שיר הקטר.

מצב
הנושא נעול.
תיקון לאמת על קטר 21

תיקונים לספר: ולדיסק עבודה-עברית:
כידוע, חוברות המצורפות לדיסקים לא נכתבות ע"י אנשי מקצוע או חובבי רכבת מקצועניים. אז הנה תיקונים: (גם לחיים חפר שזיכרונו קצת נחלש !): 70414 לא היה מבין קטרי הקיטור האחרונים בארץ ! הקטר האחרון היה דרך-אגב - קטר בולדווין מס' 901 שנסע בנסיעות עיתוקים בחיפה עד אוגוסט 1959 ! כבר ביום שישי - י"ט באדר א', התשי"ט או 27.02.1959 נערך במוסך הקטרים בלוד טקס הפרידה מקטרי הקיטור כאשר קטר טנק מס' 21 (קטר עיתוק מסוג:DAVENPORT או במספרו משכבר הימים: 71298) פינה את מקומו בעבודה לקטר דיזל מס' 227 (אסלינגן). הארוע התקיים בשעה: 09:45. זו האמת העובדתית ואין שניה לה !
תיקון לאמת על קטר 21
קטר מספר 21 לא היה מסוג Davenport אלא נבנה על-ידי חברת Davenport בארצות הברית עבור הצבא הבריטי. הדגם היה דגם תקני (סטנדרטי) שתוכנן על-ידי מר Hill עבור חיל התובלה של הצבא האמריקאי במלחמת העולם השניה (USATC) ושכמותו נבנו על-ידי יצרנים רבים ושירתו ברחבי העולם, כולל לפחות 11 בארץ ישראל, מתוצרת שתי חברות שונות. המספר 71298 אכן היה מספר הזיהוי של הקטר בתקופת מלחמת העולם השנייה, מספר שנלקח מתוך מספור הקטרים של הצבא הבריטי (WD), אולם הוא הוחלף למספר 21 לאחר שנמכר לרכבת המנדט בתום המלחמה, ביחד עם חבריו 20 ו-22, שאף הם שירתו מאוחר יותר ברכבת ישראל. (( כמובן שגם זו היא האמת העובדתית שאין שנייה לה, מלבד האמת האמיתית שיום אחד מישהו בטח יגלה וירוץ לתקן אותי... ))

התפקיד שלך זה מבקר הפורום ???

תיקון לאמת על קטר 21
קטר מספר 21 לא היה מסוג Davenport אלא נבנה על-ידי חברת Davenport בארצות הברית עבור הצבא הבריטי. הדגם היה דגם תקני (סטנדרטי) שתוכנן על-ידי מר Hill עבור חיל התובלה של הצבא האמריקאי במלחמת העולם השניה (USATC) ושכמותו נבנו על-ידי יצרנים רבים ושירתו ברחבי העולם, כולל לפחות 11 בארץ ישראל, מתוצרת שתי חברות שונות. המספר 71298 אכן היה מספר הזיהוי של הקטר בתקופת מלחמת העולם השנייה, מספר שנלקח מתוך מספור הקטרים של הצבא הבריטי (WD), אולם הוא הוחלף למספר 21 לאחר שנמכר לרכבת המנדט בתום המלחמה, ביחד עם חבריו 20 ו-22, שאף הם שירתו מאוחר יותר ברכבת ישראל. (( כמובן שגם זו היא האמת העובדתית שאין שנייה לה, מלבד האמת האמיתית שיום אחד מישהו בטח יגלה וירוץ לתקן אותי... ))
היו יותר מ-11 קטרים כאלה בארץ-ישראל. טוב שכתבת את המילה "לפחות". אתה כותב: "המספר 71298 אכן היה מספר הזיהוי של הקטר בתקופת מלחמת העולם השנייה". הצחקת אותי ילד !!! אתה עושה ביקורת מספרית ובודק טעויות פה ?? בהודעה הבאה תוכל לקרוא את כל מה ששכחת לכתוב על הקטר הזה או את מה שאתה לא יודע עליו !!!

