שיר למחשבה...

שיר למחשבה...

אני ממליצה לכולם להורים את השיר של אהוד בנאי ומזה כהן בשם האונס או ממי. אני מחפשת את מלות השיר וברגע שאמצא אני אצרף. מה שלום כולם. מזמן לא הגבתי לא היה לי זמן. אגב כולם החליפו ערכות מגן:). יאללה חג שמח.

אין לי את המילים כתובות אבל

יש לי את השיר אם את רוצה.. אני דווקא מחפש את ההצגה שהשיר הזה הוא חלק מתוכה ("מאמי"?)

אני אשמח לדעת פרטים על ההצגה

כי בינתיים לא ידוע לי שום דבר עליה מלבד השם.. דרך אגב, זה נכון שגנזו אותה מסיבות פוליטיות (או אחרות)?

מאחר שממילא משעמם לי היום אז הנה..

הנה המילים: פלסטיני (אהוד בנאי): "מאמי יא מאמי / תפתחי את הרגליים לשבעה מדוכאים / שבעה פלסטינאים מאמי יא מאמי / תפתחי את הרגליים לשבעה מדוכאים / שבעה פלסטינאים עשרים שנות כיבוש / יותר לא נמתין / בזיקפה ובזרע נגאל את פלסטין עשרים שנות כיבוש / יותר לא נמתין / בזיקפה ובזרע נגאל את פלסטין" מאמי (מזי כהן): "הקשיבו / עוד רגע / לפני שאתם מורידים את המכנסיים ישמעאל ויצחק / אחים היו / ואב לנו אחד בשמיים הולידו אתכם במחנה פליטים / חם בקיץ / בחורף קר הולידו אותי בעיירת פיתוח / נולדנו אותו הדבר כמו פועל ערבי ניצלו אותי / בתחנת הדלק מעבר לדלפק אתם התבאסתם / גם אני התבאסתי / אין אחד שלא נדפק" פלסטיני: "מאמי יא מאמי / סיפורך העצוב / הכניס דיכאון בליבנו רק שאין ברירה / נחושים אנחנו / הלילה נגאל את כבודנו גירשת את ילדינו / בשם הדמוגרפיה גזלת את שדותינו / בשם הגיאוגרפיה סגרת את בתי הספר / בשם הפדגוגיה קראת לנו ´נאצים´ ו´ג´וקים´ / מתוך דמגוגיה נדפוק אותך / מאמי יא מאמי / מתוך אידיאולוגיה מאמי יא מאמי / תפתחי את הרגליים לשבעה מדוכאים / שבעה פלסטינאים מאמי יא מאמי / תפתחי את הרגליים לשבעה מדוכאים / שבעה פלסטינאים עשרים שנות כיבוש / יותר לא נמתין / בזיקפה ובזרע נגאל את פלסטין עשרים שנות כיבוש / יותר לא נמתין / בזיקפה ובזרע נגאל את פלסטין" מאמי: "הקשיבו / עוד רגע / לפני שאתם מורידים את המכנסיים ישמעאל ויצחק / אחים היו / ואב לנו אחד בשמיים לא ידי הילדה שלי גירשו את ילדיכם לא הפה שלי / שהיה חתום / אמר ´ג´וקים´ עליכם לא הרגליים העייפות שלי / צעדו בחברון ובשכם ולא בעלי בכיסא הגלגלים הוא הסיוט הציוני שלכם" פלסטיני: "מאמי יא מאמי / נדפוק אם נדפקנו השליטים שלך הם הטרגדיה שלנו מאמי יא מאמי / נדפוק אם נדפקנו השליטים שלך הם הטרגדיה שלנו העם הפלסטיני שואף לחופשי / אל תקחי את האונס באופן אישי עשרים שנות כיבוש / יותר לא נמתין / בזיקפה ובזרע נגאל את פלשתין בזיקפה ובזרע נגאל את פלשתין"

all

New member
ערכת מגן??????

אין לי ומעולם לא הייתה. אני מעדיף למות עם הכלבים שלי מאשר לראות אותם מתים ולהישאר חיי. והשיר, ממש געוני, משקף מאוד את הלך הרוח בציבור הפלסטינאי - אין פשרות!! מלחמה עד האחרון שבהם, במהלכה הם יפגעו באשם או בלא אשם, באיש או אישה, ילד או ילדה. ללא רובה בסכין, ללא סכין במקל, אז גם עונס של אישה הופך לחלק מהלחימה. שיר מצויין לתערוכת הפיגוע באפרופו!

השיר משקף יפה מאד גם עוד דברים..

