שיר עם נר..

קוליפון

New member
גדי ציגלמן הוא

גדי יגיל ואלישבע אשל (לימים אושרת) היא אחת הבוסיות שלי

התמ-ים

New member
הצריף הקטן

התדעו את הצריף הרעוע, הניצב על החוף כה בודד? התדעו, חבריה, לספר, בגלל מה כה עזוב ועצוב הוא עומד? זה שנים לא דרכה בו כף רגל רק שחפים מתכנסים בסערה. אך אומרים כי מזמן, בצריפון הקטן גר מלח ואיתו נערה. הם חיו בשמחה ובאושר, הירח האיר את לילם והשמש זרח על ילדה ומלח עד אשר שוב קרא לו הים. הוא אמר העלי נר כל ערב והציבי אותו בחלון, והיה כי אחזור, ואראה את האור ואדע: את בצריף הקטון. הוא הפליג בספינה אל האופק, מחכה הנערה עד אין קץ ובצריף הבודד, עת הערב יורד, נר קטן בחלון מנצנץ. כך עברו השנים בתוחלת, עד בלילה גשום וסוער נרדמה הילדה, והנר לידה - והרוח כיבה את הנר! בו בלילה ספינה מתקרבת ועליה ניצב המלח; אך לשוא הוא משקיף, כי אין אור שם בצריף הוא חזר אל הים והלך יש אומרים: הוא מצא לו אחרת, יש אומרים: במצולות הוא טבע; הילדה על החוף עוד חכתה, ולבסוף דעכה, כמו הנר שכבה. ומאז ריק הצריף הרעוע, רק שחפים בו צורחים ביגון; אך בלילה סערה, עת הרוח קרה, אור של נר מהבהב בחלון... במקור בצעה את השיר רבקה זהר, עפרה חזה חדשה אותו במסגרת פרוייקט "שירי מולדת" שלה.

זה השיר שהכי אהבתי בתוך ילדה

כל כך, כל כך, כל כך עצוב תמיד אהבתי שירים עם סיפור מאחורה. היום עם המודעות הפמניסטית שלי אני כמובן לא מעריכה ממש את הסיפור אבל זה עדיין מרגש ועצוב וממש ממש יפה.

קוליפון

New member
רבקה רז הופיעה במיטב מחזות

הזמר של שנות השישים והשבעים: "גברתי הנאווה", "אוליבר", "המלך ואני", "בוסתן ספרדי", "חזרה כללית" ועוד. היא גם השתתפה בהפקה האחרונה של "כנר על הגג" עם טופול.

סליחה, אבל זה שיר קצת דבילי...

מה זה הסיכום המטומטם הזה... נר בחלון על תקן מגדלור? כבר אין קברניט בספינה? ואפשר מהים לראות את הנר שבחלון? ועל סיכום כזה קובעים גורלות? הנר לא דולק אז הוא הולך המלח הטיפש? והילדה - נערה? היא בכלל קטינה כנראה, לכן גרו כל כך לבד... ומה היא דועכת? בגלל המלח הטיפש? אני חושב שעל השיר הזה כתב דן אלמגור את השיר הפרודי (כן כן, למרות ששרים אותו ברצינות תהומית, זו פרודיה !!) "המגדלור" זוכרים מה קורה שם? מאיר לו אור מתוך השחור, ואחר כך, כשכבה האור, הוא מצא אותה כשלבה שחור כגוש פחם? ואז הוא חופן את הלב שלה, (כנראה החליף לו בטריה) והוא שוב מאיר....??? הזהרו משירי מלחים ונערות שמעורב בהם מגדלור !!!

../images/Emo9.gif

תודה רבה לכולכם

ramil

New member
שלא לדבר על השירים של יובל מס-נר

והספרים של ברנר.

למעלה