התייחסות

היו יותר מ-11 קטרים כאלה בארץ-ישראל. טוב שכתבת את המילה "לפחות". אתה כותב: "המספר 71298 אכן היה מספר הזיהוי של הקטר בתקופת מלחמת העולם השנייה". הצחקת אותי ילד !!! אתה עושה ביקורת מספרית ובודק טעויות פה ?? בהודעה הבאה תוכל לקרוא את כל מה ששכחת לכתוב על הקטר הזה או את מה שאתה לא יודע עליו !!!
התייחסות
אכן, לגבי קטרים 550 ו-21 הוספת ידע רב וחשוב שחלקו חידש לי, את חלקו ידעתי ובחרתי שלא לציין בשביל לשמור על פשטות ובהירות ההודעה, ואת חלקו סיפקתי לך בעצמי במסגרת פעילותי בארכיון. לפיכך אני בהחלט מבקש להודות לך בפני ובשם כולם על פרסום המידע, וזאת למרות שלפי מה שהבנתי התכוונת לשמור אותו לעצמך עד לפרסום הדיסק המפורסם. עם זאת לא ברורה לי התייחסותך לתיקונים, היות ועדיין לא זיהיתי שום פרט שגוי או לקוי במידע שפרסמתי. כמו-כן לא ברור לי כעסך המשתמע על תגובותי למספר הודעות במקביל, בהן אני מוסיף מידע, עונה על שאלות ומציע תיקונים - הרי זה בדיוק מה שעושים מרבית חברי הפורופ ה-'כבדים' מדי יום ביומו בשנתיים האחרונות, ולא נזכיר שמות. במידה והתנהגותו של חבר בפורום אינה נראית בעיני החברים האחרים, הם יותר ממוזמנים לפנות בעניין אל מנהל הפורום, שהוא בעל הסמכות היחיד מבין חברי הפורום בעניין. כמו-כן, במידה ולטעמו של מישהו הפורום מתנהל בצורה לא ראויה, הוא יכול, בנוסף, לפנות אל שאר החברים ולהציף את העניין ואת דעתו (אם כי אני חייב להזהיר שבפעם האחרונה שעשיתי זאת זכיתי לגידופים וביקורת קשה מצד מיעוט מסוים).

אתה מצליח בגאון לגרום לי לא לרצות

התייחסות
אכן, לגבי קטרים 550 ו-21 הוספת ידע רב וחשוב שחלקו חידש לי, את חלקו ידעתי ובחרתי שלא לציין בשביל לשמור על פשטות ובהירות ההודעה, ואת חלקו סיפקתי לך בעצמי במסגרת פעילותי בארכיון. לפיכך אני בהחלט מבקש להודות לך בפני ובשם כולם על פרסום המידע, וזאת למרות שלפי מה שהבנתי התכוונת לשמור אותו לעצמך עד לפרסום הדיסק המפורסם. עם זאת לא ברורה לי התייחסותך לתיקונים, היות ועדיין לא זיהיתי שום פרט שגוי או לקוי במידע שפרסמתי. כמו-כן לא ברור לי כעסך המשתמע על תגובותי למספר הודעות במקביל, בהן אני מוסיף מידע, עונה על שאלות ומציע תיקונים - הרי זה בדיוק מה שעושים מרבית חברי הפורופ ה-'כבדים' מדי יום ביומו בשנתיים האחרונות, ולא נזכיר שמות. במידה והתנהגותו של חבר בפורום אינה נראית בעיני החברים האחרים, הם יותר ממוזמנים לפנות בעניין אל מנהל הפורום, שהוא בעל הסמכות היחיד מבין חברי הפורום בעניין. כמו-כן, במידה ולטעמו של מישהו הפורום מתנהל בצורה לא ראויה, הוא יכול, בנוסף, לפנות אל שאר החברים ולהציף את העניין ואת דעתו (אם כי אני חייב להזהיר שבפעם האחרונה שעשיתי זאת זכיתי לגידופים וביקורת קשה מצד מיעוט מסוים).
אתה מצליח בגאון לגרום לי לא לרצות
לכתוב. תמיד ההודעות "תגובה" שלך גורמות אצלי לסוג מסויים של... בחילה ! אני אשמח מאוד אם אתה תתפנה לענות על כל השאלות במקומי. ארכיון הרכבת איננו רכושך הפרטי ואיננו רכושו של איש. בפועל, הוא שייך למדינת-ישראל. הצלחת להוציא לי את החשק לכתוב בינתיים. תענה אתה על השאלות. אכן, אינך מבקר הפורום אבל אתה מאוד עסוק ויש לך מבחנים עכשיו. אז, אני מציע שתיגש למועד ב' כי התשובות לפורום הרבה יותר חשובות ממבחניך במועד א'. חבל שאתה מקלקל את היחסים. אבל אתה צעיר מדי להבין איך החיים מתגלגלים כנראה...

