזקנתי בשנה והיום אני בן 28 ,ופעם ראשונה שזה ממש לא מזיז לי ורק משמח אותי ,למרות שהינה השלושים באות במהירות .

dgan

New member
מזל טוב ערן ../images/Emo65.gif../images/Emo39.gif../images/Emo77.gif

למרות 'משבר' גיל השלושים... אני עדיין חושבת שגיל שלושים נעים לי יותר מגיל 20... אני יודעת היום כל כך הרבה יותר ממה שידעתי אז.. יש מה לצפות... מאחלת לך שיתגשמו כל החלומות והרצונות שלך.. ויותר. שתגשים.. את כל מה שאתה בוחר ורוצה להגשים ותהנה מהדרך.. מהמסע. מזל טוב

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo49.gifארלוט../images/Emo65.gif../images/Emo77.gif../images/Emo9.gifככל שמפלס ה

גיל יעלה, כך תחוש שיותר ויותר אפשרויות אפשריות. אני אומרת זאת ממרומי 51 שנותי עלי אדמות ב'סיבוב הנוכחי'. בגיל 28 חושבים, שבגיל 30 מצלצלים הפעמונים והעולם עומד מלכת. אך לאחר שה-30 עובר, מבחינים שהעולם כמנהגו ממשיך בדרכו. ואז מתכוננים ל 40 וחושבים ששם 'תיפול ה
' אך לא, גם ה40 עובר הלאה בניחותא ובעצלתיים ואז מגיע לו ה 50 !בום! חצי מאה עברה! אך גם הוא עובר בקול דממה דקה והעולם כמנהגו נוהג וכל הזמן ישנן התחלות חדשות. כל יום הוא יום חדש, עם צפיה(או לאו
) ליום הבא אחריו
אני נוהגת לתת כמתנת יום הולדת את ספרו המקסים של ריצ'ארד באך "אין מקום רחוק מידיי" אם לא קנו לך אותו, לך תקנה
יומולדת שמייח
L&L TALYA

dgan

New member
גם אני אוהבת לתת את הספר הזה

במתנה... השבוע חברה הזכירה לי אותו... ואת מה שכתוב בו.. יום נעים, דגנית

dgan

New member
../images/Emo24.gif ושבת שלום ../images/Emo42.gif../images/Emo23.gif../images/Emo6.gif

arlot

New member
תודה דגנית את מתוקה אמיתית../images/Emo9.gif../images/Emo23.gif

הפחד והכאב

פשוט מדהים כמה מההחלטות שלי בחיי נובעות מהפחד. כמה נתתי לו להכריע בחיי. והכאב הזה... שתקוע לי שם בגרון, הכאב הזה שגורם לי לרצות לברוח, לא לתת לאף אחד להתקרב. כדי שאני לא אצטרך להגן על עצמי. הוא מחלחל בתוכי, בין כל הסדקים, ואני נותנת לו את הכוח, הכוח שנובע מהכאב והפחד של כל הזכרונות ההם, שהגוף שלי חש בצלקות שהם הותירו. הכי קל לברוח. ואני לא רוצה לברוח. אבל הכאב הזה, ששורף, מחלחל, זוחל לכל פינה אפשרית. והכוח בידיי, ואני יודעת את זה, אבל לפעמים כל כך נמאס להשתפר, להשתנות. אפילו שאני יודעת שזה בשביל עצמי. כי אני רוצה שלי יהיה טוב יותר. לתכנת את עצמי מחדש. כל המחשבות האלה שעדיין קיימות, אמנם פחות מבעבר אך עדיין כוחן הרסני ומפיל אותי. היכולת שלי לאהוב בצורה כל כך חזקה ונאמנה, והזיכרון של כל אלו שבאו וחלפו. של כל אלו ששיקרו. של כל אלו שנגעו והשאירו זיכרון של כאב מאחוריהם. הרצון להשאיר את כל זה בעבר. אבל התיאוריה יפה. השאלה היא מה עושים בפרקטיקה. "חברה" שלי פעם אמרה לי ש-כל עוד יש חיים יש תקווה. אז אני עדיין חיה. יש לי תקווה. עכשיו אני מרגישה את הרצון לעזרה חיצונית גדולה. אין לי מושג איזו אבל מעין "מכה" שתגרום לי לעשות צעד גדול קדימה. כל מה שאני רוצה זה חיבוק, עדיין, להרגיש סופסוף בטוחה. להניח לעצמי להיות אני. להניח לבכי לכאב לעצב. פשוט להיות. להפסיק לנסות להגן על עצמי. שייפסק הצורך לעמוד על המשמר... שוב הגוש הזה בחזה שחונק אותי... לעזאזל איתו. אני אמצא את הדרך, רק חבל שאני אומרת את זה כבר שנתיים... מגע הקסם