הוא משקף את חוסר היכולת של הציבור הישראלי לקחת אחריות על מצבם של הפלשתינים. כולם אומרים: "אבל מה אתם רוצים?? זה לא אני!", ובינתיים הפלשתינים ממשיכים להירקב במחנות פליטים ולאיש לא איכפת, וגם רוב האנשים שאיכפת להם יושבים בשקט. מעניין מתי תבוא כאן ההודאה הבלתי נמנעת, שאלמלא הטרור הפלשתיני - שום ישראלי לא היה שם לב למצב שלהם גם בעוד 100 שנים.. - והאחריות כלפי 700,000 פלשתינים שגורשו או ברחו מגבולות ישראל - זה כבר בכלל חזון אחרית הימים..

all

New member
אינני מסכים איתך

בעבר עזרתי (בלי פורומים, בלי עיתונות, סתם ככה). אבל היום??????? נסה לתאר לעצמך כלב תוקפן שגוסס, מצד אחד אתה מת לעזור לו, מצד שני אתה יודע שאם בן-אדם יתקרב אליו, הבן-אדם הזה מת. אז הכלב גוסס, הבן-אדם מסתכל עליו ממרחק בטחון וליבו נקרע בקרבו. ואין מה לעשות. או שהכלב יפסיק להיות תוקפן, יקבל את העזרה גם אם היא תכאיב ותשפיל אותו, או שימות.

all

New member
ושוב אינני מסכים איתך

לא על הציבור הישראלי לקחת אחריות על מצב העם הפלסטינאי, לא על הציבור האמריקאי, מצרי, סעודי או כל ציבור אחר. על הציבור הפלסטינאי לקחת אחריות על המצב של עצמו. לקחת את האחריות ולקבל את הדין על כך! מאז 1920 (אם לא לפני) הם בחרו בלחימה וטרור, מבחינתי זו בחירה לגיטימית, כל עוד הם גם לוקחים בחשבון את המחיר שהם ישלמו! והמחיר הוא קורבנות בחיים משני הצדדים, המחיר הוא חיי עוני, המחיר הוא בידוד עולמי. ובנוסף לכך שום עזרה או סיוע מסוג כלשהו - "אין עזרה למי שמנסה לחסל אותך, גם אם הוא נפגע וכואב לו!!!

עדיין לא ממש ענית לי....

תנסה לענות על השאלה הבאה, ורק עליה: בלי הפיגועים והטרור מצד הפלשתינים (כולל האינתיפאדה הראשונה) - האם לדעתך מישהו כאן היה שם עליהם?

all

New member
האמת

אינני יודע. מאידך, אני יודע ש-"גנדי", קיבל את עצמאות הודו, כן הודו ולא כמה רצועות אדמה עלובות פה ושם, בעזרת שביתת רעב ותו לא! בעזרת שביתת רעב וחוסר אלימות מוחלט, אבל מוחט בהחלט, גנדי השיג את כל מה שכל המחתרות ההודיות שרצחו/התעבדו והרסו במשך עשרות שנים לא השיגו. ושוב, אני אומר לך בכל הכנות! לא אכפת לי איך יקראו לחבל ארץ זה או אחר - פלסטין/ יהודה ושומרון או חג´גוגו. לא אכפת לי איזה ציור יהיה על מכונית המשטרה שמחלקת קנסות חניה שם. כל עוד אני יודע שאני יכול להסתובב שם מבלי שמישהו יפגע בי בגלל שאני יהודי. מאידך, ברגע שאני יודע שהם יפגעו בי, רק בשל היותי יהודי! אני לא רוצה שום הסכם או שלום איתם. אני רוצה איתם מלחמה, עד הסוף המר! כי אני רוצה שאנשים כאלו ורעיונות/דעות כאלו יחדלו להתקיים בעולם! אני לא מקבל גזענות בשום תנאי!!!! כל השמאלנים שדורשים להוציא יהודים מהשטחים רק בגלל שהם יהודים, הם גזענים עלובים!!!! וכל הימנים שדורשים להוציא מפה את הערבים, גם הם גזענים עלובים!!!!

תודה

עופר מותק תודה.. ויחי השעמום ואלל תתעשת ותפסיק להיות פראנואיד.. לא כולנו רוצחים.. לא כולנו שונאים אותך.. ולא כל הערבים רעים תפסיק להיות מרובע..

לא אמרתי כל כל כל כל כל כל..

ולא אמרתי רעים, ובוודאי לא "כולם רוצחים". אף אחד לא שמע ממני משפט כזה וקשה לי להאמין שמישהו אי פעם ישמע. ברור שלא חסרים ערבים ששואפים בדיוק כמוני לשלום ולשלווה.. אבל מה לעשות.. בכל זאת יש צדק בתמצית דבריו של ALL. ותחשבי על זה.

ועוד משהו בשביל ילדונת..

