שיתוף

רקמישהי

New member
שיתוף

הגעתי לרגע מוזר, (וכן אני יודעת שהפכתי אתכם לקבוצת תמיכה שלי. מצטערת על זה.) שבו לא אכפת לי.
זה רגע די מפחיד.
מאז שהתחלתי לכתוב פה (בעיקר לכתוב לפרוק פה את אשר על ליבי) התהליך ניהיה יותר מהיר פתאום. כי פתאום קלטתי שאני כבר יודעת לאן אני הולכת ואני סתם מתמהמהת. זה לא סימן שאלה, זה סימן קריאה. אני הולכת למקום מסויים ששם יהיה לי יותר טוב. כי כרגע לא טוב לי.
חשבתי הרבה על דברים שאמא שלי אמרה לי בשיחה ההיא, "מפריע לך כשרות? מפריע לך שבת?"
ואז הבנתי. שפשוט לא מפריע לי.
פעם המחשבה על לאכול ביום כיפור צמררה אותי. היום בכלל לא.
פעם המחשבה של לאכול "טרף" זעזעה אותי. היום? שום זכר.

גם לכם קרה הקטע הזה? שפתאום הבנתם שפשוט.. לא אכפת לכם יותר?

נ.ב: רק לי זה מוזר שכל הפרסומות למעלה בפורום מדברות על חזרה בתשובה/שידוכים לדתיים?

Unknown024

New member
רגע מוזר?

אני רואה את זה בתור רגע טוב. רגע שבו החלטת סופית מה את רוצה לעשות. לאחר ההבנה שאין אלוהים כבר אין חשש מחילול שבת. כבר אין חשש מאכילת לא כשר. זה פשוט לא מעניין! זה פשוט לא נושא. מצד אחד אין כייף לעשות עבירות, אך מצד שני אין חרטה על כך. זה כמו לעשות כל דבר אחר בחיים.

ברגע שאני הבנתי שכבר לא אכפת לי, שמחתי. שמחתי כי הבנתי סופית איפה אני רוצה לראות.

בהצלחה.

רקמישהי

New member
אני היחידה שנכנסה לסוג של פאניקה?

זה סוג של... האדמה רועדת פתאום.
אני לא יודעת אם יש אלוהים או אין אלוהים. הוא פשוט לא אישו פתאום.

Unknown024

New member
היחידה? לא הייתי אומר.

אני עצמי לא נכנסתי לפאניקה. כל השאר? אין לי מושג.
אבל מעניין אותי משהו. אם את לא סגורה אם יש אלוהים או אין, למה הוא לא אישו? למה אתה לא מפחדת מידו הארוכה, הקלשון, הגהינום וכל שאר ההפחדות?

רקמישהי

New member
להגיד אין אלוהים נשמע לי טוטאלי מדי

אני לא יודעת אם יש. אני לא יודעת אם אין.
יוצא לי משפטים כאלה של אנשים מאמינים, אבל אני לא מרגישה כזאת. אני באמת ובתמים לא מפחדת ממנו. גם אם הוא שם. אז אני יענש. ביג דיל. זה כמו איזה בריון שאתה כבר לא מפחד ממנו יותר. הוא שם. הוא קיים. אבל זה לא באמת מפריע לי. החיים שלי מתנהלים במקביל.

Unknown024

New member
המציאות היא בד"כ טוטאלית.

תשמחי עם השקט הנפשי שלך. לא כולם זוכים לזה.
מאחל לך בהצלחה :)

רקמישהי

New member
דווקא אחד הדברים שלמדתי

זה שהמציאות היא לא טוטאלית. לא שחור ולבן.
אני תמיד שומרת על הזכות לבוא ולהגיד טעיתי. אבל כרגע? אני לא באמת מאמינה באלוהים.

Sonic hedgehog

New member
נראה לי שזה קרה לעוד רבים וטובים כאן

חלק אפילו לא חשבו לצאת כשנכנסו או שלא היו מודעים למחשבות כאלו אצלם.

בהצלחה בדרך, זה בהחלט מפחיד לעשות שינויים אבל לדעתי וודאות עדיפה מאי וודאות.

נ.ב. נראה לי שהפרסומות מנותבות על ידי חיפושים ותחומי עניין משוערים על ידי גוגל לי הם כוללים שרותי תרגום וביטוח רפואי בארה"ב.

Sonic hedgehog

New member
אנסה שוב

- אני חושבת שהכניסה לפורום החישה את התהליך אצל רבים את חלק היא עודדה לצאת מבלי שהיו להם תוכניות כאלו כשנכנסו (אנחנו השפעה רעה
)

- לדעת ולהחליט זה קשה אבל גורם לתחושת הקלה בסופו של דבר.

- הפרסומות משתנות מאדם לאדם.

רקמישהי

New member
מצטערת על הטירטור.

לא יודעת כמה זה החיש. אבל ברגע שכתבתי פה הבנתי שזה באמת סופי. שזה עבר מהראש לכתב זה הפך לברור.
והפרסומות אצלי כנראה בעד שידוכים לדתיים. אירוני קצת...

that the way

New member
בהחלט קרה

זה אחד הרגעים המעניינים

פשוט מגלים שאין כלום מאחורי הפחדים שכ"כ גדלנו עליהם,

פשוט כלום אפטיות מוחלטת

תהני מהרגע :)

רקמישהי

New member
בעיקר מה שמפחיד אותי

זה שאני יאבד את זה.
אחד הדברים שאני מנסה "בדרך החוצה" לדאוג זה שאני לא יאבד את זה. להישאר אני בלי לפחד להשתנות אבל עדיין להישאר אני.
אם אני לא מפחדת, זה שבירת גבולות מטורפת. זה אין גבולות בכללללל. וזה מפחיד אותי. כי אני לא אדע איך לצאת מזה.

ועברו לי בראש עכשיו נחמנים מקפצים בתל אביב. "והעיקר והעיקר... לא לפחד כלל......"

that the way

New member
לפחד משינוי אני יכולה להזדהות

אבל בסוף זה רק מעשים זה לא באמת את.
אני בטוחה שאם תסתכלי בפנים תגלי שאת עדיין את גם אם את לא אוכלת כשר ולא שומרת שבת ופורצת גבולות.
אבל האני העצמי שלך זה את, וגם ההחלטה על פריצת הגבולות זאת את...

רקמישהי

New member
אז אני די דפוקה

אני משערת שזה גם חששות מי "מה השכנים יגידו" או במקרה שלי... המשפחה ><

that the way

New member
לא דפוקה - אמיצה

צריכים להיות אמיצים כדי לעשות שינוי בחיים

ד"א המשפחה והסביבה בסוף התרגלו, רק צריך קצת סבלנות

רקמישהי

New member
צריך ליהיות אמיצים אבל...

אני מפחדת שאני אפתח רגלים קרות פתאום ><
המשפחה שלי נוטה להתעסק בצלחת לו לה. הם ממש מוכשרים בזה. ורכלנים לא קטנים. סו....

למעלה