אמירו../images/Emo4.gif
מצטערת, יכול להיות שהגישות שלנו מאד שונות כלפי החיים. גם אני פעם הייתי בגישה שלך, פעם זה לפני בערך שלוש שנים. אני יודעת שאני לא אצליח להזיז אותך מהעיקרון של: " הטיפול באימי זה הדבר הכי חשוב בחיי". יותר מכך אני לא יודעת אם אתה מודע למה שאתה אומר? טוב נתחיל מהתחלה כי כמו שאתה היית מזועזע משהו מתגובתי ואף כועס גם אני מזועזעת מהגישה שלך שאמך והטיפול בה הוא מרכז חייך,אפילו אני כועסת לא באופן אישי אלא מהרעיון שסטודנט(גם אני זטודנטית) שחי עם חברה 8 שנים ואמור להמשיך בחייו ולחשוב על משפחה וילדים עסוק יותר בלטפל מאימו והולך כנגד כל דרכי הטבע האנושי. ולסיפור שלי, הורי התגרשו כשהייתי בת 15 בערך, לקחתי את זה מאד קשה אבל נמנעתי מלדבר על זה, את הכל סגרתי בתוכי בערך 8 שנים. ב-8 השנים האלה מצאתי את עצמי ילדה מאד בודדה מבחינה חברתית, הייתי ביישנית וסגורה ותמיד תמיד הצהרתי שאימי היא חברתי הטובה ביותר והיא האישה שאותה אני מעריצה. אימי כמובן עשתה הכל בשביל שאני ואף אחותי נהיה חלק מרכזי בחייה, והיא כמובן לא בחלה בכלום וסיפרה לנו הכל. מיותר לציין שהרעילה אותי כנגד אבי על דברים שעשה. עקב הכעס על הגירושים ועקב הטפטוף המאסיבי של אימי הפסדתי אבא שהוא אדם מאד מעניין ושאפשר ללמוד ממנו הרבה. את הכאב הדחקתי. הדחקתי המון. אמי נכנסה למשברים קטנים ואני מצאתי את עצמי ככל שיותר גדלתי הופכת ליועצת האישית שלה, תורמת מילות של פסיכולוגיה, לומדת אותה ואת נפשה ללא מודעות בכלל. כשהכרתי את חברי שהיום הוא בעלי, אימי נכנסה לדיכאון קליני, מאחר ואחותי עזבה כבר את הבית אני ואימי גרנו רק שתינו וכמובן שספגתי המון מהדיכאון ניסיתי לעזור לה בכל דרך אם זה בלהרגיע את כאבה וכעסה כלפי סבתי אם זה לנסות לדדרבן אותה לדבר. בנתיים צמחה לי אהבה קטנה בצד, אני אומרת בצד כי כמובן שדיכאונה של אימי לקח חלק נכבד ממרכיבי נפשי שהיו ועודם ריגישים. הייתי אז עוד בחורה שקטה המתקשה בתקשורת עם אנשים חדשים. בעלי הוא הדבר הכי טוב שקרה בחיי אבל דאז גם מה שהוביל אותי לצומת דרכים קשה מאד שלא הייתי מודעת לה. הדיכאון וההדרישות של אימי הלא גלויות ופעם אחת אף גלויה לא אשכח לעולם משפט שאמרה לי "_______ תוציאי אותי מזה" עניתי לה בקול חנוק משהו: "אני לא יכולה". זה עשה את שלו זה ועוד דברים, זה והעובדה שאמא שלי הייתה קרובה אליי ואני אלייה וזו הייתה סימביוזה חולנית לחלוטין. לבסוף נפלתי אני. קוראים לחרא הזה שתקף אותי התקפי חרדה. כאלה שהקפיאו לי את החיים למשך שנה וקצת. הגעתי למצב של חרדה לצאת מהבית, לקחתי סרוקסאט, הייתי בתהום בתקופה מסויימת, חשבתי להתאבד כי הרגשתי באיזה שהוא שלב שזה הדבר היחיד שיוציא אותי מהסבל. פחדתי על הקשר שלי עם בעלי. זה היה חור שחור. ולמזלי וזה משהו שכל חיי אנצור, הייתה לי קרן שמש בדמות פסיכולוגית קלינית מקצועית ברמה גבוהה. אני מפרגנת גם לעצמי על כך שנתתי לה את האפשרות לחדור לנפשי ונתתי לה לשנות לי כמה גישות בחיים ולהבין שזה אני קודם ורק אחר כך האחרים, גם אם מדובר באימי מולידתי.זה היה מהפךרציני עבורי.היה שלב שפחדתי שאפילו הפסיכולוגית שלי תוותר עליי תרים ידיים ותגיד אני לא יכולה. אבל אני והיא ביחד נתנו ידיים ועלינו חזרה מעל פני המים. ימים שלמים של בכי וחרדה התחלפו בעצמאות ובאושר שנולד לו. נאי לא אמשיך להלאות אותך בפרטיי חיי מה גם שזו אשכרה חשיפה כבדה ... אבל למדתי מזה המון ולמדתי שוב ושוב גם הרבה אחרי המשבר שלי שאני לא אתן לאמא שלי להרוס לי את חיי הנפש כי הם יקרים לי יותר מהכל. גם את החתונה שלי היא ניסתה להרוס כמובן לא עשתה זאת בצורה מודעת. התמכרה לכדורים "לא משהו רציני" עד היום היא בגמילה מהכדורים האלה ולמרות שהבטחתי לעצמי שלא אטפל בה ברור שעשיתי דברים והתקשרתי לחברות שלה ולפני חצי שנה דיברתי עם הפסיכיאטר שלה והלכתי לפגישה איתה לפני שבועיים, אני ואחותי. כי אתה צודק המצפון חייב להיות שקט. אני לא אומרת לרגע אל תעזור לה אבל ראבק תשים גבולות זה תוקע לך ולחברה שלך את החיים, אתה בעצמך אמרת. מה תעשה עם ילדים? תביא אותם לעולם וגם הם יגוייסו למטרה המרכזית: "לטפל באמא" . בן אדם אתה חי פעם אחת תשמור על עצמך החוזק הנפשי הזה מחר יכול להתמוטט לך, ואולי לא, אולאתה חזק דיו אבל עדיין מוותר על דברים שלא תוכל להנות מהם אחר באופן מלא. תן לך יותר מקום. זה מגיע לך ... אז זה סיפור שלי כתבתי אותו בשביל שאלי אתה ועוד כמה ילדים שמתיימרים לשנות את חיי אימם ולטפל בה עד מותה יבינו שצריך לשים לזה גבולות. לתת כן, לעזור כן, לשמוע כן אבל בחיים, בחיים לא להפוך את זה למרכז חייך, אין לך מושג ולו קל כמה שאתה פוגע בנפש הכי יקרה לך - אתה!!!!! אני