שיר השירים ב'

risbo

New member
שיר השירים ב'

אני צריך לכתוב את התוכן שיר וכתבתי אותו אבל יש כאלו חלקים שהם דו משמעיים או שלא יודעים מי אומר אותם ואז נותנים כמה פירושים לכל מי שאומר אז איך לדעתכם אני צריך לכתוב את השיר עם ה"בעיה " הזאת? אני צריך למצוא קשיים בשיר ואמרתם לי לנסות ובאמת שברתי תראש כתבתי תתוכן עמדתי על הפירושים השתמשתי בחומר שהמורה הביאה ולא מצאתי אם אפשר כיוון לקשיים באיזה חלק משהו להתחיל קצה חוט אין תודה לעוזרים RISBO

shushu10

New member
הקשיים בפרק ב' הן השאלות העולות

תוך קריאה - שאין עליהן מענה! למשל: הפרק נפתח בחילופי מלות אהבה בין הדוד והרעיה - הוא והיא מהללים האחד את השניה ויש אפילו יותר מרמז למעשה אהבה, אך בפס' ז' מביעה הרעיה בקשה מחברותיה שלא יעירו את האהבה עד שתחפץ. השאלה שאין עליה תשובה היא - ממה פוחדת הרעיה שזה עתה גילתה אהבה רבה. בהמשך - הדוד האהוב הגיע ומציץ מן החרכים - מה שמרמז על שאיפתו לדעת מה נעשה בתוך הבית - ואז שוב באופן מתמיה ביותר - משלח הדוד את הרעיה. מה הסיבה? ולבסוף הדוד משבח את הרעיה ומבקש לראותה ואז היא משלחת אותו, "עד שיפוח היום ונסו הצללים סב דמה לך דודי..." אחרי שאמרה - "דודי לי ואני לו הרעה בשושנים". ועכשיו נשאר "רק" לענות על השאלות, וזה כבר תפקידה של המורה, לענ"ד.

risbo

New member
לא יש תשובות לפי מה שאני קראתי לחלק

הרעיה בקשה מחברותיה שלא יעירו את האהבה עד שתחפץ: יש 2 פירושים 1. היא חולמת על האהבה ושלא יעירו אותה 2.אין להאיץ באהבה צריך שהיא תחפוץ לבד לאהבה יש זמן... הדוד האהוב הגיע ומציץ מן החרכים הוא מחזר אחריה הוא רוצה לראות מה היא עושה וזה מרמז על כך שהם לא נשואים ואז שוב באופן מתמיה ביותר - משלח הדוד את הרעיה הוא לא משלח אותה הוא אומר לה בואי איתי לצאת לטבע לטיול

shushu10

New member
מציעה לך לתת צ'אנס נוסף -

שלהעיר את האהבה זה להעיר את האהבה ולא את החולמת ש-" קומי לך רעיתי יפתי ולכי לך" - זה לשלוח אותה לבדה (לא כתוב כאן בואי אתי) ש-"עד שיפוח היום ונסו הצללים סב דמה לך דודי" - זה לשלח את הדוד בערבו של יום

risbo

New member
האחרון זה באמת היא משלחת אותו

ואני גם צריך קשייים שניתן ליישב אותם... ולהעיר אותה מהחלום זאת אפשרות כה כתוב אצלי מהדפים המצולמים

risbo

New member
לא אבל הפנתי שאלה אחרת

אמרת שלקשיים אלא אין תשובה אני מחפש קשיים שניתן ליישב... הצעות או רעיונות...

risbo

New member
פלגיה את אמרת שאת יודעת את יכולה

לתת לי כיוון בבקשה?

אתה לא שם לב ששאלה ב'

עונה על שאלה א'. הקשיים הם בדיוק כל אותם מקומות דו משמעיים ולא ברורים וכו' מהם גם נוצרים קשיים אחרים כאשר אתה מנסה ליצור לך פירוש שמתנגש עם ההמשך.

למעלה