תיקון גדול לתיקונים שלך: קרא יפה

תיקון לאמת על קטר 21
תיקון גדול לתיקונים שלך: קרא יפה
ולאט: קטר זה הושכר לידי רכבת המנדאט (PR) בחודש מאי 1943. נמנה ברשות רכבת המנדאט (PR) ביום 01.08.1944. הוחזר מרכבת המנדאט (PR) לכוחות הצבא הבריטי בארץ-ישראל בחודש אוקטובר 1945. הועבר מכוחות הצבא בארץ-ישראל לרכבת המנדאט (PR) ונרכש על ידה בחודש פברואר 1946. נמנה ברשות רכבת המנדאט (PR) בחודש יוני 1946 ומוספר כקטר עיתוק מס' 21. הועבר לידי "רכבת-ישראל" (IR) בחודש מאי 1948. שימש כביכול (על-פי השמועה) כ-"איל ברזל נוגח" נגד ביצורי הערבים בלוד בחודש מאי 1948 במהלך מלחמת השחרור. מופיע כקטר פעיל ברשימות נייד הרכבת של המסילה התקנית בידי "רכבת-ישראל" בשנת 1951/2 (אסמכתא: דין וחשבון מינהלי מאת המנהל הכללי של רכבת ישראל לשנים 1948/49 – 1951/52, חיפה, טבת תשי"ג (ינואר 1953), עמ' 73, אר"י). מופיע כקטר הממתין לחלקי חילוף לתיקון בשנת 1952/53 (אסמכתא: דו"ח "רכבת-ישראל" תחת משרד התחבורה 1952/53). קטר מס' 21 תוקן ונרשם כקטר בשימוש ברשימות הנייד של המסילה התקנית מיום 31.03.1954 ומיום 31.03.1955. מופיע כקטר בשירות ברשימת קטרים של מסילת תקן בשירות שנעשתה לצרכי הצבא מיום 31.03.1955. (אסמכתא: תיק: 694/60/24, משרד הביטחון, ארכיון צה"ל ומערכת הביטחון). קטר מס' 21 מופיע כמוצב במוסכי הרכבת בחיפה ביום 18.12.1955 וכקטר שלא בוצע בו בדק כללי מזה זמן רב ולפיכך השימוש בו יתבצע עד שלא יהיה עוד צורך בו. (אסמכתא: פרוטוקול ישיבת הנהלה מס' 86 מיום 18.12.1955, תיק: פ/ 47, אר"י). קטר זה היה קטר הקיטור האחרון שהושבת באופן רשמי בטקס שנערך בתחנת הרכבת בלוד ביום ו' 27.02.1959. עם זאת, ידוע כי קטר קיטור מס' 901 (BALDWIN 4-6-0) הופעל במסגרות שונות כעיתוקים ושליחויות עד לסוף חודש אוגוסט 1959 והוא לכן קטר הקיטור שהושבת אחרון באופן לא רשמי ! קטר מס' 21 נגרט סופית בשנת 1960.

