שיר ליום

שיר ליום

נפתלי הדג
"כי אם נפתלי לא יבוא אל הים, הים יבוא לנפתלי"
מילים: ברי סחרוף
לחן: ברי סחרוף ורע מוכיח
רצועה מספר 8 מתוך אלבום הסולו השני של ברי, "סימנים של חולשה".
נהוג להגיד שהשיר מדבר על סיפור אמיתי, וברי כתב אותו על ילד אוטיסט שלא מצליח להשתלב בחברה
ניתוח נחמד מאוד ניתן למצוא אלצנו בפורום, בלינק שצירפתי
אתם מוזמנים לדרג את השיר, להוסיף את המשפט האהוב עליכם, להעלות אסוציאציות או פרטים מעניינים ולשתף אותנו במחשבותיכם על השיר
מילות השיר: הנה נפתלי נפתלי הדג הפה קצת פתוח לא מוציא אף מילה מתחת לפוני עיניים כחולות הרופא אמר שהטבע עושה טעויות וכולם הסתכלו עליו וצחקו מבוקר עד ערב עושה פרצופים מתבלבל בידיים מלכלך ת'סדינים וכולם הסתכלו עליו וצחקו כולם צחקו עליו והתרחקו קשה, קשה להיות בנאדם נפתלי רוצה לחזור אל הים לפעמים קירות חשופים זה מראה מלבב כמו מסך שקוף שמכסה את הפגמים חיוך שמתוח עד כאב בעולם המופלא ללא מלים שקט, שקט שאפשר למשש כחול בעניים זה מה שיש קשה, קשה להיות בנאדם נפתלי רוצה לחזור אל הים

4.5

תמיד אמרתי שהשיר הזה צריך להיות מבוצע בהופעות, עד ששמעתי אותו בהופעה של רע וברי ומיד השתכנעתי בצדקתי. שיר גדול, הבנתי שהוא עוד לא הופיע אחרי שכתבתי את העדכון השבועי, והבנתי שמחדל כזה לא יכול להתקיים. משפט אהוב? "לפעמים קירות חשופים זה מראה מלבב"

4

זה שיר די נחמד וזה, אבל משו במוזיקת פתיחה שלו מצליח להפחיד אותי כל פעם מחדש, לא ברור למה..

Bari west

New member
5

זה שיר כל כך מדכא,מרגש,יפהפיה.כבר שאני שומעת את ההתחלה שלו אני בוכה,אבל הסוף שלו קצת הזוי,שומעים מישהו מדבר ומישהו עושה צליל מגניב בגיטרה

המממ

New member
4.5

"קשה, קשה להיות בנאדם" משפט שאני משתמשת בו המונים. לילה טוב ושקט שיהיה לנו!

4

שיר ענק ומרגש שבאמת מצליח לגעת בכל פעם ולהעביר את התחושות הציטוט: "שקט, שקט שאפשר למשש כחול בעניים זה מה שיש" שורה ציורית וענקית מזכירה לי מאוד את מאיר אריאל. בכלל לדיסק יש אצלי מקום של כבוד - ליווה אותי חלק גדול מהשרות הצבאי...

ולדמן

New member
5-

"קשה,קשה להיות בנאדם"-משפט גדול. מעניין להשוות את השיר עם "דניאל ג'וק" של רמי פורטיס,מתוך "שוטר פושע והענק הלוחש" שיצא באותה שנה של "סימנים של חולשה" ושגם מדבר על ילד אוטיסט.

J a M i T i

New member
../images/Emo42.gifאני מסכימה עם מדהים,.

"חיוך שמתוח עד כאב בעולם המופלא ללא מלים שקט, שקט שאפשר למשש" כמה שורות, נו, אבל הן כל כך- אה. כל כך כל כך.

4.5

שיר מעלף. תמיד ידעתי שיש סיפור מאחורי שיר כל כך מדהים. עכשיו שהסיפור התגלה הוא רק הופך אותו ליותר מדהים. רק 4.5 כי בכל זאת אני חסיד של גיטרות ודיסטורשיין. אבל אני מודה שמהשירים השקטים של ברי הוא בין הטובים ביותר. לקח לי הרבה זמן לגלות אותו אבל כשגיליתי אותו לא הפסקתי לשמוע אותו. בקיצור: "עוד יצירת אומנות מבית היוצר של ברי סחרוף" :)

למעלה