שיר עם נר..

שיר עם נר..

אני מחפש שירים המכילים את המילה נר עד עכשיו יש לי את ´נר לי דקיק´ ו´דרכנו´ האם ישנם עוד שירים שכאלו?

ilovemusic

New member
לא צריך

שתדליקו לי נר - הקליק וגם לילה לילה ("נומי, נומי - כבי את הנר)

קוליפון

New member
נרות בשירים......

1. "שיר שבת" - מוטי פליישר וצוות "הג´אמבו" - "נשינו היפות תדלקנה הנרות, ואני נברך על החלה...." 2. "נר ראשון של חנוכה" - נעמי שמר - "נר ראשון של חנוכה, לי יאיר בחשכה נר שני כמו חבר....." 3. "בואו נדליק נר" - שרית חדד - "אז בואו ונדליק ביחד נר....." 4. "הנרות הללו" - "על הניסים ועל הנפלאות......." 5. "אהובת הספן" - ריטה - "נר אחד ברוח שאינו כבה......."

סאביבית

New member
לכבוד החנוכה אני *סאביבונית*../images/Emo24.gif

נר על החלון - סטלה מאריס
אהבה אסורה - זהבה בן : הנה בוקר כיביתי את הנר
איך הוא שר - דני רובס : מרחוק הוא שומע תפילות, בית הכנסת מלא הנרות הדולקים ריח ערב שבת שוב עולה
בואו ונדליק ביחד ננננננננררררררררררררררררררררר
עולה עולה - יזהר כהן: והשיר גובר בינתיים, מקרב את הלבבות, מלאכים פורשים כנפיים ונדלקים הנרות. וכמובן שלל שירי חנוכה :
נרותי הזעירים
מי זה הדליק נרות רבים
ימי החנוכה : האירו, הדליקו, נרות חנוכה רבים...
נר לי
אבי הדליק נרות לי ושמש לו אבוקה. יודעים אתם לכבוד מה? לכבוד החנוכה.

lexigali

New member
להלן שפע שירי נרות:

1. קול אורלוגין - מנוסי/זראי ("בפונדקים דועך הנר") 2. נרותי הזעירים - ר.אבינועם/עממי 3. לכבוד החנוכה - ביאליק/עממי ("אבי הדליק נרות לי...") 4. חנוכיה יפהפיה - קיפניס/עממי (..."שני נרות לי יש") 5. שימו שמן - קיפניס/עממי (..."נרות הדליקו, יהי אור בבית") 6. חנוכה חנוכה - קיפניס/עממי ("על כל קיר נר מזהיר...") 7. ימי החנוכה - אברונין/עממי ("האירו, הדליקו נרות חנוכה רבים") 8. מי זה הדליק - קיפניס/עממי ("מי זה הדליק נרות דקים ככוכבים ברום?") 9. לו יהי - נעמי שמר ("אור נרות החג רועד") 10. הצריף הרעוע - יש שם משהו עם אור נר שמהבהב בחלון

trilliane

Well-known member
מנהל
בדיוק רציתי להזכיר את "הצריף הקטן"

(זה השם הנכון של השיר) שיר שמזכיר לי את "המגדלור" (אבל טיפה שונה). הטרגדיה על הבחור שהלך לים בעוד אהובתו נשארת מאחור, הוא ביקש ממנה לשים נר על החלון כדי שידע שהיא מחכה לו. בלילה בו חזר הבחורה נרדמה, הנר כבה, והבחור חזר לים... אכן, טרגדיה. לצערי אין עלי את המילים כרגע, אבל יש לי בחיפה, אז אני יכולה להקליד אם יש צורך.

קוליפון

New member
איך שכחתי את....

"נר בחלונך" של להקת פיקוד הצפון מתוך התכנית: "תן חיוך", הסולן הוא דני בן ישראל. "אל נא ראשך, אל נא תרכיני ביגון הגדוד מכיר את כל המשעולים, את הנר הדליקי בחלון, בחלון הוא יאיר את הדרך לי."