ועוד: השיר היה 12:02 ולא 13 דק'

מה שהכי חשוב
מה שהכי חשוב זה הקטע עם קרבות היוקרה בין קטרי הקיטור לקטרי הדיזל שבו קטרי הדיזל אומרים "היי זוז הצידה קטר זקן, ותן לנו לעשות את העבודה". אחרת, השיר מאבד משמעות. בספר מהצורף לדיסק "עבודה עברית" כתוב: השיר "הקטר" נכתב כפסקול לסרט שביים חיים חפר בשנת 56 על קטר 70414, מקטרי הקיטור האחרונים בארץ, שעשה את דרכו האחרונה מהתחנה בב"ש לפירוק בבתי המלאכה בחיפה. חיים חפר: "במקור היה השיר באורך 13 דקות וכלל קטעי דיבור. הייתי חייב לכתוב שיר ארוך כי הסרט לא היה כל כך טוב והשיר הציל אותו. הוא היה להיט גדול ברדיו ולמעשה הסרט ליווה אותו ולא להיפך. הבחירה באריק לביא כמבצע היתה מובנת מאליה. הוא היה הרוקיסט של התקופה והוא תמיד יהיה זמר הבלדות הטוב בארץ."
ועוד: השיר היה 12:02 ולא 13 דק'
במקור. יש עוד גרסה של 12:34 דקות.

זהו קטר מס' 70513 !!! והסיפור הוא

אם כך אז בסדר
רונת קיבלתי את הכתובת ואני מצרף את תמונת הקטר מהסרט והצבע הירוק הוא כי הרקע בסרט ירוק, אבל בפוטושופ הפכתי אותו לשחור/אפור
זה: באותם שלושה שבועות שבהם צולם הסרט, היה קטר מס' 70414 בטיפול גדול במוסך עם בויילר מפורק. הצליל 513 לא התאים לשיר ובחרו ב 414 שהכי תאם לצליל. ומה עשו ? הדביקו מדבקה עם 414 ל- 513 וליכלכו אותה בפיח כדי לטשטש את זהותו האמיתית של הקטר !!! חוץ מזה: ברכבת-ישראל לא היה מעולם נהג ששמו ברמן...

shapira meir

New member
תודה על המידע + הקטר 1

זה: באותם שלושה שבועות שבהם צולם הסרט, היה קטר מס' 70414 בטיפול גדול במוסך עם בויילר מפורק. הצליל 513 לא התאים לשיר ובחרו ב 414 שהכי תאם לצליל. ומה עשו ? הדביקו מדבקה עם 414 ל- 513 וליכלכו אותה בפיח כדי לטשטש את זהותו האמיתית של הקטר !!! חוץ מזה: ברכבת-ישראל לא היה מעולם נהג ששמו ברמן...
תודה על המידע + הקטר 1
חשוב לדעת את הנכון, למרות שבהדרכה אומרים:"אל תקלקל סיפור יפה בעובדות"
זה סתם בשביל ההתבדחות ולכן, אחרי שעמלתי חצי לילה, התוצאה מצורפת: השיר המקורי של חיים חפר, ואחר כך השיר כפי שעובד לסרט והפך מסרט עם שיר, לשיר עם סרט.

shapira meir

New member
קטר 2

קטר 2
הכותרת נכתבה לפני שראיתי את התיקון. יתוקן בחומר המודפס.

תיקונים קלים לטקסט

קטר 2
הכותרת נכתבה לפני שראיתי את התיקון. יתוקן בחומר המודפס.
תיקונים קלים לטקסט
(( אני מתנצל על הפדנטיות, אבל כזה אני )) תיקונים קלים לטקס כפי שהצגת, מאיר: בית 2: במקום '...יצא והתחבר...' צריך להיות '...יצא להתחבר...' בית 4: במקום '...עמי מבאר שבע...' צריך להיות '...ועמי לבאר שבע...' בית 5: במקום '...ארבע קרונות...' צריך להיות '...ארבעה קרונות...' (בעברית, המילה 'קרון' היא שם עצם ממין זכר) קטע 7: במקום '...שיגיע בזמן.' צריך להיות '...שיגיעו בזמן.' קטע 11: במקום '...ותן קצת...' צריך להיות '...ותן כבר...' בית 12: במקום '...הוסיף פה מים...' צריך להיות '...הוסיף עוד מים...' אני מודה שהתיקונים האלו נעשו מהזכרון, ולא מול הוידאו, אבל להגנתי ייאמר שראיתי את הקליפ עשרות רבות, אם לא מאות של פעמים במסגרת התנדבותי כמדריך במוזיאון הרכבת. ((כמובן שחלק מהתיקונים רלוונטים גם לגרסא הראשונה שהצגת))

