שיר השירים אשר לשלמה.

hillelg

New member
שירה דיברה על התרגום לתורה

המיוחס ליונתן משלהי ימי הביניים.

אוֹחַ

New member
את השירה העשירית א"א לחזות,

יצביעו עליה באסמסים. הארמית הזאת (קצת שונה מאונקלוס או תרגום יונתן) מזכירה לי את "ספר הזוהר".

איזיקו

New member
על דא יתברך.

לי היא מזכירה את ילדותי. נרגש נרעד עומד על הדוכן ומקפיד על כל אות ומעמיד, מחשש סיבוב על תנוך האוזן, ממולל באצבעות שעשה לי סבא ברדתי מהדוכן. מידת הכאב שחשתי בתנוך האוזן העידה על טיב הקריאה. פעם הזמינו את דב שילנסקי, יו"ר הכנסת, לשבת. קראו לי להיות המתרגם והעניקו לי אגב כך מתנת חינם, שעה של תהילה.

אוֹחַ

New member
פעם שמעתי את דנה אינטרנשיונל מספרת

שגם היא היתה פעם "מתרגם". התהילה שלה נמשכה קצת יותר משעה.

תודה

(הסופ"ש העמוס הזה לא הותיר לי פנאי להגיב כאן בשלוש-ארבע היממות האחרונות) מודה שלא הכרתי את התרגום המורחב הזה לפסוק האחד. רק תיקון קטן - השירה השלישית היא לא של מרים, אלא של בני ישראל כשניתנה להם בארה של מרים. הוא רומז לזה: אָז יָשִׁיר יִשְׂרָאֵל אֶת-הַשִּׁירָה הַזֹּאת עֲלִי בְאֵר עֱנוּ-לָהּ: בְּאֵר חֲפָרוּהָ שָׂרִים כָּרוּהָ נְדִיבֵי הָעָם בִּמְחֹקֵק בְּמִשְׁעֲנֹתָם וּמִמִּדְבָּר מַתָּנָה: (במדבר כ"א, יז-יח). מעניין שמרים ושירתה דווקא לא נזכרו כאן. אולי כי זה היה נספח לשירת הים של כל העם. השירה העשירית בתרגום חופשי: עתידים לומר אותה היוצאים מהגלות, כמו שאמר הנביא ישעיה: "הַשִּׁיר יִהְיֶה לָכֶם כְּלֵיל הִתְקַדֶּשׁ-חָג [בתרגום: חג הפסח] וְשִׂמְחַת לֵבָב כַּהוֹלֵךְ בֶּחָלִיל [בתרגום: העם העולה להיראות לפני ה' שלוש פעמים בשנה בכלי זמר] לָבוֹא בְהַר-יְהוָה אֶל-צוּר יִשְׂרָאֵל" (ישעיה ל,כט) אם כך התרגום כבר רמז אליה. ואותו ישעיהו גם העניק לנו את הנבואה הנפלאה שנקראת כהפטרה של יום העצמאות "עוד היום בנוב" ו וְגָר זְאֵב עִם-כֶּבֶשׂ וְנָמֵר עִם-גְּדִי יִרְבָּץ וְעֵגֶל וּכְפִיר וּמְרִיא יַחְדָּו וְנַעַר קָטֹן נֹהֵג בָּם ז וּפָרָה וָדֹב תִּרְעֶינָה יַחְדָּו יִרְבְּצוּ יַלְדֵיהֶן וְאַרְיֵה כַּבָּקָר יֹאכַל-תֶּבֶן ח וְשִׁעֲשַׁע יוֹנֵק עַל-חֻר פָּתֶן וְעַל מְאוּרַת צִפְעוֹנִי גָּמוּל יָדוֹ הָדָה ישעיה י"א (ההפטרה הנ"ל מתחילה בסוף פרק י') זו יכולה להיות השירה העשירית.

למעלה