ואת זה אני רציתי להוסיף

חשבתי שרק ותיקים זוכרים.. שיר מקסים.. מקסים שרה לי "את הנר הדליקי בחלון, בחלון! הוא יאיר את הדרך לי." ורק הערת ביניים כי איבדתי את השרשור ההוא... סיפרתי לכם מי היה אמן אורח בבר המצווה של הבן יקיר לי לפני ... אופס הרבה שנים? הוא ולא אחר.. דני בן ישראל.וזה לא היה מתוכנן.. הוא בא בהפתעה. נתן הופעה חמודה, בניגוד לצפיות של כמה אנשים באולם אפילו לא עשה שירים גסים, אמר שכשיש ילדים במקום הוא נמנע. לעומת זאת הואלתי להזכיר לו שיר שאני עד היום אוהבת מאוד. "יורונה" והוא שר לי אותו.. בהפסקות כי לא זכר את המילים. בהפסקה כשהלך לאכול , כתבתי לו א תה מילים על חתיכת ניר.. ודני לא ויתר, עלה .. שר לי את השיר מן ההתחלה ועד הסוף.. ורק אז יצא לדרכו.וגם את שיר הנר, וגם את כוכב הצפון המפורסם שר לנו באותו ערב בלתי נשכח.. אגב את התקליט "תן חיוך " יש לי באוסף.. מהדורה מוקטנת של עטיפת תקליט

על גב התקליט כתוב וגם חידה בפנים.

נר בחלונך: ג. פיפר, ד. מנוסי. חברי הלהקה אגב: אשל אלישבע דני בן ישראל גולאצה נצחיה גלזר מנשה ונטורה יעקב כץ נורית לוי יורם פארי אלדד פלדמן אריה ציגמן גדי קלמנטינובסקי צפורה קרונזון גיורא. במאי התוכנית תן חיוך.. לא תאמינו.. אופס.. אולי נעשה מזה חידה .. הנה: מי היה הבמאי, מי על בימוי הפזמונים? ומי על התפאורה... אגב תן חיוך היתה תוכנית מספר 12 של להקת פיקודוס צפונס.

אני בטוחה שלא תתאמצי לזהות אחד

גדי ציגלמן .. אילו ראית את התמונה.. הוא איש מצחיק מאוד.. מצחיק מאוד.. ברובות הימים עסק בעבודות שונות ומשונות.. היה צלם חתונות, מציל, ג´יגולו מזדקן, ומה לא בעצם. ודני בן ישראל, ישב (אולי עדין) שנים ארוכות בניכר אולי בגלל זה לא שמעת עליו. היה לו מין קמבאק מפוקפק לפני שנים עם תקליט שירים גסים שעשה.. לא משהו שהייתי גאה לשים על הקורות חיים כמובן. ונדמה לי שאחר כך, בשנים האחרונות, היה נסיון לעוד תקליט נורמאלי.. אבל כבר ממש לא בטוחה.. ורגע איפה תותחי הפורום? אף אחד לא פותר חידות כאן? אני בטוחה שיש למי מכם את הידע הנדרש.

יו ועוד מעט יפוג זמנה של החידה

על פי חוקי הרשף... אי לכך .. תזכורת.... מי ביים .. מי העמיד.. ומי תפאר?

סאביבית

New member
חכי לקוליפון, הוא בטח יגיע בקרוב

ובטוח ידע את כל התשובות. זמן הרשף הוא 24 שעות, אז יש לו מספיק זמן להופיע. חוץ מזה , הרשף נסע, אז אנחנו מ-ת-פ-ר-ע-י-ם
.

קוליפון

New member
"תן חיוך" - להקת פיקוד הצפון

במאי המערכונים: יהורם גאון. בימאי פיזמונים: דני ליטאי (עבודת הבימוי הראשונה שלו עם להקות צבאיות). אחראי על המוסיקה: אריה לבנון.

../images/Emo79.gif../images/Emo47.gif../images/Emo127.gifהיה שווה לחכות.. אכן

רק שכחת לענות מי על התפאורה.. ובכל אחד משני התפאורנים הוא לא אחר מאשר: יגאל תומרקין.. תראו תראו מה שהגדולים עשו פעם. השני אגב הוא עזריאל פולני. מלבד נר בחלונך , ישנם בתקליט השירים הבאים: לילה מסוכן שיר המנדרין חמשה ספנים י-יה טוב המפקד החדש מדוע זה? המאמצות ותן חיוך. בקיצור אחלה תקליט.

קוליפון

New member
חוץ מ"נר בחלונך"

אף שיר הוא לא ממש להיט, אולי גם "שיר המאמצות" יכול לשרוד את השנים, אבל שר השירים צולעים משהו (וגם נשמעים לא משהו)

למעלה