Tal_Ya_Tal

New member
פחד הוא רגש מאד עצמתי../images/Emo129.gifשהכל

נובע ממנו. רובינו פועלים מתוך הרגש הזה. על פי ה
"קורס בניסים" פחד – הוא מכלול כל הרגשות שאינן אהבה למעשה פחד הוא ההפך מאהבה. כפי שהחשיכה היא ההפך מאור. פחד הוא תוצר של האגו. הרצון לשלוט. התנגדות. חשש מהבלתי נודע. פחד הוא תמיד סימן למאמץ, הנוצר כל אימת שמה שאנו רוצים, סותר את מה שאנו עושים. תיקון הפחד הוא באחריותנו וקורה, כל אימת שאנו מאמינים שרצוננו עולה בקנה אחד עם הרצון האלוהי. שרצוננו עולה בקנה אחד עם הרצון האלוהי
כלומר, פחד הוא בעצם,ההיפוך של אהבה. אהבה מוחלטת כמובן. והיות שזהו רגש שכמעט אינו מוכר לנו, א-כ-ן, אף על פי שאנו מדברים לרוב על 'א-ה-ב-ה'
מה שאנו מדברים עליו בדרך כלל הוא משיכה, רכושנות, הרחבת תחושת הנפרדות. משהו שנובע מאגו. וזהו עדיין פחד! שהתחפש לכל מיני רגשות
כמו שה
קורס אומר, אי אפשר ללמד אהבה. אך אפשר להביא למודעות לנוכחות האהבה וכל אחד חווה אותה בדרכו שלו. החוויה היא אישית מאד. כמו כשמישהו לוגם מים, רק הוא יכול לאמר אם הם קרים או חמים עבורו. אותו דבר עם חווית הרגש הזה, האוניברסלי הקרוי 'א-ה-ב-ה" זוהי אהבה מוחלטת.האהבה שבראה את היקום L&L TALYA

די משעשע

לקרוא את תגובתך זו. על כך שהפחד הוא ההיפך מאהבה. נכון גם נכון. למה משעשע? כי אני, בערך מאז שאני זוכרת את עצמי, מגיל מאוד צעיר, אוהבת. אוהבת דרך המסך, אוהבת במציאות, אוהבת אהבה אמיתית. עם המתכון הכי פשוט והכי חזק- היתרונות עולים על החסרונות. משעשע אותי כביכול, שבן אדם כמוני שמחשיב את עצמו לאדם אוהב (אין תקופה בחיי שאין לי לפחות אדם אחד לאהוב כפי שאני יודעת), ועם זאת הפחד מכיל חלק כה נכבד מחייו. הגיע הזמן לעשות שינוי. פשוט כי האופציה השנייה לא באה בחשבון כלל. תודה

Tal_Ya_Tal

New member
היי../images/Emo42.gifמגע ה../images/Emo28.gif1../images/Emo51.gifעל שיתוף

יש לך מגע
גם עם המקלדת
בכל מקרה,הרגישות, הפגיעות, הצורך להתגונן, הצורך להשמר מפני ה'עולם הזה' לעמוד על המשמר, אחרת 'יאכלו אותך חיה' כולם כולם בעצם, נובעים מתוך השקפת עולם, הרואה את עצמנו כנפרדים האחד מן השני ואת העולם כמקום מסוכן לחיות בו. ככל שאנו חשים כך יותר, אנו יוצרים את ה'מציאות' הזאת יותר ויותר. היות שהחשיבה שלנו, היא זו היוצרת את האמונות, התפישות והרעיונות שלנו, והיות שכל מה שאנו חווים בעולם הפיזי הזה, הוא בעצם תוצאה של המחשבות, האמונות והתפישות שלנו, אם נשנה את דרך החשיבה הזאת, גם המציאות שאנו חווים תשתנה.
חז"לינו אמרו"סוף מעשה במחשבה תחילה"והכוונה היא, שכל 'מעשה יצירה' בעולם ה'גשמי' הוא מחשבה שהתגשמה. גוטאמה בודהה ("הנאור") אמר:"אתה מה שהנך חושב והופך להיות מה שחשבת".המחשבות שלנו, יוצרות אותנו ואת מה שאנו חווים. אנו משתנים מרגע לרגע... אם אנו הופכים להיות מה שחשבנו, אזי ככל שמחשבותינו משתנות מרגע אחד למשנהו, כך גם אנו משתנים. ברגע שאנו מפסיקים לחשוב כפי שחשבנו, אנו מפסיקים להיות תוצאה של מחשבותינו. אם מישהו חושב: "אני מסכן", באותו רגע, הוא הופך להיות מסכן. אם מישהו חושב: " אני פגיע", "אני חלש", "אני מותקף", "אוכלים אותי חי", זה מה שהוא הופך להיות. וזה קורה, מפני שקימת הנכונות להאמין שכל מה שאנו חושבים, זו האמת. אך באותה מידה גם, "מה שהנך מתנגד לו, הוא מה שתיהפך להיות". ככל שאנו מתנגדים לדבר מה, אנו מגבירים את השפעתו עלינו. התנגדות נובעת מפחד.
כאשר אנו מפחדים מדבר מה, אנו מעצימים את כוחו. פחד הוא אי נכונות לקבל את השונה. אולם מה שאיננו אוהבים אצל אחרים, הוא משהו שאנו מתכחשים לו אצל עצמנו. לכן, מה שאנו מתנגדים לו, הוא מה שנהפך להיות. ישנן רק שני רגשות בסיסים ביקום. שהכל נובע מהם. אהבה (ללא תנאי)ופחד. אהבה= הכל
פחד= לא-כלום
מטרת החיים בגוף הפיזי, היא: שינוי הפחד לביטוי של אהבה ללא תנאי. כיצד זה מתבצע? על ידי הגברת מקצב הרטיטות של גופינו ובניית גוף של אור באמצעות פעילות של אהבה, חמלה והרמוניה. על ידי קבלת הפחד בחיבה, בשלום ובאי-אלימות, הרגעת הפחד ושחרורו. L&L TALYA

arlot

New member
יצירה מפחד ויצירה מאהבה

טליה הסברת את העיניין יפה כל כך שלא צריך להוסיף דבר ,אני ממש מוקסם מהדרך הנקיה והברורה בה כתבת את הדברים ,ממש יפה ,תודה לך.

למעלה