באמת שיר יפהשיר הקטר.
רפי גינת הוציא אלבום, שיש בו גרסת כיסוי ל"שיר הקטר". לדעתי, זהו חידוש יפה לשיר הזה.
צר לי אך גינת הרס את השיר. זה נשמעשיר הקטר.
רפי גינת הוציא אלבום, שיש בו גרסת כיסוי ל"שיר הקטר". לדעתי, זהו חידוש יפה לשיר הזה.
אם זה היה די וי די עם הקליפ ממוזיאצר לי אך גינת הרס את השיר. זה נשמע
איום ונורא. השיר המקורי נותן לך לחוש את רוח התקופה ואורכו 12:02 דקות. גינת הוא בחור מאוד נחמד אך עדיף שישיר שיר על הדאבל-דק בהתאם לרוח התקופה.
בתחנה שבבאר שבעאם זה היה די וי די עם הקליפ ממוזיא
ממוזיאון הרכבת זה היה נחמד מאוד הוא שר יפה רפי המפחיד חחח אבל זה מעשה טוב הדיסק עולה 10 שקלים והכל ההכנסות לתרומה
לרפי גינת יש קול מקסיםבתחנה שבבאר שבע
נראה לי שזה לא הגרסה המלאהבתחנה שבבאר שבע
בסרט זו גירסת הסרט עם תוספותנראה לי שזה לא הגרסה המלאה
נראה לי שזה לא הגרסה המלאה. ממה שאני זוכר כשהיינו במוזיאון הרכבת, יש גם הרבה קטעי דיבור וקריינות. אחד מהם, אם אני זוכר נכון, זה כשהקטר הגיע לנען, אם אני לא טועה, אמרו לו קטרי הדיזל החדשים "היי, קטר זקן, זוז הצידה ותן לנו לעשות את העבודה". כן, יש כאן תאור של קרב בין קטרי הקיטור לקטרי הדיזל על יוקרה, גאוות יחידה, וכו'.
וואו, איך אפשר להשיג את הסרטבסרט זו גירסת הסרט עם תוספות
ולא ההיפך, מה שאריק לביא אומר בין הבתים , ואומר לא מעט, זו תוספת. יש לי את הסרט, ואולי כשאתפנה אוכל לתמלל את הסרט, ואז תהיינה שתי גירסאות כתובות לשיר: הגירסה המקורית מול גירסת הסרט עם תוספות הדיבורים בין הבתים.
אני צילמתי במצלמה שלי במוזיאוןוואו, איך אפשר להשיג את הסרט![]()
אני מתה לה שיג אותו.
אני אודה לך מאודאני צילמתי במצלמה שלי במוזיאון
צריך לברר עם פול אם מותר להעביר הלאה, כי אז אין לי בעיה לצרוב לך אותו, זה בערך 12 דקות של השיר עם התוספות על רקע הסרט של המסע האחרון של ה-70414 (ונאמר שבסרט הוא איננו המקורי כי המקורי היה במוסך)
לא צריך אישור מפול. הסרט שייךאני צילמתי במצלמה שלי במוזיאון
צריך לברר עם פול אם מותר להעביר הלאה, כי אז אין לי בעיה לצרוב לך אותו, זה בערך 12 דקות של השיר עם התוספות על רקע הסרט של המסע האחרון של ה-70414 (ונאמר שבסרט הוא איננו המקורי כי המקורי היה במוסך)
אם כך אז בסדרלא צריך אישור מפול. הסרט שייך
לשירות הסרטים הממשלתי. כולם כבר צרבו אותו ל-DVD יא![]()
נ.ב. אני מתמלל כעת את הסרטאם כך אז בסדר
רונת קיבלתי את הכתובת ואני מצרף את תמונת הקטר מהסרט והצבע הירוק הוא כי הרקע בסרט ירוק, אבל בפוטושופ הפכתי אותו לשחור/אפור
מה שהכי חשובנ.ב. אני מתמלל כעת את הסרט
אז זה יקח עוד קצת זמן כי אריק עשה בלגן מהשיר המקורי, כ"כ אני מנצל את ההזדמנות להציג את הקטר גם כפי ששיניתי לו את הצבע
תיקונים לספר: ולדיסק עבודה-עברית:מה שהכי חשוב
מה שהכי חשוב זה הקטע עם קרבות היוקרה בין קטרי הקיטור לקטרי הדיזל שבו קטרי הדיזל אומרים "היי זוז הצידה קטר זקן, ותן לנו לעשות את העבודה". אחרת, השיר מאבד משמעות. בספר מהצורף לדיסק "עבודה עברית" כתוב: השיר "הקטר" נכתב כפסקול לסרט שביים חיים חפר בשנת 56 על קטר 70414, מקטרי הקיטור האחרונים בארץ, שעשה את דרכו האחרונה מהתחנה בב"ש לפירוק בבתי המלאכה בחיפה. חיים חפר: "במקור היה השיר באורך 13 דקות וכלל קטעי דיבור. הייתי חייב לכתוב שיר ארוך כי הסרט לא היה כל כך טוב והשיר הציל אותו. הוא היה להיט גדול ברדיו ולמעשה הסרט ליווה אותו ולא להיפך. הבחירה באריק לביא כמבצע היתה מובנת מאליה. הוא היה הרוקיסט של התקופה והוא תמיד יהיה זמר הבלדות הטוב בארץ."
