שיש או כיור

דאקי

New member
שיש או כיור

איפה כדאי לשים את הברז של המטבח לעשות עבורו חור בכיור או בשיש? שמעתי שאם עושים בשיש, מדובר באבן קיסק 4ס"מ, יכולות להיות בעיות סדקים בעתיד.... מה דעתכם במקצועית והאישית? דאקי

אלבה

New member
אין שום בעיה לקדוח באבן קיסר

אבל מה פתאום לקדוח בכיור??? אם הכיור לא מיועד להתקנת ברז גם אין לך איפה לקדוח בו, ואם הוא כן מיועד אז יש לו שוליים רחבים הוא כבר מגיע עם החור...

אני מעדיפה דוקא בקיר

בכיור המטבח משתמשים למטרות שדורשות מרווח גדול ואפשרות לתמרן מתחת לברז גם עם כלים גדולים כמו סירים, תבניות וכו'. כשהברז מותקן על השיש או על הכיור המרווח הזה מינימלי ולא נוח. זה כמובן פותר גם את בעית הקדיחה בפריטים יקרים שעלולים להנזק, אבל הסיבה העיקרית היא הנוחות בתיפקוד.

אמא יודעת הכל אבל...

היום כבר לא עושים ברזים בקיר, העולם עבר לברז פרח, ובאשר לנוחות אפשר ללכת על ברז נשלף! אין בעיה לקדוח באבן קיסר כמו שגם אין בעיה עם חור בכיור!!!

מה פירוש "לא עושים"?

כל אחד עושה בבית שלו מה בראש שלו ומה שנוח לו. זה שרוצים למכור לך ברז פרח כי זה מה שיש למוכר בחנות לא אומר שחייבים לקנות. דוקא החברות היוקרתיות של ברזים בעולם מיצרות ברזים משני הסוגים כי אנשים שחושבים לטווח רחוק ושמתכננים היטב כך שיהיה להם נוח, מעדיפים ברז בקיר. כפי שכתבתי בתשובה הקודמת שלי השיקול העיקרי הוא הנוחות. לא יודעת אם שמעת פעם מה חברה גדולה וידועה בארץ אומרת ללקוחות שרכשו אצלה ברז נשלף שהתקלקל. היא דורשת מהם לשלוח אותו אליהם לתיקון. כלומר להזמין שרברב, לקנות ברז חלופי, לבקש מהשרברב להחליף את הברז, לשלם לו, לארוז את הברז ולשלם גם עבור המשלוח אליהם. אותה חברה דרשה משרברב שאני מכירה שהתקין במטבח שלו בבית ברז נשלף ושהוא עצמו קונה מהם עשרות ברזים לשלוח להם גם את החשבונית. הוא שקונה מהם כמו עיר שלמה והם מכירים אותו.

במבינון

New member
כמה קשקשנים בפורום אחד???

מאיפה הסיפור הזה שאין כבר ברז קיר??? גם לחמת וגם ליועם ולכל חברה בשוק יש ברזי פרח וברזי קיר... הברזים מהקיר הם היותר זולים אבל לא תמיד. ואם כבר עלו המומחים וכתבו כאן על ברז נישלף אז תבדקו קודם בחנויות ואצל הספקים... הברזים הנישלפים הם עם כמות הבעיות הגדולה ביותר.. . ובאמת אני פותח לפחות פעם ביום את הפורום הזה וניתקל כאן בתשובות לא מיקצועיות של חבורת משועממים.... אז בבקשה אם אתם לא יודעים או לא מבינים תעברו לפורום גינון שם הנזקים שתיגרמו פחות יקרים. ערן.

למעלה