shapira meir

New member
מיקצה תיקונים

תיקונים קלים לטקסט
(( אני מתנצל על הפדנטיות, אבל כזה אני )) תיקונים קלים לטקס כפי שהצגת, מאיר: בית 2: במקום '...יצא והתחבר...' צריך להיות '...יצא להתחבר...' בית 4: במקום '...עמי מבאר שבע...' צריך להיות '...ועמי לבאר שבע...' בית 5: במקום '...ארבע קרונות...' צריך להיות '...ארבעה קרונות...' (בעברית, המילה 'קרון' היא שם עצם ממין זכר) קטע 7: במקום '...שיגיע בזמן.' צריך להיות '...שיגיעו בזמן.' קטע 11: במקום '...ותן קצת...' צריך להיות '...ותן כבר...' בית 12: במקום '...הוסיף פה מים...' צריך להיות '...הוסיף עוד מים...' אני מודה שהתיקונים האלו נעשו מהזכרון, ולא מול הוידאו, אבל להגנתי ייאמר שראיתי את הקליפ עשרות רבות, אם לא מאות של פעמים במסגרת התנדבותי כמדריך במוזיאון הרכבת. ((כמובן שחלק מהתיקונים רלוונטים גם לגרסא הראשונה שהצגת))
מיקצה תיקונים
אין לי בעיה לקבל תיקונים, גם אחרי שתימללתי תוך שמיעה של השיר שוב ושוב עד שהכל ברור. ובכן יש בעיה עם אריק לביא שנוהג להבליע אותיות ולפעמים מילים בתים 2-5-11-12 מה שכתבתי זה כך. לגבי בית 11 קשה להבין מה הוא אומר, אבל היה פעם מושג "זוז קצת...." לגבי בתים 4-7 זה נכון ותיקנתי בהתאם.

shapira meir

New member
קטר 3

קטר 3

אני יודע שאני "מנייק" שמקלקל

להרבה ממכם את האגדה על 70414 אבל אתם צריכים לדעת את האמת היחידה וזו בלדה על 70513 !!!!!

shapira meir

New member
זה מה שאני לא מבין

להרבה ממכם את האגדה על 70414 אבל אתם צריכים לדעת את האמת היחידה וזו בלדה על 70513 !!!!!
זה מה שאני לא מבין
למה צריך לעשות דברים אבל קצת לעקם ואז לקלקל (ולא אביא דוגמאות כדי לא להיכנס לפוליטיקה) ניסיתי לשיר עם המספר 70513 וזה יוצא יפה מאוד, לפחות אני מתנחם בעובדה שכן היה קטר ומספרו 70414. פשוט, כצבר שאיכפת לי, זה מציק. בכל מקרה אני הולך לשנות את הכותרת אבל עם הסבר מפורט. יש להניח שיהיו מטיילים שיגידו שנפלתי על הראש, אבל יאלצו לקבל את העובדות.

ת'שמע יא ../images/Emo150.gif אחי היקר:

זה מה שאני לא מבין
למה צריך לעשות דברים אבל קצת לעקם ואז לקלקל (ולא אביא דוגמאות כדי לא להיכנס לפוליטיקה) ניסיתי לשיר עם המספר 70513 וזה יוצא יפה מאוד, לפחות אני מתנחם בעובדה שכן היה קטר ומספרו 70414. פשוט, כצבר שאיכפת לי, זה מציק. בכל מקרה אני הולך לשנות את הכותרת אבל עם הסבר מפורט. יש להניח שיהיו מטיילים שיגידו שנפלתי על הראש, אבל יאלצו לקבל את העובדות.
ת'שמע יא
אחי היקר:
תגיד להם שנהג בשם ברמן לא עבד מעולם ברכבת-ישראל ! אני חושב שחיים חפר היקר התבלבל עם מאפיית ברמן בירושלים כי באותו זמן הסיקו גם את המאפייה בקיטור !!!

מצב
הנושא נעול.
למעלה