ובסרט רואים גם את קטר מס' 109תיקונים לספר: ולדיסק עבודה-עברית:
כידוע, חוברות המצורפות לדיסקים לא נכתבות ע"י אנשי מקצוע או חובבי רכבת מקצועניים. אז הנה תיקונים: (גם לחיים חפר שזיכרונו קצת נחלש !): 70414 לא היה מבין קטרי הקיטור האחרונים בארץ ! הקטר האחרון היה דרך-אגב - קטר בולדווין מס' 901 שנסע בנסיעות עיתוקים בחיפה עד אוגוסט 1959 ! כבר ביום שישי - י"ט באדר א', התשי"ט או 27.02.1959 נערך במוסך הקטרים בלוד טקס הפרידה מקטרי הקיטור כאשר קטר טנק מס' 21 (קטר עיתוק מסוגAVENPORT או במספרו משכבר הימים: 71298) פינה את מקומו בעבודה לקטר דיזל מס' 227 (אסלינגן). הארוע התקיים בשעה: 09:45. זו האמת העובדתית ואין שניה לה !
אז הוא עוד שלם?ובסרט רואים גם את קטר מס' 109
שעבר תלאות נוראות בים בדרכו ארצה. שני אחים נוספים שלי שמספרייהם 108, 110 באו איתו ובאמצע הים היתה סערה שהציפה במי-מלח מלוחים במיוחד את מנועי הקטרים שלא כוסו ברזנט !!! הנזקים היו רבים אך לבסוף הם תוקנו במוסך הקטרים בחיפה תחת שרביטייהם של עובדי המפעל האמריקאי EMD של GM שייצרו את הקטרים. והנה קצת מידע על אחי הוותיק 109: קטר מס' 109 ניזוק בעת הפלגת האוניה "יהודה" ארצה כאמור ! הוא נפרק מהאוניה "יהודה" ביום 28.03.1956 . קטר מס' 109 מופיע כ-"כוכב אורח" בוידאו-קליפ – "שיר הקטר" שהוקדש לקטר מס' 70414 בשנת 1958. מופיע כקטר בשירות ברשימת קטרים בשירות מיום 31.03.1969. (אסמכתא: תיק: אחק/ 2 / 2, אר"י). מופיע כקטר בשירות ברשימת קטרים בשירות מיום 31.03.1972. (אסמכתא: תיק: אחק/ 2 / 2, אר"י). ביום 24.10.1977 היה מעורב הקטר בתאונת שימוט גדולה: קטר מס' 109 נסע במבנה דו-ראשי עם קטר מס' 124 ובכניסה לתחנת הרכבת שפיים עם רכבת מס' 7329, נשמטו גלגלי 2 הקטרים ביחד עם גלגליהם של 13 קרונות משא להובלת פוספאטים שהיו ריקים. בשנת 1989 הופיע קטר מס' 109 עם רכבת מיוחדת בסרט: "לגנוב את השמיים". ביום 07.10.1998 הושבת הקטר סופית ! קטר מס' 109 הועבר לסדנאות הקישון לקראת השבתה ביום 21.10.1998. הקטר נגרט בועדת גריטה מס' 3/98 מיום 30.12.1998. אח"כ הושמש והושאל ל"רותם אמפרט נגב בע"מ" למשך שבוע. אח"כ הוחזר למכון הדיזלים בחיפה ומשם למגרשי הגרוטאות בסדנאות הקישון. קטר זה הינו החמישי מתוך 14 קטרים שהועמדו למכירה ע"י "רכבת-ישראל" במסגרת קבלת "הצעת מחיר לקניית קטרים גרוטים" - מכרז מס' מס/רכ/ 2001 / 28 שפורסם ביום 18.10.2001.
109 עדיין שלם ברובו בסדנאות הרכבתאז הוא עוד שלם?
אולי תספר לי איך קטרים 106 ו-119 סיימו את חייהם?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.