מה הסיכויים שלי להיכנס לכפר ערבי בשטחים (לא בישראל!) ולצאת משם חי? קרוב לאפס, נכון? ומה הסיכויים של ערבי מהשטחים להיכנס ליישוב יהודי ולעבוד בו? (מובן מאליו שהוא יצא חי כמעט בכל מקרה, מקסימום מישהו יקלל אותו..) ברור שאפשר למצוא להתנהגויות האלה רקע וסיבות, אבל חבל להכחיש את העובדות... אנחנו אמנם לא מושלמים, אבל בכל זאת לפלסטינים יש מה ללמוד מאיתנו. אני מחכה ליום שבו הפלסטינים יתחילו לאמר: "אנחנו לא רוצים לרדת לרמה שלהם".. המשטרה הפלשתינית פיזרה היום הפגנות באש חיה. בין ההרוגים ילד בן 13. חוץ מזה שהרשות אסרה לצלם את המהומות, מעניין אם מישהו אצלם יחקור ויחפש את השוטר שירה בילד. אני מחכה לשמוע על פתיחת וועדת חקירה ממלכתית, ורוצה לראות את החכי"ם הערבים "שלנו" בהלוויה.

all

New member
אני זורק לאנשים את האמת לפנים

אני עושה את זה לכולם. זה כואב, זה מרגיז, לפעמים אפילו גורר אלימות פיזית כלפיי. ואני כותב בפורום הזה, רק ע"מ שהפלסטינים יפקחו את העייניים ויפסיקו להיות שופרות ריקים של...ארבע רגליים טוב, שתי רגליים רע(ציטוט מ-חוות החיות של אורוול). יש המון עמים שסבלו סבל רב - "אינדיאנים"-השמדת עם כמעט טוטלית. ארמנים, כורדים, יהודים, צוענים עברו השמדת עם חלקית. קושים נמכרו לעבדות, נרצחו הושפלו, עונו ורק אלוהים יודע מה לא. אבל הפלסטינאים?????????? ממש לא!!!!!!!! אז כמה אלפים נהרגו במלחמה שהם בעצמם התחילו. אז כמה עשרות אלפים גורשו בגלל מלחמה שהם בעצמם התחילו. אז חלק מהם חיים במחנות פליטים, בגלל שכל המדינות שאמרו להם, אל תחתמו על שלום, אנחנו נבוא ונטחן למענכם את מדינת ישראל, לא נותנים להם אזרחות לאחר שלא הצליחו במעשה הטחינה ההוא. הם לא סבלו כלום!!!!!!!! הם מרגישים מסכנים כי כולם אומרים להם שהם מסכנים, שדפקו אותם! ומרגש המסכנות הזה נובע ים של הרס, הרס כלפי עצמם, הרס כלפי כל מה שסביבם! חברים תפסיקו את הטרור, המסכנות וההרס, תתחילו לחיות, לבנות, להיות עם כשאר העמים. ותראו איך אתם מקבלים בלי טיפת בעיה את כל השטחים, מדינה ריבונית, וכל מה שבא לכם. תמשיכו את הטרור, תקבלו את מה שהאינדיאנים קיבלו, האמריקאים יודעים איך עושים את זה. ובעבר הם עשו את זה בלי שום סיבה. הקיצר, די עם המסכנות הזו, בזכות זה שהמלחמה פרצה כמה שנים לאחר שניסו להשמיד אותנו, אתם לא קיבלתם אפילו 1% ממה שהגיע לכם!!!!

ברוב הנקודות אתה די צודק,

רק תרשה לי לתקן כמה סעיפים: א. לא עשרות אלפים גורשו משטח ישראל, אלא למעלה מ- 700,000 בני אדם שהפכו לפליטים וכיום הם בסביבות 4 מליון או יותר. ב. כשאתה אומר "הם", כאילו מדובר בגוף אחד, מלוכד ומסודר, שתמיד דעתו היתה ונשארה אחידה, אתה שוכח שמדובר באוסף של תושבים שלא היתה להם שום מערכת שלטון מסודרת ושום דובר משלהם. כל כפר היה יחידה בפני עצמה, ולעיתים קרובות כפר מסויים היה נותן חסות ללוחמים יהודים, בעוד הכפר הסמוך היה מעורב בפעולות עויינות! רק מאז שערפאת "הומלך" ע"י ישראל וארה"ב, יש להם משהו כזה, וגם הוא לא פועל בדיוק כמו ראש מדינה. עדיין חוק השבט פועל שם הרבה יותר מאשר שלטון החוק, ערפאת נאבק בכוח באירגוני אופוזיציה כדי לבסס את שלטונו (ולא בהצלחה יתרה) ועדיין רוב האנשים שם מאמינים שאין מחיר תמורת אדמה, לא כסף ואפילו לא חיי אדם.

all

New member
אין לי מושג על מה המספרים מבוססים

מפקד האוכלוסין של המנדט הבריטי?? האוביקטיביות של ערפאת?? האוביקטיביות של מדינת ישראל?? כל אחד מחזיק במספרים שונים לחלוטין ולא ארד לפרטים. אבל מלחמה היא כמו קזינו, אתה בא להמר, אתה מהמש שם על משהו ומקווה לזכות שם במשהו. הערבים הימרו על אדמתם והפסידו אותה! וכשאתה מפסיד בקזינו, זה לא ל-"בינתיים", זה לצמיתות!!! יחד עם זה, הם לקחו המון דם בתמורה (10% ממדינת ישראל נהרג באותה מלחמה)! וכפי שאת זה לא ניתן להחזיר, גם את זה לא ניתן להחזיר. והחלום של חוק השבות יגיע ביחד עם תחית המתים, לא לפני כן.

למעלה